Šta je novo?

Aplikacije - Windows Mobile 5/6/6.1/6.5

btw, koji rom preporučujete za Kaiser (tytyn 2), može 6.1 a može i 6.5? Kakav je android rom?

Ja u zdravlju i veselju koristim EOS 4.5.3.
Isprobao bih i neki dutty-jev rom, vidim da ih hvale svi, ali nešto ne stižem u poslednje vreme da se igram :)

Android - koliko vidim polufunkcionalan je, ne radi wireless, ne radi blutut, ima gomila bagova...Vredelo bi instalirati čisto radi igranja. Ako baš hoćeš androida tu je htc magic ;)

..kako sam prilicno nov na win mobile..(skoro sam kupio htc touch dual..prekljuce..:D), imam par pitanja:
- da li se sve aplikacije koje ste naveli se kupuju ili mogu da se nabave 4 free?.. :).. (rapid share...da li nesto kao crack uopste postoji na os za mob tel?..)
- da li mogu da instaliram aplikaciju na tel preko racunara..igrao sam se malo sa active sync-om..ali kao sto sam rekao tek sam kupio tel, tako da ne znam sta je sve moguce..
- da li bi spb mobile shell radio glatko na touch dual ili je zahtevniji sto se tice cpu/ram?..

hvala na odgovoru...bice jos pitanja sigurno.. ,)

Instalaciju fajlova sa exe ekstenzijom startujes sa PC-a, iz Windowsa.

Za pokretanje instalacije fajlova sa cab ekstenzijom skini i instaliraj CabViaActivesync program. On dodaje mogucnost instalacije sa PC-a iz context menija (desni klik misem).

Link za program je ovde
http://www.modaco.com/content/windo...-0-compatible-cabviaactivesync-now-available/

Trebalo bi da radi i na diamondu

..- da li mogu da instaliram aplikaciju na tel preko racunara..igrao sam se malo sa active sync-om..ali kao sto sam rekao tek sam kupio tel, tako da ne znam sta je sve moguce..
- da li bi spb mobile shell radio glatko na touch dual ili je zahtevniji sto se tice cpu/ram?..

Za rad sa aparatom preko PC-ja probaj i program My Mobiler. Link je

http://www.mtux.com/

..kako sam prilicno nov na win mobile..(skoro sam kupio htc touch dual..prekljuce..:D), imam par pitanja:
- da li se sve aplikacije koje ste naveli se kupuju ili mogu da se nabave 4 free?.. :).. (rapid share...da li nesto kao crack uopste postoji na os za mob tel?..)
- da li mogu da instaliram aplikaciju na tel preko racunara..igrao sam se malo sa active sync-om..ali kao sto sam rekao tek sam kupio tel, tako da ne znam sta je sve moguce..

I nemoj da postavljas pitanja tipa "gde da nadjem krekovani program koji kosa $$$" jer je to kaznjivo...

...hvala na linkovima :)..
..interesuje me sledece..elem,posto moj touch dual nema wi-fi, da li postoji dodatak za htc tipa antenice, sa kojom bih uz odgovarajuci softver mogao da se kacim na wireless..?...ili bi pitanje moglo da glasi - da li je gprs jedini nacin povezivanja no wi-fi uredjaja na net..?.. :)

postojale su nekad sd wi-fi kartice, medjutim kako je sd slabo u upotrebi ne znam dali tako nesto postoji u micro sd izdanjima, a cak i da postoji veliko je pitanje dali bi radilo

Ima li neki player da pusta titl na divx filmovima?

..ej ljudi pa da li je moguce da niko ne moze da mi odgovori na pitanje odozgo.. :/

no wifi = no wifi... nije ti to PC pa da budzhish.
drugi nacin da ides na internet, je da povezes USB kablom sa PCom i tada si isto na netu

NoData odican i vrlo jednostavan program gde moze da se iskljuce data konekcije. Odnosno da se onemoguci gprs ili mms, jer sam imao problema kada nemam wifi, to ne primetim i on ode preko gprs i napravi mi haos na racunu. :p

Titl na fimovima

Ja sam konvertovao divx seriju Seinfeld sa titlovima iz divx u smartmovie format rezolucije za nokiu E61, i videli su se dobro titlovi.
Znaci SMARTMOVIE za symbian.

^ a da nisi malo omanuo?

Posto na forumu nisam nasao konkretan odgovor (citaj dovoljno detaljan) o tome sta i kako koristiti i instalirati od GPS aplikacija na WinMob 6.1 uredjaje, zamolio bih sve vas koji znate sta i kako da daju neke upute, ili makar korisne linkove. Imam google maps, imam i neki garmin xp ali mi kuka za gps uredjajem iako ga imam na htc-u, imam i tomtom, ali nemam mape...itd itd...znaci neki savet, to jest bilo koji konkretan savet je super dobrodosao :), ako se kupuju aplikacije gde se kupuju, ako se skidaju besplatno gde se skidaju (link), sve sto moze da pomogne...hvala svima u napred :)

Posto na forumu nisam nasao konkretan odgovor (citaj dovoljno detaljan) o tome sta i kako koristiti i instalirati od GPS aplikacija na WinMob 6.1 uredjaje, zamolio bih sve vas koji znate sta i kako da daju neke upute, ili makar korisne linkove. Imam google maps, imam i neki garmin xp ali mi kuka za gps uredjajem iako ga imam na htc-u, imam i tomtom, ali nemam mape...itd itd...znaci neki savet, to jest bilo koji konkretan savet je super dobrodosao :), ako se kupuju aplikacije gde se kupuju, ako se skidaju besplatno gde se skidaju (link), sve sto moze da pomogne...hvala svima u napred :)

Ja koristi iGO 8 za WinMobile (5, 6, 6.1) na Asus-u P525 sa Prestigio resiverom. Ima za iGO 8 dosta dobrih mapa, a pre svega Srbije. Mislim da bas i nije najbolja ideja za link, ipak taj program nije free, torenti su ga prepuni a i mapa. Siguran sam da ces se snaci na torentima ili mi posalji poruku na PM ako ti treba pomoc.

Ok, super za iGO, a za linkove nisam mislio nista vezano za pirateriju vec gde sta moze da se skine free (ako moze) ili gde ima da se kupi i po kojoj ceni...:)

Mogu da ti posaljem MioMap instalacionu verziju a mape skini sa torenta(poslcu link) jer ima oko 1.2Gb. Najbolje se pokazale kod nas.

Ima li neko verziju na cirilici za Tuch HD. Hocu da saljem poruke na cirilici

A kako ce da cita kuke i kvake onaj ko primi te poruke, to je nebitno. :D
Mozes da instaliras razne tastature koje imaju i cirilicu, ali to nije stvar za preporuku.

Da li neko ima program da tastatura za kucanje bude VELIKA ili jos bollje da bude kao na nokiji 5800

Prilozi

• nokia_5800.jpg
    nokia_5800.jpg
    12.3 KB · Pregleda: 129
za kucanje teksta najbolje tastature sam naveo ovde:
http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1920637&postcount=20

dok za dialer meni se najvise svidja Iconsoft PhonEx, koji stavrno lepo radi:

phonepad01.jpg

^ Nije bas ono sto sam hteo, alo mi se vise svidja od "fabricke" tastature. Hvala

^^ I dosta podseca na iPhone dialer :)

Meni se više sviđa dialer kod Inesoft Phone-a nego kod Iconsoft PhoneEx-a, malo mi je funkcionalniji, jer odmah na vrhu vidim filtrirane kontakte kad kucam, ne moram da kliknem na strelicu da bih ih pogledao.

Meni se ne svidja kod inesofta to sto kada pritisnem dugme za poziv otvori mi se njegov dialer koji ne pretrazuje uopste kontakte, pa moram ponovo da pritisnem dugme contacts da bih poceo pretragu, i tu su tasteri manji nego na prvom ekranu.
Da li postoji neki nacin da ulazim direktno u pretragu kontakta?

Ja sam se navikao na Iconsoft ali probacu jos malo ovaj Inesoft koji koliko vidim guta i malo vise memorije i malo nelogicnije je reseno dodavanje novih kontakta, nema abecedu sa strane kada se skroluje kroz kontakte...

P.S. Tek sada vidim da je izasao novi Iconsoft PhoneEX v2

Prilozi

• inesoft.jpg
    inesoft.jpg
    54.9 KB · Pregleda: 68
Poslednja izmena:
Ja bi samo predlozio onima koji gotive Age of Empires Gold Edition da instaliraju Windows Mobile verziju, ja sam se odusevio. Sve je identicno uradjeno kao za PC

aoe2.gif

Moze da se skine Trial version besplatno pa da probate. Ja sam uspeo da "kupim" :) igru i stvarno sam se odusevio, pogotovu sto igrica ima identican intro kao i za PC :d, kampanja identicna... Svaka im cast

Meni se ne svidja kod inesofta to sto kada pritisnem dugme za poziv otvori mi se njegov dialer koji ne pretrazuje uopste kontakte, pa moram ponovo da pritisnem dugme contacts da bih poceo pretragu, i tu su tasteri manji nego na prvom ekranu.
Da li postoji neki nacin da ulazim direktno u pretragu kontakta?[/URL]

Hm, meni ovo normalno radi, počnem da kucam u dialeru i pojavljuju mi se kontakti.

Nazad
Vrh Dno