Rank
Poznat
- Učlanjen(a)
- 11.12.2023
- Poena
- 40
Ovo ne razumem. Na telefonu je recimo 128gb, icloud 2tb. Banalan primer. Snimim recimo raw fotke, svaka 60mb, ukupno 2k+ uglavnom to dodje tacno 128gb koliko imam u telefonu. Dakle popunjena memorija telefona, nebitno komprimovano ili ne, uglavnom sa ukljucenom sinhroniozacijom to se sve nalazi i na icloud, ali na istom imam jos recimo 1tb slobodnog prostora.. Sta se u tom slucaju desava. Mogu li i dalje fotkati iako je memorija popunjena jer imam mesta na icloud, ili moram nesto brisati sa telefona, samim tim i sa iclouda.4. Photos aplikacija je sinhronizovana sa icloud serverom, ne treba ništa da se skida. Samo možeš da biraš tu opciju optimise phone storage, ukoliko je iskljucis, tebi ce slike na telefonu biti punog kvaliteta i kad nemaš internet, to je u suštini jedina razlika. Znaci ako imas telefon od 128gb i imaš 128gb slika, nećeš moći više da ih skladištis na telefonu sa isključenim optimise phone storage. Ako uključiš optimise phone storage, možeš da imaš 2tb slika na cloudu i na telefonu u galeriji imas pristup svim tim slikama. Kad izabereš sliku ona se faktički skine sa clouda i pokaže ti pun kvalitet, to se sve narvano dešava u pozadini, tebi kao korisniku deluje da imas 2tb slika na telefonu.
Sasvim mi je jasno i logicno, fotkas, snimas dok imas mesta na telefonu, kada nestane, brisanje. Cemu onda sluzi icloud ukoliko ima jos mesta a ja ga ne mogu iskoristiti, tj imati sve vec snimljeno sto je u telefonu i pri tome snimati i dalje jer kao sto rekoh ima mesta u oblaku.