Shomi22
Čuven
- Učlanjen(a)
- 29.09.2013
- Poena
- 605
Moja oprema
- Laptop
- Dell XPS 16 9640
- Tablet
- iPad Pro M1 12,9” (2021)
- Mobilni telefon
- IPhone 12 Pro 256GB
- Pristup internetu
- Optički internet
Ma OK je ta Gaggia, ja sam Philips spomenuo zato što je bar ovde u Holandiji jeftiniji od ostalih u istoj klasi. Slobodno uzmi tu Gaggiu ako ti odgovara. Što se tiče sredstva za čišćenje to ti je sve isto, ne moraš da juriš Gaggia, kupi bilo koje. Ovo što ja kupujem ne proizvodi Siemens, već neki nezavisni proizvođač i to ti je uglavnom univerzalno (lik to isto prodaje i za druge aparate, samo napiše u naslovu oglasa drugu marku, kako bi neko poput tebe koja isključivo tražiš po brendu došla do njegaDao si mi sad nešto za razmišljanje. Mada, iskreno, nije da mi ideja ručnog mućenja mleka i pene nije privlačna, ali mislim da bi mi to bilo zanimljivo prva dva, tri, puta, a posle bi mi već dosadilo. Kod mene se pije od 6 do 8 šoljica dnevno (naravno ne sve ja 😄), pa mislim da nije praktično.
@Shomi22 Hvala na tako iscrpnom odgovoru. Gledala sam i Philips aparate, ali onaj koji je u rangu sa Magentom Prestige (Philips 5400), tj priprema 12 različitih kafa, je jedno 40 hiljada skuplji. Jeftiniji su isto ful automatik, ali imaju pet različitih kafa. Zato naginjem ka Gaggia aparatu, sprema sve živo, a cena je relativno pristupačna. E sad, verovatno postoji nešto što opravdava tu razliku u ceni, ali ko će ga znati šta je u pitanju. Jedina mana je što ne mogu da nađem njihove preparate za čišćenje kod nas, a naznačeno je da se koriste isključivo njihovi, ili to svi stavljaju forme radi? Jer ovi preparati koje si postavio su za Siemens. Za Philips još i može da se nađe. Recimo, filter za vodu, Brita Intesa+, koji je isti i za Magnetu Prestige, može da se nađe na kp, samo je ambalaža drugačija, na jednoj piše Philips, na drugoj Gaggia, pretpostavljam da bi mogao da se iskoristi. I koliko često bi ih otprilike trebalo čistiti?
Odličan ti je taj Siemens na izgled, a mogu misliti kakva je tek kafa. Koji je to model? 🙂
To što Gaggia insistira na njihovom, okači mačku o rep. Ja u Beogardu imam Miele ugradni aparat i plaćao sam Miele sredstva ko Svetog Petra kajganu (6 tableta 5000din, sad ga čistim sa nekim Nemačkim tabletama koje sam nabavio na KP pre par godina i nisu ništa lošije. Inače, pošto je Philips kupio Gaggiu verovatno ti odgovara sve od Philipsa.
Znam, u pitanju je Bosch. Na masu delova (recimo posuda za mleko) piše Bosch.Siemens nije Siemens...ostalo je samo ime.
Zato kažem, sve je to manje/više isto, bar u toj cenovnoj klasi.
Ko će ga više pohvatati.