Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Đubre plastično. Kvalitet nula
Imaš polovnih za 250-350 daleko boljih od tog smeća.

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Jel moze neki predlog u tom cenovnom rangu,koji bi bili najbolja kupovina,mislim na polovne? Moze i preko te cene malo,treba mi za firmu,pozeljno je da ima mlin. Recimo do nekih 400€.

Sent from my iPhone using Tapatalk

I, jel valjaju cemu, te zamenske kapsule?
Deluje zanimljivo.
Da li ,u kombinaciji, sa dobrom kafom, daje lep espreso?

I, jel valjaju cemu, te zamenske kapsule?
Deluje zanimljivo.
Da li ,u kombinaciji, sa dobrom kafom, daje lep espreso?
Meni je jako jako dobar. Nije odlican kao na pravoj masini, ali nije daleko.
Samo treba naci dobru meru za mlevenje kafe (to moraju u radnji da samelju ako mogu, ni slucajno oni obicno kucni mlinovi), i pogoditi kolicinu i koliko da se presuje.
Nije puno truda, pogotovu ako se ne menja kafa, po meni vredi vise od aparata od 200-250e (mislim na cene NOVIH KOD NAS, sto ce reci ~100e polovnih)

Nisam probao da li radi sa Riobom i Lavazzom, doduse, ako se setim kasnije isprobacu pa javljam.

Jel moze neki predlog u tom cenovnom rangu,koji bi bili najbolja kupovina,mislim na polovne? Moze i preko te cene malo,treba mi za firmu,pozeljno je da ima mlin. Recimo do nekih 400€.
U sustini taj rang (do 400e) sada obuhvata sve polovne aparate, osim bas onih za firmu, tj. svakodnevno drndanje ;)

Pogledaj reklame Espresso House-a, mislim da se tako zvase onaj u Zemunu, imao je podosta aparata koji su bas podogni za puno kafa dnevno.
Po meni, dovoljno je da taj aparat ima svoj dovod za vodu i da moze da koristi neke firltere (zbog kamenca), jer ovi sa tankom su skroz neprakticni za firme. U tim finesama je razlika.

Mislim da je dobar izbor polovni Bosch Verobar aparati, video sam da ih ima za 300-350 evra

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Moj predlog ti je da pozoveš čoveka koji prodaje i servisira aparate u NS, Vander na KP. On će ti pomoći oko izbora kao i mnogima sa foruma.

^ Hocu svakako,hvala za preporuku.

Za 15 kafa dnevno? Ma nema potrebe za necim toliko skupim onda, imas obicne DeLonghi Magnifice za 150-250e da biras.
Pozovi tih dvoje-troje sa KP sto imaju dosta aparata (mozes i pitati za konkretan predlog), vidi da li neki u tom rangu nudi dovod vode, to ce ti mnogo vise znaciti, nego da mora svako da ceka iz bokala da se procedi voda, menjaju bokalo, ili kupuje balon vode za aparat...
Jedino imaj na umu da sve te aparate morate rucno cistiti, ali na 15 kafa bi jednom dnevno verovatno bilo dovoljno, zavisi koliko kafe se trosi po espressu (onaj deo gde se skuplja kafa posle pravljenja ima neki limit, kod mene moze 15 sigurno, ali u jednom od odva dva (uzi) ne bi moglo verovatno.

I razmisli da ti treba autmatic cappuccino ili rucni. Pitanje je koliko ce se toliko ljudi snaci ako prave kapucino, uzima to dosta vremena.

Isto inace preporuka za Vandera, jedino pripazi, covek je malo pogubljen ;)

Pa dobro, 15-20, necu da brojim nikom koliko je popio [emoji2] Imam ja i na poslu jednog pogubljenog [emoji6]Bas zato sam i mislio da uzmem nesto kvalitetnije. Mada,neki bi i kamen pokvarili [emoji4]

Pozdrav Svima. Da li je neko probao Breville - BES870XL aparat za espresso kafu i ako jeste kakva su iskustva. U poslednje vreme ga stalno pratim, a inace se neckam izmedju njega i nekog digitalnog. Svaki info je dobro dosao. Hvala unapred.

BES870XL je uredjaj koji ce ti dati mnogo vecu kontrolu nad procesom pripremanja kafe od bilo kog automata.

I sam sam gledao Brevill. Ne secam se koji. Cena je bila velika i za polovan i za nov uredjaj. Mislim da me to odbilo

Pozdrav Svima. Da li je neko probao Breville - BES870XL aparat za espresso kafu i ako jeste kakva su iskustva. U poslednje vreme ga stalno pratim, a inace se neckam izmedju njega i nekog digitalnog. Svaki info je dobro dosao. Hvala unapred.

Mnogo dobro izgleda taj Breville.
Pretpostavljam, da kod nas ne moze da se nadje i pogleda?

Sigurno je ovo vrhunska mašina za odličan espresso, ali kako to održavati kod nas, gde kupovati hemiju za čišćenje i delove ako zatreba nekad?
Mislim da ova firma radi i one velike profi aparate, ima na sajtu sigurno.

Dobro je sto se nisam zaleteo,sada sam i ja bacio oko na taj Breville,deluje bas zanimljivo.

Gde ste sunce vam poljubim :)

Aj da se vratimo malo u temu.

Sto se Brevila tice.

- mnogo bolje izgleda nego sto je kvalitetan
- zapravo nije los, nemoj pogresno da me razumete, solidan je, ali cena/kvalitet odnos je malo...
- neki drugi izbori koji bi mozda bili bolji, jednostavno se ne mogu kupiti u Srbiji
- postoji velika verovatnoca da budete extra zadovoljni :) sve zavisi kakav ste korisnik, svakako bi ga uvek pre uzeo nego automatik
- obavezno se raspitajte za dobar servis

Daj da vidimo, nesto drugo, barem da malo uzivam.
Govorim o ovom cenovnom rangu.

Послато са Huawei WAS-LX1

Mare, daj ti da vidimo kakav je izbor kafe tamo prvo :)

Hvala na odgovorima. Mislim da za da mu je cena sasvim ok ako se uzme u obzir da ima i mlin. Za sada mu nisam nasao zamenu. Ako znate za nesto bolje slobodno predlozite pre nego sto pazarim ovaj. Hvala.

Mare, daj ti da vidimo kakav je izbor kafe tamo prvo :)

Kafa ima, ne toliko mnogo sad da poludis ali ima. Evo ja sam poceo ovde da uzimam.

perkcoffee.sg

Btw cene su za plakanje, ali tako je za sve ovde tako da ***

Hvala na odgovorima. Mislim da za da mu je cena sasvim ok ako se uzme u obzir da ima i mlin. Za sada mu nisam nasao zamenu. Ako znate za nesto bolje slobodno predlozite pre nego sto pazarim ovaj. Hvala.

Ja mislim da ces ti biti zadovoljan aparatom. Svakako bolji izbor od automatika, taman ces da nam kazes iz prve ruke, ja sve sto znam znam od korisnika koji su ga imali pa presli posle na nesto drugo tako da oni imaju tendenciju da hvale te nove masine. Mislim da je ovo ok za ozbiljan pocetak, ja nikad ne bih kupio mlin i kafemat zajedno, ali uopste ne znaci da tebe nece ovaj aparat super da sluzi. Koliko tacno planiras da ga platis?

Kafa ima, ne toliko mnogo sad da poludis ali ima. Evo ja sam poceo ovde da uzimam.

perkcoffee.sg

Btw cene su za plakanje, ali tako je za sve ovde tako da ***

Ja mislim da ces ti biti zadovoljan aparatom. Svakako bolji izbor od automatika, taman ces da nam kazes iz prve ruke, ja sve sto znam znam od korisnika koji su ga imali pa presli posle na nesto drugo tako da oni imaju tendenciju da hvale te nove masine. Mislim da je ovo ok za ozbiljan pocetak, ja nikad ne bih kupio mlin i kafemat zajedno, ali uopste ne znaci da tebe nece ovaj aparat super da sluzi. Koliko tacno planiras da ga platis?

Kosta oko $550.00 Ljudi na netu ga hvale. Ni sam nisam pametan, reci mi da li je $550.00 mnogo za ovo cudo.

Ima kod Despotovaca jedan tip što servisa Juru. Ja sam uzeo od njega Juru Impressa 4000 za 150€. Odlična "mala" mašina. Ima mlin, i garanciju od godinu dana. Serviser kaže da delova za nju ima koliko hoćeš. Sve te starije Jure rade odlično. Bitno je samo u kakvom ih fizičkom stanju nađeš. Ako je loša pumpa *** 30-50€ ali to se menja na svakih par godina.

Poslednja izmena:
Sto se tice odrzavanja espreso aparata, ja sam kao laik popravio sam svoj aparat. Svaki aparat ima test mod (da proveris da li je do mlina, bojlera, prese, elektrike itd) i imas automate (ono sto se cuje da klikne). Preko test moda mozes lako da utvrdis sta mu je otislo... Ionako ovi serviseri za ove kucne aparate umislili da su Bogovi pa naplacuju ciscenje aparata za 3000 din a za profesionalne sa dolaskom naplacuju 1000-1500 din...

Ovi sitni serviseri kupuju aparate na buvljaku starih stvari u Pancevu i u Zemunu, operu malo, ociste, podmazu, poprave i prodaju... I ima jedan lik sto im nabavlja iz Beca a i to je isto skupljano sa ulice ili onih njihovih centara...

Kosta oko $550.00 Ljudi na netu ga hvale. Ni sam nisam pametan, reci mi da li je $550.00 mnogo za ovo cudo.

Pa nije valjda mnogo, ako juris novo to je to. Ako neces da se cimas to je to, ako si u USA i hoces da se cimas + hoces i da nastavis da trosis malo vise vremena na spramanje nesto bolje kafe juris polovnu opciju Rancilio Silvija + neki mazzer mini ili tako nesto, ali deluje mi da naginjes prvoj opciji (novo) a onda nemam bolji, a jeftiniji predlog sta znam

Pa nije valjda mnogo, ako juris novo to je to. Ako neces da se cimas to je to, ako si u USA i hoces da se cimas + hoces i da nastavis da trosis malo vise vremena na spramanje nesto bolje kafe juris polovnu opciju Rancilio Silvija + neki mazzer mini ili tako nesto, ali deluje mi da naginjes prvoj opciji (novo) a onda nemam bolji, a jeftiniji predlog sta znam

Upravu si. Uvek idem ka novim stvarima zato sto nemam srecu sa polovnim. Taj Rancilio Silvia sam video jos od davno i skuplji je nekih $100 od Breville. Citao sam na netu da je mnogo dobar ali... Nisam fenser i nemoj pogresno da me razumes ali meni je taj aparat mnogo ruzan.

@doggmania

Ovo za čišćenje si 100% u pravu. Sa malo znanja engleskog možeš da ispratiš sve korake. Treba ti samo tabletica za čiščenje - kao jedini trošak.

Ma mozes i sam da servisiras aparat (zamena dela) ionako dosta stvari ima na internetu kako se radi, a kao sto rekoh postoji i test mod. Od alata ti treba 200 din za srafcigere i to je to...

Upravu si. Uvek idem ka novim stvarima zato sto nemam srecu sa polovnim. Taj Rancilio Silvia sam video jos od davno i skuplji je nekih $100 od Breville. Citao sam na netu da je mnogo dobar ali... Nisam fenser i nemoj pogresno da me razumes ali meni je taj aparat mnogo ruzan.
Heeeej [emoji1] Silvia kaze da nisi ni ti neki frajer [emoji6]

Mozda ima neki refurbished!? Kažem ti zbog mlina jer ti on pravi razliku kakva je kafa. Dzaba vrhunska masina, ako je mlin truba.

Via RN4x

Vrh Dno