Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

kod mene na poslednjoj verziji sa ovi storea na telenor kartici i preko wifi radi sve kako treba, pozivi odlicno funkcionisu, koristim skype vec dosta dugo za pozive na nokiama.

hunteru, jesi pobao da skines negde ovu poslednju verziju da ubacis ?

pa skinuo sam sa nokia store-a i uključim jednom, prvi put radi, posle neće... poslednja verzija za fp2 telefone je 1.5. sad stojim na 1.1 i sve je kul...

nego? obavljaš pozive preko telenor mreže? preko 3g-a? ne secka, koči, puca, itd?

Ne puca preko 3g ali se desi da se zatvori aplikacija kad idem na close conversation, zamrzne se tu i killuje se aplikacija, ali ne uvek.

TT by Galaxy S

što se opere mobile tiče, ja definitivno ne znam šta se dešava sa ovim symbianom... dakle opera 12 mi pojede ram i ugasi se. onda reših da probam stariju operu mobile verziju 10 (hvala bogu pa ih ne kriju ko zmija noge i uspeo sam da nađem na oficijelnom sajtu). ona ne potroši sav ram ali je previše spora i ne rade svi sajtovi kako valja. onda sam rešio da probam pretposlednju verziju, 11.5. e tu je situacija najčudnija... elem, ona ne potroši sav ram, ali mi izbaci grešku da nema dovoljno rama :D pošto ona radi kako- tako bolje od 12 što se rama tiče, a otvara lepo sajtove, ostavio sam nju... mada najviše koristim operu mini, prosto neverovatno koliko malo rama troši i kako brzo učitava stranice. strašan browser

Opera Mobile je neupotrebljiva. Footprint je ogroman za Symbian, oko 15 MB sam program. A gde je tu još otvorena stranica.

užas.... 11.5 mi radi, ali samo ako je ona otvorena.... imam oko 45mb rama kad uključim telefon, pa je to dosta za operu mobile i jednu stranicu :D :D dok 12 neće ni tad :D

jedno pitanje nevezano za operu, ali tiče se rama... dakle ja kad uključim telefon imam oko 45mb rama slobodno... koristim ga, palim aplikacije i gasim, i tako neko vreme i onda dođem u situaciju da su mi sve aplikacije pogašene, a imam slobodno 25mb rama... šta se desilo sa onih 20? (pošto sam na početku imao jelte 45) kako da ih oslobodim? koji program je najbolji za to? ja koristim handy task man i zadovoljan sam njime, on mi menja ugrađen task menadžer i pokazuje mi zauzeća memorije... ali ne mogu da oslobodim tih 20mb koje mi telefon pojede :d

Kod mene kad je opera ukljucena(posl ver) uz 3 taba i dosta surfovanja bude free rama oko 130MB, radi sve ok, dok na E71 se secam da mi je skoro skroz ponestajalo rama.

TT by Galaxy S

Ed, za to služi RAMBlow i opcija memory boost. Ostane ti garbage od programa koji ne urade čišćenje za sobom.

Seizmos, koji telefon?

ok, potražiću taj ramblow, jel radi ok? neće da mi uništi telefon?

a ti seizmos vrv imaš neku najnoviju nokiu, ja imam n96

postoji jedna stvar u kojoj je opera mobile bolja od opere mini, a to je čitanje mobilne wikipedie, po mogućstvu offline. samo zbog toga je čuvam...

opa! 14usd roflcopter

Neće. Jedno na šta treba da se pazi jeste, ako koristiš ROMPatcher+ i Open4All patch za njega, korišćenje RAMBlow restartuje fon. Isključiš O4A patch pre upotrebe RB. Naravno, ne ostavljaj program da radi u pozadini ili će sam da gasi programe.

čitao sam o ovome ROMPatcher+ i Open4All na netu... al ja ne znam ni šta je to, ni kako se koristi... našao sam neku unsigned verziju, moraću da instaliram halloox da hakujem fon. mrzi me da instaliram programe na pc-ju za potpisivanje...

edit: haha pa i ovaj helloox moram da potpišem... nek se nose...

jel to znači opet drndanje sa onim opda kineskim sajtom, ili može sad drugačije? imam sertifikate za n95, hoće li raditi oni na n96?

edit2: instalirao ramblow. situacija je sledeća: imam 45mb slobodno. pokrenem ramblow. kliknem cleanup, izađem iz ramblow-a, imam 41.7mb slobodno :d

no me gusta

neki drugi predlog?

Poslednja izmena:
Sertifikati su unikatni za svaki pojedinačan primerak telefona i neupotrebljivi su sa drugim IMEI.

Od sredine prošle godine nema više načina da se dobije upotrebljiv sertifikat, jer su u Nokiji promenili politiku izdavanja tih sertifikata. Ko je dobio - dobio je. Kraj.

Umesto sertifikata, sad hakuješ telefon. Načini su: ubacivanje u kuvani ROM hakovanog installserver.exe ili krpljenje istog .exe pomoću Helloox ili ROMPatcher+ plus zakrpe ili nekog trećeg programa.

Kako si uspeo da dobiješ manje slobodnog RAM? Jesi li uključio Memory Boost?

ne znam, obrisao sam program... ma restartovaću telefon jednom dnevno, šta da mu radim...

a ovo za sertifikate baš smor... ja imam sertifikate za moj n95 koji je završio kod druga, ali sam ovaj n96 skoro nabavio, i za njega to ne mogu da uzmem...

btw milion uređaja sam promenio- android, ios, maemo, webos -> i na kraju sam se vratio na symbian s60v3... manite me touch screenova više...

@RazbojNick na E5

Kombinacija sa dr web i rom patcher uz installserver.exe u root kartici resava problem instaliranja aplikacija, lako se odradi, bezbolno totalno i posle na tel samo ubacujes aplikacije..

pa ti imaš 256mb ram. kod mene je 128. ali mi nikako ne ide u glavu kako n96 od 128 ima 40 slobodno, a n95 od 64 ima 30 slobodno... stvarno greota šta je nokia uradila sa n96

Ja na n82 imam oko 85MB slobodno, n96 je uvek bio kanta neopevana.

n96 je odličan telefon.
n82 -> Symbian OS 9.2, S60 rel. 3.1
n96 -> Symbian OS 9.3, S60 rel. 3.2

dakle i n95 8gb ima 128mb rama i 80 slobodno, jer je to stariji symbian, isti ko na n82.

mene interesuje šta je to nokia zabrljala sa ovim novim symbianom da on troši duplo više rama i da li se to može nekako rešiti...

Hunteru, imas po netu tutorijale kako i sta povaditi iz tog roma koji koristis u n96 sto povecava ram i storage pa sve posle zapakovati i flesnuti phoenix programom, u tom procesu odmah odradis hack i to je to.

TT by Galaxy S

Poslednja izmena:
Mogu ali nije po pravilima ovog foruma....

Na pp cu ti poslati

Proveri i to da li tvoj tel podrzava dead flesovanje, ako podrzava onda nema brige....

TT by Galaxy S

Poslednja izmena:
Dakle, ne postoji nikakva forum-app za Symbian Belle, kao sto je Tapatalk?

O2X via TTv2b5

TT je objavio samo v1.0 za Symbian još 2010. Sad je u opticaju v2.0 beta. Nešto su promenili na serverskoj strani (bazu ili metod konekcije) što v1.0 ne kapira. Sam program radi, tačnije, pokrene se i pokuša da se poveže, ali vrati grešku da ne može da nadje server ili tako nekako.

Drugim recima, nista od toga... E steta, hteo sam da raspodelim malo delatnosti po telefonima jer mi je i 603 sasvim konkurentna za upotrebu.

Nikakve alternative nema bas?!

O2X via TTv2b5

ma opera mini zakon :) ja se ubih od citanja foruma na njoj, a jos je verzija 4, moj telefon ne podrzava novije, tacnije mogu ja da instaliram ovu 6.5 ali koci dosta

Imam jedan problem,
Imam Nokia E-72 koja je sa telenora, nemogu nikako da izvrsim update software dok ne promenim product code. Da li neko ko je imao ovaj problem i resio ga da mi objasni kako da ovo uradim ili ako iam neki tutorial koji je koristio da mi da.

Imas toga pun net da sa NSU software-om to odradis s'tim da moras da budes oprezan da stavis za svoju nokiu produkt kod (ne smes da stavis od drugog modela code jer ces zeznuti fon) koji tebi odgovara (onaj koji sadrzi recimo engleski, nemacki, srpski...)

koji bi to trebao product code za E-72 da postavim
0587342: BALCANS QW BLACK ili
0573569: EURO QW1 BLACK

Vrh Dno