Šta je novo?

Aplikacije - iOS

iPhone je jednostavan za upotrebu pa su mnogi koji nisu koristili smartphone u zivotu presli bez problema na iPhone, i zato mozes da cujes takve price da ti ne trebaju osnovne stvari. Sva sreca postoji Cydia i za one druge koji nisu zadovoljni sa onim sto dobijaju od apple-a.
U poslednje vreme sve novo sto apple izbacuje, uglavnom kopira ono sto postoji na cydiji, cudim se da SBSettings nisu jos uvek kopirali.

To zavisi iz kog ugla gledash. Chemu sluzi iBlueNova ?
Taj ko kaze da mu ne treba BT na telefonu taj laze jer je nemoguce da ti nije neko ponudio da ti posalje ili sliku ili neki mp3 preko BT. To je nesto standardno sto svi koriste.
Za iPhonedelivery nemam komentar, ja sam oduvek koristio delivery report i tako cu i dalje.

chak i SBsettings izbacio jer sam provalio da necu 10x dnevno da iskljuchujem i ukljuchujem Wifi ili 3G ili da mislim na bilo shta
Ja ga ukljucujem/iskljucujem stalno kada sam kod kuce jer mi je to mnogo brzi internet od onoga na telefonu.

vecina opcija iz SBsettingsa kao da je napravljena za "siromashne", a to je u direktnoj suprotnosti sa cenom koju si dao za fon.
To je ogroman problem ali za one koji su kupili iPhone samo zato sto je skup :D :D :D

@priest77

Je l' DATA toggle koristiš na 3.x softveru?
Da, koristio sam ga puno dok sam bio na prepaid, sada ga uglavnom koristim samo kada sam u romingu jer mi je non stop preko push-a ukljucen na telefonu: msn messenger, yahoo messenger, i 3 mail naloga.

Poslednja izmena:
Meni je taj Data Toggle bagovit baš, na iOS4 radi kako treba jer po defaultu iOS4 ima to za isključivanje Data, dok mi na 3.1.2 zamrzne ceo fon na minut-dva kada hoću da uključim nazad Datu.

Meni je jedino napravio problem jer je izasao neki update za njega i apdejtovao sam ga sa iskljucenim data protokom, posle update nisam vise mogao da ukljucim data jer su promenili nacin na koji radi pa sam mora da pronadjem i ponovo instaliram stari da bi to ukljucio.

PS. za SBSettings po meni najbolja tema je Apple Congruency:
applecongruency_1.jpg

Taj ko kaze da mu ne treba BT na telefonu taj laze jer je nemoguce da ti nije neko ponudio da ti posalje ili sliku ili neki mp3 preko BT. To je nesto standardno sto svi koriste.
Za iPhonedelivery nemam komentar, ja sam oduvek koristio delivery report i tako cu i dalje.

Ne znam sta da ti kazem, ali ja evo vec 2 godine nisam imao potrebe za BT file transferom. Ne lazem, svega mi! (mooozda nije cele 2 god ali godinu i po sigurno...)
delivery report sam poslednji put koristio kad sam imao SE k700 :) Sve je to do licnih potreba...

Ja ga ukljucujem/iskljucujem stalno kada sam kod kuce jer mi je to mnogo brzi internet od onoga na telefonu.

Ne mogu a da se ne zapitam za sta koristis net na telefonu u kuci? :) Bez zezanja, zanima me. Ako nije tajna.
Licno, WiFi na iPhonu sam u kuci ukljucio samo dok sam ze zezao sa SHH povezivanjem jer nije bilo drugog nacina da neke aplikacije ubacis u fon. Na svu srecu za tim drndanjem nema vise potrebe a sad kad sam izgustirao vecinu korisnih aplikacija znam tacno sta cu kupiti.

To je ogroman problem ali za one koji su kupili iPhone samo zato sto je skup :D :D :D

e ***. sad ...

mozda da ne bi trosio novac na mobile net

Ne mogu a da se ne zapitam za sta koristis net na telefonu u kuci? :) Bez zezanja, zanima me. Ako nije tajna.
Koristim ga kad skidam i instaliram igrice i programe, ili gledam youtube, ili kada sam u krevetu i mrzi me da idem do PC-a, onda surfujem na telefonu... sve ide mnogo brze nego preko mobilnog interneta. Kuci ima SBB 4mb

iPhone nema podrsku za widgete na homescreenu kao sto to imaju drugi i zato SBS je jedina dobra zamena za tako nesto.
Recimo pustim MxTube da mi skine nesto sa youtube, bez problema sa SBSettinsom ukljucim insomniju i miran sam, lakse od ovoga ne postoji.
Bez SBSettingsa trebalo bi da izadjem iz MxTube, da pronadjem insomniju, pokrenem je, ukljucim je, i ponovo da se vratim u MxTube.

Ako neko kaze da mu je lakse bez SBSettingsa ja to ne mogu da shvatim, moguce da iPhone koristi samo za reklamu i pozive pa mu to stvarno ni ne treba, ali onda mu ne treba ni smartphone uopste.

Poslednja izmena:
Pa eto, meni ne treba. Treba mi samo quick replay. Sve ostalo ima u okviru raznih aplikacija.
Namerno sam te pitao za sta ti sluzi iPhone kuci jer sam pretpostavio o cemu se radi. Vidis, to je po mom misljenju besmisleno :) Ali to je samo moje misljenje. Tu dolazimo opet do onih licnih potreba i pogleda.

cheers!

To zavisi iz kog ugla gledash. Chemu sluzi iBlueNova ? Da prebacim ortaku dupe koje sam fotkao na Tuning&Styling skupu ? :) Prosechnijeg korisnika od toga nema :) Ista pricha i za Wififofum, iFile, fPhoneDelivery. Sve sam to drzao na fonu par meseci i na kraju sam chak i SBsettings izbacio jer sam provalio da necu 10x dnevno da iskljuchujem i ukljuchujem Wifi ili 3G ili da mislim na bilo shta, vec hocu da koristim telefon, vecina opcija iz SBsettingsa kao da je napravljena za "siromashne", a to je u direktnoj suprotnosti sa cenom koju si dao za fon.
pazi kad se slazem :D

jako retko gasim WiFi ili 3G... (u stvari 3G: nikad :D) - jedino sto koristim sa Cydia je unlock, Appsync i Cycoder.

cemu sluzi Quick replay?

@priest77 nesto mi nije jasno: zasto iskljucujes 3G ? ako kuci imas wiFi iPhone uvek daje prioritet WiFiju...?!?

Poslednja izmena:
Sustina je u tome da stvari koje koristim cesto trebaju mi biti na dohvat ruke, bez obzira da li je to toggler, program, respring, oslobadjanje ram-a ili neka druga opcija, sve to na iPhone nije moguce bez SBSettings-a jer ponavljam iPhone NEMA podrsku za widgete na homescreenu i to je nedostatak za sve one koji u zivotu su koristili malo napredniji telefon on Nokia 3310 :)
Ovo pravdanje da ne treba Cydia je smesno i podseca na isto pravdanje da nije potreban multitasking ili MMS...
Namerno sam te pitao za sta ti sluzi iPhone kuci jer sam pretpostavio o cemu se radi. Vidis, to je po mom misljenju besmisleno :) Ali to je samo moje misljenje. Tu dolazimo opet do onih licnih potreba i pogleda.
cheers!

Ja ne znam kome je llicna potreba da igricu ili app od 20mb skida sat vremena kada moze za par minuta preko wi-fi, ili kada skida neki video sa youtube isto da ceka, ili da pritisne pause ako hoce da ga gleda direktno jer video secka, ili ako surfuje preko safarija da ceka bar duplo duze dok se svaka stranica ne otvara...?
Vidis za mene je besmisleno da izaberem spor internet ako imam brzi, a nije ni logicno :)
Ja gotovo sve igrice i aplikacije skidam i instaliram direknto na telefon.

pazi kad se slazem

jako retko gasim WiFi ili 3G... (u stvari 3G: nikad ) - jedino sto koristim sa Cydia je unlock, Appsync i Cycoder.
Slazes se, ali ipak si nabrajao tri stvari sa cydije koje koristis :D

cemu sluzi Quick replay?
To je nesto slicno sto ima BiteSMS ali sa puno manje opcija.
Dozvoljava ti da odgovoris direkno iz pop up message ako dobijes neki SMS bilo gde se nalazio u telefonu, ne moras da izadjes iz programa u kojem radis, ali za razliku od BiteSMS-a nema opciju da ubacujes smile, koristis template ili da kreiras novu poruku recimo dok surfujes safarijem sto ja najvise koristim, samo pritisnem volume up, kliknem na icon zvucnika i krenem da pisem novu poruku...

@priest77 nesto mi nije jasno: zasto iskljucujes 3G ? ako kuci imas wiFi iPhone uvek daje prioritet WiFiju...?!?
Iskljucujem data protok samo kada necu da mi trosi net, recimo kada sam u romingu, pre dok sam bio na prepaidu iskljucivao sam ga stalno, ali sada nemam potrebu za time.

Poslednja izmena:
Jedno pitanje, juce dok sam browsovao po fonu slucajno mi je iskocio bio mali popup sa komandama za rad sa muzikom [play/stop/jacina zvuka/etc]. Kako ponovo da dozovem taj popup?

Ja znam da je to moguce ako u lock screenu pritisnes brzo dva puta ono glavno dugme dole.

Ja ne znam kome je llicna potreba da igricu ili app od 20mb skida sat vremena kada moze za par minuta preko wi-fi, ili kada skida neki video sa youtube isto da ceka, ili da pritisne pause ako hoce da ga gleda direktno jer video secka, ili ako surfuje preko safarija da ceka bar duplo duze dok se svaka stranica ne otvara...?
Vidis za mene je besmisleno da izaberem spor internet ako imam brzi, a nije ni logicno :)
Ja gotovo sve igrice i aplikacije skidam i instaliram direknto na telefon.

Aman, razumem ja zasto ti preferiras wiFi umesto 3g-a. Nisam blesav da pored PC-a sa 27'' ekranom i macbook-a (13", donji minimum za surf kod kuce) surfujem, skidam vide-e sa YT-a, skidam aplikacije za iPhone itd.

I ja imama i laptop i PC, ali aplikacije za iPhone skidam direknto na iPhone; preko AppStore ili preko installous-a, (tebi je lakse prvo da ih skidas na PC pa posle da konektujes telefon i da ih prebacis?) i kada sam recimo u krevetu mrzi me da ustanem i da idem za PC ili po laptop, onda koristim iPhone za surf, kada skidam video sa YT, skidam ga da bi mi ostao u telefonu i zato to radim sa telefona...

Edit: Na kraju krajeva nemam sta da se raspravljam, ako je tebi lakse da svaki put da ides u settings da bi ukljucio wi-fi, koristi ga tako, ja nemam nista protiv :)

Poslednja izmena:
Ne znam za priesta, ali ja isključujem 3G kada ne koristim net, jer troši poprilično više baterije nego kada je na Edge, pogotovo sa kvalitetom 3G signala kod nas.

iPhone je jednostavan za upotrebu pa su mnogi koji nisu koristili smartphone u zivotu presli bez problema na iPhone, i zato mozes da cujes takve price da ti ne trebaju osnovne stvari. Sva sreca postoji Cydia i za one druge koji nisu zadovoljni sa onim sto dobijaju od apple-a.
U poslednje vreme sve novo sto apple izbacuje, uglavnom kopira ono sto postoji na cydiji, cudim se da SBSettings nisu jos uvek kopirali.

Oni kada budu to "kopirali", napravice da radi kako treba, a ne da bude kao aplikacija sa Windowsa iz neke shupe :)

Ne kazem da mi ne treba BT na telefonu, vec da mi ne treba za prebacivanje fotki i mp3 nekome. Ok lazem, trebace mi jednom godishnje i onda cu da kazem "ovaj fon nema BT, ne mogu da ti prebacim mp3, skini ga sa neta za 10 sekundi" :)

I ja sam ga uvek koristio, a onda sam se zapitao chemu to sluzi, jer sve poruke ionako odlaze odmah.

Na iPhoneu postoje prioriteti za net, ako postoji Wifi, on ce automatski preci na njega...

Nisam bash razumeo shta si ovim hteo da kazesh. Ako si ti dao sve pare shto imash za telefon a onda cesh da jedesh "suv leba", ti si poslednji ko treba da govori shta je na tom telefonu dobra opcija a shta ne, isto kao shto vlasnici Xboxa360 (koji su ga kupili prvo zbog piraterije) nikako ne mogu da prichaju o kvlitetu igara ili bilo chega u vezi sa konzolama.

A sa druge strane, vec odavno kod nas postoje takvi paketi gde ni o kakvoj potroshnji ne treba da mislish, a takodje ni o potroshnji baterije jer ti sigurno traje ceo dan, pa stvarno ne vidim razlog da mi SBsettings koji je u svakom trenutku pred pucanje, "zagadjuje" telefon, i ne interesuje me da razmishljam da li mi je ovo ili ono ukljucheno/iskljucheno, koliko sam potroshio SMS poruka, i koliko sam karaktera u poruci otkucao, kladim se da o tome u normalnim drzavama ne razmishljaju..

Ne znam šta je bilo sa tvojim iPhoneom, ali meni SBSettings nikad nije pred pucanjem i uvek radi besprekorno. :)

Kad smo vec kod cydie. Dal osim bytesms-a, postoji jos neka aplikacija koja radi schedule message? Znaci napisem poruku, odredim u koje vreme zelim biti poslata, i da je fon posalje u to odredjeno vreme? Ta opcija ponekad zna biti lifesaver!

Mislim da masite malo poentu. U svakdnevnom koriscenju, ispada da ne treba nista. Medjutim, desavaju se vandredne situacije, kad neka opcija moze da ti mnooogo znaci. Recimo, svi kazu flash je njesra. Ok i ja se slazem sa time. Od prvog dana mrzim flash. I sa fonom gotovo nikada ne posecujem flash sajtove. I sad, vidim se sa nekim drugarom, dogovaramo neki posao, a on ima neki audio zapis okacen na myspace-u. I sad u tom odredjenom momentu, taj audio zapis nam je mnogo bitan. I ja safari, myspace, trt - ne podrzava flash! I pored telefona koji kosta silne novce, morali smo u obliznji internet caffe. E to je vec njesra. Ili mi covek kaze: "posalji mi ujutro oko 7h poruku da me podsetis" a ja dosao u 3 nocu gajbi iz grada. I sta sad, zbog apple-a i njihove politike da se budim u 7h ko ***** samo da bi poslao poruku? Zato ukucam u bytesms poruku, odredim vreme slanja u 7h - i spavanjac do 11h. I tako ima gomila primera. Da nema te cydie - iphone ne bi bio to sto jeste.

Pa da.. iPhone je daleko od "smart" bez dodataka sa Cydie.

Ma da, nije upotrebljiviji od Nokie 3210, ali zato Android, pa to je potpuno druga stvar, on nema veze sa iPhoneom, jes da je juche dobio rotiranje ekrana na obe strane i instaliranje aplikacija na karticu, a UI ce biti fluidan verovatno kada budu u neki model ubacili quad CPU :) Bitno je da prozivke za nedostak nekih opcija i upotrebljivosti telefona redovno idu na racun iPhonea...

A ona je naivna mislila da net u Romingu koshta dinar/MB :) Ne znam samo kakve to veze ima sa telefonom, postoji opcija kojom cesh onemoguciti bilo kakvo korishcenje rominga na iPhoneu ili data protok i svako kome je to bitno, uradice to na izlasku iz zemlje, a sigurno nece izlaziti i ulaziti u zemlju 10x za sat vremena da mora da ima SBsettings instaliran...

Poslednja izmena:
Evo.. opet jases po Androidu.. Kad ne znas sta bi rekao, raspali po Androidu. Zasto ne raspalis po webOS-u? Mislis da je IPhone UI bolji i lepsi od webOS?

Pitanje za sve.. kako slazete aplikacije po stranama. Ja sam pokusao da ih nekako razvrstavam po grupama.. na prvoj strani ono sto najcesce koristim, pa onda neki utlities, pa internet apps i na kraju igre. Medjutim ako zelim da prebacim neku novu sveze instaliranu app na stranu gde "pripada", a ta strana je puna onda se sve ispremesta.

Evo.. opet jases po Androidu.. Kad ne znas sta bi rekao, raspali po Androidu. Zasto ne raspalis po webOS-u? Mislis da je IPhone UI bolji i lepsi od webOS?

Pitanje za sve.. kako slazete aplikacije po stranama. Ja sam pokusao da ih nekako razvrstavam po grupama.. na prvoj strani ono sto najcesce koristim, pa onda neki utlities, pa internet apps i na kraju igre. Medjutim ako zelim da prebacim neku novu sveze instaliranu app na stranu gde "pripada", a ta strana je puna onda se sve ispremesta.

JA sam to stavio u foldere znaci=Navigacija,Igre,Apps,Recnik itd.

Neko ce stvarno pomisliti da bi iphone bez sbs bio g*vno. Imam ga instaliranog i mislim da tri puta nisam otvorio. Jedino sto valja i sto je stvarno must have jeste ifile, safari dl, bytesms i to je to. Inace, na appstore od danas mozete preuzeti zvanicnu app za dl youtube snimaka. Hint:mitube. :D

Izgleda da nisu bili svesni sta su odobrili pa su ga brzo skinuli sa AppStore, sva sreca sacuvao sam ga na vreme, jer MxTube ne radi na iOS4

Još jedno pitanje, da li može da se iskljuci žiroskop? Ponekad me bas nervira rotiranje ekrana [dok lezim i ocu nesto da pogledam, moram da se uspravim ffs].

Ima u SBSettings opcija Disable Landscape.

...postoji opcija kojom cesh onemoguciti bilo kakvo korishcenje rominga na iPhoneu ili data protok i svako kome je to bitno, uradice to na izlasku iz zemlje...
Meni je u Crnoj Gori sa ubačenom lokalnom karticom (068) i njihovim APN postavkama, iPhone tražio da uključim Data Roaming da bi mi radio Internet. Bez toga nije hteo da radi. Ovde mi normalno radi sa tom opcijom isključenom.

P.S. Šta ima MxTube što nema YourTube?

Poslednja izmena:
MxTube je zasebna aplikacija za pregled i skidanje klipova, YourTube je samo dodatak na postojeću YouTube aplikaciju u telefonu.

Ukljucio sam Disable Landscape opciju u SBSettingsu ali nista se nije promenilo. Browser i dalje prelazi iz portrait u landscape mod bez ikakvih problema. :-/

Nazad
Vrh Dno