Znači Markic, oni koji koriste espresso aparate su biciklisti a vi, kapsulaši se vozite limuzinom.Ne znam što se uopšte protegla ova diskusija, svako pije ono što mu odgovara. Nekom više vredi tih 5g po toj ceni, nego bilo koji pravi espresso, jer uz minimalan trud i uz najmanju potrošnju vremena, dobija skroz solidnu kafu.
Nemaju svi vremena i živaca da se zezaju sa espresso mašinama, mlevenjem kafe i ko zna čime još...
To je isto kao da sad neko dođe i kaže, dizel/1l 185din, a ja sednem na biciklu i odvezem se na posao. A tek koliko ti istovariš izduvnih gasova u atmosferu...
To si mogao odmah da napišeš, nego da potežeš argumente poredjenja sa turskom kafom.Većina iz ovih aparata i ne pije čistu kafu, nego one varijante sa mlekom, tople čokolade, karamele, kapućina...
U principu, ja jesam kandidat za espreso aparat, s obzirom da pijem kratke kafe, ali ne vidim trenutno isplativost ovakvog ulaganja. Sa druge strane, nezgodno je i kupiti ovo i držati na poslu, a ograničiti drugima pristup.
Molim te daj info gde ima taj adapter za 300 kinti.Ja sam pre nedelju dana kupio Dolce Gusto Krups Mini me. Za njega sam uzeo i adapter za nespresso za 300din, kao i dve punjive kapsule za dolce gusto, jedna druge generacije a druga trece generacije.
Koja je je ovo logika servisera? Nekoliko puta citam recenicu da ne bih nesto propustio. Teraj ti njih u PM jer lupetaju. Ne stavljas u silos dzak kafe nego meru koju ces potrositi za dan ili dva.Pricao sam sa serviserima kafe aparata automatika .... jer kafa koja stoji u silosu posle dva dana nije to to vise.
Bolje da ćutimo. Obrisali su i zatvorili mnoge teme koje nisu za forum. Ova je bas posecena pa su je ostavili. Slicna nema ni jednom RS forumu.A da se razdvoji tema na jednu za DG/Nespresso i drugu za Espresso? 😂 Čisto dajem predlog pošto je skroz različita ekipa ljudi. 🙂
Dao si mi sad nešto za razmišljanje. Mada, iskreno, nije da mi ideja ručnog mućenja mleka i pene nije privlačna, ali mislim da bi mi to bilo zanimljivo prva dva, tri, puta, a posle bi mi već dosadilo. Kod mene se pije od 6 do 8 šoljica dnevno (naravno ne sve ja 😄), pa mislim da nije praktično.Sa full automaticima vreme koje utrosis na ciscenje je direktno proporcionalno vremenu koje stedis na pravljenju pene na poluautomaticima.
Ideš u pogrešne kafiće 😆Ja obožavam espresso, ali ako sam ne napraviš, u retko kom kafiću da iskoristite potencijal mašine. Uvek bude vise srednji kvalitet, umesto vrhunski. Jankod kuće sa Lidl ljubičastom kapsulom dobijem bolju kafu nego u većini kafića, dok sa original nespresso retko koji kafić moze da se nosi. Moje iskustvo. Zaista zavisi ko napravi kafu, kad mi ostavi pola taloga u dozeru, zadavio bih ga![]()
Otvoren sam za preporukeIdeš u pogrešne kafiće 😆
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari