Šta je novo?

Aplikacije - Symbian S60 v2/v3, UIQ, S80

Planiram da uzmem paket MixNetM sa 600MB u njemu.

S vremena na vreme koristim Skype preko WiFi mreže,radi mi skroz normalno.
Moja pitanja su koliko MB troši Skype,kad ne mogu da uhvatim WiFi i da li da instaliram Fring i Nimbuzz?
Koji od ova tri jede najmanje MB?

Postoji li mogućnost da sa Fring-a ili Nimbuzz-a pozivam Viber?

Potrebna mi je vrsta pomoći.

Naime, potrebna mi je 3rd parti aplikacija za NOKIA kameru sa dobrim podešavanjima i sa dosta opcija a sve sa ciljam da prenebregnem NOKIA BuiltIn app koja fabrički postoji u telefonu?!?!

Može li pomoć?
thx

Bila je neka free iSms aplikacija dok sam ja koristio symbian.

Besplatno, i radi sasvim dobro. Samo kad bi na simbijanu postojala mogućnost da se default aplikacija potpuno zameni drugom, a ne da rade paralelno...

nokia pc suite mi se sam ponudio da mi instalira aplikaciju za threaded messaging od nokije. popravila se nokijica izgleda...

ni ja do sada.... nabavio danas n96 od drugarice povoljno, i morao da uradim debranding da bi instalirao najnoviji firmware, pa sam slučajno u ovom pc suite-u nabasao na taj conversations. sviđa mi se jako. eh što to nije pre bilo :/

inače jel postoji neka aplikacija na bazi tapatalka za forume? 128mb rama imam samo i opera mobile mi umre dok otvara benchmark, a opera mini mi je hmpf.... :/

Kako si ubacio conversations, ja kopao po nokia suitu ali nisam ga nasao...??

pa tamo gde mi nudi update za telefon, u toj sekciji je. tu mi je ponudio conversations, python, ono za email... koji telefon imaš i na kom firmware-u?

inače jel postoji neka aplikacija na bazi tapatalka za forume? 128mb rama imam samo i opera mobile mi umre dok otvara benchmark, a opera mini mi je hmpf.... :/
Nema. TT je prešao na v2.0 i ne može da komunicira sa starim TT v1.0 iz 2010. koji je poslednja verzija za Symbian, pa je isti neupotrebljiv.

Opera mobile je postala potpuno neupotrebljiva, zahteva suviše memorije. Ako ti treba "desktop" browser, poslednji apdejt, doduše, za S^1, donosi prilično unapredjen fabrički.

da, opera mobile mi uništi ram... prilikom učitavanja ovog foruma poludi mi telefon... rešio sam to tako što sam ugasio active standby :/ i tako dobio malo rama. a forum sam podesio da prikazuje default vrednost broja postova po stranici, jer onako kako je meni bilo podešeno da otvara više postova ne može da mi učita telefon.

inače koliko opera mobile troši rama... pratio sam. imam 45mb slobodno, i kad upalim operu- ništa! sve pohasa... strašnooooooo mislim se da instaliram neku stariju verziju, šta mislite da li bi bilo bolje? operu 10 ili 11 ili 9? ova 12 me uništi...

inače kako oslobađate ram? da nije malo premalo 45mb slobodno od 128 na n96? ja sam na n95 imao oko 20 i nešto slobodno, ali taj telefon je imao 50 i nešto mb rama pobogu... gde mi nesta taj toliki ram na n96? instalirao sam handy taskman, ali on ne može da pobije "nepotrebne procese" već samo ono što u stvari radi od aplikacija, kao ovaj default taskman.

Ja koristim RAMBlow, ali ne znam radi li na non-touch telefonima, i KillMe. Operu Mobile sam upalio 3 puta i pukla je uvek. Fabrički B radi mnogo bolje, a ne fali funkcionalnosti. Opera Mini radi najbolje u smislu zauzeća memorije. 128 MB je dovoljno za programe, ali nije za stranice koje učitavaju, zato i puca OMobile.

@hunter

Jel to nokia suite, nemam nista u opciji pod update za tel. fw je poslednji verzije 8.... za E5 nokiu a rama imam dovoljno, free uvek oko 180-190mb tako da opera fercera lepo ali conversations ne mogu da nadjem.....

TT by Galaxy S

pa to i mene zanima gde moze da se vidi, ali poverio sam i za e61i i isto ne mogu da nadjem.....

Poslednja izmena:
Trebalo bi da radi ova verzija na E72, pošto verzija za S60 3.1 radi na E71.

Instructions for S60 3.2

Installation instructions: First, do a reboot for your terminals, it is recommended to use latest PC suite to do a Content Backup for your terminal and then reset your terminal to original factory settings using Menu Settings. Second, install the Conversation application.

Known issue: In SW release 4.xx of Navigator 6210 model, Conversation can't be integrated to the phonebook. As a result, you won't see Conversation appear as an extra phonebook tab after successful installation. But it should work fine in SW release 3.xx of the Navigator 6210. This could also apply to some SW releases of other S60 3.2 devices.

Poslednja izmena:
e došlo mi da razbijem telefon! instaliram skype, neće da se prijavi... ok proverim portove, forwardujem, radi preko wifi... odem od kuće, pokušam da ga uključim neće da se startuje... ja poludim... padne uninstall pa skidanje preko mobilne mreže, pa opet neće da se prijavi. ok, mislim se možda telenor stoka blokira port 8877, aj da probam 8080. i proradi.... ugasim ga, upalim opet- NEĆE! samo mi se pojavi onaj spash screen sa plavim s i izbaci me nazad u menu. opet uninstaliram, pa instaliram, neće da se prijavi ni preko porta 8080 više... ŠTA MU JE?! verzija je 1.5, a telefon n96 s60v3fp2

Odakle si skinuo? Ovi store? Poslednja verzija je 2.0. Ispravka, to je za S^1.

Poslednja izmena:
nije, za n96 je poslednja verzija 1.5. skidao sam i sa ovi store direktno na telefon, i pomoću nokia pc suite-a. opet isto... sad sam skinuo neku staru verziju 1.1.6 sa nekog piratskog foruma, pa da vidimo dal će da radi. jer na glupom skype sajtu nema download linka ka starim verzijama....

edit: ova 1.1.6 neće da se prijavi pa da j*be oca

Poslednja izmena:
Znači treba preko mobilne mreže da se loginujem, jel tako? Probaću ja sada da vidim da li radi.

Edit: Probao sam sada na N82 i loginuje se na telenor netu bez problema, verzija skype-a je 1.5.

Poslednja izmena:
koji su ti portovi? jel 8877??

meni skype 1.5 jednom upadne, i posle toga više neće da se pokrene...

aaaaa sa 1.1.6 sam sada uspeo da se ulogujem i da izađem, i opet uđem... to smatram uspehom! verujem da će ubuduće raditi... skype call testing service radi ok. e sad, to je sve preko wifi, jer preko 3g ne mogu pošto u stanu UOPŠTE NEMAM SIGNAL! g*vna od operatera!

sad vidite na kakvim sam mukama... kada sam pored kompa i mogu da pretražujem internet radi rešavanja eventualnih problema onda ne mogu da se konektujem na mobilnu mrežu jer nemam signala. a kada sam napolju onda nemam komp da pretražujem net lepo...

inače, jel zna neko možda da li prethodne verzije opere mobile troše manje rama od 12? da li mi se isplati da instaliram 11 ili možda 10, kad je ram u pitanju? šta gubim od funkcionalnosti? kapiram da ništa, meni to sve isto...

Poslednja izmena:
ah.... i na jednom i na drugom mestu ti je 8080? pošto ima dva mesta gde se ukucava port. meni na prvom mestu stoji 8080, a na drugom sam ostavio 8877

Poslednja izmena:
Ja sam samo na jednom mestu ukucao. Tamo gde se podešava apn, pa pod advanced settings.

Nazad
Vrh Dno