Šta je novo?

Anime

Nadam se da će se što je moguće više držati mange i gore-a u istoj.

Prethodna tri chapter-a su bili sasvim ok sto se toga tice :)

Edit: ovo izgleda nije nastavak :( U tri lepe vise...

Poslednja izmena:
KONACNO!

Legla mi tema, format i generalno je solidan anime ovaj Psycho-Pass. Jako dobar crtez i odlicna animacija, mada preferiram Zankyo Terror. Zvucna podloga je 'nako, muzika je neka corny japanska. Obzirom da sam prethodno gledao anime koji apsolutno kidaju u tom aspektu, soundtrack me smorio maksimalno. Likovi jesu i nisu dobri, interesantni jesu ali su slabo razradjeni. Na kraju ispadnu totalno bezveze. Kraj je katastrofa ili sasvim dobar, zavisi kako gledas na stvari. Univerzalno gledano kraj je najgori svrsetak neke price koji sam ja gledao. Nije mi legao. Ali ako gledamo striktno ocima Japanca, onda ima nekog smisla. Mozda cak i dublje znacenje. Nazire se njihova tradicija koje se tesko odricu, strah od nepoznatog i tako neke teme. Najbolja stvar u ovom anime je resavanje slucajeva, taj detektivski aspekt, dok razrada glavne price je meni licno truba. Voleo bih da je drukcije uradjeno, pa makar nekome bilo budjavo, vec vidjeno ili naivno.

Posle sam zaplovio u nepoznate vode, bez tudje preporuke. Nalateo na Knights of Sidonia. Da krenemo... crtez pristojan, animacija odlicna (sto ne cudi posto je relativno nov anime). Prica je klasika, klise ili kako vec zelite da je nazovete. Ionako su kvalitetni anime smesteni u svemir poprilicno retki, poprilicno oni gde se covecanstvo bori za opstanak vrste protiv naizgled nepobedive vanzemaljske sile. Tu su i neki mechas, fino su reseni. Nekako ozbiljnije nego inace. Nema transformacija u kamione i avione. Nisu originalni ali samo zbog toga su mi ispred popularnih serija kao sto su Transformersi, Macross i Gundam. Steta sto je prica odradjena na nivou pomenutih. Kao i likovi, koji su plitki. Relacije izmedju njih su totalni klise. Ubacili su malo lgbt elemenata ali su zaboravili da to razrade. Muzika je jos gora nego u Psycho-Pass ali uvodna spica pocinje interesantno. Zvuk je dobar.

Kraj je, pa recimo... nepostojeci. KoS je valjda trebalo da dobije i drugu sezonu ali izgleda nista od toga. Sto je po meni steta, jer samo zbog (ne narocito originalnog) dizajna vanzemljaka su zasluzili jos koju sezonu. Ima tu dosta potencijala da se napravi nesto jako kvalitetno, ali ni u prvoj sezoni nisu stigli ni blizu tog nivoa. Ovo je kao neka americka serija koju krenes da gledas, razvije se neka prica, to ide sporo i malko bezveze uz interesantne momente ali zbog potencijala gutas sadrzaj i na kraju dodjes do kraja sezone gde se nista nije objasnilo niti zavrsilo. Sa gomilom manjih ili vecih cliffhangera. Bedak.

Edit: Ladno sam tek sada provalio da ima sezona 2 :wall:

Edit2: Ali nije ripovana...

Poslednja izmena:
Да ли је неко гледао "Gintama" aниме?
Одгледао сам прву епизоду и није ми занимљиво, а опет видим има 265 епизода и прилично је популаран...
Хоће ли се у наставку нешто "десити" или да баталим једноставно? :)

Pa odgledao si prvu, odgledaj jos 5-6 pa ako ti je smor ti batali...ja sam batalio Cashern Sins tako...brate sto je to smor od serije

Nije ripoff, originalan anime je jos iz 70ih...ima i live action film, gledao ga ja u bioskopu (on je tek ******, scene su totalno nekohezivne ali ok shvatio sam ga donekle).. Ta anima je posle filma (ne prati radnju filma, trebalo je da bude pocetak reboot-a) ali mi je previse dosadna bila..prica se bas sporo razvijala

Ta anima? Zar nije taj anime?

Death Note - 37 epizoda bez kojih sam mogao da zivim. Bar je Eru kul, interesantan i slojevit lik. Ostali, boze sacuvaj. Ideja je zanimljiva do neke 12 epizode, posle reciklaza i mentalna masturbacija. Deluje inteligentno ali samo deluje. Kao kada priucen covek objasnjava nauku onom ko nista ne zna. Takav utisak ostavljaju pretenciozni, jednodimenzionalni likovi koji obitavaju u svetu Death Note. Kraj je jezivo uzasan i to ne zato sto sam navijao za ovog ili onog. Uvreda za sve ono sto se izdesavalo do tada. Ocena 6/10 (prvih 12 dobija 8/10 sto znaci solidno, a ostatak 5/10 sto znaci bolje da nisam gledao).

Jel ovaj anime ima neku pouku koja je meni promakla? Obicno kvalitetni anime nose snaznu poruku na neku od slozenih zivotnih tema. Ovaj ako je ima onda je prizemna i meni licno totalno neinteresantna. Kao da mi pandur objasnjava zivotne principe...

Poslednja izmena:
banuj se sam :p
Death note je meni vrhunski i jedan od najboljih koje sam gledao.
Pouku nisam nasao, a ni trazio, ali igra i potezi su mi bili vrlo interesantni i mnogo bolji od twistova koje vidjamo po danasnjim filmovima i serijama. Drzala me napetim do samog kraja i nije razocarala vec isporucila ono sto sam zeleo bez daljih nedostataka i neodgovorenih pitanja

Death Note ми није ништа специјално, али није ни да ми је жао времена које сам потрошио на гледање. :)

To нешто слично као Tokуo Ghoul? Како се теби чини, вреди ли гледати?
Ја слабо гледам хороре, сад од нових пратим другу сезону Haikyuu-а и Аnsatsu Kyoushitsu-а. :)

To нешто слично као Tokуo Ghoul? Како се теби чини, вреди ли гледати?
Ја слабо гледам хороре, сад од нових пратим другу сезону Haikyuu-а и Аnsatsu Kyoushitsu-а. :)

Slicno je. Vredi pogledati. Crtez je malo specifican, medjutim borbe, likovi, radnja. Nemam zamerku.

Ако је тако онда иде у букмарк, сутра имам последњи испит у овом року, па могу да се бацим на гледање. :)

banuj se sam :p
Death note je meni vrhunski i jedan od najboljih koje sam gledao.
Pouku nisam nasao, a ni trazio, ali igra i potezi su mi bili vrlo interesantni i mnogo bolji od twistova koje vidjamo po danasnjim filmovima i serijama. Drzala me napetim do samog kraja i nije razocarala vec isporucila ono sto sam zeleo bez daljih nedostataka i neodgovorenih pitanja

Americki filmovi i serije su trash naspram kvalitetnih anime.

Sta znam, meni je mnogo toga bilo providno i na kraju sam provalio sta ce da bude jer se Raito cerio ko ****** (tako netipicno za njega). Totalno su ignorisali Shinigami svet, sto je jedna od zanimljivijih stvari u Death Note. Fokus je bio na logickom nadmudrivanju da bi na kraju prebacili na Raitov do tada nepostojeci personality. Smuseno i lose skuvano. Da li se uopste zna zasto sirocici toliko vole da jedu secer ili je to ubaceno onako radi fazona?

Shiki je kapitalno delo za Death Note, u svakom smislu. Ali ne pobudjuje osecaj "pametnosti" kod prosecnog americkog otakua, pa samim tim nije ni popularan anime. Ne mogu oni to da gledaju, jer bi skontali neke stvari o sebi i onda bi im bilo bedak. Sta raditi kada ni Prozac vise ne pomaze...

Gledam anime jer trazim kvalitet, a ne jeftinu zabavu. Ima mnogo boljih nacina da covek prizemno zabavi, budjave serije i filmovi nisu konkurencija nekim drugim vidovima zabave. If you know what I want to say? :p

Znaci anime, samo kvalitet. Duboko, slojevito, kvalitetna slika, zvuk. Avangarda bre :)

Edit: Za sada sam uvideo pravilo. Cim anime ima mnogo epizoda i vise od jedne ili maks. dve sezone to je onda pisi propalo... razvlacenje ala The Walking Dead. Svi kvalitetni su tightly packed, sto bi rekli Ameri and straight to the point bez suvisnog zadrzavanja i vestackog produzavanja radnje nebitnim stvarima.

Poslednja izmena:
Preporuka za Zankyou no Terror, detektivska. Tek sam na pocetku ali cini mi se OK.

Od nedavno pogledanih parasyte the maxim i One Punch man su mi odlicni, preporucivali su ih u ovom threadu vec, al aj ponovo da se spomenu...

12 je taman. U 12 epizoda nema mesta za nepotrebne likove, filer epizode i sl.

Ajin - koliko mrzim CGI toliko me drzi prica i dobre borbe. :d
Al' moram nekako da se naviknem na CGI dok novi Berserk ne krene, to se ne propusta.

Sidonia no Kishi je isto CGI, ali je fino odradjeno.

Pogledacu Ajin i Boku dake ga Inai Machi. Hvala na preporukama.

5 Centimeters Per Second, The Girl Who Leapt Through Time i Sword of the Stranger vredi odgledati.
Filmovi su u pitanju, prelepo nacrtano, posebno 5cm a i price su relativno dobre. Posebno me je odusevio stranger.

Takodje preporucujem svima da odgledaju steins;gate i fmab, ukoliko jos niste. :-D

Ajin je dosta dobar. Ako sam pravilno razumeo, postoji film koji obuhvata oko 5 epizoda (od objavljenih 3-4), ali su epizode malo opsirnije. Mozda ce biti jos filmova posle.
Ove jednsotavne 3d animacije i mene bas nerviraju, ali je verovatno mnogo jeftinije za produkciju.

Do sad je emitovano 5 epizoda, a film obuhvata radnju iz prvih 6. Mislim da je planirano 12 epizoda.

Procitao sam negde da pristojno "nacrtana" epizoda dodje oko 150000 dolara.

Nisam ih puno gledao, ali mogu da preporučim sljedeće: Wolf's Rain, Ninja Scroll, Higurashi no Naku Koro Ni, Digimon Tamers, Mobile Suit Zeta Gundam, Mobile Suit Gundam 0080: War in Pocket, Mobile Suit Gundam Unicorn (jedina mana je to što je poželjno da ste već pogledali sve iz UC tajmlajna), After War Gundam X. Znam da ima previše Gundama, ali ta četiri su po meni masterpiece.

Poslednja izmena:
Erased me je odusevio. I dalje ne znam sta me toliko privlaci kod ove anime, ali mi je bas dobra. Progutao sam sve epizode i sada za nastavak cekanje po nedelju dana.

Да ли је неко гледао "Gintama" aниме?
Одгледао сам прву епизоду и није ми занимљиво, а опет видим има 265 епизода и прилично је популаран...
Хоће ли се у наставку нешто "десити" или да баталим једноставно? :)

Gintama je odlicna, pocetak jeste malo sporiji (meni nije smetao ) ali vredi po meni pregurati to. Ima zaista epskih arc-eva, btw poslednja dva u aktuelnoj sezoni su prejaka.

Vrh Dno