Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

ed_hunter@ brate, hvala na trudu zavrsio sam posao. malo mi je bilo onako ne sto me je strah bilo vec sam citao svasta te ovo te ono medjutim ako se pridrzavas uputstva sve se odradi bez problema. Ako nekom treba uputstvo po kome sam odradio:
http://www.mobilnisvet.com/forum/viewtopic.php?p=72714#72714
Znaci promenio sam product code 0587342: BALCANS QW BLACK
i update nanoviji software 091.003

Drugari, imam jos jedno pitanje znam da se N okia E-72 moze povezati na net preko WiFi ili preko operatera, moje pitanje se odnosi na to da li se moze povezati na net preko usb kabla ili preko bluetooth-a na PC.

Nisam prelistao celu temu, treba mi aplikacija stoperica koja moze start/stop. Probao sam neke stopwatch, ali su uglavnom "ruzne" ili imaju neke reklame i moraju da se kace na net.
Jos ako moze i neka aplikacija za e-mail. Koristio sam onu Nokia mail sto doda kao mailbox u porukama, ali mi se ne svidja pa ako ima neka bolja? :D

s60v3

Poslednja izmena:
Mejl - LCG ProfiMail
Štoperica - ima nebrojno mnogo, retko koja je džaba i bez reklama, pa se potrudi :)

^^ Probaj QStopWatch. Ako je ružna, tu ne mogu da pomognem, ali nisam primetio da ima reklame :)

Probao sam LCG ProfiMail. Nije los, samo sam malo kasnije skontao da mi ne treba to da proveravam mail toliko cesto da bih imao takav program na telefonu xD
Nisam nasao QStopWatch...naleteh na neku obicnu java stopericu - ne izgleda lepo ali radi svoj posao :) Hvala

Da li ima neka aplikacija na simbijanu da poruke budu kao na androidu, buble varijanta jedna ispod druge...
Handcent-SMS-Text-Message.png

Ima li neka dobra aplikacija za s60v3 na foru kao Log? Na primer da moze mi racuna koliko sam dnevno poslao poruka, potrosio minuta, megabajta...itd

e ovako ja sam ovde nov vidim da je dobar forum, zanima me da li ima neka aplikacija za s60v3 kako bih mogao da testiram ram?, koliko radi i to, mislim da sam imao nesto na starom fonu ali se ne secam :) i kome treba pomoc oko updejta neka mi kaze ja sam expert u tome posto vidim neko je pitao
i naravno me opomenite ako trebam jos nesto da ispunim posto sam taze registovan da ne kvarim forum

Mrtva platforma na žalost...teško da ćeš dobiti neke odgovore... Program za testiranje RAMa? To se ne sećam da ima...ima za oslobađanje RAM memorije od nepotrebnih programa i sl.

Jel ima neki dobar program za gledanje fotografija? Ja imam resco viewer ali on ne moze da zumira fotografije rezolucije preko 3MP.
Isto tako, svi pdf citaci trokiraju kad ubacim pdf sa slikama(recimo neko skenirao knjigu i ubacio je u pdf u obliku slike, a ne u obliku teksta), jel moze to nekako da se resi?

Mrtva platforma na žalost...teško da ćeš dobiti neke odgovore... Program za testiranje RAMa? To se ne sećam da ima...ima za oslobađanje RAM memorije od nepotrebnih programa i sl.

nasao sam programcic zove se RAM info XD i samo se pokrene i pokazuje koliko je ram i koliko se koristi programcic je mali i moze slobodno da bude upaljen i kada pokrenes neku aplikaciju da vidis koliko se koristi ram
a ovaj ram cleaner ili nesto slicno da li moze da osteti telefon i posle da nece da rade neke aplikacije ima li neko iskustva sa tim?

Poslednja izmena:
evo sve sam sredio ram sada ga drzim na nivou a ocistio sam cak 22mb i sad cepa telefoncic i cistim ga posle svake instalirane ili izbrisane aplikacije mada sam za sada zavrsio skoro sve samo me zanima jos ako moze nekako da se iskljuci onaj zvuk kamere kada slikas i to.. na nokiji e72 u podesavanjima nema nigde ima samo da se menja zvuk ima ponudjena oko 4-5 i ja bih jedan od tih prepravio na silent ako nekako moze

Koliko imas slobodno RAM na E72 i kako ti radi browsing? Trebam uskoro da uzmem Nokia 6710 Navigator, da se podmladim malo, ovaj 6680 je jedva zadovoljavao moje potrebe. Pored toga, jesi li eksperimentisao sa videom? Koju ti maximalnu rezoluciju pusta i u kom bitrate-u?

E72 će ti praviti problem prilikom surfovanja npr. operom mobile zbog malo slobodnog rama.

telefoncic je extra radio i sa bas zauzetim ramom po neki mali lag a sa ociscenim cepa kao lud, mislim da je vazno samo da koristis ove clasicne teme koje dobijes u telefon i nemas problema(imas ih u vise nijansi tako da stavis samo pozadinu po zelji ako neces druge lagove), koristim memorijsku od 32gb na kojoj imam slobodno samo 14gb :D znaci telefon je pun programima i igrama bas ga mucim :D kod mene je prosao sve testove i pravo da ti kazem bas je izdrzljiv retko kad bi malo zalagovao pustam 720p u smartmovie i nema nikakvog kocenja samo ne mogu jos da namestim zvuk inace telefon je extra i kamera je zadovoljavajuca sa puno detalja, na kameri se vise uocavaju nego uzivo...neces naci manu... i sve je to exta ali sad shvatam da sam trebao da uzmem neki od novijih sa anna sistemom ili slicno...tako da cu naj verovatnije da prodajem ovaj na zalost i oprazni mesto na pm ako mislis da primis neku poruku

Poslednja izmena:
ima li ikakve sanse hakovati najnoviji belle os? ja sam probao sve installservere i nista nisam uspeo verovatno se ne razumem dovoljno

pa da pratio sam razna uputstva i sve korektno odradim na anna sam hakovao iz prve, ocas posla i updejtovao sam nokia suitom na naj noviji belle 111.140.0058 (verovatno nisam trebao) svi hakovi su za 111.030 ili 040 nemam pojma vise sta da radim, obicno sve sam nadjem i odradim ali ovo me izludelo :cuss:

Poslednja izmena:
uspeo sam! :D nasao sam neku cudnu metodu :D izvinite za maltretiranje

da li zna neko kako da dobijem na kameri opciju za podesavanje fokusa ili da li ima neka aplikacija za belle? jes da samo ja smaram na ovu temu ali izgleda da samo ja jos furam symbian svi otisli na android :D

Zar e72 nema fixed focus? Nema podesavanja Ustvari ja nemam pojma koji ti telefon imas, ali ima dosta nokia sa tom "opcijom".

Poslednja izmena:
Uopšte za kameru imaš CameraPro program od Harald Meyer, univerzalan za sve Symbian ^3 telefone nadalje. Naravno, ako kameri hardverski nedostaje autofokus, džaba ti program.

----------------
Pitanje od mene:

Da li je neko probao PAMP server? Ili bar MWS (Mobile Web Server)? Trenutno sam stavio phpMyAdmin 2.5.6 i Drupal 6 na PAMP. Drupal malo zeza na pojedinim stranama, izgleda da će morati starija verzija od šestice, ali PMA radi kao aždaha (može i remote pristup ko ima mysqlAdmin instaliran na računaru).

attachment.php
attachment.php

Pogledajte prilog 101885 Pogledajte prilog 101886

Nazad
Vrh Dno