To i mene malo nervira, ko god mi dolazi u goste zove 15 minuta ranije da upalim kafe aparatDa pomislim da mi se pije kafa i za 60s pijem. Svi ozbiljniji aparati traže bar 15min grejanja pre pravljenja espresa.
Nemam puno iskustva sa ovim, ja uvek palim aparat kad zelim kafu i gasim kad zavrsim sa pravljenjem, nisam siguran da li konstantno upaljen aparat podize znacajno potrosnju struje?Sada je valjda obavezno da aparati imaju auto off nakon nekog vremena, pa se uglavnom rade modovi da mogu da ostanu uključeni neograničeno. U tom slučaju bi moglo da funkcioniše tako što se pali ujutru i gasi kad se izađe iz kuće, mirišem neku automatizaciju uz HA. Ali problem mi je što se ne vidim u isto vreme.
Ja dedicu u ponedeljak nosim u kancelariju i tamo cemo koristiti sa caldama...
Prednost je sto se stvarno brzo dobija kafa...
Mana je sto nema mnogo izbora sto se caldi tice... Kafa je pristojna... Vise mi se svidja od kapsula... Cena im je 30-40din po caldi... Sad vidim tu gde ih ja uzimam da imaju neke nove a one koje sam korsitio vise nemaju...
Sad ćeš imati slobodu da ispitaš sve. 18+ moje doze, otprilike kako je u femsi kafiterijama, oko te cifre mi se vrti optimalan ukus za sveže arabike.Vidim da ćalda ima 7 g kafe, kao kapsula. Neki bi rekli nedovoljno?
Tačno. Ne umem da opišem ukuse ali probaću ovako. DiGrano ima visioke i bas tonove. Nema srednje. Fali punoća. Ja bih ga mešao sa nekom plavom lavazom.DiGrano zahteva mnogo sitnije mlevenje
Još jedna glupost. Ne traži ni jedana aparat toliko vreme, ne tuširaš se. Sam ti signalizira kad je postignuta temperatura. Nije bitna zapremina bojlera već jačina grejača. Da temperatura bude dobra pušta se vruća voda kroz portafilter da se ne bi temperatura izgubila. Kako na aparatima od 100 eura tako i na onim od 5000. Ovo samo ako aparat nije radio neko vreme.Svi ozbiljniji aparati traže bar 15min grejanja
Kakvo si postavio pitanje, takav ćeš dobiti odgovorŠta mislite o ovom modelu?
Druže gubiš vreme, ne treba ti znanje o espressu nego poštovanje onih koji treba da ti pomognu.čim naučim sve o espreso aparatima
Tog tipa aparati su uglavnom istih ili slicnih karakteristika. Moj prvi aparat koji sam koristio je onaj Delimano i kafa je bila sasvim ok, pa sam presao na Gorenje i dobio jos bolju kavu, trenutno sam zbog prostora presao na Xiaomi koji sam platio manje od Gorenja i dobio još bolju kafu. Mislim je to zbog drugacije korpe u odnosu na Gorenje. Tako da sa bilo kojom Gaggia-om siguran sam da nema promašaja.Šta mislite o ovom modelu? Imam neki Nespresso aparat, pa bih prešao na nešto bolje, plan je da se koristi sa illy kafom.
Ово апсолутно треба, небитно коју корпу има. А ја бих још додао и "puck screen" под обавезно. Има их већ од 200-300 дин па на горе, и сваки добро дође.Proveri kakav tamper ide uz njega, ako je onaj plastičan sa kašikom odmah naruci sa alija ili temua neki metalni i obavezno lejver i iglice za mešanje.
Krups error code 09
There is no response to temperature change in the boiler. Most likely, there is a disconnection in the terminal or loose wiring. Check the sensor: it is located at the boiler’s front. If the sensor proves bad, the whole boiler will need to be replaced, because they are integrated.
Ako je to slucaj, onda definitivno nece biti ista kafa, prosto, jer Dedica ne moze da odrzi temperaturu vode konstantnu, za vreme pravljenja (kao sto to cini komercijalna masina, u kaficu).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari