Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Postoje alternativne metode da se ubace te stvari sa Cydie, tako da opušteno. A call ID fix niti bilo šta drugo neće ni biti potrebno kad budemo imali telefon sa telenora. Biće samo pitanje hoćeš li da plaćaš applications ili ne. Ja znam da bi ih sve platio, osim možda iGo-a, ali i to bih prestao da koristim jer imam PND...

Ista priča. Čim se pojavi kod nas zvanično iPhone i bude AppStore radio sve aplikacije koje koristim legalno ću kupiti. Sve su to toliko sitne pare da je bilo kakva piraterija samo mučenje. Mislim kupiti npr. bitesms sa cydije za 6$ (ili 3$ kada je na akciji:)) je stvarno smešno.

Evo ja juce uzeo novi 3G koji sam JB-ao i na telefonu je IOS 3.1.3
Pitao bih vlasnike ovog modela kako su iskustva sa IOS4 na ovom modelu (3G)
tj. da li da stavljam novi sistem ili ne.

P.S. Pre nekog vremena video sam jedan 3G sa IOS4 i nisam primetio usporenje i nekako su fontovi dopadjiciji nego na trojci, ali nisam imao puno vremana
da se igram sa njim.

Ista priča. Čim se pojavi kod nas zvanično iPhone i bude AppStore radio sve aplikacije koje koristim legalno ću kupiti. Sve su to toliko sitne pare da je bilo kakva piraterija samo mučenje. Mislim kupiti npr. bitesms sa cydije za 6$ (ili 3$ kada je na akciji:)) je stvarno smešno.
Sto te sada sprecava da kupujes aplikacije?
Ja sam kupio nekoliko (koje nisam nasao krekovane :) ) preko banka intesa internet kartice, sve radi najnormalnije.

Meni BossPaper trosi vise RAM-a nego Winterboard (ip3G, OS3.1.2). Maknuo sam BP i vratio Winterboard.

Ja sam ga koristim i na 2G i 3G, i ne primecujem uopste da trosi ram.
Cak i u njegovim specifikaciama naznaceno je to, i napravljen je kao alternativa za winterboard:
BossPaper uses very little memory and CPU! It does not inject into apps only SpringBoard so you should not notice any application lag running it.

Ne znam sta da ti kazem, mozda postoji neki drugi problem.

Znam.. procitao sam bas da trosi manje RAM-a ali kod mene je znacajnije obrnut slucaj. BossPaper mi pojede 10-15MB vise nego Winterboard.

Free RAM mi je manje vise isti nego pre nego sto sam instalriao BossPaper. Kazem, jedino mi je frka sto je boja texta ispod ikonica fixirana na sivu, tako da nemogu da koristim svetle pozadine. Any solution for that?

imas dole u Options - Diming, ja sam to stavio na 0.76 i sve je citko

Sto se RAM-a tice moguce da kod yooyo neki drugi program pravi problema. Ja sam direktno instalirako BosssPaper, winterboard nisam uopste instalirao, i kod mene nema razlike u ram-u sa ili bez BossPaper-a.

Poslednja izmena:
Konacno sam nasao radio koji ima sve nase stanice TuneInRadio :banana::banana:

Thierry care, ajde kada pokupis jos podosta aplikacija da napravish jednu listu sa svim korisnim koji si stavio i ono koji su "a must", posto vidim da si do sada nasao vrlo korisne, pa da lepo budu na jednoj cistoj listi na kraju :)

Ima dosta dobrih programa evo sta ja imam trenutno i sto bas koristim:
TeamViewer-RDP
Ebay-za lepsu polovinu :)
Livescore-za kladzu
iBooks
MiTube
AwesomeNote+
TuneIn Radio
Movies->malopre instalirao za databazu svih filmova sto imam
iConvert
SlovoEd-recnik-prevodilac eng-srp
Justin TV
Flixter-za filmove gde i kad se koji daje, moze da se kupuju karte online itd
Facebook
iGo
Tom Tom
BiteSMS
iFile
iBlacklist
Igre->SimCity,Civilization, Risk, PES2010, NFS Shift, MotoGP, Secrets of the Monkey island, Sudoku za zenu :)
Eto ima ih jos hvala Bogu za infinifolders :D

Sta smo ono ranije rekli, folderi na 3.1.2? Yes or no?

Ne postoje folderi za 3.1.2, postoji ono Categories, a to nema veze sa folderima. Za prave foldere morash na 4.x.

Categories + CategoriesSB (dodatak koji otvara folder u milisekundi direktno u springboardu) su radili super na 3.1.2.

Da li radi nekom 7 icon dock?

Rekao si da koriscenje piratskih aplikacija za tebe predstavlja mucenje pa zato sam ti rekao da to nije nikakav problem, jer veoma lako ih mozes kupiti bez obzira sto Srbija nije na appstore.
BiteSMS sa Cydije o kome pricas nema nikakvih problema da se placa iz Srbije jer to nije appstore.

Poslednja izmena:
Rekao si da koriscenje piratskih aplikacija za tebe predstavlja mucenje pa zato sam ti rekao da to nije nikakav problem, jer veoma lako ih mozes kupiti bez obzira sto Srbija nije na appstore.
BiteSMS sa Cydije o kome pricas nema nikakvih problema da se placa iz Srbije jer to nije appstore.

Slažem se za bitesms i uzeću ga prvom prilikom kad mi slepci iz Komercijalne banke zamene pogrešnu karticu :) Opet kažem bitesms sam naveo samo zbog cene :)

Ima svashta, ali ti ne treba on, dovoljan ti je quickreply addon. On ti omogucava da odgovorish na poruku ili poshaljesh novu ma gde bio na telefonu, i u sred igre, aplikacija se automatski pauzira i kada poshaljesh poruku nastavljash tamo gde si stao...

Poslednja izmena:
Bitesms ima SVE sto default app nema. Dok ga nisam probao nisam kontao sta mi sve fali. To je aplikacija bez koje vise ne mogu da zamislim fon.

Problem je shto je dosta sporija od default app pa radi kako treba samo na 3GS i jachim...

Bitesms ima SVE sto default app nema.

pa to me zanima, sta je to sve? jedino sto mi bas bas treba a def. aplikacija nema je delivery report, vec koristim onaj iPhoneDelivery (ili kako se vec zove). onda instaliram bitesms i vidim da ni on nema vec mi isto kaze: e instaliraj iPhoneDelivery..

ok, video sam tamo ima milijardu opcija, ali kolko sam bacio pogled nisam primetio nesto bez cega ne moze da se zivi. posto, priznajem, nisam imao strpljenja sve detaljno da isprobavam da bih nasao nesto zaista vredno, zato sam pitao vas koji se kunete u njega za info, sta je tu zaista korisno :)

edit:
tnx yoyo, pogledacu

pogledah na sajtu:
How much does a license cost?

When you install biteSMS you automatically get a free trial license for 15 days.
Then, you can either buy a full license which does not expire, or instead buy credits which also include a license for 12 months. Or, if you don't want to pay anything at all, that's OK, we'll show you ads instead.

sta im znaci ova poslednja recenica? pokazuju reklame nonstop a ne moras da kupis uopste, pokazuju 15 dana koliko traje trial pa posle vise ne radi aplikacija, radi normalno 15 dana a onda pocinju da smaraju sa reklamama? i kako se kupuje kad smo god toga? vidim gore pise paypal, visa, ali na buy samo imas da kucas broj telefona..

Da, prikazuje reklame non stop, pored toga shto je spor na 2G/3G, zato ga nisam ni koristio, a quickreply je ubedljivo najjacha opcija od svih i moze se instlirati odvojeno..

Quick reply je zakon. Stigne ti poruka, izadje ti na ekran na zakljucanom fonu, ti kliknes reply i pises.
Brojanje karaktera (mnogima ne treba), faworites... Ma joj, probaj.
Ne moras je kupiti, reklame i ne vidis. Probaj makar

Ja imam i 3G i 2G i uopste bitesms nije sporiji od difolt aplikacije za sms, sada sam bas probao, otvaraju se potpuno za isto vreme.
Ali ako racunamo da BiteSMS ima opciju za quick compose i quick replay koja se otvara trenutno, onda je BiteSMS u velikoj prednosti.

Ovaj posebni quickreply ne moze da se meri sa bitesms, jer sa njime ne mozete na napisete novu poruku vec samo da ogovarate kada dobijete neku, a ako hocete novu poruku onda mora da se pokrene difolt sms aplikacija.
BiteSMS ima puno korisnih opcija.

i ne rekoste mi, sta se desi posle 15 dana, jel prestaje da radi ili samo smara sa reklamama? u ovom trenutku nisam u situaciji da je kupim ako mi se dopadne jer mi istekla kartica :D

Nazad
Vrh Dno