Koristio sam ranije automatsku seriju 3, pa cisto da te uputim oko odrzavanja.Ok, stigao Philips, stigao sam da napravim samo dve kafe, sebi espresso i zeni kapucino.
Za sad to izgleda super, ali i malo strasno na prvi pogled, sa onim silnim ciscenjem, odrzavanjem, sta se sme, sta se ne sme. (naravno da sam prvo okretao mlin pa sam onda procitao u upustvu da se to ne sme)
Je li imate neki tips and tricks, kakvo podesavanje kafe, koju kafu uzeti, kako cistiti i sta raditi? Zbunjuje me isto jer aparat ima onaj njihov aqua filter koji je navodno dobar za 5000 kafe i mislio sam da ne treba deskalirati, ali citam upustvo i kaze treba redovno.
Hvala puno zaista! Puno ste mi pomogli!Od jeftinijih ti mogu preporuciti sage dose control. Tih, brzo melje i ima solidan opseg podesavanja pa ces lako podesiti za svoju kafu. Moze da se nadje na KP za 160 evra. U prodavnicama deru, kao po obicaju. Njega sam uzeo kao zamenu za timemore c3 rucni mlin, koji ostaje za kafe koje ponekad pijem, da ne moram da menjam granulaciju stalno.
Da nisam uzeo taj sage gledao bih eureka specialita ili silenzio. Isto ih ima povoljno na KP. Razlika je u displeju, tj odusutvu istog. Sage sam uzeo zato sto je iskocio povoljno na amazon de, a imam nekog da mi donese. Ispostavilo se kao solidno resenje, koje se estetski lepo uklapa sa gaggia.
Razmisli o 9 bar modu o kom je bilo reci na forumu. Stvarno bude bolja kafa s tom oprugom. Usput od engleza porucis i rezervnu silikonsku gumicu, posto ti je ista cena postarine, kad vec uzimas oprugu. Bolja je nego originalna, ili zamenska koju mozes kupiti kod nas po servisima. I dalje mi nije jasno zasto gaggia isporucuje taj aparat sa 15 bara pritiskom i sitom pod pritiskom, kad vecina ljudi to sito nikad ne iskoristi.
Šta je to?... i sitom pod pritiskom,...
Tehnički to jeste tačno, vrlo lako se menja granulacija na Niche-u (za razliku od Eureke gde okrećeš točkić nekoliko punih krugova), ali Niche nije baš neki šampion za pour over.@kurajber Stekao sam utisak iz vise testova po YT da je Niche npr. zgodan kada ne meljes samo espreso i to mi se dopalo (npr. kada se melje za neki pour over itd.), ali mi to nije ogromna mana ako nije opcija.
Tačno je da je na Eureka Mignon malo teško pratiti podešavanja, nije baš jednostavno ni kada se često menjaju kafe. Ja sam štampao:@kurajber hvala, izgleda da sam zabio glavu u pesak kada sam trazio, i da sam se trudio da nadjem Niche ili DF64, i da se nisam ni malo potrudio za ostale, sada sam nasao i to solidan broj opcija.
Eureka mi se dopada iz puno razloga, jedino mi se korpa za kafu ne dopada. Stekao sam utisak iz vise testova po YT da je Niche npr. zgodan kada ne meljes samo espreso i to mi se dopalo (npr. kada se melje za neki pour over itd.), ali mi to nije ogromna mana ako nije opcija.
Eureka se i fino uklapa u budzet da sa aparatom i npr portafilterom ne odem masu preko soma eur.
Ovo izgleda do jaja. Nisam siguran koliko mi se dopada da "moram" da dodajem naknadno dodatke ovog tipa, ali mi je dodatak do jaja. Zbog specificne situacije u firmi sam morao da stavim kupovinu espreso aparata i mlina na pauzu na kratko, ali sam u medjuvremenu primetio da postoje i druge Eureka varijante, npr Oro koji je za jednu dozu. Sve u svemu mi se definitivno najvise dopao Mignon Specialita kada saberem sve utiske, cak me je naterao i da razmislim da li mi nuzno treba mlin za jednu dozu jer ja zapravo ciklicno trosim kafe i ne volim vise otvorenih pakovanja...Tačno je da je na Eureka Mignon malo teško pratiti podešavanja, nije baš jednostavno ni kada se često menjaju kafe. Ja sam štampao:
Ovo je super resenje za taj novac. Kopka me da li bi hoper sa Oro pasovao kako treba i ako bi, koje su sanse za nabaviti, jer mi se iskreno on vise dopada.Hopper isto može ili 3D štampa (nisam probao), ili nešto ovako (ja imam G style, lično sam zadovoljan):
Trebalo bi se tu sa oprugom poigratiPogledajte prilog 398830
Pije li se kafa?
Dupli šot iz 15g kolumbije kroz deblji skrin od 1.7mm. Bez skrina baš imam problem da obuzdam Vivu, prejak pritisak izgleda pravi kroz centar i razbuši pak. Sa skrinom je pesma, može hokej da se igra kako ga spakuje ravnomeran protok.
RSD1,080.54 28%OFF | Coffee Beans Vacuum Sealed Tank Glass Food Storage Tank Household Moisture-proof Air Extraction Tea Storage Tank Push-type HotPreskupa je.
Da li neko ima neki predlog za jeftinije? Ne mora termos, samo dobar vakuum.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari