Definitivno, obzirom da ćeš najveći deo meseca biti budan
Nemoj da zaboraviš da uživaš.Za sada od 10 pokusaja, 0 uspesnih...
Kolumbija iz Kafeterije je kiselkasta i kad se dobro spremiNaravno da sam probao... Kiselo sve bilo...
Mada mozda i ova kolumbija iz kafeterije nije sjajna... 22.04 prezena... Ne znam... Ostalo mi je jos 100grama mozda, ali sam ostao bez ideje sta da popravim/promenim... Menjao i grind size, i slabiji/jaci tampering... Ekstrakcija bude x2 ili x3 ali uvek je bilo prekiselo... Vidim da gustina, kada krene da tece, nije dobra... Nema kremu/penu kakvu bi trebala da ima...
Sutra cu kupiti i probati neku komercijalnu, za pocetak...
Nije jednostavno da ti se da savet na ovaj način, pogotovo što ne vidimo proces ekstrakcije i rezultat u šoljici i korpi.Naravno da sam probao... Kiselo sve bilo...
Mada mozda i ova kolumbija iz kafeterije nije sjajna... 22.04 prezena... Ne znam... Ostalo mi je jos 100grama mozda, ali sam ostao bez ideje sta da popravim/promenim... Menjao i grind size, i slabiji/jaci tampering... Ekstrakcija bude x2 ili x3 ali uvek je bilo prekiselo...
hmm, da, nastavicu onda sa duplim...Za početak nemoj da koristiš single basket. Ja sam sa njim uspevao da dobijem solidnu kafu, ali nikad bolju od duplog šota, tako da sam odustao od single basket ideje.
Vidim da Sage preporučuje 18-22g kafe za duplu korpu. Počni onda od npr. 18g. Ja sam gore naveo dozu za korpu od 53mm koja se koristi na pojedinim kafematima, a za nju se raspon doze kretao između 12 i 15g. Verovatno je korpa za Sage/Breville drugačija, odn. dublja.Nisam bas potpuni pocetnik, ali nisam ni mnogo iznad pocetnika... Uspevao sam na Dedici daizvucem solidnu kafu iz tamno przene... Sa svetlo przenom nije bilo sanse da ista uradim na Dedici...
Ovo su parametri:
Kolumbija - kafeterija
9g kafe u portafilteru (single dose basket)
vreme ekstrakcije 28s ako se dobro secam
u soljici je bilo oko 20g kafe
Flow se ne secam kakav je bio, ali nije bilo mnogo pene... I bila je kisela naravno da meni to nije bilo pitko...
Uzeo sam Pagliero Brasil juce, probao 2x sinoc (9g) prvi put je bilo sitno mleveno bilo pa nije prolazila voda kroz kafu. drugi put mi je nestala voda, tako da probacu danas ponovo sa Pagliero Brasil...
Da, imam odgovarajuci tamper, onaj sa oprugom... za sada pritiskam dok opruga ne popusti... tj dok ne klikne...
Nisam bas potpuni pocetnik, ali nisam ni mnogo iznad pocetnika... Uspevao sam na Dedici daizvucem solidnu kafu iz tamno przene... Sa svetlo przenom nije bilo sanse da ista uradim na Dedici...
Ovo su parametri:
Kolumbija - kafeterija
9g kafe u portafilteru (single dose basket)
vreme ekstrakcije 28s ako se dobro secam
u soljici je bilo oko 20g kafe
Flow se ne secam kakav je bio, ali nije bilo mnogo pene... I bila je kisela naravno da meni to nije bilo pitko...
Uzeo sam Pagliero Brasil juce, probao 2x sinoc (9g) prvi put je bilo sitno mleveno bilo pa nije prolazila voda kroz kafu. drugi put mi je nestala voda, tako da probacu danas ponovo sa Pagliero Brasil...
Da, imam odgovarajuci tamper, onaj sa oprugom... za sada pritiskam dok opruga ne popusti... tj dok ne klikne...
koju kafu iz mlin kafaterije? ne znam ni sta imaju tamo... ne nalazim cenovnik na netu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari