Pošto mi je cesmovaca puna kamenca, koju vodu koristite za aparate?
^Ja koristim vodu koju prethodno filtriram u Brita bokalu. Značajno smanjuje količinu kamenca.
Pozdrav
Profesor hemije sa univerziteta u NS mi reče da ti bokali uopšte ne mogu da uklone vodeni kamenac kod nas. Efikasno uklanjaju neke druge nečistoće iz vode, ali tih nečistoća naše česmovače generalno nemaju.
Ja uradio experiment. Na staklenu ploču stavio kap česmovače, česmovače iz filter bokala (onaj ruski, Akvafor), Rose (ona flaširana), Minakvu, Jazak i za kontrolu, destilovanu.
Nakon sušenja, suvi ostatak ove prve dve je identičan, Rosa jedva vidljivo, Minakva k'o česmovača ali nešto drugačija boja, Jazak slično, i destilovana naravno bez ikakvog traga.
Rosa je i zvanično najmekša flaširana voda kod nas. Ja ću nju koristiti u aparatu.
Da ne zbunim, određene količine minerala u vodi nisu štetni za piće, čak su i potrebni.
Ali uglavnom ne prijaju svim aparatima što nekako zagrevaju vodu.
.
Ja uradio experiment. Na staklenu ploču stavio kap česmovače, česmovače iz filter bokala (onaj ruski, Akvafor), Rose (ona flaširana), Minakvu, Jazak i za kontrolu, destilovanu.
Nakon sušenja, suvi ostatak ove prve dve je identičan, Rosa jedva vidljivo, Minakva k'o česmovača ali nešto drugačija boja, Jazak slično, i destilovana naravno bez ikakvog traga.
.
Хахаха шта си ти нашао да поредиш!
Znas li ima li planova za van NS?
Zar će ta NS limunada [emoji3] biti veći tržni centar od Ušća?
Ako je Starbucks kao i u Turskoj žali bože kafe. Ja ne znam kako je drugim zemljama što se tiče Starbucks ali tamo su sve kafe kao supa i preslabe. Nije mi se ni njihova domaća turska svidela. Za moj ukus kratki espresso i sam mlekom je neprevaziđeno!
Ne, ali biće i BG garant. Nema logike da bude samo u NS iako je u pitanju najveći tržni centar u zemlji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari