Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kad smo vec kod browsera, je l postoji jos uvek ona opcija u chromu da radvojim tabove kao posebne otvorene aplikacije ako znate na sta mislim? Nekada je moglo, sada ne mogu da nadjem. Prosto zelim da imam 2 taba na ekranu, pa sam mislio da iskombinujem ovo sto moze android 7.0 sa tom opcijom chroma. Ako ne postoji, onda ne znam zasto jos uvek imam ovaj browser, ruzan je pre svega. Na koji preci?

Ima li neka aplikacija za sherovanje WiFi podataka. Kao na iPhoneu kada sam blizu nekog drugog ko ima iPhone i prikačen je na WiFi dovoljno je samo da pokušam da se prikačim na taj WiFi i kada mi zatraži Password taj ko je na toj mreži dobije obaveštenje i prosledi mi svoje podatke tj Password?

Sent from my iPhone using Tapatalk

To se zove tethering i postoji u okviru sistema, ne treba nikakva aplikacija.

Ne moze da se teteruje wi fi..Ja mislim da je to zeleo

Sent from my LEX820 using Tapatalk

Može da se teteruje wifi, ali zavisi od telefona do telefona.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Čemu to,kad se svakako oba uređaja kače na Wifi?
Za Mobilni net je ok fora,al za Wifi???

Redmi 5 Plus

Или појачавање сигнала. Када би WiFi могао да се тетерује (repeater mod) (нисам до сада видео на андроиду), нпр у хотелу имаш сигнала само у ходнику или на тераси, али не и на кревету. Телефон оставиш ту где је добар сигнал а на таблету користиш.

Можда, мислим да то уопште није било питање. Чини ми се да се мисли на дељење података и мултимедије преко WiFi а не некакво дељење "WiFi података", не знам шта би то значило.

Sent from Galaxy S8

Na mom telefonu (Xiaomi Redmi Note 5) se može wifi deliti. Probao sam i radi, znači može se korisititi kao pojačivač wifi signalav

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ne, nema nikakvog deljenja. Jednostavno jedan telefon iz svoje baze prebaci sva podešavanja za neki WiFi (uključujući i Password) u drugi telefon i on ga spremi u svoju bazu WiFi mreža sa Passwordom. To je sve. Naredni put kada si na toj WiFi automatski se povezuješ.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Covek je trazio app koja bi mu samo omogucila da kada pokusa da se nakaci na wifi mrezu (npr u kaficu), neko drugi do njega dobije info o njegovom pokusaju i pritiskom na dugme mu posalje spasvord za istu (ne mora da juri konobara i ukucava). Verovatno neka opcija ili app na IOS-u. Nikakav titering nije trazio.
Znam da npr MIUI ima opciju slanja sifre...

Poslednja izmena:
Jel zna neko aplikaciju, tj. widget bi bio idealan, gde mogu npr. da kliknem kad udjem u kola i da mi npr. poveca osvetljenje, da ukljuci bluetooth, da drzi ekran always on itd.?

Jedino ako tasker ili slicno moze da napravi profil pa da ga izbacis na desktop

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

Jel zna neko aplikaciju, tj. widget bi bio idealan, gde mogu npr. da kliknem kad udjem u kola i da mi npr. poveca osvetljenje, da ukljuci bluetooth, da drzi ekran always on itd.?

Ako imaš NFC na telefonu to lako rešavaš sa NFC tagom kojeg isprogramiraš, zalepiš u autu i prilikom ulaska u kola približiš telefon tagu.

Za opciju da ti ekran bude stalno upaljen,ja koristim mali program 'Caffeine' pravljen po uzoru na istoimeni program za Mac OSX...
7e5e1c4c0c308f3799af6c10cb844759.jpg

Redmi 5 Plus

Jedino ako tasker ili slicno moze da napravi profil pa da ga izbacis na desktop

Sent from my Redmi 5 Plus using Tapatalk

I ja bih najpre probao sa njim. Ako bluetooth koristis iskljucivo u kolima (a 90% ljudi ga danas koristi samo za telefoniranje u autu), onda vezes ostale elemente za ukljucivanje bluetooth-a i u 2 dodira si sve odradio.

Desava mi se kod Nova launcher da mi notifikacija za na primer mail ili Viber stoji i posle citanja poruka, ima li jos neko ovaku situaciju?

Ja koristim Nova Launcher Prime,i nemam te probleme...

Redmi 5 Plus

I ja isto Nova prime i Tesla unread i ostaju notifikacije posle pregleda poruke

Pitanje???
Koristim aplikaciju 'Blokada' koja ima isti efekat kao i AdGuard i slične aplikacije...
Zanima me da li mogu i kako da sprečim da 'Blokadu ' ne ubijem kad krenem da čistim pokrenute aplikacije...
Moram posle opet da je pokrenem...

Redmi 5 Plus
cdfc282a0e36f3f78d9d7e6dc3a9abdf.jpg

Poslednja izmena:
Nemoj da cistis aplikacije, gubljenje vremena :)

Da bi na MiUI zakljucao app, ako vec insistiras na (nepotrebnom)ciscenju, povuces je na dole u recent apps..

Zašto ljudi i dalje čiste aplikacije, x puta sam video po prevozu npr da pre nego što zaključaju telefon počiste sve iz recents..

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Na nekim telefonima mora :)

Bratanica ima J7 2017, cisti stalno app jer joj koci cim se otvori malo vise aplikacija. Na MiUI nema potrebe.

Ja na htc telefonu, počev od m7 nikad nisam čisto aplikacije.. Jednostavno su sve spremne za rad i nemam potrebe da je čistim kad android sve ti sam uradi kako treba.

Sent from my HTC U11 using Tapatalk

Kod Blokade, kao i kod drugih sličnih aplikacija potrebno je aktivirati notifikacije da se ne bi gasile. Trajna notifikacija sprečava gašenje.
Trenutno koristim DNSChanger sa Adguard serverima i isto tako stoji notifikacija da android ili ja ne "ubijemo" VPN.

Sent from my Honor 8 Lite (PRA-LA1) using Tapatalk

Meni je Bluetooth uvek uključen, ne vidim nikakav uticaj na bateriju. Takođe se koristi samo u kolima.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Pitanje???
Koristim aplikaciju 'Blokada' koja ima isti efekat kao i AdGuard i slične aplikacije...
Zanima me da li mogu i kako da sprečim da 'Blokadu ' ne ubijem kad krenem da čistim pokrenute aplikacije...
Moram posle opet da je pokrenem...

Redmi 5 Plus
cdfc282a0e36f3f78d9d7e6dc3a9abdf.jpg
Imaš u bezbednost pa tu negde da staviš izuzetak. Ne mogu da ti pomognem jer sam na miui 10 a ovde je sve drugačije. A možeš da je zaključaš i u task menadžeru povlačenjem na dole ili na stranu, opet zavisi od miui verzije. Ja dozvolim bitnim aplikacijama da se same pokreću u pozadini kao što su viber, whatsapp i slične.

Moram da čistim taskove jer mi posle bude komplikovanije da uđem u npr početnu stranicu whatsapp-a jer nonstop otvara poslednju konverziju, ako odem nazad ono izađe iz app, i sve u krug dok na levom vrhu ne odem strelicom a to mi je komplikovano za jednu ruku na 6 inča. Task mi služi samo kad ciljano koristim više aplikacija od jednom.

Послато са Redmi Note 5 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno