To sto si uzeo nema veze sa filter kafom. Zove se moka pot, koristi espreso mlevenu kafu i najtoplije ti preporucujem da pogledas neki how to i da proucis malo sta si kupio i kako se koristi.
Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
To sto si uzeo nema veze sa filter kafom. Zove se moka pot, koristi espreso mlevenu kafu i najtoplije ti preporucujem da pogledas neki how to i da proucis malo sta si kupio i kako se koristi.
Meni se tu kafa 2x zaglavila. Sad to redovno čistim.Ako nekoga zanima, trenutne cene nekih interesantnih modela u AT.
Shvatio sam inace sta pravi ukus "bajate" kafe! Kada mlin melje, da li je shaft vlazan ili kafa, nahvata sePa onda do sledeceg pravljenja kafe, lagano spadne na presu
Uzeo sam cetkicu kojom proguram to malo kafe nakon pravljenja, i onda tek isperem presu, sada se ne oseca.
Ma znam, koristio sam vec juce, imam i kafu za to, nego ja tu sitno mlevenu odnosno upakovanu u presovano pakovanje iz nekog razloga tako oslovljavam.Jedino me je ta kuglica bunila... nije mi jasna njena funkcija tu uopste. Nego ako bi zeleo slatku, jel ok dole u deo sa vodom stavljati secer ili naknadno?
![]()
Прво сам користио Росу, али ми је Одмењска много боља! Нема нигде каменца. Нисам још ни једном средио апарат од фебруара месеца. Ја и не видим каменац на апарату и на посуди за воду.Ja ne znam sta vi radite tim aparatimaja moju magnificu cistim kad se zali. doduse uglavnom je hranim odmenjskom vodom.
Da, na taj deo otprilike mislim. Kod mene je on dostupan kroz onaj otvor za mlevenu kafu (i odvod iz mlina i rupa za mlevenu kafu imaju zajednicki otvor ka presi). Vrlo je lako manjom cetkicom (suvom!) samo nekoliko puta promrdati tu. Ja koristim konkretno one cetke za pranje flasa.Alfa a na koj deo aparata misliš? I kako ga čistiš? Ako misliš na deo koji služi kao "spona" između mlina i prese, ja ako recimo očistim taj deo bukvalno bih morao da napravim dve kafe možda i tri i tek bi ta poslednja bila kako treba jer bi za prvu skoro cela količina samlevene kafe ostala upravo tu umesto da padne u presu. Doduše ne znam baš dal bih mogao da čistim taj deo bez otvaranja aparata, ne znam kako je kod tebe?
I mene zanima, mada se meni cini da ovo vazi za maltene sve aparateDa li sam ja dobro razumeo, da ti full automatski aparati za espresso moraju redovno da rade, i da ne vole da naprave 5-6 kafa nedeljno? Manje problema prave ako redovno dnevno naprave 5-50 kafa, uz redovno održavanje i čišćenje, naravno. Ono tipa, ponašaju se k'o ink-jet štampači.
Ти из Новог Сада па не знаш да је Јазак са Фрушке горе, а вода са Фрушке горе је препуна каменца! Имаш по дисконтима пића и у неким "здравим хранама" Одмењску воду, балон од 5 литара за 89 динара. Одлична вода и за пиће и за апарате (надам се да нисам повредио правила форума). Пробај па ћеш видети.Taj malisa mi se zapusio sa kupovnom vodom - nazalost nisam pazio pa sam sipao jazak i vrnjci. Zapusavao se vide puta iako je ciscen krups kapsulama (10 komada), i to prve 2 su bile ok i osetio se kao hlor, dok ostalih 8 nisu penile uopste, ali svakako je problem u dizajnu iglica ona sto nije uzdignuta cevcica milimetar tako da svaki mali kamencic je zapusi.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari