Šta je novo?

Aplikacije - Windows Mobile 5/6/6.1/6.5

@priest77: sad se sjetih, možda je problem u lošem lijeku za Inesoft Phone, ako on ne valja, onda ne radi pretraga kako treba.

Izasla je IconSoft PhoneEx v2.0 - mnogo mi se vise svidja i velika je razlika u odnosu na v1.4.5

@priest77: sad se sjetih, možda je problem u lošem lijeku za Inesoft Phone, ako on ne valja, onda ne radi pretraga kako treba.

Moguce da je to bio problem.
Sada koristim IconSoft PhoneEx v2.0 koja lepo radi i sto mi je najbitnije i dalje trosi manje memorije od Inesofta kada se ugasi sistemski dialer.

Ima li netko da predlozi aplikacije,igrice za omniu hd posto ih ja bas nesto ne nalazim?

Ups moja greska dobro de nemojte vise da me korite povlacim se odmah.

Spb Mobile Shell 3.5

100.png

Poslednja izmena:
Bas sam juce probao ovaj spb mobile shell.
Nije los,neke stvari mi se svidjaju,neke ne.A neke su me odusevile.
Svidja mi se launcher :)

Izasla je i verzija SPB Shella 3.5

Bas sam juce probao ovaj spb mobile shell.
Nije los,neke stvari mi se svidjaju,neke ne.A neke su me odusevile.
Svidja mi se launcher :)

Sta ti se ne svidja kod spb-a?
Meni se jako svidja ovaj program. Sense UI koji ga skoro napravio HTC na androidu jeste slican ali SPB ipak nudi vise, i meni se pored ogromnih mogucnosti podesavanja za homescreen-ove mnogo svidja i launcher i lepe animacije. Sve ti je na dohvat ruke, a guta manje RAM-a od Manille i lepse radi, u ovoj zadnjoj verziji su dodali i email\sms 3d viewer, nadam se da ce dodati i opciju za kucanje sms-a direktno iz njega.
Ovako izgledaju tri moja homescreena, a ukljucio sam tri jer mi vise od toga ne treba:

Prilozi

• 01.jpg
    01.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 212
  • 02.jpg
    02.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 199
  • 03.jpg
    03.jpg
    89.7 KB · Pregleda: 194
Poslednja izmena:
Nije to tema, to je novi SPB mobile shel gde mozes sam da kacis sta god ti padne na pamet na homescreenu, samo na trecoj sam koristio modifikovani kalendar za spb od "MH-Widgets 1.0"
Ako ti treba onaj crveni backround reci...

Meni se jako svidja ovaj program. Sense UI koji ga skoro napravio HTC na androidu jeste slican ali SPB ipak nudi vise, i meni se pored ogromnih mogucnosti podesavanja za homescreen-ove mnogo svidja i launcher i lepe animacije. Sve ti je na dohvat ruke, a guta manje RAM-a od Manille i lepse radi, u ovoj zadnjoj verziji su dodali i email\sms 3d viewer, nadam se da ce dodati i opciju za kucanje sms-a direktno iz njega.
Ovako izgledaju tri moja homescreena, a ukljucio sam tri jer mi vise od toga ne treba:

Ja sam ga intsalirao na Xperiji i nemam 3d viewer za sms/email a bas sam se ponadao jer mi je to bas falilo na starijoj verziji???

jedno pitanje...
kako u Carusel modu iskljuciti visak kao sto su weather i weather conditions??
prekopao sam sva podesavanja i nisam uspeo da nadjem resenje :(

Ja sam ga intsalirao na Xperiji i nemam 3d viewer za sms/email a bas sam se ponadao jer mi je to bas falilo na starijoj verziji???

Mora da ima.
Nakon sto si dodao sms precicu na desktop, klikni na nju i drzi pritisnuto dok ti se ne pojavi prozor u kome izaberi Default Action i tu izaberes Open 3D viewer, i to je to :)

jedno pitanje...
kako u Carusel modu iskljuciti visak kao sto su weather i weather conditions??
prekopao sam sva podesavanja i nisam uspeo da nadjem resenje :(
Ne znam da li ima to u njegovim podesavanjima ali koristi ovaj ShellExtension koji ti daje dosta vise mogucnosti, medju kojima je i ta da dodajes ili iskljucujes panele u karuselu:
• Full control over your carousel screens remove screens you don’t want and/or add (-Task manager,(-Wireless manager not in SPB version 3.5) , -Profile manager and-Backlight);
• Change the text to your own text of these carousel screens;
Samo ga ekstraktujes u neki folder i pokernes exe fajl na telefonu. Moras u karuselu da imas najmanje 5 screen-ova, i prvo izaberes da izbrise sve ali onda dok ne izabere najmanje 5 (koje ti zelis) ne mozes da zavrsis editovanje jer neces imati BACK dugme.

Poslednja izmena:
Mora da ima.
Nakon sto si dodao sms precicu na desktop, klikni na nju i drzi pritisnuto dok ti se ne pojavi prozor u kome izaberi Default Action i tu izaberes Open 3D viewer, i to je to :)

hvala ali kada drzim prst na precici za sms onda mi se pojavi prozor sa remove, edit layout i change skin.

otisao sam na change skin i prebacio sa default na proffesional (samo ovo imam od opcija) i samo mi je promenio izgled ikonica za postu i propustene pozive...hmmm...ako ima nesto sto ne znam molio bih za pomoc

Probaj u Lifestyle Home Layout-u (ne znam da li radi u Professional Layout) da dodas precicu, (ali one pojedinacne) recimo prvo onu samo za SMS, klikni na nju i drzi pritisnuto dok ti se ne pojavi prozor u kome izaberes Default Action. Evo kako to izgleda:

Prilozi

• sms.jpg
    sms.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 169
Ima li vidljivih poboljsanja sa WM 6.5 u odnosu na 6.1 na HTC Artemisu. Razmisljam da predjem na 6.5 ali se niko, bar za sada ne hvali? ajde,pucajte ;-)

prvenstveno estetskih, mada sve zavisi od "skuvanog" ROMa.
6.5 trosi vise pa samim tim ostaje ti manje RAMa za aplikacije. procitaj po stranim forumima koji se najvise koristi, ali najbolje bi bilo da probas nekoliko i odlucis sam.

prvenstveno estetskih, mada sve zavisi od "skuvanog" ROMa.
6.5 trosi vise pa samim tim ostaje ti manje RAMa za aplikacije. procitaj po stranim forumima koji se najvise koristi, ali najbolje bi bilo da probas nekoliko i odlucis sam.

Daj neki link ili kratko uputstvo za upgrade 6.1 na 6.5:)

^
ko sto on rece ;)

Hi, heres the procedure for upgrading your rom put as noob friendly as i can put it.

WHAT YOU NEED
1. HTC Artemis p3300
2. computer running Windows XP with activesync installed
3. Usb cable to connect to computer
4. The new rom that you want to flash
5. And USPL which can be downloaded at this page http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=311403
NB: For most of the newer roms you will probably need the updated nosize version of uspl http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=521406

PREPARATION
NB: Anything you need to backup or keep from your device do it now.
NB: in some cases you may have to hard reset your device before it will take the flash

1. Extract Uspl to your desktop
2. Extract the rom you downloaded to your desktop
3. Remove your sim chip and memory card from your device
4. Reset your device and sync with windows xp

UPDATING
1. In the USPL folder run the program called "start_uspl" and let it do its thing in the dos window,in
my case it goes to 70 and then jumps to 100,if you have been watching your device screen you will
see the linux penguin for a few seconds and it will change to a white screen.
A window will popup on your computer, do as it requests, when finished it will reset your device.
Sync your device with your computer again.

2. In your downloaded rom folder you should find a file called "ROMUpdateUtility.exe" or "Ruu.exe", run
it and a window will popup, do as it requests.
Your device screen will go tri-color(red,green,blue) and the rom update will begin, wait till it
finishes and thats it.

Hvala BlackNeo & IzYesBad ;-) Mozda ovo nekome ovde zatreba

Poslednja izmena:
da se vratim na SPB..da li je moguce da uredjaj ne moze da izdrzi dan sa ovim? imam ga vec oko nedelju dana i baterija se nenormalno brzo prazni...daj boze da moze da izdrzi 12 sati. imam 1530Mah sati bateriju (ipaq 6815)..pa reko da vidim da li se jos neko zali :D

Poslednja izmena:
I meni deluje da se jako brzo prazni, juce sam posle punjenja X1 jedva koristio i evo ga danas na 50%. :S
A ima 1500mAh bateriju...
Da li je jos neko imao ovaj problem sa mobile shell-om? Da li ce manje trositi ako instaliram win 6.5 i preskocim spb?

ja nemam problem... instalirao sam na HTC touch i baterija traje isto, stavise manje rama oduzima nego manilla...

Poslednja izmena:
Bilo bi lepo kad bi svako stavio i koji uredjaj tacno koristi...
A ne da deshifrujemo...

Stavio sam i ja SPB odlican je, zanima me kako u aplikaciju birthday dodati jos osoba sa rodjendanom? Nekog mi je odmah stavio po defaultu a nekih nema a ne mogu da nadjem kako se nove ubacuju.

Vrh Dno