А мислим на густо у смислу нешто најприближније продуженом еспресу у кафићу.Da bude gusta mora dosta više kafe u čantri da bude nego što ijedna ta brza opcija pruža. Neki automatici stave 15g, to je ok, ali ni blizu efekat koliko jedna jeftina Viva i mlin.
Stiglo i meni juce. Malo je reci koliko sam odusevljen. Savrseno odgovara za c3 mlin i daje mnogo bolje opcije za stelovanje, taman kako treba.Pogledajte prilog 389834
Pogledajte prilog 389835
Stiglo.
3x je gušći korak nego fabrički i očekivanja moja su da eliminiše najveću manu C3. Iz prve sam dobio dial skoro kakav je bio, ali bilo je kasno da pijem više od pola kafe. Pomerio sam na 1 novi međukorak krupnije i ujutru bi ekstrakcija trebalo da bude ili perfektna ili korak do.
Šta je interesantno da sam nož (dajte bolju srpsku reč za burr, kamen?) ni posle ovoliko spremljenih kafa nema tragova habanja.
Pogledajte prilog 389836
Ja sam baš u par postova pre pitao vredi li ovaj aparat . Ima li ko iskustva?![]()
DELONGHI Magnifica S ECAM22.113.B Aparat za espresso kafu
Espresso aparati DELONGHI Magnifica S ECAM22.113.B Aparat za espresso kafu Samostojeći,Automatski,1.8 l,250 g,1450 Wgigatron.rs
Ako neko juri automtike, evo neke normlane cene za srbiju![]()
Pazi ukusi su razliciti, sa jedne strane kafa jeste "tanja" sto bi rekle kolege ali sa druge strane mozes da kupis i mnogo kvalitetnija zrna nego sto je u vecini kafica. Tako da recimo meni kafa kuci je bolja nego u vecini kafica u gradu, ali sa druge strane odem u kafeteriju i onda imam osetno bolju kafu nego kuci'Je l' ispadne espresso onako lep kao iz kafića? Možeš li onako sa ekonomske strane da kažeš koliko ispadne šoljica lupam za 1kg kafeu zrnu ?
Vecina nas to misli dok ne proba kafu sa dobrog rucnog aparata kod nekog drugara, komsije, poznanika. Jos ako taj neko ima strpljenja da ti objasni materiju...Puno vremena mi trenutno iziskuje da prckam oko mlevenja, cekanja da se ugreje, famponiranje i ciscenja, ali ko zna jednog dana verovatno i to probam![]()
S obzirom da mutis na automatiku, odusevljen sam 😂Inspirisao si me da probam da napravim srce, nije lose za prvi put ;D
Pogledajte prilog 393200
Ja naručujem otprilike na mesec i po dana, u talu sa drugaricom, i to je to, nema promene diala vrednog pažnje, sem u prvoj fazi kad se otvori tek sveža kafa. Čim je malo ”proluftiraš” otvaranjem i zatvaranjem kese da bi izvadio zrna za spremanje, ona je jako brzo stabilizuje.Naravno, kapiram da nije do vas, postexpress je nekad bio konkurentan s cenama, ne znam šta im se skoro desilo, prate trend ostalih izgleda 🤔 Okej je ako se uzme 500g+, ali onda se postavlja pitanje - koliko ko troši kafe na nedeljnom nivou, i koliko dugo može da stoji onda ostatak količine![]()
Sve je to sjajno ali Brevile ne bih uzeo nikad jer sam video da guraju plastične delove u glavu tuša. Tačnije deo za zaključavanje portafiltera je plastičan. Šteta jer stvarno imaju solidan proizvod.Nakon Dedica 685, koji se ispostavio kao sjajan aparat za te novce (sada bih svima preporucio model 885 zbog normalnog steam wand-a za ulazak u svet espresa za 'male pare'), koristio sam Gaggia Magenta Prestige, koji se pokvario za 3 meseca, i nikako ne bih preporucio superautomatike te klase (bolje uzeti polovni Jura i za manje para ako bas mora super auto jer sam probao kombinaciju sa sveze pecenom kafom i Jura je zaista napravila valjanu kafu i penu (Gaggia sistem za penu se brze bolje pokvario a kako su sklopili ono nije ni cudo) Juce sam dosverao konacno Sage Barista pro, i za pocetak se vidi razlika u klasi. Za 700 eura se dobija dosta toga, sad samo da je sto svezije kafe da probamo non pressurized...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari