Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Kad je izvlačenje? :D :D

E, to... Gde to nađe?
Ja sam kupio neke bolje na Ali-ju, ali i njima fali ta mrežica nad kafom.
+1?
Pazi sve zavisi od uslova, ja uplatio Toto koji je 4 miliona dolara ovde, ako dobijem kupim i tebi i alfi po masinu :d - mada on ce opet nesto da se zali 100% ,)
Necu, necu, obecavam :D
(i sledeca scena, KP pun novih aparata za kafu, svi prodaju :D)

I taman pitanje, kako se uopste odrzava/cisti mlin u automatic espresso masinama?? Samo kada se rasklopi? :(

Ako nekome iz BG ili NISa trebaju neki ukusi Dolce Gusto ili eventualno Nescafe, javite mi, bicu vani tokom maja, pa barem jednu kutiju ili nesto slicno mogu da donesem da isprobate.

Ja sam kupio punjivu kapsulu za DG aparat koja je sa duplim kopcama za zatvaranje i ima ispod poklopca dodatan plastican deo koji ima rupice tako da se voda rasporedjuje jednako preko kafe a ne samo po ivicama patrone. Nisu kao one standardne preko oglasa braon boje, koje su obicno sra..

I mene ovo zanima...

Pre mesec dana na KP bila dvogrupna Epoca serije 9 za 2300€. U kutiji, nova. I depurator uz nju...
Merio, premestao, izbacivao ali ne bi mesta. Realno, overkill teški. 11l kazan. Sreća, pa nemam veću kuhinju. Imao bi spejs aparat, manje 2500 i ogroman racun za struju :d

@mareBGD
Koliko vremena traje preinfusion na e61? Kompjuterizovao sam Silviu. Stavio sam 3s natapanje uz 60% snage pumpe, pa onda 3s pauza i onda postepeno dodaje pritisak. Efekat je da sa preinfusionom sitnije meljem kafu, pa jos malo bolji ukus bude...

Via RN4x

Vas dvojica morate organizovati degustaciju na tim aparatima, da vidimo sta propustamo :)

Pre mesec dana na KP bila dvogrupna Epoca serije 9 za 2300€. U kutiji, nova. I depurator uz nju...
Merio, premestao, izbacivao ali ne bi mesta. Realno, overkill teški. 11l kazan. Sreća, pa nemam veću kuhinju. Imao bi spejs aparat, manje 2500 i ogroman racun za struju :d

@mareBGD
Koliko vremena traje preinfusion na e61? Kompjuterizovao sam Silviu. Stavio sam 3s natapanje uz 60% snage pumpe, pa onda 3s pauza i onda postepeno dodaje pritisak. Efekat je da sa preinfusionom sitnije meljem kafu, pa jos malo bolji ukus bude...

Via RN4x

Cime si odradio to na Silviji? Moj E61 definitvno nema nikakav automatski preinfuse, onaj pravi... Mislim da je ovaj lik to dosta dobro objasnio:

https://www.youtube.com/watch?v=2DPcZD48TxM

Lepo kaze vise je to pre-wetting the coffee, zato sto nema pritiska u procesu.

^ E, ovo već liči ne nešto.

Ali i dalje mislim da je u ovakvom slučaju, manuelni aparat praktičniji i za korišćenje, i za punjenje i čišćenje portafiltera (umesto ovih reuse patrona).

Mislim da su to ove:

Gamlung 5 Pcs Refillable Dolce Gusto Coffee Capsule Nescafe Dolce Gusto Reusable Capsule With Premium Gift Package
http://s.aliexpress.com/7zyiUfqE?fromSns=Copy to Clipboard

Послато са Tesla_SP6.3 уз помоћ Тапатока
Pa bas te kapsule meni rade perfektno na pikolu, a uzeo sam ih od prodavca sa KP. Ne mogu da cekam mesec dana sa alija da stignu. Ako nekome treba kontakt napisacu.

Poslato sa PRA-LX1 uz pomoć Tapatoka

Možeš meni da daš kontakt, taman mi se raspale ove obične punjive.

^ E, ovo već liči ne nešto.
Ali i dalje mislim da je u ovakvom slučaju, manuelni aparat praktičniji i za korišćenje, i za punjenje i čišćenje portafiltera (umesto ovih reuse patrona).
Rucni da.

Automatic ne.

Manuelni aparat je prakticniji od automatakog? Pa kako moze?

Sent from my HTC_M10h using Tapatalk

Zavisi kakav si korisnik. Ako kao prosecan ne peres stalno presu, ne smeta ti zaostali ukus prethodnih kafa, ne smeta ti sto se zapuse, prljaju, sto ima 3 dela koja treba da se peru stalno (naspram sao filtera za rucni), i sto mlin izgleda ne moze uopste da se cisti, bez kompletnog otvaranja aparata.... onda jeste "laksi" automatic :D
Nezgodno je sto za rucni moras imati dobar mlin, a i on zauzima prostor.. ja jedva imam prostora da drzim u kuhinji i ovaj autoamtic :)

Što se tiče refila za DG, i ja sam se bio malo smorio u početku, međutim i ovde je potrebno malo veštine, i bitno je koja je kafa, ja koristim Lavacu sa pijace, Meni ima odličan ukus i Penu. Svidela mi se i kafa iz Grineta, neka njihova, ali je duplo skuplja... Pena nema šanse da bude kao sa profi aparata, ali meni to ne smeta jer je ukus i ovako dobar. U kapsulu sipam kafe skoro do vrha i onda je pritisnem mericom kojom sipam, da bude 1cm do poklopca. U velikoj šolji 200ml pustim da iscuri oko 1/4 i posle dospem toplo mleko. Mleko nekad umutim malim mikserom za nes pa bude kao kapućino. Ako sedim kući i gledam tv više mleka, ako žurim na posao onda manje :) kapsulu ostavim u aparatu, samo podignem onu ručicu i onda se ona ocedi i ohladi, pa za sledeći put samo istresem staru kafu. Jedna kapsula mi traje već mozda i dva meseca a pravim dve nekad tri kafe dnevno. Mislim da su ove crvene bolje, ali dok ne kupim njih ovo mi je sasvim ok varijanta. Veliki plus za DG je što zauzima malo mesta, može da se pomeri skloni prenese odnese... Umesto njega samo bih neki manji provereni automatik uzeo.

Послато са Tesla_SP6.3 уз помоћ Тапатока

Cuj, ce organizujemo transfer preko Singapurcana, sto da ne ;) Mislio sam preko Katara, ali za dobru kafu cu izmeniti :D

Uzeo sam i ja ovu poboljšanu verziju punjive kapsule.
Deluje da je malo bolja plastika i verujem da je bolja zbog onih rupica što ima gore, koje bi trebalo da ravnomerno ubacuju vodu u kapsulu.
Međutim imam sada drugi problem, kada ubacim kapsulu voda neće da teče kroz nju. Bez kapsule voda teče.
Nemam trenutno prave kapsule da probam u čemu je problem. Ni kroz stare punjive neće da teče.

Deluje da je malo bolja plastika i verujem da je bolja zbog onih rupica što ima gore, koje bi trebalo da ravnomerno ubacuju vodu u kapsulu.
Međutim imam sada drugi problem, kada ubacim kapsulu voda neće da teče kroz nju. Bez kapsule voda teče.
Nemam trenutno prave kapsule da probam u čemu je problem. Ni kroz stare punjive neće da teče.
Ako ne tece ni sa starom onda je do aparata, verovatno igle. Mada mozda je i nesto drugo u pitanju....

Ladno mi se iskrivila igla na aparatu, odnosno pobegla na stranu.
Kako mi je to uspelo nemam pojma, ili je klinac nešto čačkao.

Sva sreća imao sam jedan pokvaren aparat, pa sam mu skinuo taj deo gde ide igla.
Sada radi ...

Moze na PP gde si uzeo kapsule.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Moze i ovde link, a pitanje, koju kafu stavljate u te kapsule?

Moze i ovde link, a pitanje, koju kafu stavljate u te kapsule?
Ne znam da li moze ovde direktan link od oglasa lika kod koga ja nabavljam ove nove crvene kvalitetnije refil kapsule za DG, tako da sam vam poslao svima koji ste trazili na pm. A sto se tice kafe, meni se od kafa koje su dostupne po marketima najbolje pokazala Lavazza e gusto crema.

Uzeo sam da probam Lavazza Espresso Perfetto (zeleno-crno pakovanje). Jos stelujem mlin (krupnije se melje od GranEspressa). Dodavao sam vodu da razblazim 30ml koje sam dobijao umesto 60ml.
Jako prijatna kafa. Dominira Arabika, ali je kiselost jako blaga. Kao da ste dodali jednu, najvise dve kapi limuna u GranEspresso. Mnogo mi se dopada ukus. Vockast na prvu, kasnije bas malo oporosti, malo kao med, pa onda gorka cokolada.
Moguce da ce biti jos bolja kada pogodim krupnocu... (16g, inace, za doppio)

@alfaunits
Ovo je kafa koju treba da probas kako tvoj aparat pravi. Mislim da bi ti se ukus dopao!

Poslednja izmena:
ovih dana pijemo neku mlevenu kafu iz DM-a, navodno 100% arabika i skroz mi je OK.

Imaju i u zrnu, tipa 700din/500gr pa razmisljam da se "otvorim" :)

Moze li preporuka za neki jeftiniji mlin (do 50€)? Znam da ljubiteljima kafe ovo para usi :), ali toliki mi je budzet trenutno za ovu vrstu aparatica :)

Nazad
Vrh Dno