Šta je novo?

Anime

trenutno sam negde na pola druge sezone Ajin-a , i solidan je za sada, dosta bolji od prve sezone.

takodje preporuka za JoJo's Bizarre Adventure: Diamond is Unbreakable

Krenula je Fuuka.
Citao sam mangu do jednog momenta, odgledao prve 3 epizode, preporuka.

Joker game je OK, malo su kratke epizode.
Ajin sam poceo polako za sada.

Ajin me jako nervira, a ne mogu da prestanem da ga gledam :/
A najvise me nervira sto je i jednim i drugima najvaznije da naprave detaljan plan, a Satou da napravi pakleni plan pre nego sto ista urade :D

Evo ja jos par epizoda i zavrsavam Monster
AUUU kakav ANIME :D
Preporuka

Saga of Tanya the Evil (Yōjo Senki): prve 3 epizode su genijalne, velika preporuka

Nemoj Evangelion. Preskoci bolje. Jedan od najprecenjenijih animea :D
Film tu i tamo, ali serija, uff,aa, potrosio uzalud vreme.

Slazem se, trebao sam te poslusati. Prvih 23-24 epizode tu i tamo (ima dobrih epizoda), kraj ne zasluzuje narocit komentar. Ja inace nisam osetljiv na "rupe u prici" tj. nisam dosadna cepidlaka koja dekonstruise pricu i trazi neslaganja, ali ovi ga preterase. Ladno nivo Lost zavrsetka, zapravo jos i gore posto ovde kraja i nema nego neko maltretiranje uma od dve, tri epizode sto bi kao trebalo da bude nesto mnogo duboko. Volim ja takve stvari, ovo je jednostavno glupo, bez smisla i apsolutno gubljenje vremena. Serial Experiments Lain je za ovo monumentalno delo.

Nesto sam posle trazio zasto je to tako i naleteo na pricu da je studio puko finansijski u periodu kada su "zavrsili" anime a autor anime je imao ozbiljnih psihickih problema. Sto, ukoliko je tacno, objasnjava sve.

Tako da, ukoliko vam se gleda mecha anime a neko vam preporuci Neon Genesis Evangelion kao obavezan, slobodno iskulirajte savet. Bolje gledajte Knights of Sidonia koji je moderna kopija/verzija iste price, ali je bar interesantno i ima dobre mecha borbe.

Da, mislim da je to u vezi autora i psihickih problema tacno. Inace, te poslednje epizode meni su se svidele, ali to uopste nije imalo veze sa ovim animeom. Da je neki drugi anime,ti pomenu Serial Experiment Lain, onda bi bila druga prica. Inace, koliki hajp prati Evangelion, uopste ne zasluzuje to.
Inace, jesi gledao Serial Experiments Lain? Imam ga na hardu, jos ga nisam odgledao. Ako jesi gledao, sta mislis, vredi li?

Meni se SEL dopao, NGE mi se nije dopao. Slicna je atmosfera, samo sto se po mom misljenju Lain zavrsava smisleno i moze se naslutiti u kom pravcu prica ide. Nije bas da je totalno prozirno, ali eto posle toliko odgledanog sci-fi materijala postaje jasno o cemu se radi. Meni se dopada kako su donete epizode i uglavnom me nisu smarale, iako ne preporucujem gledanje vise od jedne u cugu. Kraj ima smisla.

NGE sa druge strane sam ostavljao epizode na pola i izvodio slicne, meni nesvojstvene, akrobacije tokom gledanja. Jednostavno nisam mogao da gledam, toliko su mi odbojni psihoanaliticki momenti u NGE. U SEL mi nisu smetali, ali bas uopste. SEL je kao Donnie Darko, ako sa necim moram da uporedim.

Paranoia Agent od Satoshi Kun-a je na slicnu foru, ali mi je losiji nego Lain. Ali opet, i taj anime ima svoje momente (epizoda/e o kreatorima anime je meni vrh). NGE nema ama bas nista specijalno dobro po mojim kriterijumima. Likovi su grozni (bar ovi glavni, jedino one devojke su kul i onaj baja dupli agent), ne znam ko mi je gori cale ili sin (mislio sam da je sin caletov klon koliko imaju groznu licnost i jedan i drugi). Glavni lik je bas totalna katastrofa, nema nijednu dobru osobinu. Bas je ono grozan i ma koliko se trudio ne mogu da se poistovetim sa njim jer je jednostavno los lik u svakom smislu, i kad je cmizdrav i nesiguran ali i kad pokaze neocekivanu sposobnost.

Inace, ja uglavnom gledam vise epizoda u cugu, ne mogu samo jednu.
Dosta preporuka sam dobio za Paranoia Agent, ali to cu kasnije, kad predjem na Kon-ova dela. Izgledacu SEL, posto mi je vec na hardu, pa cu javiti utiske kasnije.

Tako da, ukoliko vam se gleda mecha anime a neko vam preporuci Neon Genesis Evangelion kao obavezan, slobodno iskulirajte savet. Bolje gledajte Knights of Sidonia koji je moderna kopija/verzija iste price, ali je bar interesantno i ima dobre mecha borbe.

Vitezovi: gledljivo je ali sam batalio oko 8-9te epizode, nisam se odusevio.
Evangelion: nisam veliki fan, mada imam nege Askuniu figuricu i uvodna muzika je jedna od najboljih :D ali bi uvek mogao iznova gledati (ne racunajuci 2x epizode) :D

Meni je uvodna muzika tezak trash, ali mi se jako dopada outro tj. varijacije pesme Fly me to the moon. Pogledao sam i film i iako ozbjasnjava stvari (mada je sve to jedna velika vreca gluposti), smatram da je gori od serije. Drugi deo filma je opasan udar na mozak, gori od 24, 25 i 26 epizode. Serija je zapravo kul dok su se drzali mecha borbi, imala je smisla i potencijala. Cim su skrenuli u mistiku i psihoanalizu krece da boli glava od gluposti na ekranu. Procitao sam negde dobar komentar na temu Evangeliona, kako razliciti ljudi dozivljavaju kraj. Postoje oni koji odmah skapiraju da je sve to jedna velika glupost ali i oni koji u neverici koliku su glupost gledali utripuju da je to nesto sto oni zapravo ne razumeju i krenu sa kultizmom i velicanjem. Onaj fazon, mnogo sam ja glup da bi to skapirao. A u stvari, sou krece jednostavno i u nekom momentu autor zapadne u krizu (posto pati od teskog oblika depresije) i tako smo dobili zavrsetak Evangeliona i sve sto se nastavlja na taj zavrsetak. Sou je inace bio namenjen da se daje u terminu za decu, tako da nisu namerno odlucili da promene pravac nego je lik jednostavno pukao i to je to.

Reboot varijante mislim da necu pogledati, nisam bas toliki mazohista.

Edit: Jos jednom moram da pomenem koliko su odvratni likovi Shinji i njegov cale. Light Yagami iz Death Note je coek i po za ovu dvojicu a on vazi za tesko djubre od coveka. Bas ne mogu nijedan pozitivan aspekt njihovih licnosti da pronadjem a kada je Shinji trebao da reaguje a nije mu se moglo dok su svi oko njega *beep* e onda mi je pukao film i doslo mi da ugasim anime.

Poslednja izmena:
Mislim da je kod Evangeliona fazon evolucije ljudske svesti, koliko se sećam originala. Ni ovaj reboot nije loš.

Saga of Tanya the Evil (Yōjo Senki): prve 3 epizode su genijalne, velika preporuka

+1

Odlicne prve tri epizode, anime obecava. Verovatno jedini koji cu pratiti ove sezone.

Ima li nesto od mecha zanra da se pojavilo prosle godine a da je proslo nezapazeno? Gundam Thunderbolt je odlican, ostalo sto sam ispratio (ne i gledao) uglavnom nije bilo vredno paznje.

Ako se ne varam Attack on Titan sezona 2 bi trebala uskoro da se pojavi?

I cini mi se da je negde najavljen Seven Deadly Sins sezona 2 sada u februaru? Sezona 1 bila odlicna i uz AoT jedna od onih kojih sa velikim nestrpljenjem ocekujem.

Edit:

SDS sezona 1 treba na Netflixu da se pojavi sada u februaru. Sezona 2 trebaju da izbace tokom godine (jos uvek su spekulacije za tacan release date). Procitah vesti upravo...

Poslednja izmena:
Nzm dal ste provalili krenula (kako su javili) poslednja sezona Gintame - mada manga i dalje ide?.. U svakom slucaju uozbiljili su se poprilicno ali mi nije bez razloga jedan od top anime-a.

ACCA 13 Vecini ce izgledati da se nista ne desava osim sto se dobro jede i da su potrosili vreme gledajuci, ali meni se svidelo - posle 4 odgledane epizode.

Gintama razbija sa ovom najnovijom sezonom.

Ja pogledao Baccano! Zanimljivo je, nije lose, ali ni nista specijalno. Bolji utisak su mi ostavile tri ili cetiri sezone (ne secam se koliko ih je bilo) Durarara!! Baccano! sam uglavnom gledao zbog Ajzaka i Mirije :D

ja nikako nisam mogao baccano da odgledam, jedva sam odgledao nekih 3-4 ep i nisam mogao vise nikako, ali mislim da cu mu opet dati sansu. Durarara je bio zaista odlican, to sam binge odgledao. :D
inace odgledah Bungou Stray Dogs, obe sezone, solidan je, samo sto ima previse komedije po meni, prvih par ep druge sezone su bile nerealno dobre, steta sto se nije nastavilo tako, nekako podseca na durarara, preporuka

Baccano tek oko 5-6 epizode kreces polako da povezujes pricu, posto se vise prica odvija istovremeno i bitni dogadjaji u svim tim pricama se desavaju istovremeno pa je malo konfuzno za pratiti.

Bungou Stray Dogs je zapravo klinacki run of the mill anime, osim tih par epizoda koje su zaista vhunske i zasluzuju da budu poseban anime. Taj kontrast me je podsetio na HxH, gde je 75% epizoda namenjeno deci dok ona prica o mravima apsolutno nije za decu. Kao da gledas neki sasvim drugi anime sa istim likovima.

Gintama samo izlazi, kako mozete to da gledate? 500 epizoda, i stalno izlaze.

pocnes na vreme.

Isto kao one piece ako neko gleda i isto kao naruto ili bleach ili fairy tail...
Ja sam naruta i bleach odgledao dok sam bio klinac bez posla, a sada ne znam kako cu gintamu.

Gintama u sustini moze da se gleda natenane, imaju tipa po 5-6-10 povezanih epizoda pa par sprdnja epizoda pa opet neka pricica i tako - ali svakako vredi gledati.

Odgledao obe sezone Terraformars. Krs. Iako je serija krs i u prvoj sezoni z'inatio sam se da odgledam i drugu posto sam ockivao da je sa njome serija zaokruzena. E pa nije. Bah.

Кренула је са емитовањем нова сезона јапанске цртане серије "Напад Титана". Прва епизода нове сезоне (епизода под редним бројем 26) је одлична, са нестрпљењем ишчекујем преостале епизоде.

Nazad
Vrh Dno