Šta je novo?

Aplikacije - iOS

Dve odlicne aplikacije su trenutno free, Whatsapp i LogMeIn. Pa navalite. :D

Kod:
http://itunes.apple.com/us/app/whatsapp-messenger/id310633997?mt=8

Kod:
http://itunes.apple.com/us/app/logmein/id479229407?mt=8

Nedavno je prikazano ovo kao koncept, a od danas postoji i u cydia store, napravio ga poznati devloper chpwn i radi kao na N9:

Zephyr (by chpwn): Awesome Multitasking for iPhone and iPod touch
[YOUTUBE]oZEypDIqekQ[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
Garmin za iPhone

img0170.png

mzl.djpwjxoe.320x480-75.jpg

mzl.pjrtdfva.320x480-75.jpg

mzl.ojpzajur.320x480-75.jpg

mzl.vzqetdws.320x480-75.jpg

Jesi probao Priest jel' bolji od iGo-a?

Mogu se napraviti i ubaciti mape i za Srbiju (preko MapSource na kompu). Ista je procedura kao za Garmin GPS uređaje... ;)

Moze i da se ubaci SCG ili Adria Route 3.3 u sam .ipa file pre instalacije (koristeci winrar) ili nakndadno direktno na telefonu u folderu same aplikacije gde trazis folder: garmin-nav.app/storage-western-eu/.System ali moras onda u iFile ili nekom drugom da sredis File Permissions ako ga ne vidi. Mapu preimenujes u gmapprom1.img ako hoces da zadrzis obe mape. Ja sam zapadnu Evropu obrisao jer mi ne treba i ogromna je, pa sam napravio ipa file samo sa Adria route koju sam onda preimenovao u gmapprom.img.
Za sada po meni iGO Primo i dalje je bolji, i sto se tice opcija, i sto se tice mapa, mada ni Garminove nisu lose.

Samo da napomenem da ovaj tweak Zephyr gore rastura koliko dobro radi i obavezno morate da ga probate. Odavno nisam probao tako dobar i koristan tweak! :)

Poslednja izmena:
Lorem besplatan cydia tweak pomocu kojeg sklanjate notifikacije swipe-om, slicno kao na ICS:

[YOUTUBE]HVU-dX_D4BI[/YOUTUBE]

Za sada jedino ne radi dobro sa IntelliScreenX’s RSS feeds ako ga koristite.
Ja to ne koristim i koliko vidim Lorem super radi.

Izasao  Zephyr 1.1, sada ni home dugme necu vise uopste koristiti, ubacili su swipe up kao zamena za home dugme:
[YOUTUBE]zDNXx-PgU3k[/YOUTUBE]

Ima i nekoliko novih opcija u Settings:
img0191.png

Kako si sredio ovaj logo "mts"?:) Probao Zephyr, nije loša stvar ali mi malo smeta kada gledam slike, zna da mi "prebaci" aplikaciju.

Za logo imas ovde uputsva.

U Zephyr ja sam odavno iskljucio Swipe from Left and Right u podesavanjima (kao sto vidis i na screenshotu) jer to ne koristim i tako nemam problema da prebaci aplikaciju kada ne treba.
Sada sam se bas navikao na Zephyr i bas mi odgovara kako je reseno zatvaranje aplikacija i pristup multitaskingu na isti nacin, jedino sto za ovaj drugi zaustavis swipe up za sekund i dobices onaj mutlitasking bar.
Ovo sada uz SBSettings je obavezna stvar :)

Hvala, sredio sam ga :)

PS: A neki program za uredjivanje slika/albuma kao i skrivanje istih?

Znači, razdelio bih slike na albume (ali da ne ostaju u Camera roll) i neke od njih da stavim "pod ključ".

Poslednja izmena:
Probaj My Photos pa vidi da li ti odgovara. Ja ga licno koristim za neke slike koje idu pod kljuc :p

Hvala, probaću. A za organizaciju slika?:)

Poslednja izmena:
Najzad, Clear je dostupan u Appstore i vredelo je cekanje, vredi svaku preporuku:

http://itunes.apple.com/us/app/clear/id493136154?ls=1&mt=8

[YOUTUBE]HpUOgyjG-kM[/YOUTUBE]

Za razliku od ostalih To-Do programa koji su prenatrpani opcijama ovaj ima bas ono sto ti treba, a novi nacin koriscenja je super, i sve se brzo i jednostavno odradi.

P.S. Zadnji Zephyr ima opciju za podesavanje vremena za pojavljivanje multitasking bara kada se pauzira swipe up. Ja koristim namanjie 0.2 sek jer mi tako odgovara najvise.

Poslednja izmena:
Drugari,

Prodajem iPhone4, JB, ver sw 5.0.1. Kako je najsigurnije da odradim da mi sve pobriše sa telefona? "Erase all content and settings" je dovoljno? Kakvo je stanje telefona posle toga? Ostaje JB ili ne? Stavi se druga SIM kartica i aktivira se ponovo ili kako?:) Prodajem ga jednom klincu i neću da brišem sve dok ga on ne vidi i uveri se da je sve OK :)

Odradis restore preko iTunesa i set as new iPhone ;)
I kao sto si naveo stavi svoju karticu i aktivira ga ponovo tako da nema brige .

Aha, onda moram znači da ponesem i laptop :)

a šta bi se desilo ako bih odradio samo "Erase all content and settings"?:) Ostaje telefon i dalje JB ili ne? Recimo da tip hoće da mu ostane JB ali da svi podaci moji budu pobrisani.

Poslednja izmena:
Desilo bi se sto bi se desilo obrisao bi sve i vratio na def podesavanja. Uvek je bolje odraditi restore i set as new jer posle errase se desavaju kojekakvi bagovi ne radi ovo ne radi ono itd jer je tel bio jb -ovan ;)

Nisam siguran ali mislim da ostaje nakog erase :)
Nego da li je tel simfree ili koristis gevey ? Ako nije simfree ne radi restore !!!

Uvek custom preko snowbreeze.

Da, zaboravio sam da kaže, simfree je :)

Onda slobodno cepaj restore i set as new ;)

Ma mislio sam da mu ostane JB, zato sam pitao za onu opciju :)

Kako beše, mora da ima AppleID i karticu da bi se aktivirao telefon (u slučaju da idem preko restore + new iphone)?

Da upravo tako kako si pitao ;)

Vrh Dno