Dragana Joe
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 03.06.2024
- Poruke
- 3
- Poena
- 2
Zategla muški, prva kafa gotova, mislim da mi je kosa dodatno obelela od stresa. Hvala vam dobri ljudi, dao vam Bog zdravlje i sreću 😁
Bilo koja iz iole krštene pržionice, naravno po ukusu. A pošto si pitao za preporuku, ja recimo trenutno koristim GUATEMALA ANTIGUA ESTELA TOPLjudi koja je kafa u zrnu najbolja za espresso aparat Gaggia classic model 2019 ?
Stigao mi Timemore c3 sa alija i poceo sam da pijem espresso relativno skoro pa tek se ucim da pravim dobar espresso.Svaki savet bi mi dobrodosao.
Kakva je u kombinaciji sa mlekom?Bilo koja iz iole krštene pržionice, naravno po ukusu. A pošto si pitao za preporuku, ja recimo trenutno koristim GUATEMALA ANTIGUA ESTELA TOP
Meni je svaka kafa sa mlekom dobra, bez mleka je pravi test.Kakva je u kombinaciji sa mlekom?
Zanimljivo. Ali otkud da je sirće/kiselina slabija, to mi je čudno?Da li je neko radio dekalcifikaciju Gaggia alu bojlera sa vinskom kiselinom? Vidim na stranim forumima da je koriste isključivo za alu bojler jer kao nije toliko jaka.
Limunsku sam koristio i ona je i pojela aluminijum.Limunska kiselina možda?
Odatle sam uzeo najskuplju kafu za espresso Nicaragua natural anaerobic i bas mi nesto preslatka..Probacu i Guatemalu 🙂Bilo koja iz iole krštene pržionice, naravno po ukusu. A pošto si pitao za preporuku, ja recimo trenutno koristim GUATEMALA ANTIGUA ESTELA TOP
Nisam siguran da ćeš ga ikako sačuvatiLimunsku sam koristio i ona je i pojela aluminijum.
Ima.Ček, a GC nema nekakav backflush? 🤔
Najviše se s tim bavio @bugi986 . Evo da ga prozovem.Limunsku sam koristio i ona je i pojela aluminijum.
Mislim da je tu pitanje samo koncentracije.ali nešto je potrebno da joj urade
Moraš sitnije da meljes.Drugari jel može pomoć oko espresso aparata. Mučim se već dva dana i nikako da kafa bude kako treba. Aparat je marke zass pro line zem11. Prodaje se u Mađarskoj i Rumuniji. Kineski je.
Snage je 1500w za kafu i 1300 za paru. Ima dve pumpe,dva grejača, može istovremeno da pravi kafu i penu za mleko,podešavanja temperature og 88 do 96, pre soaking sa vrućom vodom itd.
Problem je u sledećem. Jako mi brzo izbaci kafu,bez pene. Merio sam vagom količinu kafe, stavljam 13g u dozu za 1 kafu. Probao sam i sa duplom dozom kafe(2 šoljice) u dozeru za jednu. Pa 17g u dozeru za 2. Mleo sam krupno, najsitnije. Probao sam da presujem jako, srednje, slabo i isto.
Jednom ili dva puta sam uspeo da budem u 9 bara i dužoj ekstraciji, ali ne znam šta sam uradio. Uglavnom je pritisak jedva 2,3 bara.
Probao sam i na najsitnije. Kad selektujem jačinu mlevenja, menja je, samo ne znam koliko sitno je prava mera.Moraš sitnije da meljes.
Meni se to desilo jednom nešto slicno i bila je pumpa problem (drugi brend aparata). Zamena 20eur. A svi su pominjali mlin.Probao sam i na najsitnije. Kad selektujem jačinu mlevenja, menja je, samo ne znam koliko sitno je prava mera.
Jedino da sa mlinom nešto nije u redu. Probaću da ga rastavim i vidim.
Ima li neke veze jačina pritiska tog tega, ili vrsta kafe, koliko je stara?
Ili koliko je od vrha tog sita kad je presovana. Ako preteram, ne mogu ni da zaključam tu ručicu gde je kafa.
Pumpa se lako proveri. Stavi slepo sito i vidi koliki pritisak nabija. Naravno pod uslovom da imas manometar na aparatu.Meni se to desilo jednom nešto slicno i bila je pumpa problem (drugi brend aparata). Zamena 20eur. A svi su pominjali mlin.
Probaj prvo mlin, imaš na youtube-u kako se podešava i koliko sitno se melje, odn sta je prava mera.
Drugo, nabavi presureised portafilter pa probaj sa njim, možda uspe.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari