Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Kako prebacuješ na telefon (sa kompjutera)?
Pre svega, telefon i komp moraju biti na istom WiFiju.

Tapneš one tri crtice (hamburger dugme) > Network > Remote Manager > tapneš Turn On.
ES se nakači i da ti FTP adresu.
Tu FTP adresu ukucaš u bilo koji fajl menadžer na kompu (može Windows Explorer, TC, ali i bilo koji brauzer).
Tada si u fajl menadžeru otvori prikaz fajlova na telefonu, pa prebacuješ sa i na telefon jednostavnim drag&drop-om.

Pre svega, telefon i komp moraju biti na istom WiFiju.

Tapneš one tri crtice (hamburger dugme) > Network > Remote Manager > tapneš Turn On.
ES se nakači i da ti FTP adresu.
Tu FTP adresu ukucaš u bilo koji fajl menadžer na kompu (može Windows Explorer, TC, ali i bilo koji brauzer).
Tada si u fajl menadžeru otvori prikaz fajlova na telefonu, pa prebacuješ sa i na telefon jednostavnim drag&drop-om.
U, ovo je super stvar :D

Jel može to da ostane stalno uključeno i da uvek bude ista ftp adresa?

P.S. Ja sam uvek preko telefona ulazio u kompjuter pa tako manipulisao podacima u oba smera.

U, ovo je super stvar :D

Jel može to da ostane stalno uključeno i da uvek bude ista ftp adresa?

P.S. Ja sam uvek preko telefona ulazio u kompjuter pa tako manipulisao podacima u oba smera.
Može ostati ostalo uključeno i stalno isti IP ako ga rezervišeš na ruteru.

Backup aplikacija tj data fajlova , kako na ne rutovanom telefonu!?
Imam dosta app sa fdroid i voleo bih da ako mogu sacuvam a i po potrebi odradim restore!?
Vidim da Google backup ne radi backup svih app...

Mi WiFi opcija Photo Backup. Kada god dođem kući i zakačim se na svoj router ona odradi Backup fotografija na ext. HDD.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Samo Xiaomi routeri na žalost. Ali možda postoji neka takva alternativa za sve routere.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

^Meni to automatski radi FolderSync jednom dnevno.

Da li ima smisla koristiti files go (video sam da nalazi neke junk fajlove na nugatu) , e sad zar taj files go nije u stvari ono sto u 8.0 vec postoji onaj cleaner u Settings - Storage ?! da brisem to? :d

Poslednja izmena:
Jel ima negde uputstvo kako ga podesiti?
Ja bih da to radi u LAN-u kada sam na kućnom WiFi-u (znači da ne ide preko internet protoka).
podešavaš ga kao i svaku lokalnu LAN konekciju. Pogledaj na YT ima li neki tutorijal. Nije ništa komplikovano.

Poslednja izmena od urednika:
Da li ima smisla koristiti files go (video sam da nalazi neke junk fajlove na nugatu) , e sad zar taj files go nije u stvari ono sto u 8.0 vec postoji onaj cleaner u Settings - Storage ?! da brisem to? :d
Sve sto u nazivu ima "go" je g...., da budem kulturan ZA IZBEGAVANJE

Sent from...

Da li je na viberu moguce namestiti da poruka bude nevidljiva samo za jednu osobu iz grupe?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ne verujem da to moze ijedna aplikacija, to obesmisljava koncept grupe.

Nije ovo od ekipe go sms, ovo je guglovo :D

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Sada mi fon na Oreo , da li ta app ima smisla "Files GO" ili ne na toj verziji sistema ... posto u Storage ima onaj cleaner , neko android resenje ... da li je taj modul-feature pozajmljen i za Files GO app?!
LOL naravno da nije iz "GO" familije app , ovo je google app. :D Uvek stock resenja , nikada nisam koristio 3rd party soft za dialer , sms i contacts :smoke:

Poslednja izmena:
Iskreno ne znam, ne koristim te cleanere, a file manager ne planiram da menjam(Solid ftw)

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Hahaha ispalio sam se jel? Stvarno nisam znao da postoji od Google-a taj app. Da nisu kupili GO korporaciju?

Sent from...
Google je nedavno predstavio svoju Go liniju aplikacija kod koje je poenta štednja na prostoru i/ili internetu. Te aplikacije su uglavnom namenjene zemljama u razvoju kod kojih je mobilni internet skup i nedostupan.

Da, Go SMS nam je navukao averziju prema reči "Go". :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Go bloatware za koji moras jos 50 aplikacija da skines da radi kako treba probao davno na ICS jos i nikad vise, samo Contacts+ paket

Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk

Nije besplatna, nego postoji mogucnost da se dobije 1 od 20 promo kodova za app..

I to kroz giveaway gde moras da napises nesto na tviteru prvo jer u startu imas 0 entry-ja.

Vrh Dno