Šta je novo?

Anime

pa mozda ne bas kao prvi jer ce da te oduva sa stolice :D
Uzmi prvo nekoliko osnova, nije lose poceti sa filmovima kao sto su akira, ghost in the shell. Onda predji na neku animicu od kojih smo dosta preporucili pa tek kao okoreli animeaer pocni aot.

Neki imaju ukusa, vecina nema ;)

Zavrsavam Tokyo Ghoul. Prvu sezonu pogledao i 'nako, nije lose. Nesto bolje od Psycho Pass na primer ali nista specijalno. Ima tu truda da to bude duboko ali je opet nekako decije naivno. Kraj sezone je jos i najbolji. Druga sezona tj. √A je puna akcije ali je u pitanju klasicna decija serija poput Dragon Ball, gde se glavni junaci premeravaju ko je jaci i tako ti fazoni. Nisam jos zavrsio, mozda se izdobri do kraja.

Attack on Titan nisam gledao, mozda bude sledeca na redu. Koliko vidim to je isto makljaza anime sa mnogo krvi i otkidanja ruku i tako to. Valjda ima i neke dubine u svemu tome, da ne bude samo krljacina. Pogledacemo.

Jel Attack on Titan zaista toliko dobar kako kazu na netu, vredi li gledati, kao prvi anime .. ?

Sta te interesuje, koje teme? Spejs operu, robote, vampire, duhove, misteriju, detektive, sajberpank? Na osnovu toga sto preferiras da gledas ce ti ljudi dati dobru preporuku za tvoj prvi anime. Ima jako dobrih ali dzabe ako si zanrovski opredeljen a neko ti preporuci nesto sto ne spada u tvoj zanr. Ja nisam zanrovski opredeljen tako mi svaki dobar anime fino legde, samo je bitno da je kvalitet a ne neka splacina.

Jel Attack on Titan zaista toliko dobar kako kazu na netu, vredi li gledati, kao prvi anime .. ?
Mozda pre anime da prelistas malo mangu. Ono sto imas u anime imas i u mangi ali neke stvari koje imas u mangi nemas u anime. Manga je detaljnija. Mada je meni i dalje muka od ovoga, pocetak mange mi je bio posebno mucan (prvo sam procitao mangu posto anime tada jos nije bio uradjen). E da imas i film Attack on Titan sada treba da izadje i drugi deo, ili je vec izasao, on se vec podosta razlikuje od mange/anime.

Meni je Attack on Titan manga bila zanimljiva na pocetku (nekih 40 chaptera), a posle sam je batalio i nisam joj se vracao - toliko o tome :)

Ono sto se trenutno emituje mada a da pratim je Dimension W - svidja mi se i artwork i prica (mada nije nista posebna) - ali me interesuje taj scifi element i kako ce se razvijati - za sada ima potencijala..

AoT manga je dosta dobra. Malo se napravio pomeraj od titana na unutrasnju politiku i misteriju, ali sada je ponovo pocela borba.

Nije zavrsena, trenutno ima skoro 400 brojeva

Ovo sam prevideo totalno i naleteo danas na minu :) Pa covece ovo jos nije gotovo ... :D A preleteo za par dana 400 strana i sad ...

Pogledao prve tri epizode. Meni je malo neozbiljno, tebi se mozda vise dopadne. Zavisi od godina i afiniteta. Meni bolja Sidonia od ovih Titana, ali su Titani zaista vrhunski nacrtani.

Preporucujem da pogledas nesto poput Parasyte/TokyoGhoul/PsychoPass/HellsingUltimate za pocetak. Mozes i Death Note.

Ako hoces nesto ozbiljnije bez karakondzula i sci-fi, pogledaj Monster. Kazu da je odlican anime. Ja sam citao manga i u top 3 je, da sam ljubitelj tog zanra komotno bi bila prvo mesto. Stvarno dobra prica.

Poslednja izmena:
Evo, proslo je dosta od kako sam odledao poslednji anime i uzeo sam nesto kratko. Odledao Golden boy. Bas sam se lepo nasmejao. Preporuka, kratko, za ubiti vreme.

Тренутно гледам Mahouka-Koukou-no-Rettousei.
Онако, ништа специјално, али може да прође за викенд. :)

Ja da se javim

odgledao sam Age of Titan, u medjuvremenu odgledao i One-punch man-a i trenutno gledam Death note.

Age of Titan je cudan, ima odredjeni hajp.

One-Punch man je fenomenalan samo sam se zeznuo jer ovako dobar anime nema kraj a pre-zanimljiv je i cini mi se kao da sam odgledao 1/10 necega i procitao sam da je manga jos zanimljivija

Death Note je pun misterije, fantastican, tera te da nastavis da gledas

odgledah prvu sezonu overlord,nije lose. posdeca malo na sword art online.

Zavrsio Shiki.
Sta znam, ok je skroz, ali je uzasno spor tokom prve polovine. Tek poslednjih 5-6 epizoda bas vuce do kraja.

Мени нпр. One punch man није уопште легао, што кажу ниђе везе. :)

Overlord прва сезона ок, друга... Мех, крај ми је у најмању руку чудан...
Edit:
Побркао сам Overlord са Ovari no Seraph, овде је крај безвезе. :)

Шики ми је у букмарку, али долази на ред можда после априлског испитног рока. :)

Poslednja izmena:
Мени нпр. One punch man није уопште легао, што кажу ниђе везе. :)

Fenomenalan je. Ne treba da se gleda bukvalno a i ima neku mracnu atmosferu. Poceo sam anime jer ne mogu da izdrzim posto kazu da ce sezona 2 za ko zna koliko i manga je jos bolja.

Nije Age of Titan nego Attack on Titan. Odgledao sam i ja prvu sezonu, dobar je anime. Odlicno animiran a i likovi su interesantni. Prica je onako, malo prozirna ali u sustini je fino ispricana. Druga sezona je malo odlozena inace je trebala u narednih nekoliko meseci da se pojavi.

Zavrsio Shiki.
Sta znam, ok je skroz, ali je uzasno spor tokom prve polovine. Tek poslednjih 5-6 epizoda bas vuce do kraja.

Hehe, ti ne bi izdrzao da citas I am a Hero :D

Ne secam se vise koliko ima dok krene radnja ali znam da ima dosta. Vecina odustane i propusti vrhunsku mangu.

Sto se Shiki tice, vredi izdrzati sporiju radnju na pocetku ;)

Mada nemas pravo da kukas posto gledas hiljadu epizoda Dragon Ball i ostale splacine.

kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-kraj epizode-eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-kraj epizode-haaaaaaaaaaaaaaaaaa i protivniku nije nista

Trenutno ne gledam nista od tih never ending. Odavno sam batalio i naruto i bleach jer sam citao mangu. Mada priznajem da jos citam bleach koji je postao prenaporan. Samo me je Gantz jos tako upropastio da sam samo cekao da zavrsim i nikad vise ne pogledam u tom pravcu.

Od tih dužih jedino one piece, i to manga pošto je anime dosta razvodnjena i razvučena.

Shinsekai Yori - Hari Poter Hari. Ali dobar, ne kao pravi :D

Gledam Shiki i odlican je, samo sto me povremeno uzasno nervira :)
(nocu iskopavaju grob, ct scaner u selu od 1300 stanovnika a analizu krvi mora da salje, ima toga jos)

Inace, manhwa The Legendary Moonlight Sculptor je solidna, osvezavajuca.
Zavrsila se prva sezona. Mislim da je niko nije spominjao.

LMS ima i light novel, ima to covece da tera i tera i tera.. Tipa Manhwa je za sad porkila tipa 2-3 volume-a? Eventualno 5-6 ne secam se vec - ja sam citao do 32 vol. msm, jer dotle je negde i bilo prevedeno -

nista se posebno i dalje nije desilo. Ali NISTA - ni u pravom svetu ni u VR-u.. Msm ne mogu da kazem da nije bilo desavanja uopste, ali ovim tempom ce se razresiti za 40 godina, mozda, prvi deo? To moze da tera beskonacno, zato i batalih

Inace tog LMS tipa ima koliko hoces u pogledu LN-a a cak i anime/a i mangi.. Npr onaj SA:O pa onaj Overlord ili tako nesto pa onaj Log Horizon.. itd itd.

Ja odgledao Zankyou no Terror - odlican anime - ona klinka u principu vrlo iritantna ali ostatak likova odlican, prica logicna i veoma drzi paznju. Topla preporuka.

I da, izgleda da je i Gintama' pri kraju - zavrsava se u martu kako sam citao.. A i Mangi se izgleda blizi kraj (mada nisam jos presao na nju)..

Zadnja epizoda mada bila fenomenalna sem art-a koji je ponegde zakazao.

Poslednja dva arc Gintame su odlicni, znao sam da se sezona zavrsava ali sam ocekivao nastavak kada manga malo odmakne. Zaista steta, jedan od top 3 anime koje sam gledao. Pocetak malo spor ali stepljenje se posle visestruko isplati.

Данас се завршили Fairy Tail и Haikyuu... :(

I Erased aka buka dake ga inai machi

Ja sam uzeo da gledam ovaj novi Evangelion, onaj stari sam odgledao i kraj mi je totalni trip..

Кренуо сам да гледам Prince of Stride-Alternative, није лош. :)

Dimension W se zavrsio, sve do zadnje epizode veoma dobar, zadnja epizoda poprilicno mlaka - ipak preporuka.

Vrh Dno