Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Pravljenje naloga? Pa google nalog moras da imas pa moras, znaci vec ti je napravljen nalog, talk dolazi uz svaki android pa ne moras da se pitas da li ga ta osoba ima.
Pazi skenira imenik, hocete i broj licne karte da vam dam.. A kako je to glupa opcija da vidis ko je online? Nije svima non stop ukljucen mobilni net ili wifi..

Ali ubedljivo najveca glupost je sto ne mozes da se prebacis na komp da kucas, zato uopste ne vidim poentu aplikacije, duplo manja korisnost od talka, zbog cega je popularna, smajliji?

Poslednja izmena:
Pravljenje naloga? Pa google nalog moras da imas pa moras
a whatsapp je android ekskluziva? ios, symbian, windows mobile, blackberry, nokia s40? Što oni moraju da imaju google nalog?

, znaci vec ti je napravljen nalog, talk dolazi uz svaki android pa ne moras da se pitas da li ga ta osoba ima.
na stranu što opet pričaš samo o androidu... ne moraš da se pitaš da li ga ima ali moraš da se pitaš koji je. a na stranu i to što ni google nalog nije obavezan za android :D

A kako je to glupa opcija da vidis ko je online? Nije svima non stop ukljucen mobilni net ili wifi..
a kako znaš da li je dostupan neko kome šalješ sms?

Ali ubedljivo najveca glupost je sto ne mozes da se prebacis na komp da kucas, zato uopste ne vidim poentu aplikacije, duplo manja korisnost od talka, zbog cega je popularna, smajliji?
imaš android emulator za win pa možeš tako da ga koristiš :)
pa objasnio sam ti. lako i brzo dostupni kontakti pre svega.

možda zato što je popularniji 50x od gtalka? a popularniji je jer je lakši za setup, ne smaraš se sa pravljenjem naloga / dodavanjem kontakata
i nemaš u njemu online (tj prikazuje online kad je neko baš u aplikaciji, relativno nebitna informacija)

a koja mu je prednost u odnosu na viber? :p Da ne pominjem da se whatsapp, AFAIK, placa posle godinu dana free koriscenja...

Kolika je meni glupost ovaj WhatsApp, nagovorise me da ga stavim, a izbrisah iGo jer nisam imao mesta.
:wall:
Pravljenje naloga? Pa google nalog moras da imas pa moras, znaci vec ti je napravljen nalog, talk dolazi uz svaki android pa ne moras da se pitas da li ga ta osoba ima.
Pazi skenira imenik, hocete i broj licne karte da vam dam.. A kako je to glupa opcija da vidis ko je online? Nije svima non stop ukljucen mobilni net ili wifi..

Smajliji. Ja nemam drugog objasnjenja za uspeh, kod mene je leteo napolje brze nego sto je instaliran, cim je prvi put slagao da je poruka isporucena - a za to mu je trebalo svega par dana.

Kod mene duplo više ljudi koristi whatsapp. Viber sam izbrisao. WA uzima manje rama, za dopisivanje je brži, brzo se otvara, nema nekih bagova. SMS gotovo da više ne koristim. Stvarno umrem od smeha od nekih komentara ovde. :-D

Kako kome koji program više odgovara. Whatsapp koristim svakodnevno iako imam više kontakata koji koriste Viber gotovo da ga i ne koristim, a nekoliko puta sam ga i brisao. Navika je čudo i u ovoj trci dajem prednost Whatsappu.
Što se tiče plaćanja vidim da ima baš, baš dosta slučajeva gdje su automatski i besplatno produžavali uslugu na godinu dana. A i tih 70 evro centi nije velika para za ono što program pruža. Ja nisam čekao da vidim da li će mi produžiti besplatno nego sam im platio i nije mi žao.

Jel ja ne mogu da nadjem ili youtube aplikacija nema like spisak sto korisnik lajkuje? Ako se ulogujes na svoj nalog imas history, imas playliste ali nema like sekcija.

Bez vpn-a radi, samo market enabler, nista drugo. Radi i na Xperiji i na Nexusu 7

Kacio sam i screenshot za neverne Tome :d

Meni radi i bez vpn-a i bez unlockera :D. Čak i PS na kompu. Samo srpska kartica vezana za US adresu. Kako, zašto, nem' pojma i ne bunim se :cool:.

a koja mu je prednost u odnosu na viber? :p Da ne pominjem da se whatsapp, AFAIK, placa posle godinu dana free koriscenja...
Brzina, notification led, u odnosu na viber je bug free, manje koristi resurse...
Ako sam zbog nečeg pizdeo kod vibera to je zato što me non stop izbacivao iz chata iako izađem na home pre zaključavanja tel.
Whatsapp se plaća samo u teoriji :)

To što nije programirana nogama? :D
:D :D :D

Jel ja ne mogu da nadjem ili youtube aplikacija nema like spisak sto korisnik lajkuje? Ako se ulogujes na svoj nalog imas history, imas playliste ali nema like sekcija.

Ima, samo je kao padajuci meni, pa moras da kliknes da se pojavi

a whatsapp je android ekskluziva? ios, symbian, windows mobile, blackberry, nokia s40? Što oni moraju da imaju google nalog?

Hoces da kazes da vise ljudi ima Whatsapp nego Gmail nalog? Ubedjen sam da Talk postoji i za druge sisteme, mislim nagadjam ali sto da ne, moraju da imaju Gmail aplikaciju a onda ne vidim zasto ne i G Talk.

a kako znaš da li je dostupan neko kome šalješ sms?

lol, sta? :D Imas delivery report, ne verujem da ti uopste odgovaram na to pitanje ali ti programi su Instant Messaging, a ne SMS.

I da ti niko od prijatelja nema Gtalk na telefonu (a imaju svi verovatno, predinstaliran), opet su svi cesto za kompom, imaju Gmail upaljen, sigurno ne koriste yahoo ili hotmail. Meni je to vrhunska fora da mogu lako da se prebacim sa kompa na tel, tipa neko mi zasedne za komp a ja samo nastavim caskanje na telefonu.

Kod mene gtalk ima 3 osobe,a whatsapp 20-ak.
Mislim da to govori dovoljno.

Hoces da kazes da vise ljudi ima Whatsapp nego Gmail nalog? Ubedjen sam da Talk postoji i za druge sisteme, mislim nagadjam ali sto da ne, moraju da imaju Gmail aplikaciju a onda ne vidim zasto ne i G Talk.
hoću da kažem to što sam i rekao, da whatsapp imaš za sve platforme (osim PC :p) i da se uopšte ne podrazumeva da taj neko ima i gmail nalog. ja ih znam gomilu koji ga nemaju a imaju whatsapp na telefonu.

lol, sta? :D Imas delivery report, ne verujem da ti uopste odgovaram na to pitanje ali ti programi su Instant Messaging, a ne SMS.
e pa isto tako imaš delivery report i na whatsappu.
i koja je uopšte razlika između IM i sms? ima neka definicija?

I da ti niko od prijatelja nema Gtalk na telefonu (a imaju svi verovatno, predinstaliran), opet su svi cesto za kompom, imaju Gmail upaljen, sigurno ne koriste yahoo ili hotmail. Meni je to vrhunska fora da mogu lako da se prebacim sa kompa na tel, tipa neko mi zasedne za komp a ja samo nastavim caskanje na telefonu.
do jaja što podrazumevaš da svi prijatelji svih ljudi imaju android i preinstaliran talk + da imaju komp i vise na njemu :D

al evo bukvalno crtanje pošto vidim da i dalje ne kapiraš ono što je celom svetu jasno:

- gtalk:
1) sms svakom kontaktu u imeniku jel ima google nalog i koji mu je (objašnjavanje onima koji nemaju pojma šta je to da ne pominjem?)
2) e ajde instaliraj gtalk (ako nema android, verovao ili ne, android nije 100% tržišta telefona :))
3) e ajde me prihvati sad ću da te dodam
4) super sad ćemo da chatujemo, mogu i sa kompa da ti pišem :d
računaj da imaš par minuta fore do pitanja "a šta će mi ovo kad imam samo tebe u kontaktima?!"

- whatsapp
1) instaliraš whatsapp

:)

100 ljudi 100 cudi, ja imam i whatsapp i viber i gtalk i skype,a koristim i sms,nemam nikakvih problema sa telefonom a imam ot 990.zlu ne trebalo sve apk su tu,i svaku koristim po potrebi...a rdjavom .... i dlaka smeta:D

O bože, oko čega se vi prepirete... Svako koristi ono što mu najviše odgovara. Meni je sms još uvek nezamenljiv :D, sve ostalo su samo improvizacije :p...

e pa isto tako imaš delivery report i na whatsappu.
i koja je uopšte razlika između IM i sms? ima neka definicija?

Pa.. ima definicija, SMS nije za chat, konstantni. Ako hoces nekog nesto da pitas, hoces da caskas, valjda ti je bitno da vidis da li je uopste online, odnosno jel ima net upaljen? Mislim popularnija je aplikacija koja te ogranicava samo na sporost kucanja na telefonu, sada u doba kad smo svi 70% vremena ovako ili onako za nekim kompom, da li na poslu, faksu, kuci..

Brzina, notification led, u odnosu na viber je bug free, manje koristi resurse...
Ako sam zbog nečeg pizdeo kod vibera to je zato što me non stop izbacivao iz chata iako izađem na home pre zaključavanja tel.
Whatsapp se plaća samo u teoriji :)

:D :D :D
na kraju se sve svede na to sta koriste drugi... :)

Operateri daju sms na kilo u postpaid paketima, tako da mi lično to završava posao.

Ako ti 500-1000( još preneseš) poruka ne završi posao za mesec dana, onda stvarno ;)

Što kaže neko, svako koristi šta mu završava posao. Ali da kažem da takođe nisam ljubitelj viber i wa. Najviše me je nervirao viber koji sam instalirao i posle nekog vremena mi je stiglo nekih 5-6 poruka ko zna od kada. Facebook isto nije loš , jedino mi smetaju duple notifikacije( na telefonu i računaru). Fb dosta koristim u offline da pošaljem poruke kolegama i razne linkove i dokumenta. Koliko god većina hejtovali taj fb on je dobra stvar ako nisi napaljen klinac i klinka i znaš da ga koristiš umereno :)

Svi imaju sms i to je najsigurnije i dalje, ovako se treba gledati u pasulj ko je online .

@Nego malo sam odlutao od teme, izvinjavam se .

Poslednja izmena:
+1

O bože, oko čega se vi prepirete... Svako koristi ono što mu najviše odgovara. Meni je sms još uvek nezamenljiv :D, sve ostalo su samo improvizacije :p...
ali ne vidiš ko je "online"... :d

Pa.. ima definicija, SMS nije za chat, konstantni. Ako hoces nekog nesto da pitas, hoces da caskas, valjda ti je bitno da vidis da li je uopste online, odnosno jel ima net upaljen? Mislim popularnija je aplikacija koja te ogranicava samo na sporost kucanja na telefonu, sada u doba kad smo svi 70% vremena ovako ili onako za nekim kompom, da li na poslu, faksu, kuci..
to sa "online" statusom je relikt iz vremena kompjutera kao jedinog uređaja sa kog se koriste chat programi. pa pošto nisi uvek za kompjuterom, otud online offline away i ostali statusi. telefon kao lični i mobilni uređaj je uvek sa tobom pa si po defaultu uvek online. i aj ne izmišljaj bre više toplu vodu samo da bi piskarao nešto, ceo svet blesav i koristi WA samo ti pametan pa vidiš da je njesra :trust:

na kraju se sve svede na to sta koriste drugi... :)
pa baš. slažem se ja da je praktičniji program koji ima i pc verziju al džabe ako ću da kucam samom sebi :D

a za ove ostale što pišu samo da bi se pisalo:
1) šta ćemo sa slanjem slika i ostalih fajlova, jel imate i 1000 mmsova u paketu?
2) ČĆŽŠĐ, pa da vidim koliko će da ti potraje tih 500 sms

najbolje na fiksni tel da se vratimo, čemu sva ta nova ******...
ok da kažeš "meni vrši posao sms", al da predstavljaš sve ostalo kao nepotrebno je potpuno besmisleno. naprednije je i potrebno je.

Poslednja izmena:
najbolje na fiksni tel da se vratimo, čemu sva ta nova ******...
ok da kažeš "meni vrši posao sms", al da predstavljaš sve ostalo kao nepotrebno je potpuno besmisleno. naprednije je i potrebno je.

Ako dve tri SMS poruke ne mogu da zavrse posao, onda lepo okrenes telefon i razgovaras kao covek, bez da kuckas milion poruka po nekim Whatsupovima i ostalim glupostima. To je za klince zabava, kao i bilo koji drugi chat. Ja zaista nemam vremena da kad sam van kuce, cukaram po telefonu kao ludak da bi chatovao sa nekim. Pozoves i zavrsis posao. Da je naprednije, jeste, ali da je potrebno i nije, osim ako nemas komunikaciju sa nekim u inostranstvu, a i onda mozes lepo da koristis SKYPE pa da opet razgovaras. A i sto se tice fiksnog, i dalje ga najvise volim ako sa nekim treba da razgovaram malo duze.

@Vojkan

U pravu si najbolje je slati na hiljade poruka i slika preko čata , sms i mms . Uživo je mnogo dosadno.

Pozdrav ;)

edit: Milanlj već napisao :)

Poslednja izmena:
Imam samo jedno kratko pitanje. Dugmence na HTC-u za gasenje/zakljuvacanje je vec pocelo da se klima. Cuo sam da postoji aplikacija koja dodirom na ikonicu na screen-u radi isto sto i dugmence na vrhu telefona - zakljucava i gasi screen telefona. Da li mi neko moze reci koja mi aplikacija zavrsava posao i koja ne pravi probleme u radu? Hvala :)

Screen off and lock.Na Gplay,besplatna je.

Svi ste u prvu a i niste u vezi Whatapp i sms. Ja sam poslao na hiljade poruka preko Whatapp i dalje šaljem oko 95% tekstualnih poruka preko njega, ali sms je nezamenjiv iz dva razloga,
1. Sms 100% stiže, dešava se da jednostavno nema interneta na nekom području, a i dešavalo mi se da neće da stigne poruka na WhatsApp i ako je primaoc na Wifi ili h+...
2. Jednostavno neki nemaju smart telefone ili nemaju internet na telefonu itd...
Ali za mene je WhatsApp uštedeo najmanje 10k dinara.

Nazad
Vrh Dno