Šta je novo?

Anime

Hahaha, ala si ga odrao za kratko vreme :D Ukupan broj epizoda je 366, tako da - predji na manga ;)

Zavrsio sam Ginga Eiyuu Densetsu. Sjajna anime iako je kraj malo antiklimatican.

Svemir je 2d za sve osim za najvece stratege koji znaju da je kretanje po z-axis takodje moguce :D

Mada mi je to nekako kul i simpaticno.

Meni se anime zavrsio kada je umro Jang Wenli. Od tog momenta pa do kraja je sve bilo jedan razvuceni epilog, sta se kom liku desilo u buducnosti i tako to. Prica se u tom momentu zavrsava.

Poslednja izmena:
Samurai Champloo...

I idem dizvrsim sepuku, sto nisam gledao ranije.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

^ i da skines Drifters, koji se trenutno emituje. :) Ili Rouroni Kenshin ako zelis seriju koja je zavrsena... Mada tu su i Ninja Scroll i Basilisk, sa donekle slicnom tematikom i vremenskim periodom...

@G@W

Imas od mene "standing ovation" sto se tice preporuke za Mushi-shi. Odgledao prvu sezonu sa uzivanjem (posle kvalitetnog razvlacenja) i za svaku pohvalu je. :)

Drifters se skida(scroll i basikisk pending [emoji1] ) hvala na predlogu, a Kensina sam prezvakao i kroz strip i kroz anime i kroz filmove.

Ni ovu ne gledah/citah, najs,hvala...dodato!

Sent from my m2 note using Tapatalk

Imas od mene "standing ovation" sto se tice preporuke za Mushi-shi. Odgledao prvu sezonu sa uzivanjem (posle kvalitetnog razvlacenja) i za svaku pohvalu je. :)

Sto bi reko jedan sa neta, ma kakav bre Mushishi, Ginko je najveci prevarant u svetu anime. Pusi travu po ceo dan, ide po tudjim kucama, tripuje ljude da imaju nekakva nevidljiva bica u kuci, kao spasava ih te muke i jede za dzabe. Pokido sam se kada sam procitao komentar :d

Pogledao sam Bungou Stray Dogs. Ima dve sezone. 70% je varijanta na temu Tokyo Ghoul, samo manje edgy i sa vise blentavog japanskog humora. Obicno nisam fan takvog humora ali Dazai san ima prodju, par puta me je nasmejao najjeftnijim fazonima. Jedan deo tj. pocetak druge sezone i glavni razlog zasto je druga sezona znacajno bolje ocenjena od prve je prolog koji je u drugacijem fazonu, kao film noir sa interesantnom pricom i likovima. Ima mozda pet epizoda toga, steta sto ceo anime nije takav.

Preporuka za Bungou Stray Dogs. Odgledao sam je do kraja. I uz Drifters je bila anime koju pratim ove sezone. Mada ostaje veliki cliffhanger na kraju 2. i ocekuje se 3. sa nestrpljenjem..

Problem je sto moraju da se prezvacu prve 4-5 epizode i onda postaje znacajno bolja. Posebno druga sezona, tj posle 12. epizode, anime je odlicna.

A Drifters se tek zakuvava, bice tek ludaja. Nisam citao mangu, ali setting i story price je genijalan. Art style mi je legao kao budali samar. :) Zivo me interesuje na kakvim drogama je bio autor kada je dosao na ideju. :) (iz nekog razloga me je naterala da se dokopam ponovo Incala i Metabarons serijala)

Poslednja izmena:
Preporuka za Bungou Stray Dogs. Odgledao sam je do kraja. I uz Drifters je bila anime koju pratim ove sezone. Mada ostaje veliki cliffhanger na kraju 2. i ocekuje se 3. sa nestrpljenjem..

Problem je sto moraju da se prezvacu prve 4-5 epizode i onda postaje znacajno bolja. Posebno druga sezona, tj posle 12. epizode, anime je odlicna.

A Drifters se tek zakuvava, bice tek ludaja. Nisam citao mangu, ali setting i story price je genijalan. Art style mi je legao kao budali samar. :) Zivo me interesuje na kakvim drogama je bio autor kada je dosao na ideju. :) (iz nekog razloga me je naterala da se dokopam ponovo Incala i Metabarons serijala)

Bungou je fantastican u onim prequel epizodama o mafiji. Cak mnogo bolji od sadasnjeg vremena koji takodje nije los.

Poceo sam sada taboo tatoo. Skroz je ok, ali sam siguran da ce ostati nedorecen u ovih 12 epizoda.

Sto se tice gledanje anime, verovatno da postoje preference gledanja online i skidanja. Ja spadam u ovu drugu grupu (jer je jednostavno navika koju sam pokupio pre 15ak godina kada sam nabavljao od drugara,koji me je zarazio sa istim, tako sto mi je rezao na dvd ili sam pakovao na externe hdd-ove).

Elem, ne znam koliko sam u toku (ili vi), ali videh da "bonkai77" radi odlicne 1080p HEVC ripove (dual audio, sa titlovima), prilicno kompaktne. Ima dosta starijih stvari (Perfect Blue, Claymore, Shigurui, Samurai Champloo, Last Exile, Vision of Escaflowne...), tako da planiram da vecinu starijih stvari (a i novijih) koje imam u kolekciji zamenim njegovim ripovima. Svaka preporuka od mene.

Poslednja izmena:
Pogledao sam Black Lagoon. Bas mi je leglo. Anime bi bio bruka dobar da nije jednog detalja:
Maid assassin Rosarita nije los lik ali to sto su je prikazali kao neunistivu stvarno ne stoji ovoj prici, to mi bas smeta. OVA ima dobru pricu i kraj ali dzabe kada gledas zenu terminatora koja unistava sve pred sobom. Bezveze.

Sto se tice gledanje anime, verovatno da postoje preference gledanja online i skidanja. Ja spadam u ovu drugu grupu (jer je jednostavno navika koju sam pokupio pre 15ak godina kada sam nabavljao od drugara,koji me je zarazio sa istim, tako sto mi je rezao na dvd ili sam pakovao na externe hdd-ove)

Isto..skidanje pa gledanje.Jedino ono sto bas ne moze da se nadje, pa onda online.

Par puta sam se opekao kada sam gledao nesto, da neke epizode necega ne mogu da se gledaju, pa onda trci skidaj, pa cekaj da se konacno skine(stare bedne brzine iz vremena ispod i oko megabita :) ), nije bilo vredno nerviranja.

I kod mene je skidanje pa gledanje. Uvek bilo. Pogotovo ako je delo kvalitetno, onda ide obavezno kvalitetan snimak. Desilo se par puta samo da sam online gledao, i to nesto kratko i na brzinu.
Inace, skinuo Monster, jedva cekam sad ovih dana da se bacim na gledanje. Posle njega, verovatno cu da izgledam Satoshi Kon-ova dela. Ovaj raspust ce mi leci, uff. Svasta ce da se gleda.

Pod teskim gripom gledao se Berserk, onaj orginalni.

I kakvi su utisci?

Obicno volim ljubavnu pricu ali ovde je fokus vise od pola epizoda na muvanju.. Prva i poslednje dve su ta neka prica o velikom zlu koja je aktuelna a ostalo je prica o drugarstvu, o ljubavi, o trazenju sebe. Mislio sam da je brutalnije i malo vise epski.

Citam mangu, neki onlajn prevod i Guts je tamo totalni papak sa glupim komentarima. Gotovo da ima komican prizvuk. To je valjda prica o crnom macevaocu.

Pogledacu i ove novije varijante cim skinem.

^manga je bolja (iako je Miura totalno odlepio). Utisak sigurno nece biti isti kada je gledas kada se pojavila i skoro dvadeset godina kasnije. Ali generalno gledano jeste jedan od boljih koji vredi odgledati...

Isto tako mi je bilo sa Akirom kada sam gledao (skoro 20 godina kasnije), dobar anime ali mi je bio naporan i dosadan na trenutke.

Moguce je da je do sentimentalnosti, ali meni su omiljeni anime filmovi i serije iz perioda od 1990-2006 (pre svega zbog stila u kome su radjeni). Posle toga sam skoro totalno van koloseka aktuelnih dogadjanja na anime sceni. Tu i tamo odgledam neki ali vise od pola tih koji su megahipi za preporuku mi ne legnu...

Odlican je anime ali nije najbolji koji sam gledao, niti najbrutalniji.

Cek, koji Berserk si gledao, iz 97?
Pa vidi se da si gledao pod teskim gripom :D
Ocekivao sam drugaciji odgovor.

Jeste, originalnu seriju iz 97 sam gledao. Ove 3d varijante nisam gledao.

Mislim da je najveci problem u tome sto sam zbog prve epizode cekao da se "prolog" zavrsi i da se prica nastavi a to se jednostavno nije desilo. Ne znam zasto su menjali sadrzaj anime, u mangi se pocetak razlikuje tj. nema one devojcice, kafane i tako tih detalja.

Ocekivao sam nesto drugo, a dobio sam pricu o drugarstvu. Ne vidim gde je ta silna brutalnost, horor i sve ostalo sto se pripisuje Berserku. Cak ni poslednja epizoda nije bog zna sta po tom pitanju. Pogotovo sto se vidi u kom pravcu sve to ide, jer je onaj platinasti providan lik da ne moze vise. Krajnje antipatican, jos uvek mi nije jasno zasto njega bilo ko prati.

Jeste, originalnu seriju iz 97 sam gledao. Ove 3d varijante nisam gledao.

Meni se filmovi nisu svideli, ali serija 2016 mi je odlicna. Crtez i animacija nije nesto, ali pokriva deo mange koji ima odlicnu pricu pa je ukupan utisak odlican. Taman sam se i podsetio radnje.

btw: Poceo sam gledati Joker game - nije lose nakon odgledane 2 epizode

@G@W, pa ne znam, mozda si i ocekivao mnogo vise. Ali i svako dozivljava na svoj nacin, tako da, nema rasprave o tome, kao i o ukusima.
@joojant200, pa filmovi su korak unazad u odnosu na seriju, osim te jedine dobre stvari kod njih koja je to da mozemo saznati par novih stvari koji nismo mogli iz originalne serije. A nova serija je ..... Ne znam, mislim da se prvi kome se svidja nova serija. Crtez i animacija, nego su najvece sr***. Katastrofa. Pokriva deo mange, ali preskace dosta. Od nove serije nula velika.

@joojant200, pa filmovi su korak unazad u odnosu na seriju, osim te jedine dobre stvari kod njih koja je to da mozemo saznati par novih stvari koji nismo mogli iz originalne serije. A nova serija je ..... Ne znam, mislim da se prvi kome se svidja nova serija. Crtez i animacija, nego su najvece sr***. Katastrofa. Pokriva deo mange, ali preskace dosta. Od nove serije nula velika.

Zavisi kakvi su ti kriterijumi:
Ako uporedjujemo sa orginalnom serijom mozda si i u pravu :) (Mada i ona je imala kritike u svoje vreme u odnosu na mangu).
Ako uporedjujemo sa ostalim animama iz 2016.g. onda je Berserk odlican u odnosu na ostalo.
Bas taj deo mange ili arc sam vise puta cita i tek anima mi je otvorila oci za neke stvari sto nikada nisam shvatio iz mange.

Meni se nova serija dopada. Animacija nije sjajna, ima gubljenja frejmova na momente. Ali se prica fino odvija iako ne prati mangu vec preskace. Nesto i dodaje cega nema u mangi.

Animacija je odvratna, prica je dobra.

Sent from my SM-G935F

Zavrsio Berserka 2016, jedva cekam 2017. Nije mi smetala animacija toliko, prica iako iscepkana manga mi je bas legla.

Zavrsio i Planetes, odlican slice of life anime. Pa i malo vise od toga.

Nazad
Vrh Dno