imao sam to u uputstvu za Rowenta aparat, pre 15god. od onda sam uspešno primenjivao na svim jeftinim aparatima^haaaa, vidis ta fora sa izvlacenjem iz struje mi nije pala na pamet, a obicno sve te sitnice za ciscenje smislim
Nema potrebe za bacanjem novca za tim DM sredstvom, na njemu cak i pise da je samo limontus. Moze 5-10x je jeftiniji limontus na meru (ja uzmem po kilo, mnogo cesto ga koristim u kuci, ode to za koji mesec max.)
Decalcing Nespresso aparata je čitava nauka. Ja pogledah ono uputstvo, batalio i rekao ljudima u kancelariji : kad bude zasijala lampica za Decalcing, izvlačimo slamčicu ko će to da obavi [emoji38]
Послато са SM-G975F уз помоћ Тапатока
Zavisi kog ukusa. Imas stvarno odlicnu Etiopiju za filter trenutno (za espresso je stavljam 20gr, bas sitno, cak i za juznoamericke, i opet je neverovatno porozna, bas pitak izadje, sto se meni bas svidja - tako treba filter kafe da budu).Ima li neko preporuku za filter kafu? Probao sam neku iz kafeterije, nije bila dobra. Kupio sam Bosch aparat da malo razbijem monotoniju Nespressa, a nekad mi se i pije filter kafa, ali nikako da ubodem dobru.
Zavisi kog ukusa. Imas stvarno odlicnu Etiopiju za filter trenutno (za espresso je stavljam 20gr, bas sitno, cak i za juznoamericke, i opet je neverovatno porozna, bas pitak izadje, sto se meni bas svidja - tako treba filter kafe da budu).
Ali posto je to kiselija, probaj Honduras u D59B, on ima dobar balans.
Ako hoces komercijalu - no clue![]()
Zavisi kog ukusa. Imas stvarno odlicnu Etiopiju za filter trenutno (za espresso je stavljam 20gr, bas sitno, cak i za juznoamericke, i opet je neverovatno porozna, bas pitak izadje, sto se meni bas svidja - tako treba filter kafe da budu).
Ali posto je to kiselija, probaj Honduras u D59B, on ima dobar balans.
Ako hoces komercijalu - no clue
EDIT: Koffein ima Etiopiju za filter odlicnu.
Možda je najbolje da malo izučiš temu unazad, jer je sve napisano, ali tu i tamo ima i oprečnih mišljenja.
DG i Nesspreso je skoro isto, s' time da sam Nesstle smatra da je Nesspreso "viša klasa" te za njega nudi veći izbor boljih kafa. Međutim, Nesspreso je tek odnedavno krenu kod nas zvanično da se prodaje, i izbor kafa je za sada 'nako... Na zapadu imaš velike fancy Nesspreso radnje, izgledaju k'o najnad''anije Cartie prodavnice. Kod nas, slabije.
DG je korektan, i obzirom na cene, možda najbolji izbor za kapsule, kod nas. Bar za sada dok Nesspreso ne krene jače na ovo tržište.
Punjive kapsule za DG, ja imam, i ne koristim. Smatram da su priprema i kasnije čišćenje kapsule nepraktični, i da ako već koristim mlevenu kafu, mnogo praktičnije uzeti neki aparat tipa Gaggia Classic. Punjenje pražnjenje portafiltera (to je ono gde barista stavi kafu, malo upresuje te zavrne pod aparat), mnogo je brže i praktičnije nego DG patrone. Međutim, ima ih koji se ne slažu sa ovim mišljenjem. Sam odluči, izuči temu u rikverc.
Ako već ideš na punjive patrone za DG, obavezno uzmi one koje imaju i gornju mrežicu u patroni, koja ide preko kafe. Vrlo važno da se kafa pravilno ekstrahuje. Ova koje su najčešće, sa samo donjom mrežicim, aparat hoće da "oduva" kafu u stranu i da se lošije pripremi. Tih sa dve mrežice sada ima sve više.
Odgledajte do kraja, totalni savage moment xD
...[/IMG]
Rešila žena da me časti, pa mi je uzela gaggia clasic, danas sam saznao
U cuvaj ti to! Mislim na Gaggiu, ali i zenuRešila žena da me časti, pa mi je uzela gaggia clasic, danas sam saznao
Rešila žena da me časti, pa mi je uzela gaggia clasic, danas sam saznao
Moram da pitam, jer mi nije jasno:
Sta je tako specijalno u toj GC, nema drugih aparata koji su dobri?
TuturuTu on 6X
Verovatno imaš kandidu
Stigla soljica sa Alija.![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari