Šta je novo?

Aparati za kafu i kafa

Posle vam pravim snimak nove eksplozije, ako me ne bude mrzelo [emoji16]

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Daj sliku te kafe, to je bitnije. Ova koju sam opisao na kutiji ima napisano da je kompatibilna sa DG aparatima.

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

Nisu loše ove Nespresso kompatibilne kapsule iz Delhaize-a u kutijicama... Kupovao sam više tih 3rd Party kapsula, ali ove su čini mi se najbolje. Praktična su im pakovanja, a kafa je skroz OK. Uz 4 neke standardne vrste originalnih kapsula koje pijemo godinama (Arpeggio, Kazaar, Ristreto i Cosi) dodao sam i ove.

Apsolutno. Imaju samo jednu uslovno rečeno manu - pošto nije originalna Nespresso kapsula, voda prolazi nešto sporije, ponekad zna da kaplje samo kap po kap, umesto kontinuiranog mlaza.

^to je do tipa kafe. U sustini, to bi kao i trebalo da bude plus (ili je svezija i bolja kafa, ili je sitnije mlevena nego sto bi trebalo za NP sto nije plus vec).
Meni se cini da i DG i Nespresso originalne previse brzo cure, za espresso. Ni pod razno ne traje extrakcija 20sek za 60ml, sta vise mislim da ni 5-6 ne traje od kada pocne da kaplje.

Snimaj exploziju, samo pazi koje kljucne reci koristis za upload, da te ne pojure :D

Ove Barcaffe kapsule imaju dinamitno punjenje [emoji16]
dea14fe2a9e96b73a8798a35e593c499.jpg

Apsolutno. Imaju samo jednu uslovno rečeno manu - pošto nije originalna Nespresso kapsula, voda prolazi nešto sporije, ponekad zna da kaplje samo kap po kap, umesto kontinuiranog mlaza.

A ne čini li se da te plastične kapsule mogu da oštete aparat? Definitivno se teže spušta poluga sa plastičnim kapsulama na oba Nespresso aprata koje imam (Pixie i Essensza), a kada treba da se izbaci kapsula malo zna i da zapne poluga... To nije specifičnost ovih Delhaize kapsula, slično je bilo i sa nekim koje sam kupovao po Austriji.

^to je do tipa kafe. U sustini, to bi kao i trebalo da bude plus (ili je svezija i bolja kafa, ili je sitnije mlevena nego sto bi trebalo za NP sto nije plus vec).
Meni se cini da i DG i Nespresso originalne previse brzo cure, za espresso. Ni pod razno ne traje extrakcija 20sek za 60ml, sta vise mislim da ni 5-6 ne traje od kada pocne da kaplje.

Snimaj exploziju, samo pazi koje kljucne reci koristis za upload, da te ne pojure :D

Definitivno duže od 5-6 sekundi, ali ne 20... Inače, ipak iako brzo prolete kroz aparat, originalne nemaju "vodekast" ukus, čak i one najslabije (npr. Cosi) - što je čest slučaj sa 3rd Party Nespresso kapsulama. Ove Delhaize su mi zato iznenađenje, imaju gustinu i ne oseća se taj "vodenkasti" ukus. Nemaju neku specifičnu aromu, ali su to što jesu - prava espeso kafa.

Definitivno duže od 5-6 sekundi, ali ne 20... Inače, ipak iako brzo prolete kroz aparat, originalne nemaju "vodekast" ukus, čak i one najslabije (npr. Cosi) - što je čest slučaj sa 3rd Party Nespresso kapsulama. Ove Delhaize su mi zato iznenađenje, imaju gustinu i ne oseća se taj "vodenkasti" ukus. Nemaju neku specifičnu aromu, ali su to što jesu - prava espeso kafa.
Meni originalne imaju vodenkast ukus, sem raniji Ristretto Ardenza (ovaj sadasnji ne razlikujem od Espresso Intesno/Bariste, bukvalno...).
Aj proveri sledeci put tacno vreme i kolicinu (da bude 60ml) pa javi koliko dugo traje extrakcija?
Ja cu tokom nedelje, ako odem do mojih isto.

Znam da pise, ali meni ove kapsule ne izgledaju kao DG, nesto su uze? Jel' to staje tacno kako treba u drzac onaj za kapsulu?
Vise mi lice na Nespresso iskreno.

Poznanici koji koriste Nespresso inace isto vole Delhaize zamenske, najvise od svih. A nekima sam doneo sve varijante koje sam nasao (iz Austrije 2kom original, sa pijace razlicite original, Kafeterija zamenske (po meni najbolje, mada meni sve Nespresso deluju lose), Metro/Rioba i Delhaize).

Sorry, gledaj Barcaffe kutije, ne ovo desno - to u providnoj kutiji su Premia Nespresso kapsule [emoji16]

Znaci bio sam u pravu da nisu DG :D

A te Barcaffe za DG, da li su kapsule identičnog oblika kao i originalni DG?!? I ono, baš lepo legnu u nosač kapsule, ne landaraju ili se zaglave?

Baš čudno da eksplodiraju. Vrati to i traži povrat novca. Ili još bolje, žali se Barcaffe-u direktno.

Ja sam se nedavno nešto žalio DG-u (opravdano), i poslali su mi 4 kutije raznih kao izvinjenje. :p

Inače, verovatno ste primetili da te prave kapsule, imaju na izlazu neki nadpritisni ventil, te da kafa kreće da izlazi tek kada aparat nabije određeni pritisak u kapsuli. Ako je ta Don zaista to što piše na kutiji, onda će biti da je taj ventil nešto zakazao. Ne nih se začudio da preveliki pritisak može da ošteti i pumpu. Stvarno bi trebalo da probaš da reklamiraš.

Poslednja izmena:
Imam ih i ja, iste su kao DG kapsule. Rade na isti način, odnosno krenu da piške tek kad aparat nabije dovoljan pritisak u kapsuli. Jutros napravio još jednu njihovu kafu, prethodno obmotavsi krpu oko aparata u strahu od eksplozije, ali ništa neobično se nije desilo :)

Da li svi DG aparati nabiju isti pritisak ili to zavisi od aparata? Da nije možda u tome neki problem. Definitivno je za reklamaciju.

Probao juče popodne još jednu da napravim, i nije bilo problema.

Što se tiče pritiska - to je verovatno bio i glavni problem. Kada sam uključio aparat, prošlo je dobrih 20sek dok nije nabio pritisak u kapsuli i kafa krenula da kaplje, ali je verovatno napravljen ogroman pritisak za tih 20sek i zato je dolazilo do eksplozije.

To mi zvuči kao problem sa kapsulom onda, nije bila dobro napravljena da popusti kad pritisak dostigne određenu vrednost. Ako si napravio koju fotku nakon eksplozije reklamiraj.

Iskreno, za to bi mi trebao fiskalni račun od kupovine, a ja nemam običaj da čuvam račune iz Maxija.

Mislio sam da reklamiraš direktno barcaffeu, ne maxiju. Ja sam tako reklamirao neke stvari direktno kod proizvođača, bez računa iz tempa, maxija i slično, i dešavalo se da uvaže.

Da li svi DG aparati nabiju isti pritisak ili to zavisi od aparata?

Zavisi od kapsule. One koje imaju u sebi kafu+mleko npr, uopšte ne prave pritisak. Kao i one samo sa mlekom ili oni dečiji bućkuriši.
Ove prave sa kafom, prave pritisak (imaju nadpritisni ventil u kapsuli), a predpostavljam da se pritisak na kojem će se otvoriti bira na osnovu toga kakvu kafu DG želi da na m napravi.

Egzodus, reklamiraj direkt barcaffe-u. Imaš na njihovom sajtu dole kontakt podatke, baš za potrošače.

Aha, nisam to znao. Egzodus, koja ti je kapsula eksplodirala onda? Pretpostavljam ova koja sadrži kafu?

Da, ova sa kafom.

Sbi DG aparati imaju isti pritisak, razlika je samo u obliku, veličini tanka i da li je automatski.

DG aparati mogu da naprave pritisak. Koliki će biti pritisak u kapsuli, zavisi od kapsule tj. nadpritisnog ventila na izlasku iz nje.

Mislim na samu pumpu. Identicne su medju aparatima po pitanju pritiska.

Jesu, sve su 15 Bar-a.

I u praksi, ne samo na papiru.

Pozdrav svima

Treba mi savet (preporuka) iskusnijih od mene. U planu mi je da promenim tj kupim drugi kucni aparat za espreso kafu. Trenutno koristim DeLonghi EC5, kojim nisam zadovoljan, ima dosta mana (da ih ne nabrajam ima ih mnogo :D). Budzet za novi aparat je od 500 do 600 eura i najbitnije da aparat ima integrisan mlin za kafu. Trenutno gde radim koristimo WMF bistro aparat tako da znam za mane takvih aparata (čišćenje na prvom mestu). Trenutno od svega sto sam gledao kao najbolja opcija mi deluje Gaggia syncrony logic RS.
Hvala unapred

Dobih neku kafu iz Norveske, jel nekom poznata? Kako se priprema, ova u kesicama predpostavljam mora u aparat, dok ova druga je neka mlevena, al ne kao ova nasa domaca.
78e01381fc4b1a67bbad9422bba16312.jpg
5d2840cc419567e829b624a6de8629b9.jpg

Послато са SM-G960F помоћу Тапатока

Prva je za aparat, druga je filter kafa

...über rimini 7

Kako beše ako DG aparat neće da pusta vodu?
Neka iglica se pominjala?

Nazad
Vrh Dno