Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Ima li neko preporuku za vestacki zasladjivac koji ne menja mnogo ukus kafi? Pokusavam da se skinem sa secera, i probao sam neke stevia tablete, ali je ukus u kafi grozan :(. Nije lose sa onim Natreen zasladjivacem, mada cujem od doktora da nije preporucljivo to dugorocno koristiti...

Inace, ko voli (gusto) mleko u kafi, ima u Maxi prodavnicama da se kupi Delhaize kondenzovano mleko u flasicama i limenkama, fantazija je sa njime.

Pokušaj sa tečnim zaslađivačima, ima ih u većini prodavnica.

Ja sam se od zaslađene kafe odvikao dok sam bio na dijeti, nisam konzumirao šećer uopšte, i mrštio sam se dok sam pio kafu bez šećera. Kroz mesec dana sam se potpuno navikao i sada mi više odgovara da pijem gorku nego slatku.
42daa79d526438b51ab6b00ee5e2d2c7.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Pozdrav svima :)
Stigla Jura Z5..... polovna ali odradice ta jos dosta:)
po Vama sto se tice komercijalnih kafa....naj kafa je ?
Lavazza Crema e Aroma ili nesto drugo....taj utisak sam dobio citajuci ovih 100+ stranica.... ili ?
Volim kafu sa mnogo kreme ali da se oseti i pravi ukus kafe.... :)

Sve te kafe su ti slicne, ali imas i boljih komercijala (po meni), s' tim sto je samo Lavazza iole siroko dostupna. Ali ionako je na pijacama skoro uvek ozbiljno jeftinija (uglavnom uvozna!) nego u prodavnicama, pa pogledaj i siru ponudu, isprobaj... ja koliko sam ispratio, ovde se nijedna dvojica ne slazu >50% oko kafa, tj. bas su istancani ukusi :)

Sto se secera tice, ja sam se toga skinuo skroz u Nemackoj... pre 20 godina, otisao, spremili kafu... sipni ni cetvrt kasicice secera (navika iz Grcke, gde sam je pio vise nego u SR ranije), ma ne oseti se secer, dodaj kasicicu celu - nista. Sipi pola kasike (supene) - jedva, cela supena - ma nedovoljno.
I onda sam shvatio da ce pre Arnold dobiti dijabetes nego dovoljno slatku kafu u Nemackoj i samo tako prestao da konzumiram secer :)
FYI, grcki secer je bez sale bio mozda 50-100x sladji od ovog u Nemackoj!

Da li je iko uspeo da kupi u Lidlu burenca sa kafom? Ako je ko primeti u onom na Trosarini kad se ponovo pojavi, molim da javi, pa da mi zena kupi ;)

Poslednja izmena:
Inace, ko voli (gusto) mleko u kafi, ima u Maxi prodavnicama da se kupi Delhaize kondenzovano mleko u flasicama i limenkama, fantazija je sa njime.

sad si me podsetio na još jedno dranje kupaca...ovde slična mleka u staklenoj boci od pola litra koštaju isto kao to malo dečije pakovanje u maxiju...nije inače loše to iz maxija, probao sam i njega, ali preteraše sa cenama...to u flašicama je bolje, duže traje u frizu..limenka je smaranje za otvaranje i brzo se pokvari mleko u šta god da ga prespeš...limenke su za zaobilaženje...

Interesuje me misljenje o aparatu delonghi ecam 22.110b
Link
https://www.delonghi.com/sr-rs/proi...i-za-kafu/magnifica-s-ecam-22110b-0132213027#
Trenutno imam krups ea8010 i aparat radi ok,ali sam mislio da ga zamenim nekim drugim aparatom i dvoumim se da li kupiti ovaj aparat?
alfaunits@ i cojamen@ imaju isti ili slican model i u globalu su zadovoljni.
Cena za koju sam ga nasao kod nasih madjara je 300 eura ili oko 36 soma pa me interesuje da li za ovaj novac ima nesto bolje u ponudi od novih aparata a moze i od polovnih ako su u top stanju?
Inace pravim dnevno od 2 do 4 kafe.Naravno kad dodje neko u goste onda je taj broj napravljenih kafa veci ali je prosek da kazemo 4 kafe.
Da li jos neko ima ovaj model aparata i kako je zadovoljan kvalitetom kafe koju pravi?
Ima li aparat brojac kafa,ovo me cisto interesuje ako se odlucim za polovan model pa cisto radi neke provere da se vidi koliko je aparat radio?
Koliko je ovaj aparat lak ili komplikovan za neko normalno odrzavanje?Koliko vidim kod njega se presa skida i pere pa tu ne bi trebalo da pravi neki problem?
Vise mislim na ciscenje od kamenca i i koriscenje onih tableta za ciscenje?
Svaka preporuka dobrodosla.

Prvi put vidim Vijetnam kafu, a da nije instant ;)

Vidim u Austrijskom saturnu da se uz ove jeftinije nespresso aparate, 55-100eur, dobija i 100 gratis kapsula.
Možda i uzmem, nije loša ponuda.

Vidim u Austrijskom saturnu da se uz ove jeftinije nespresso aparate, 55-100eur, dobija i 100 gratis kapsula.
Možda i uzmem, nije loša ponuda.

Ja sam u Bilbau uz 300 kapsula po izboru dobio za džabe aparat od 100€. Imam već jedan, al kad već poklanjaju. Svakako sam planirao da kupim kapsule. [emoji16]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Krups EA 810B u Metrou za 30.999. Redovna cena oko 44.000.

Da li neko ima iskustva/mišljenje za ovaj aparat, kakav je i da li se isplati za tu cenu? Kakav je što se tiče čišćenja/održavanja?
8488bf850489cfb35b4e000b438bb008.jpg

Poslednja izmena:
Nespresso u Delta City-u uskoro

Zaboravih da kliknem Shoot za slikanje :D

Nespresso radnja ce biti u Delta City-u, koga zanima, nisam video konkretan datum otvaranja.

Krups EA 810B u Metrou za 30.999. Redovna cena oko 44.000.

Da li neko ima iskustva/mišljenje za ovaj aparat, kakav je i da li se isplati za tu cenu? Kakav je što se tiče čišćenja/održavanja?
8488bf850489cfb35b4e000b438bb008.jpg

Proveri jel ima vise od jednog komada i da li je to sa pdv.
Znaju da spuste falicne primerke kojima fale delovi i slično, a isto tako napisu sitnim cenu sa pdv.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Maksi na Cvetnom trgu, ako je neko zainteresovan.
89ed0a3675f5c3e08614ce9dd84c6688.jpg

Nespreso aparat+aeroćino+200 kapsula~150€ u Beču

Sent from my MI 5 using Tapatalk

To je bilo za crni petak, pretpostavljam da će biti i za Božić

Sent from my MI 5 using Tapatalk

Ima stalno toga u Becu. Sa kapsule nisu glomazne, doneo bi ljudima lako :)

U Alikanteu je za crni petak Nespresso Inissia bio 30€ u MediaMarktu. U Nespresso butik nisam ulazio, jer imam trenutno kafe na zalihama [emoji3]

Moze li neko da mi kazu dal su dobre OVE reusable kapsule sa alija za dolce gusto aparate? One imaju najveci broj narudzbina

^ Obavezno uzmi kapsule koje imaju i gornju mrežicu, koju stavljaš "iznad" kafe pre zatvaranja pokopca. Ove bez te mrežice, mnogo lošije rade, tj. aparat zna da "oduva" zrna kafe u stranu tokom ubrizgavanja vode, i lošije se radi extrakcija. I originalne DG patrone imaju mrežicu iznad upresovane kafe.

Te sa dodatnom mrežicom su relativna novost, zato imaju manje narudžbina.

Moje patrone nemaju tu mrežicu, pa sam ja nešto improvizovao sa izbuškanom alu folijom. Kafa bude bolja i ujednačenijeg kvaliteta od kuvanja do kuvanja, ali je priprema takve patrone pain-in-ass. Za sada sam na originalima, ali ću naručiti i te sa "pokrivkom".

Ja koristim ovakve ("starije") sa linka kada sam kod mojih, i uglavnom Burudni iz Biroa, kod njih mlevenu. Odlican combo.
Za druge kafe se bas desi ovo sto NSH kaze obavezno, zato utabam lagano (ne puno) i polijem sa kasicom vode pre nego sto stavim u aparat - nema tog prskanja kafe u stranu, vodene kafe i sl. Ali bolje uzmi sa mrezicom ako imas izbora.

Inace, ako neko iz Nisa hoce da oproba Costa Ricu i Honduras iz D59B, cimnite me od utorka, gledacu da ih ponesem, pa skoro celo pakovanjce od 250gr ima obe. Honduras je tipican zemljasti, odlican za kapucino, a Costa Rica je bas jaka, extra je ukus (meni prejaka, osecam se kao Speedy Gonzales posle nje celog dana, zato je ne mogu :))
Free, posto ionako nema dole jaceg izbora, a moji ne piju takve kafe ;)

Inace, ako neko iz Nisa hoce da oproba Costa Ricu i Honduras iz D59B, cimnite me od utorka, gledacu da ih ponesem, pa skoro celo pakovanjce od 250gr ima obe. Honduras je tipican zemljasti, odlican za kapucino, a Costa Rica je bas jaka, extra je ukus (meni prejaka, osecam se kao Speedy Gonzales posle nje celog dana, zato je ne mogu :))
Free, posto ionako nema dole jaceg izbora, a moji ne piju takve kafe

Jesu li te kafe mlevene ili u zrnu? Riknuo mi je mlin pa sada kupujem isključivo hausbrandt jer sve ostale kafe koje sam našao ovde nemaju veze koliko su krupno mlevene i samo protrče kroz kašiku... Imam i pressurized i non pressurized filter.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Zrno, ali ako se najavis, mogu da trazim da ti samelju kada uzimam sutra (za sebe novu), nije problem.
Probaj one iz Biroa, mislim da ona osnovna je dosta jeftinija nego ove single-origin, a Brazil-Etiopija im je bas fina. I melju kako god zelis, mada nisu iskusni, sta ces, mali nam je grad (tj. moj rodni ;))

^ Obavezno uzmi kapsule koje imaju i gornju mrežicu, koju stavljaš "iznad" kafe pre zatvaranja pokopca. Ove bez te mrežice, mnogo lošije rade, tj. aparat zna da "oduva" zrna kafe u stranu tokom ubrizgavanja vode, i lošije se radi extrakcija. I originalne DG patrone imaju mrežicu iznad upresovane kafe.

Te sa dodatnom mrežicom su relativna novost, zato imaju manje narudžbina.

Moje patrone nemaju tu mrežicu, pa sam ja nešto improvizovao sa izbuškanom alu folijom. Kafa bude bolja i ujednačenijeg kvaliteta od kuvanja do kuvanja, ali je priprema takve patrone pain-in-ass. Za sada sam na originalima, ali ću naručiti i te sa "pokrivkom".

Ja ne umem da nadjem te na aliju.

Poslednja izmena:
Zrno, ali ako se najavis, mogu da trazim da ti samelju kada uzimam sutra (za sebe novu), nije problem.
Probaj one iz Biroa, mislim da ona osnovna je dosta jeftinija nego ove single-origin, a Brazil-Etiopija im je bas fina. I melju kako god zelis, mada nisu iskusni, sta ces, mali nam je grad (tj. moj rodni ;))
Pa pazi, ako ćeš je u suprotnom baciti ili će da izvetri onda neka ti samelju pa bih uzeo da probam :)
Iskreno potpuno sam i zaboravio da mogu u Birou verovatno da kupim mlevenu kafu, dobro si me podsetio baš ću da probam, možda još kako sutra jer mi hausbrandt ionako ostao za još 2,3 kafe koje će da se popiju u toku dana :D

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Vazi se. Svraticu sutra, ali tek u sredu, mozda utorak popodne sam free.

Nazad
Vrh Dno