To ima u "nemackim" (CH/AT/DE) svakog leta, neka akcija. Koliko su te izasle kutije, konkretno espresso varijante? (Barista, Grande, Lungo, Ristretto, bilo koja)
Sto se tice ukusa, NSHappy, imas samo 4 realno

- Ristretto. On je drugaciji tip kafe od ostalih, pretpostavljam Costa Rica. Bas je za kratki espresso. Ima sestra neki od ranije sto sam uzeo (meni je ristretto jedini imao neki pravi ukus i odgovarao od DG kapsula), i od skora neku kutiju, razlikuju se nekako ukusi. Nisam to nikada primetio za ostale DG kapsule.
- Espresso (Grande, Lungo, Barista, ne znam da li sam neki zaboravio). Ove kapsule kao da se ne razlikuju medjusobno uopste, samo je pitanje duzine. Ako ti se jedan svidja od njih, svidjace ti se i ostali, a mozes i da skratis Lungo ili produzis Baristu, nisam primetio razliku.
- Kapucino, Cafe au Lait, Cortado, Machiato (ne secam se da li uopste ima 4 ili 3 varijante

). Osim za Cortado (koji je single-kapsula sa mlekom) ovo zavisi od tebe kakav ce ukus imati (koliko produzis, sta prvo stavis...)
- Ostale kerefeke

Cajevi, Chocochino....
Ako hoces espresso da probas, idi na drugu grupu, mislim da je najbolje Baristu da probas prvo.
Ako ides na mlecne, obavezno Cappuccino prvo. Cortado izbegni ako nisi vec probao i svidja ti se.
Ostale ukuse - uzivaj po volji, ako ih nadjes za probu uopste kod nas
Za Refillables, kako god ti izgledale sada, dobro je znati da mozes prilicno jeftino da sam ih punis, ili bar da probas za ispod 10e da li ti odgovara.