Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Evo jedne nove, odlične tastature: Kii keyboard

Podržava i srpsku ćirilicu i hrvatsku latinicu, imate rečnike ova dva jezika da skinete, podržava razne teme, ima lom podešavanja, ima predikciju, podržava swype unos teksta i ono najbitnije - vuče 4x manje rama od Swiftkey Flow. Bolja ćirilična android tastatura od ove po meni ne postoji, a uz to je i besplatna (za sada)

Ajde ja vas što pišete o toj ćiriličnoj tastaturi da pitam. Da li je stalno koristite na telefonu? Naravno da ne. Kucanje poruka zaboravi, jer se menja gsm alphabet u unicode što znači da imaš 70 karaktera po poruci, a ne po 160. Drugo kad odem na Google ili treba nešto eto na xda da tražim.

Znači stalno moram da menjam tamo vamo tastaturu.

P.S. Zaobidjite srpstvo i sve ostalo što bi rekli, pošto se odmah na to pozivaju "veliki Srbi" kada se spomene pisanje na ćirilici.

Pa dobro, svako piše kako želi i kako mu odgovara, a bitno je da postoji izbor.

Tačno tako, a i oduvek me nerviralo što u nekim programima stave srpsku ćirilicu i hrvatsku latinicu..kao da ne postoji i srpska latinica, a mrzim kad mi stoji croatian

A kad ti baš treba da negde nešto na brzinu otkucaš na ćirilici, imaš brze i efikasne online konvertore.

Ajde ja vas što pišete o toj ćiriličnoj tastaturi da pitam. Da li je stalno koristite na telefonu? Naravno da ne. Kucanje poruka zaboravi, jer se menja gsm alphabet u unicode što znači da imaš 70 karaktera po poruci, a ne po 160. Drugo kad odem na Google ili treba nešto eto na xda da tražim.

P.S. Zaobidjite srpstvo i sve ostalo što bi rekli, pošto se odmah na to pozivaju "veliki Srbi" kada se spomene pisanje na ćirilici.

Ja kucam poruke sa predikcijom, a volim i t9 tastaturu. Nije mi žao poruka, imam ih preko hiljadu u paketu. Ćirilicu koristim na kompjuteru, tamo latinicu ne želim da vidim, ali na mobilnom mi je lakše latinicom!
Ako neko zna neku t9 tastaturu sa ćirilicom, bio bih mu zahvalan.

Jel ima neka zamena za FM radio,ovaj sto se instalirao sa Androidom nema opciju da se prebaci ton na zvučnik već mora da slušam radio stanice koristeći sluške.Koristim neki kuvani ROM što liči na IOs Android 2.3.7.

Ja sam obično koristio Gajevu latinicu baš u nedostatku dobre ćirilične tastature, pre nego što se pojavila ova. I ćirilični i latinični sms zauzima duplo više karaktera od onog kucanog "ošišanom" latinicom, ali meni, kao i mnogim drugim ljudima danas u Srbiji to nije problem, pošto imam pp paket gde mogu da pošaljem koliko god hoću sms-ova.

Evo jedne nove, odlične tastature: Kii keyboard

Podržava i srpsku ćirilicu i hrvatsku latinicu, imate rečnike ova dva jezika da skinete, podržava razne teme, ima lom podešavanja, ima predikciju, podržava swype unos teksta i ono najbitnije - vuče 4x manje rama od Swiftkey Flow. Bolja ćirilična android tastatura od ove po meni ne postoji, a uz to je i besplatna (za sada)
Veoma zanimljiva tastatura, jedino ne znam do kad ce sve ove premium opcije da budu besplatne. Ono što sam našao da mi smeta je to što mi piše hrvatski (nisam nacionalista ali smeta).

Ja ne znam sto i dalje pored Swiftkey-a trazite alternativne tastature.. Ne vidim kako moze bolje od toga.

pošto imam pp paket gde mogu da pošaljem koliko god hoću sms-ova.

Gledaj sad ovako. Dobro imas/imate pp paket i imas 1000 poruka... Prepolovi sa 3 i imas 333 poruka na cirilici ili 1000 "normalnih" . . . Ja imam 600 u mom pp600 i mesecno otkucam oko 500 poruka, a da kucam ovako sa cirilicom imao bih citavih 200 poruka ili bi platio debelo racun... Ajde da ja pisem kratke poruke, ali meni svaka poruka skoro udje u drugu, a ovako bi usla u cetvrtu-petu poruku... Ne isplati se bar meni ili nekome ko kuca dosta poruka da bude cool ili "izigrava nesto"...

Хвала за тастатуру Стридер пробао и задржао сам је. Не знам зашто се то српство толико мрзи, потенцира и провлачи на овакав начин? Сви знамо да је лакше на латиници и то је ок. Али да мало више прочитамо знали бисмо да је латиница на превару увучена са ћирилицом и наметнута нама као српском народу. Једино наше писмо је ћирилица и зашто да је не чувамо? Навикнеш се врло лако. Зашто морамо да пљујемо своје? Зашто толико омаловажавања никада ми неће бити јасно. Не изиграва нико ништа ако потенцира на коришћењу свог писма иако је милион пута лакше на латиници у чему се слажем. Зашто само ми Срби имамо ћирилицу и "латиницу"? Отишао сам много у оф али ми је криво када прочитам овакве коментаре типа бити кул или изигравање. Стварно ми је тешко да поверујем да неко користи ћирилицу да би био кул.

Ja ne znam sto i dalje pored Swiftkey-a trazite alternativne tastature.. Ne vidim kako moze bolje od toga.
Ова вуче 5 пута мање рам меморије, плус подржава ћирилицу, а и има више могућности да је прилагодиш како теби одговара и уз све то је бесплатна. Додуше, предикција је мало лошија

Gledaj sad ovako. Dobro imas/imate pp paket i imas 1000 poruka... Prepolovi sa 3 i imas 333 poruka na cirilici ili 1000 "normalnih" . . . Ja imam 600 u mom pp600 i mesecno otkucam oko 500 poruka, a da kucam ovako sa cirilicom imao bih citavih 200 poruka ili bi platio debelo racun... Ajde da ja pisem kratke poruke, ali meni svaka poruka skoro udje u drugu, a ovako bi usla u cetvrtu-petu poruku... Ne isplati se bar meni ili nekome ko kuca dosta poruka da bude cool ili "izigrava nesto"...

Ја ка 5 броја имам бесплатне поруке, плус преко тога додатне бесплатне ка другим бројевима, често пошаљем и више од 2000 порука у току месеца, тако да ми није фрка. Ако теби не одговара не значи да ником не одговара

@Strider.... Pa nemaju svi ka 5 brojeva besplatne poruke kojima mozes da posaljes i 10000 poruka i jos imas 2000 poruka... Ja bi da imam toliko pisao i na kineskom, cisto onako, kad vec imam da se razbacujem :)

Evo i ja da podrzim Borisa, pametno nesto i on da kaze :p Swiftkey stvarno najbolja po meni tastatura... Dugo sam koristio SKP, ali kad sam se ove dohvatio, na pocetku bilo tesko, sada kucam kao lud :D

@Strider.... Pa nemaju svi ka 5 brojeva besplatne poruke kojima mozes da posaljes i 10000 poruka i jos imas 2000 poruka... Ja bi da imam toliko pisao i na kineskom, cisto onako, kad vec imam da se razbacujem :)

Evo i ja da podrzim Borisa, pametno nesto i on da kaze :p Swiftkey stvarno najbolja po meni tastatura... Dugo sam koristio SKP, ali kad sam se ove dohvatio, na pocetku bilo tesko, sada kucam kao lud :D

Па и ја сам је до скоро користио, и још увек користим таблет верзију на Нексусу, али коме она не одговара и неће да плаћа/користи пирате ово је добра алтернатива.

Ја сам навео зашто мени одговара, а лом људи користи нпр Микс Нет Л који има 1500 порука, а то је један од јефтинијих пакета, са оном промоцијом изађе на 1000 дин месечно. Људи који имају толико или више бесплатних сигурно не маре за кодни распоред :)

Doduse mnogo mi se svidja ovaj crni skin za tu Kii tastaturu, mozda probam samo zbog toga :)

Плус хд скин је до 00:) . Бесплатан.

Testirao sam je sad malo, nije mi brza, vise zauzima na telefonu, ne odvaja posle zareza.. Nije vredna zamene :)

Da, sta je google play services i zasto se vraca svaki put kad instaliram nesto?

Poslednja izmena:
Заузима 0.5мб више, али зато мени вуче око 15мб РАМ, док swifkey flow вуче око 60... Мени одваја после зареза

Ja sam na starom Swiftkey-u (X), novi mi je uzasno radio da..

Dugo sam koristio SKP, ali kad sam se ove dohvatio, na pocetku bilo tesko, sada kucam kao lud :D

Ista situacija kod mene, dosta je preciznija od SKP (i pored kalibracije) i neverovatno je koliko dobro sklapa rečenice i to u različitim kontekstima (posebno za svaku aplikaciju) . Jedino što mi zaista nedostaje je custom auto text i nemogućnost bekapa podešavanja (nejasno mi je zašto ta opcija ne postoji)

Много брже куцам са њим у портрет моду, кад једном навикнеш на њега не враћаш се на класику...

Ista situacija kod mene, dosta je preciznija od SKP (i pored kalibracije) i neverovatno je koliko dobro sklapa rečenice i to u različitim kontekstima (posebno za svaku aplikaciju) . Jedino što mi zaista nedostaje je custom auto text i nemogućnost bekapa podešavanja (nejasno mi je zašto ta opcija ne postoji)

Da ti otkrijem tajnu :) odradis backup sa TB i kad instaliras novu verziju, samo vratis data iz TB, znaci ne app + data i eto ti sve :)

Da ti otkrijem tajnu :) odradis backup sa TB i kad instaliras novu verziju, samo vratis data iz TB, znaci ne app + data i eto ti sve :)

Hvala, probaću. Mada izbegavam da koristim TB, najviše volim svežu instalaciju svih aplikacija na novom ROM-u. Uglavnom sve meni bitne aplikacije imaju backup opciju. Osim swiftkey-a.

Sto se tice TB da se razjasni :)

Sistemske (crvene) nikad, ali NIKAD ne treba vracati, jer dolaze u konflikt sa novima na novom ROM-u. Ima jako puno "plitkih ljudi" koji backupuju sve i vracaju sve i onda se npr. Cyanogenmod ogradio da se ne radi restore sa TB upravo zbog toga da se ne bi postavljala pitanja tipa: " Jaooo kuku lele sta da radim FC na sve strane, krs od ROM-a, ne valja nista" itd. Ko zna za to, zna da TB savrseno radi sa CM ili bilo kojim ROM-om.
Zute neke mogu, mislim ne sve, kao i zelene.
Sive tj. user apps, mogu sve. Bez bojazni da nesto nece raditi.

Jedino sto se tice user apps-a, nece raditi ako na primer ides sa ICS-a na JB koje jos nemaju podrsku za JB, logicno neces moci sa marketa da ih instaliras sto dovodi do toga ako ih vratis sa TB da ce iskakati FC iliti Force Close.

Nazad
Vrh Dno