Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Našo sam, malo su je sakrili, jer kad ideš na izvezi, ne nudi ništa, mora u podešavanjima da se uredi, a nisam očekivao, jer sam već gledao u podešavanjima i nije bilo ništa , ovo su spec podešavanja za ozvoz.

Послато са LEX820 уз помоћ Тапатока

Pa Snapseed ima opciju za save na nizu rezoluciju.
Jeste, ali samo ako ti je ok da ti to bude nova default vrednost, što većini fotografa recimo ne odgovara :)
Meni obično treba nešto jednokratno + da mi to ne utiče na rezoluciju većine fotografija koja mi prođe kroz Snapseed.

Ovaj googleov sudeći, po komentarima, mora imati internet da bi radio.

Ja sam joj dao 3 zvezdice pre 2 i po godine.

Jeste, ali samo ako ti je ok da ti to bude nova default vrednost, što većini fotografa recimo ne odgovara :)
Meni obično treba nešto jednokratno + da mi to ne utiče na rezoluciju većine fotografija koja mi prođe kroz Snapseed.
Ranije sam koristio avg image shrinker, sad vidim da ne radi na Pie. Ukucaj na GPlay image shrinker, izaći će ti brdo predloga.

Poslednja izmena:
Nisu mi aplikacije tako specifične, tj. specijalizovane namene zanimljive, jer očekujem da mi to radi galerija slika.
Default galerija mi je Vertumusova Memoria, ali je manipulacija veličinom fajlova baš slaba, pa sam juče, dok smo pričali o ovome vratio Simple Gallery Pro, čisto da se nađe.
Ove mi stvari na kompjuteru radi takođe program za pregled slika (na Win FSViewer - FastStone), pa mi logično da i na telefonu bude slična logika :)

Ali da budem iskren, u poslednjih 6 meseci, kad mi je trebala manja fotka, pošaljem je sam sebi na Telegram i on automatski odradi smanjenje :)

Zna li neko za galeriju koja može pregled slika iz localnog network share-a (samba), tj sa NAS-a?
Znači da prvi put normlano duže traji skeniranje dok ne napravi thumbnails a posle regularno da browseuje po udaljenim folderima. Ima ih dosta sa cloud supportima ali nijedna za localnu mrežu.

Ima li koja aplikacija dobra da radi na principu Volume Mixera sa PCa. Primer,pustim neku igricu da igram a da slusam i muziku sa yta. (ako nema u igrici za mutiranje zvuka)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Evo još jedne preporuke...

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapswithme.maps.pro

Maps.me ima deo sa vodičima, koliko vidim svi koštaju 99din, što je sasvim ok za kompilaciju od 2 i po sata šetnje.

2f63bae4acf4f1ca253d85eb1112a64d.jpg

Ima li neko preporuku za aplikaciju za snimanje audio sadrzaja koji dolazi iz telefona recimo konkretno me zanima neke video audio intervjue koje gledam preko chromea na nekom sajtu a zeleo bih da ih imam u audio formatu da mogu da ih slušam kasnije a da ne moram da ih gledam.
Da li postoji uopšte ta mogućnost? Te video tutoriale ne mogu da skinem jer nema opciju za dl.

Sent from my LG G7 ThinQ using Tapatalk

Daj neki link da probam nešto pa ti javim rez

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Ne mogu jer je to posebna stranica sa logovanjem gde ide taj video kurs kao bonus povodom kupovine neke knjige sto sam naručio pre par nedelja.

Ok..probao sam nešto na primeru Video klipova sa recimo B92...ali mogu da skinem Video u MP4 formatu pa posle da se konvertuje u audio...tako može....
Trebalo bi nešto što grebuje audio u realnom vremenu...ali nisam još našao...

Možda bih mogao sa kompa da odem na toj stranici i okusam sreću sa nekim programom. Hvala vam u svakom slučaju

Sa komopom je svakako moguće...

Sa kompa u browseru upališ Inspect (Ctrl+Shift+i), recimo u Cromeu, pa sa Elements (source code strane), prebaciš na Network I onda pustiš stream, trebalo bi da ga vidite vizuelno kako se učitava kao progres bar, e tu onda možeš desni klik i copy pa copy link address.

Ima li neki file manager koji mi u vidu bedževa na apk ikonicama može prikazati koje su sistemske i koje su na sd kartici? Ajd što se mesenger i slične posle apdejta vrate na sistemsku memoriju ali to mi se dešava i sa nekim igrama koje sestrić trpa kad god mi dođe do telefona. Uredno ih prebacim na sd, ali dešava se posle nekog vremena da se neka vrati na sistemsku. Zato mi i treba preglednost, jer ovako svaki put ulazim u svaku apk posebno da proverim gde je. Ovaj difoltni samsungov menadžer ima opciju "samo sistemske" ali pokazuje sve...

Čini mi se da je YouTube Vanced imao Cast opciju,koja se pojavljivala ako imam ChromeCast,a imam...sad je nema,a original YT ima....
Da li je moguće da će se vratiti sa novom verzijom...?

Da li postoji aplikacija za kameru, koja kad se slika recimo vodopad pravi ovakvu sliku:

5b6b56df01bb8965ebea31d56fdb323a.jpg

Ne znam koji telefon imaš, ali to možeš u pro modu shutter speed ostaviš otvoren nekoliko sekundi. Iso na minimalu.

Čini mi se da je YouTube Vanced imao Cast opciju,koja se pojavljivala ako imam ChromeCast,a imam...sad je nema,a original YT ima....
Da li je moguće da će se vratiti sa novom verzijom...?

Ako na ovo misliš kod mene ima.
b44c61f0009996290ce173f06960381a.jpg

Sent from my SM-A505FN using Tapatalk

Da na to mislim...YouTube mi ima,ali na Vanced je nestala....

I kod mene ima ikonica ali ne radi na poslednjoj verziji.

Očistio keš,pojavila se ikona,ali ne radi

Kod mene radi, upravo sad

Ako vam nešto znači koja je verzija
ed95be732f3816e89b8ffdd9ec880439.jpg

Poslednja izmena:
Neradi cast već par meseci. Probao sa OP3T i P9lite na eon box I CC2 sa verzijama 13... i 14.10.53. Oba non-root sa microG.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno