Šta je novo?

Anime

Ako je od nečega Death Note bolji, onda je bolji od NGE. To ne bi preporučio ni najgorem neprijatelju da gleda. Glavni heroj je klinički depresivan klinac, njegov ćale je neviđeno đubre od čoveka a ostali likovi su sve neke polupane individue. Mada zavisno od toga kakav je ko čovek, nekima nabrojano možda predstavlja plus :)

Koliko god da ti mrsko pada NGE je nazalost "obavezno stivo" sto se animea tice.

Makar se slazemo za nove sezone Berserk i AoT... Prava steta sto nisu mogli da nadju neki krsten studio da uradi animacije, ostao bi mnogo bolji utisak. Ovako mucenje je gledati.

AoT izuzetno, izuzetno tanka druga sezona i vrlo moguce veliki flop. Ne pratim mangu tako da ne znam da li ce se situacija popraviti, ali ovo gledam samo zbog prve sezone...

steins gate, code geas, aldnoah zero, basilisk

@AoT
deo koji pokriva druga sezona je u mangi bio mnogo drugaciji od prvog dela. Pocetak je propracen uz dosta borbi i akcije dok je drugi vise okrenut taktikama i spletkarenju. Jedva da ima neka borba, ali zato detektivskog posla i podmitanja koliko hoces. Meni nije smetalo, ali jeste malo pasivnije bilo.
Anime ce ovo verovatno skratiti kako bi odrzali gledanost. Sledeca epizoda (ona posle ove danasnje) ocekivano nudi brdo akcije. Sta vise, verovatno ce razvuci na dve epizode. Posle toga, prelazimo na royal family i druge unutrasnje probleme grada.

Poslednja izmena:
^

+ergo proxy, knights of sidonia... :)

Poslednja izmena:
Koliko god da ti mrsko pada NGE je nazalost "obavezno stivo" sto se animea tice.

Makar se slazemo za nove sezone Berserk i AoT... Prava steta sto nisu mogli da nadju neki krsten studio da uradi animacije, ostao bi mnogo bolji utisak. Ovako mucenje je gledati.

AoT izuzetno, izuzetno tanka druga sezona i vrlo moguce veliki flop. Ne pratim mangu tako da ne znam da li ce se situacija popraviti, ali ovo gledam samo zbog prve sezone...

Obavezno je štivo dok ne pogledaš :) to što neki tamo internet oci kažu da je obavezno, vanvremenski blabla ne znači da je to tako. Eto ja sam odgledao i tvrdim da sam retko veći shit gledao. Pre bih opet gledao Paranoia Agent.

Berserk me ne pati animacija, mogu da živim sa tim. Gledao sam gore (Ajin je na granici gledljivosti). Ali AoT je tako šupalj i generalno nezanimljiv. Mnogo je bolje sve to u mangi rešeno. Berserk takođe u određenim delovima odstupa od mange ali nije dosadan ni na momenat. AoT meni lično je jako dosadan i gledam onako radi reda, da ne ispadne da pratim samo jedan anime ove polusezone koja je izuzetno tanka. Mada najviše gledam jer sam čitao mangu i gledao prvih 25 epizoda koje takođe nisu vrhunski napisane ali su uglavnom uzbudljive. Realno AoT OVA je zanimljivija od druge sezone a ko je gledao OVA zna koliko je to ispod kvaliteta glavne serije.

knights of cydonia

Faktički generika i nešto ispod proseka ali opet mnogo bolje nego NGE koji je kao nazovi original dok je Sidonia no Kishi kopija. Generalno su tanki spejs anime, ali par njih je stvarno nešto specijalno.

Poslednja izmena:
Kad smo kod spejs animea...

Da li je neko odgledao Space Dandy?

Stoji mi duze na listi za skidanje ali po onome sto sam video iz par trejlera i review-a deluje kao da je tracenje vremena i prostora na hardu...

Edit:

Takodje bih dodao i Mobile Suit Gundam: Thunderbolt.

Mozda cu da bogohulim za neke, ali meni je definitivno najbolja iteracija MSG-a...

Poslednja izmena:
Taj Space Dandy je neka komedija, sprdačina. Mogao bi to da pogledam sledeće, da vidimo jel valja humor.

Kad smo kod spejs animea...

Da li je neko odgledao Space Dandy?

Stoji mi duze na listi za skidanje ali po onome sto sam video iz par trejlera i review-a deluje kao da je tracenje vremena i prostora na hardu...

Edit:

Takodje bih dodao i Mobile Suit Gundam: Thunderbolt.

Mozda cu da bogohulim za neke, ali meni je definitivno najbolja iteracija MSG-a...

Gundam Wing obavezno :)

Ko vec oce da gleda Space anime, obavezno je da pogleda najbolji anime u istoriji anime-a, ikada svih vremena

Legend of the Galactic Heroes

Ja u zivotu nisam odgledao anime, film, citao knjigu ili strip, sta god, da ima bolje dijaloge i badass momente od ovog ostvarenja. Prvo sam bio skeptican na preporuku jer je originalni Anime krenuo 1988 i vidi se da je bas taj old-school crtez nivoa Toriton ili SRATSS, ali kad sam poceo da gledam zaista nisam imao nijedan momenat da pozelim da prekinem

Legend of the Galactic Heroes uopste ne izgleda lose. Dizajn likova je normalan za period, ali ne smeta.
Uvek me odusevi kada pogledam nivo detalja u tim starim serijama. Dizajn brodova, pozadinskih objekata... Veliki kontrast u odnosu na copy/paste random objekata u modernim ostvarenjima. Gledam trailer za valerian film. I sada ljudi prcaju kao spektakl zato sto izgleda odlicno, a meni je to sve samo random sarenilo bez logike. Jest da lepo izgleda na oko, vizuelno prijatno, ali iza toga ne stoji nista, nikakva ideja. Kod ovih starijih anima (anime-a) se vidi da postoji neki koncept kod svih tih gradova i lokacija.

Gundam Wing obavezno :)

Wing, 00, Unicorn... Ali T-bolt mi je zbog kompletnog paketa (pre svega zbog artsyle-a i mracne izvedbe) najbolje legao. Nije da ne mogu da preporucim i druge Gundamove, ali ovaj definitivno je prvi po preporuci.

A i mecha zanr,koji mi je omiljen, godinama u slobodnom padu. Ne pamtim kada je poslednji put nesto kvalitetno iskocilo...

Ginga Eiyuu Densetsu odnosno Legend of the Galactic Heroes, u vise navrata mi je nekoliko ljudi preporucilo da odgledam ali nikako da se "namolim". Osim onog kvalitativno upitnog ripa u dolini gusara (44gb?!?!) nisam nigde mogao da nadjem pouzdano kvalitetan rip. A strasno mi je mrsko da gledam online...

Auuu, pa sta je bre ovo?
Hehhehe, tacno sam znao. Odjednom toliko postova. A ono, poceli o tome koji je anime najbolji.:D
Inace, jednostavno, ukus je to, i ne treba se raspravljati o tome. Ali i ja da kazem nesto :D
Sigurno je da ima boljih animea od DN, to sam vec rekao. I vidim svi pominjete dosta dobre anime-e, ali momci, Monster ste zaboravili, jedino kolega Sale83 sto je pomenuo :D
Inace, slozicu se sa clanom ABET-om, NGE ne bih preporucio nikome. Zbog tog ''obaveznog stiva'' sam ga i ja gledao, ali sada da mi plate, ne bih da ponovo gledao. Pre bih poceo Naruto-a ili slicno. :)
Inace, Berserk je odlican. Ovaj novi, greota je da ga nazovemo Berserkom. Sramota sta su uradili.
Inace, odgledah sada i Ping Pong anime, odlican, preporuka svima, 11 epizoda, nije mnogo, ko nije, nek odgleda.

Poslednja izmena:
^ Patkometrija je na forumima omiljen sport. To valjda svi vec do sada znamo... :p

Wing, 00, Unicorn... Ali T-bolt mi je zbog kompletnog paketa (pre svega zbog artsyle-a i mracne izvedbe) najbolje legao. Nije da ne mogu da preporucim i druge Gundamove, ali ovaj definitivno je prvi po preporuci.

A i mecha zanr,koji mi je omiljen, godinama u slobodnom padu. Ne pamtim kada je poslednji put nesto kvalitetno iskocilo...

Ginga Eiyuu Densetsu odnosno Legend of the Galactic Heroes, u vise navrata mi je nekoliko ljudi preporucilo da odgledam ali nikako da se "namolim". Osim onog kvalitativno upitnog ripa u dolini gusara (44gb?!?!) nisam nigde mogao da nadjem pouzdano kvalitetan rip. A strasno mi je mrsko da gledam online...

Imaš onaj kanal na youtube, mislim da ima sve epizode. Razlika u kvalitetu između toga i 44GB izdanja sa BakaBT koje sam ja gledao ne postoji jer je anime poprilično star i nebitno je u kakvom kvalitetu gledaš. Ionako je rip sa kasete i drugačije su boje kroz seriju, kasnije sve puno bolje izgleda dok je u početku dosta bledunjavo.

Inače taj anime nije za svakoga, pogotovo za ljude koji traže fajtove i efekte jer toga baš i nema. U pitanju je futuristička varijanta Rat i Mir, sa mnogo likova i dijaloga koje uopšte nije naivno pratiti. Deci neće ništa biti jasno jer je neophodan određeni nivo istorijskog predznanja da bi se razumeli dijalozi. Likova ima toliko da tokom svih 110 epizoda svaki lik, ma koliko se prethodno pojaviljivao uvek bude najavljen tekstualno sa imenom i ulogom koju zauzima u priči inače bi bilo jako teško za pratiti ko je tu ko. Po tom pitanju je kao Game of Thrones ali još gore.

Za mene lično je to najkvalitetniji anime koji sam pogledao do sada. Ali se neće svakome svideti jer je radnja spora, realna, nema fantazije, likovi su grounded iako su larger than life, što bi rekli Ameri. Muzička podloga je klasična i evergrin, likovi koji su nosioci priče su uglavnom stoici. Glavni likovi su pristojni, uzdržani, obrazovani, moralni, hrabri, duhoviti. Džiberaj ne postoji u tom univerzumu, osim onog jednog političara ali ni on nije nevaspitan samo je pokvaren.

Za onog kome je to tehnički prevaziđeno, krajem ove godine stiže reboot koji radi I.G. (ovi što rade AoT) ali je to pod znakom pitanja kako će ispasti. Jer priča, likovi i dijalozi nose taj anime, ako to budu na aktuelnom nivou piši propalo. Neke ilustracije koje sam video su katastrofa, pretvorili su realne likove koji se oblače kao da su 1970-tim u neke moderne japanske punk rok ikone stila ili šta ti ja znam. Neke divlje frizure, odela, tetovaže. Kao Frenk Sinatru da ošišaš na čirokanu...

Poslednja izmena:
Ne znam sto moraju da prave nastavke/reboot-ove/i slicno. Verovatno nedostatak kreativnosti da se napravi nesto novo. Zato i propada anime. I ne gledam ove novije. Inace, Ginga Eiyuu Densetsu kao da je stvoren za mene. Samo pozamasni broj epizoda. Morace malo da saceka kako bih ga odgledao.
Za Yojinbo-a, skidaj taj 44GB rip, cuti i uzivaj. Kakav crno online gledanje :D

Ја само онлајн и гледам :)
Када би скинуо нешто, па ми се свиди, било би ми жао да обришем и онда контам да би као хрчак све скупљао и све паре би потрошио на хард дискове :d

^ Kakav si to necovek od coveka... jJa sada bas ove nedelje uzeo da procesljam po biblioteci i da vidim sta se od tih starih koje imam da jos zameniti sa novijim 720p i 1080p hevc kopijama... :) I sve su probrane anime koje znam da vrede da se odgledaju.

@ABET/G@W (sta god te pali ovih dana :eyebrows: )

Znam da je rec o animeu koji zahteva punu paznju i vreme da se odgleda. Za takve duze anime gde je prica i imerzija sa likovima u prvom planu, volim isto kao i old school cRPG, da se "psihicki" pripremim (i "dobijem" zelju da odgledam) i onda jednom cugu obrnem. Naravno kada nadjem vremena i ako mi se gleda doticni zanr.

Licno preferiram stariji vizuelni stil i "rucni rad" :eyebrows: od ovoga "novijeg i ispeglanog" stila koji je stupio posle 2000tih. Sva sreca pa nisam klinac, tako da za razliku od "danasnjih narastaja" vise cenim anime iz perioda pre 2000tih. A od CGI-ja u bilo kom vidu mi se pegla i smatram primenu iste skrnavljenjem umetnosti.

Poslednja izmena:
Ne bi škodili bolji efekti, crtež, rezolucija. Ali menjanje stila je skrnavljenje po mom mišljenju. Ne idu likovi sa jež frizurama i 9mm Parabellum Bullet kao muzička pratnja uz taj anime.

Kakva bre priprema, pogledaš pilot, svidi ti se, bindžuješ kad stigneš. Ako ne jbga, ne slušam ni ja Jasmina Fazlića, nije sve za svakoga. Ali sam strpljiv i daću šansu, pogledaću malo više pre nego što prekinem. Ma lažem, pogledaću sve, prekidam samo ako vređa inteligenciju ne nužno ako je shit. Recimo, NGE je shit pa sam pogledao. Walking Dead sam batalio na pola druge sezone kao i onaj spiritualni nastavak po okončanju prve sezone. Jel negledljivi shit? Jok. Jel vređa inteligenciju? Aha.

Pali me blanko nick, ali ne može :(

^ Kakav si to necovek od coveka... jJa sada bas ove nedelje uzeo da procesljam po biblioteci i da vidim sta se od tih starih koje imam da jos zameniti sa novijim 720p i 1080p hevc kopijama... :) I sve su probrane anime koje znam da vrede da se odgledaju.

@ABET/G@W (sta god te pali ovih dana :eyebrows: )

Znam da je rec o animeu koji zahteva punu paznju i vreme da se odgleda. Za takve duze anime gde je prica i imerzija sa likovima u prvom planu, volim isto kao i old school cRPG, da se "psihicki" pripremim (i "dobijem" zelju da odgledam) i onda jednom cugu obrnem. Naravno kada nadjem vremena i ako mi se gleda doticni zanr.

Licno preferiram stariji vizuelni stil i "rucni rad" :eyebrows: od ovoga "novijeg i ispeglanog" stila koji je stupio posle 2000tih. Sva sreca pa nisam klinac, tako da za razliku od "danasnjih narastaja" vise cenim anime iz perioda pre 2000tih. A od CGI-ja u bilo kom vidu mi se pegla i smatram primenu iste skrnavljenjem umetnosti.

Auu Yojinbo, pa jesi ti pricao o meni ili sebi? Bukvalno kao mene da si opisao.
E sad, nebitno da li je duzi ili kraci anime, bitno da je kvalitet, ako jeste, onda moram psihicki da se pripremim, kako bih uzivao u njemu. I zato se nadje dobar rip, sto kvalitetniji, skine se, i onda kad se nadje vremena, pocnem da uzivam.
Dok ove manje kvalitetnije, tipa AOT, to se izgleda online, na brzaka :D
Inace, i ja sam fan ovih <2000 animea. Iako sam jos klinac (18 :D). +1 za CGI, ******, pogotovo ono sto su uradili Berserku.

Koja je fora ok berseka vidim da ima 1997, 2016, a i sada 2017. Jel su nastavci ili prerada starog?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Prerada u smislu, koliko sam ja razumeo, kreću sa istom pričom po mangi samo koriste CGI umesto ručnog crtanja što se pokazalo kao fail po pitanju kvaliteta same animacije :p

Prerada u smislu, koliko sam ja razumeo, kreću sa istom pričom po mangi samo koriste CGI umesto ručnog crtanja što se pokazalo kao fail po pitanju kvaliteta same animacije :p

E pa nije tako. Rimejk serije iz 1997. su filmovi iz 2012/13 a ovo sada je nastavak priče.

Sada mi tek nista nije jasno
[emoji14] . Ništa idem redom, pa kako bude [emoji6]

Misliš nastavlja se na kraj te serije iz 97. ?

Jeste. Serija iz 1997. obrađuje Golden Age Arc, drugu priču iz mange. Prvu priču, Black Swordsman Arc, nešto malo obrađuje druga sezona od prošle godine. Druga priča je prequel, zato anime kreće odatle. Novi serijal se uglavnom bavi trećom i četvrtom pričom, Conviction Arc i Falcon of the Millennium Empire Arc. Trenutno je četvrta priča u toku.

CGI filmovi iz 2012. i 2013. su isto Golden Age.

Edit: Ko hoće mangu da čita ima opcije: da plati domaće ili strano izdanje na papiru, da skine vrljavi komjuniti prevod sa neta i da pronađe originalni prevod koji ima američko izdanje koje se plaća (Dark Horse Comics). Ja imam ovo treće, komplet ali nema toga na javnim trekerima nego sam našao neki privatni cloud nalog za koji sam jedva izbunario šifru. Sedam i po gigabajta je veliko.

E da Nyaa je prsla, umro javni anime treker pre neki dan.

Poslednja izmena:
Jeste. Serija iz 1997. obrađuje Golden Age Arc, drugu priču iz mange. Prvu priču, Black Swordsman Arc, nešto malo obrađuje druga sezona od prošle godine. Druga priča je prequel, zato anime kreće odatle. Novi serijal se uglavnom bavi trećom i četvrtom pričom, Conviction Arc i Falcon of the Millennium Empire Arc. Trenutno je četvrta priča u toku.

CGI filmovi iz 2012. i 2013. su isto Golden Age.

Ček polako nisam čitao mangu, gledao sam samo tu originalnu seriju iz 97. Zato pitam jel ova nova serija direktan nastavak na nju od te poslednje epizode kad Guts kreće u osvetu ili je nešto drugo?

Jos samo jedno pitanje :). Odakle skidate anime?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Nekad sa nyaa.se, rip... ako si kul lik i voliš da seeduješ pravo bakabt. Mada je priča sa anime da to rade fansuberi a oni imaju svoje sajtove gde hostuju linkove. Pojavljuju se i nestaju. Sada možeš naći mnoga izdanja na sajtu grupe horriblesubs. Uvezi njihov rss feed u torrent klijent. Bakabt je riznica ali je polu privatni treker, može svako da se registruje ali moraš voditi računa o raciju inače nema više skidanja.

Konkretno Berserk iz 1997 sam gledao G P izdanje u 1080p, 36 giga ukupno. Zamena je AnimeRG x265 rip.
shanaproject je isto dobar sajt.

Ček polako nisam čitao mangu, gledao sam samo tu originalnu seriju iz 97. Zato pitam jel ova nova serija direktan nastavak na nju od te poslednje epizode kad Guts kreće u osvetu ili je nešto drugo?

Rekoh da jeste.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno