Šta je novo?

Aplikacije - Windows Mobile 5/6/6.1/6.5

Na HTC Diamond, (skuvani diaduit rom wm 6.1), SPB radi bez ikakvih problema i nema nikave veze sa baterijom.

@digital01
Rodjendani se dodaju u imenik telefona, ali moras imenik da imas na telefonu a ne na SIM kartici.

Pridružujem se PDA društvu :eyebrows:

HTC Trinity (P3600)
Win Mobile 6.5.23017
SPB 3.0.0

radi kao sat, preterano.

Imate neki info kad ce da se pojavi zvanicni 6.5 za htc touch pro?

Za Touch Pro mislim da neće biti zvaničnog 6.5, za Touch Pro 2 se pojavio prije nekoliko dana (kao što je i bilo najavljeno).

@ zwobot

Zvanicng nema (kao sto je BlackNeo rekao) i tesko da ces ga uskoro i naci, ali zato ima nezvanicnih kolko hoces kojima nista ne fali. Ja sam doduse ubacio 6.5 na Asusa P525, trbalo bi i bez problema da rade HTCovi ROMovi. Evo ti link gde mozes da poskidas par razlicitih romova.
http://www.sskusers.net/index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=1&Itemid=48
Ali da znas da ih ja nisam probao, samo sam procitao na nekom forumu da odatle skidaju i da su im radili. U svakom slucaju mozes da guglaj, ima toga dosta na netu.
Mada u globalu sto se tice 6.5 nista posebno, malo nasminkanije a i malo sporije (mada to moze da vazi od tel. do tel.)

U principu, 6.5 je više finger-friendly (ali to zna nekad i da zasmeta na 480x640 rezoluciji, jer ponekad nešto ne može da stane na ekran). Nezvaničnih 6.5 ROM-ova ima dosta, ja npr. trenutno vozim Shep's ROM build 23016, a vjerovatno ću uskoro probati CM-XOR Leo version (Manila 2.5) - kad izađe verzija 1.4.

@zwobot: Inače, što se ROM-ova za Touch Pro tiče, baci pogled na xda developers.

Probao sam neke kuvane 6.5 romove za TouchPro,telefon mi je primetno usporavao,zato sam racunao na oficijelni 6.5 rom u nadi da ce performanse ostati iste kao na 6.1.
Jel normalna pojava kod vas sa 6.1 romom i ukljucenim skinom za telefon,lag pri dolaznom pozivu?

Taj lag pri pozivu je do roma... Meni se desavalo na Diamond i HD. Ako mislis da recimo sekund ne cujes sagovornika? TouchPro sa njegovim HW bi trebalo lagano da izgura 6.5, probaj drugi rom.

Malo mi je nelogicno da oficijelni rom ima taj lag,kad se iskljuci phone skin,onda radi ok.Manifestuje se da mene sagovornik ne cuje 2-3 sekunde.Mada,iskljucio sam phone skin,jedino sto nema "mute ring" :/ Glupost...
Vidim da mnogim userima ok radi 6.5 na TouchPro,moram da pogodim pravi rom.

Jel zna neko gde ima da se kupi oprema za TouchPro kod nas?Treba mi touch screen plastika koja stiti ekran,ova moja izgrebana i pukla malo.

Moze li neko da mi da link za neki provereni wm6.1 ROM za Diamond-a (1)
XDA je prepun romova za Diamond, nemam vishe zivaca, a devojka im stalno nalazi greshke :S:
Najbolje bi bilo ako je skroz lite, znaci i bez touch flo, treba mi za devojku, a njoj se svidja spb shell
i da ima notification ikonice slicne ovim
capturerffggr.png

Znaci najbinije je da nema nekih "bubica"...

Bash sam njega sinoc instalirao, smorio me je sa onih 10 pitanja...
Inace izgleda da je bash stabilan, sad cu da ga dam na testiranje... :)

Ja sam probao par romova,za sad mi se najbolje pokazao "6.5 energyrom photon".Ultra brz.
Do duse,morao sam da prilagodim sebi neke stvari koje mi se nisu svidele tipa taskbar,slider i icon slider,background4all tabs itd.
Videcu kako stoji sa potrosnjom energije,ali znam dok sam ga tvikovao i sredjivao da je bilo izuvanje baterije zbog milionskog restarta haha.

Da li moze neko da mi preporuci neki rom za omniu?Imam 6.1 fabricki i treba mi vise od 90mb memorije za cuvanje,posto kada prebacim slike i muziku na mem katicu,on mi smanjuje memoriju za cuvanje.I jos kad instaliram 2-3 programa..prepuno.. :S
Pa ako neko moze na pm da mi posalje adresu sa koje mogu da skinem setup za rom ili sta je vec potrebno..hvala

Imam HTC TYTN II sa WM 6.5 TPC ROM-om i prezadovoljan sam....masina radi barem za 50% brze nego sa 6.1...ali bitno je i da je radio ROM dobro uskladjen. Instaliram ja tako Shell 3.0 i istripujem da mi je baterija pocela mnogo brze da se prazni ( inace je bila slaba ) i posle toga stavim ovaj zadnji i stvarno sam prezadovoljan...SPB pravi fantasticne programe za WM...i jedan koji stvarno preporucujem je SPB Backup koji moze da se podesi da sam radi backup podataka u odredjeno vreme kad mu zadate...

E sad mene zanima da li je neko imao slican problem sa shell-om i da li je promenio bateriju pa je primeceno poboljsanje...ili je isto....posto sam nasao bateriju u HR od 2800mAh sa poklopcem za malo manje od 30E pa bih je pazario i onda bih mogao sto kaze moj drug da upalim auto ako mi je los akumulator :p

Evo par meni gotivnih aplikacija, sve su finger frendly, jedan alarm i dva programcica za reminder-sanje ;)

1. Klaxon alarm, slican kao G-Alarm samo sa mnogo manje mogucnosti sto meni licno vise odgovara

2. One Touch Organizer - kao sto samo ime kaze

3. GekoNewCal - kao i predhodni progrmcic, vrlo brzo i lako se kreira Appointment, bez nekih posebnih opcija

I vrlo bitna stvar svi programi su free, mozete da vidite na slickama kako izgledaju

Prilozi

• Klaxon2-sml.png
    Klaxon2-sml.png
    21.8 KB · Pregleda: 172
  • OtO.jpg
    OtO.jpg
    43.4 KB · Pregleda: 165
  • gekonewcal_windows_mobile_appointment_freeware.gif
    gekonewcal_windows_mobile_appointment_freeware.gif
    29.9 KB · Pregleda: 153
Evo moje kolekcije za OMNA 8gb:

SPB 3.5
Call Firewall
Iconsoft PhoneEx
Opera
Fringexe
iGO8.3 i GarminXT - blaga prednost za iGO :)
Core Player

I mene interesuje touch screen plastika ne folija za HTC Touch EF0300
danas zakacio i otkinuo, ali mislim da se mora menjati sa kompletnom prednjom maskom jer koliko ja vidim da ova dva konektora nemogu drugacije imati kontakt.
Nadam se da ima neko ko radi ovo a i prodaje ovde na forumu :)

Postoji samo ta plastika ispred touchscreen-a,
ali i u ovlashcenom HTC servisu nisu hteli da mi menjaju,
jer kazu da u 3/4 slucaja touch ne radi posle kako treba...

Najbolje je novi displej sa plastikom...

Ili da se malo ispolira, pa onda preko neka folija,
npr ovakva

meni stize za neki dan...

ima li ta folija negde kod nas da se uzme? meni se ova na Trinityu se skroz izgrebala, malo mi i smeta kada citam nesto...

Tema je aplikacije tj. softver za win mobile uredjaje, drzite se teme, postavite novu temu za zastitne folije. Uvek se obradujem kada udjem ovde i vidim da je postavio neki programcic ili sl. :)

da bi se zadrzali teme, moj spisak programa:
Iconsoft PhonEx
SBSH Mobile Weather
AppStore
ComicReader Mobile
CorePlayer
FoxitReader
iGO8
Pocket RAR
pRSSreader
SKTools
Skyfire
Total Commander
vncviewer
WiFi Monster

Preporucio bih ti da menjas Total Commander sa Resco explorer-om koji je mnogo bolji i finger friendly.

I mene interesuje touch screen plastika ne folija za HTC Touch EF0300
danas zakacio i otkinuo, ali mislim da se mora menjati sa kompletnom prednjom maskom jer koliko ja vidim da ova dva konektora nemogu drugacije imati kontakt.
Nadam se da ima neko ko radi ovo a i prodaje ovde na forumu :)

Ne moras da menjas celu prednju masku ako je u pitanju ELF.

Vrh Dno