Šta je novo?

Anime

Ima li neko predlog za dobar anime. Do sad sam gledao samo attack on titans, odgledao sam sad jednu epizodu black lagoon, deluje mi zanimljivo. Kojim redom da je gledam pošto vidim da ima nekoliko serija?

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Black Lagoon (prva sezona) - 12 epizoda
Black Lagoon: The Second Barrage (druga sezona) - 12 epizoda
Black Lagoon: Roberta's Blood Trail (OVA) - 5 epizoda

Kimi no Na wa 9/10 - oдличан, поготово у женском друштву. ;)
Hidashi no Eden 9/10 - такође ко није погледао, препорука!
Reikenzan: Hoshikuzu-tachi no Utage 7/10, солидна комедија, добро за убијање времена.

Почех сад Yu YU Hakusho, делује добро после прве 3 епизоде.

ja planiram da odgledam Kimi no Na wa, ali cekam neki 1080p, ovaj sto je na kissanime ima nekako los kvalitet.
preporucujem svima da odgledaju JoJo's Bizarre Adventure, jednostavno je predobar anime :smash:, doduse ako volite da neki treci lik objasnjava ceo fight uz dranje. ali nije bas anime za vecinu, prvih par epizoda je relativno sporo ali nakon toga postaje jako dobar, posebno part 2 battle tendency koji pocinje od 12te epizode, a part 3 Stardust Crusaders je masterpiece

bungou stray dogs see bas poboljsao. Druga sezona je bas bas dobra i nije lagana *******cija kao prva.

ja planiram da odgledam Kimi no Na wa, ali cekam neki 1080p, ovaj sto je na kissanime ima nekako los kvalitet.

Ista prica. Mada ja ne gledam stream. Nema veze sto je "crtani", preferiram kvalitet. Neka dobra sub grupa ili raw pa da jurim subs. Vivid slabo radi ovih dana, coalgirls ne stizu sve, kao ni horriblesubs. Cornbreadman nisam video godinama. Ostaju project-gxs i Deadfish, mada nisam fan tih grupa.

Poslednja izmena:
Iskulirao sam preporuke :p

Gledam Ginga Eiyuu Densetsu (Legend of the Galactic Heroes), za sada pogledao deset epizoda od sto deset. Jako dobar anime, vizuelno apsolutno prevazidjen (4:3, vhs kvalitet slike, isprane boje, komicni efekti) ali prica i likovi to apsolutno nadoknadjuju. Zapravo kao da nije anime, nema nikakve japanstine. Likovi su olskul i mogu sa svima da se poistovetim. Ozbiljna i realna ratno-politicka prica. Nastavljam dalje, mada vec mogu dati preporuku.

Eh da, muzika je fenomenalna. Evergrin na japanski nacin, kao da je neko unajmio Leo Martina da peva na japanskom. Osvezavajuce, posle j-pop metal buckalica.

Yu YU Hakusho, одгледао 12 епизода и завршио, почели да смарају жестоко. Колико сам позитивних коментара чуо, јако сам се разочарао...

Зато Kiseijuu sei no kakuritsu могу да препоручим, одгледао сам већ пола, стварно је екстра. :)

Parasyte je odlican anime i savrsena adaptacija mange. Uporedjivao sam, svaki panel je prenesen u anime.

Da, anime je veoma dobar ali Live Action u sustini ne vredi gledati - poprilicno su me razocarali..

Kad smo vec kod tih matorih animea, kopao sam trazeci jednu stariju i naleteo na par dragulja. Mozda su i neki upoznati, mozda i nisu.

Ako niste obavezno odgledajte Wings of Honneamise, meni je vizuelno pravi masterpiece (prosto za ne poverovati da je uradjen '87) i sasvim dobar plot ima.

Takodje i Gunnm (Battle Angel) i Angel's Egg mi deluju odlicno, ali nazalost njih ne mogu da pronadjem i skinem (a online da gledam nije mi gust)...

EDIT:

Ima li negde na netu Texnholyze u 720p da se iskopa? (ako moze pm sa linkom) Sve sto sam uspeo da nadjem je 480p

Poslednja izmena:
Gunnm sam ja malo bacio pogled i meni je ono grozno. Da ne poverujes da je radio Madhouse, oni su obicno temeljni. Mada OVA od dve epizode je u pitanju, sto je realno smesno. Iz mog iskustva OVA=dno, kao sto su na zapadu direct-to-video izdanja dno. Jos nisam video OVA a da nije pad u kvalitetu u odnosu na seriju koja se daje na TV-u. Jes da je bonus materijal ali smara kada vidis koliko to nema veze sa fransizom koju pratis. Jedino su Attack on Titan i Tokyo Ghoul sidestories okej ali to je zato sto ni TV serije nisu bog zna kakvog kvaliteta, pa OVA moze da prodje.

Ne preporucujem da gledas te dve epizode Gunnm jer je tao zbrzano da nema apsolutno nikakvog smisla. Bolje citaj mangu ili cekaj da se neko smiluje i to odradi kako treba.

Kad smo vec kod tih matorih animea, kopao sam trazeci jednu stariju i naleteo na par dragulja. Mozda su i neki upoznati, mozda i nisu.

Ako niste obavezno odgledajte Wings of Honneamise, meni je vizuelno pravi masterpiece (prosto za ne poverovati da je uradjen '87) i sasvim dobar plot ima.

Takodje i Gunnm (Battle Angel) i Angel's Egg mi deluju odlicno, ali nazalost njih ne mogu da pronadjem i skinem (a online da gledam nije mi gust)...

EDIT:

Ima li negde na netu Texnholyze u 720p da se iskopa? (ako moze pm sa linkom) Sve sto sam uspeo da nadjem je 480p

Wings sam gledao. Dobar je, medjutim, falilo mi nesto u plotu. Na kraju mi nije ostavio bas dobar utisak kada se pogleda sveukupno. Nesto mi falilo. Nije bio ono vau, uff, efekat il slicno.
Videcu ovo da ti nadjem ako ima negde.

Ima na rutrackeru.

^yep, da se nadovezem na scyllu.

720p, sa oridji Jap audio (i ruskim) ali sto je samo sa ruskim titlovima. Inace je tezak tracavih 30gb ^^

Mislim da sam negde naleteo i na taj upscaled na 720 sa 480p i tezak je oko 6-7gb. 480p je pak 1.8gb

Poslednja izmena:
Vidim sad da su sa ruskim titlovima, ali nisu hardcoded, tako da moze lagano drugi da se stavi (ili da se disableuju).
I da, jeste 30gb, ne znam da li ti to smeta, ali to sam nasao. A ipak, kvalitet je kvalitet. :D
PS: Inace, kad trazite anime, pogledajte ponekad i na rutracker, cesto tu nadjem ono sto ne mogu po anime-trackerima. :D

Dobra ideja, nikada mi nije palo na pamet da trazim po rutrackeru. Znam da za filmove smaraju sa ruskim audio, pa sam mislio da budze i na anime isto. Ja koristim BakaBT i onaj Nyaa.

Sto se upscale-a tice voditi racuna ako je widescreen a originalna serija izasla samo u 4:3 formatu jer ima divljaka koji u encoderu nameste da razvuce sliku...

Meni je recimo linkomanija odlicna. Litvanski traker, ima brdo anime i sve imaju orginalni jezik, i engleski titl.

Treba pozivnica.

Brdo anime ima svuda, kvaka je naci najbolje izdanje.

Hvala za linkomaniu, pogledacu. Inace, i ja korisitm Nyaa i Bakabt, medjutim cesto nema nesto stariji anime , i nema uvek bas dobar kvalitet.
PS: U vezi linkomanie, jel taj eng. titl hardsub ili soft?
PS2: Jel neko mozda na AnimBytes-u?

Poslednja izmena:
Bleach i Fullmetal Alchemist: Brotherhood nisam pratio kad su izasli, ali sad kad je na klik od smart tv-a odgledao 1. i 2 sezonu Bleacha, a 3ca mi je dosadna. I FMA Brotherhod mi je isto dosadio na pola druge sezone.
Da li vredi gledati dalje ili da batalim?

Meni je dosta bolji FMA orginalni anime. Losija animacija, al dosta zanimljiviji.

Bleach i Fullmetal Alchemist: Brotherhood nisam pratio kad su izasli, ali sad kad je na klik od smart tv-a odgledao 1. i 2 sezonu Bleacha, a 3ca mi je dosadna. I FMA Brotherhod mi je isto dosadio na pola druge sezone.
Da li vredi gledati dalje ili da batalim?

I ja sad gledam Bleach sa vremena na vreme i najvise me nerviraju epizode koje ne prate glavnu pricu - ovo mi olaksava, mozda ce i tebi to znaciti:

Guide to watching Bleach without the pointless filler:

Main Arc 1: Soul Society Arc

Watch episodes 1-32

Skip 33

Pick up at 34-49

Skip 50

Pick up at 51-63

Skip Bount Filler Arc

Main Arc 2: Hueco Mundo Arc

Pick up at 110-127

Skip 128-137

Pick up at 138-167

Skip Captain Shūsuke Amagai Filler Arc

Pick up at 190-203

Skip 204 & 205

Pick at up 206-212

Skip 213 & 214

Main Arc 3: Fake Karakura Town arc

Pick up at 215-226

Skip 227-

Skip Zanpakutō: The Alternate Tales Filler Arcs

Pick up at 267-286

Skip 287

Pick up at 288-297

Skip 298-299

Pick up at 300-302

Skip 303-305

Pick up 306-310

Skip 311-341?

Main Arc 4: Substitute Soul Reaper Disappearance

Pick up at 342-354

Skip 355

Pick up at 356

FINISH THE SERIES AT 366

For those who want to switch to the manga after this

Manga Switch - Chapter 480-???

I would suggest reading the manga after you get caught up. which can be
found at manga fox or wherever else you can find manga these days and is
released weekly . Since the manga is starting its final arc.

Ја пре 2 године одгледао 2 пута заредом комплет са све филерима :)
А сад опет читам мангу, "Блич" никако да ми досади. :d

@kvazar
Hvala puno!

Ooobavezno stivo - mozda na prvu loptu nezanimljivo ali veoma kvalitetan i inteligentan strip - topla preporuka.

'Ajde. :d

Nazad
Vrh Dno