Legla mi tema, format i generalno je solidan anime ovaj
Psycho-Pass. Jako dobar crtez i odlicna animacija, mada preferiram Zankyo Terror. Zvucna podloga je 'nako, muzika je neka corny japanska. Obzirom da sam prethodno gledao anime koji apsolutno kidaju u tom aspektu, soundtrack me smorio maksimalno. Likovi jesu i nisu dobri, interesantni jesu ali su slabo razradjeni. Na kraju ispadnu totalno bezveze. Kraj je katastrofa ili sasvim dobar, zavisi kako gledas na stvari. Univerzalno gledano kraj je najgori svrsetak neke price koji sam ja gledao. Nije mi legao. Ali ako gledamo striktno ocima Japanca, onda ima nekog smisla. Mozda cak i dublje znacenje. Nazire se njihova tradicija koje se tesko odricu, strah od nepoznatog i tako neke teme. Najbolja stvar u ovom anime je resavanje slucajeva, taj detektivski aspekt, dok razrada glavne price je meni licno truba. Voleo bih da je drukcije uradjeno, pa makar nekome bilo budjavo, vec vidjeno ili naivno.
Posle sam zaplovio u nepoznate vode, bez tudje preporuke. Nalateo na
Knights of Sidonia. Da krenemo... crtez pristojan, animacija odlicna (sto ne cudi posto je relativno nov anime). Prica je klasika, klise ili kako vec zelite da je nazovete. Ionako su kvalitetni anime smesteni u svemir poprilicno retki, poprilicno oni gde se covecanstvo bori za opstanak vrste protiv naizgled nepobedive vanzemaljske sile. Tu su i neki mechas, fino su reseni. Nekako ozbiljnije nego inace. Nema transformacija u kamione i avione. Nisu originalni ali samo zbog toga su mi ispred popularnih serija kao sto su Transformersi, Macross i Gundam. Steta sto je prica odradjena na nivou pomenutih. Kao i likovi, koji su plitki. Relacije izmedju njih su totalni klise. Ubacili su malo lgbt elemenata ali su zaboravili da to razrade. Muzika je jos gora nego u Psycho-Pass ali uvodna spica pocinje interesantno. Zvuk je dobar.
Kraj je, pa recimo... nepostojeci. KoS je valjda trebalo da dobije i drugu sezonu ali izgleda nista od toga. Sto je po meni steta, jer samo zbog (ne narocito originalnog) dizajna vanzemljaka su zasluzili jos koju sezonu. Ima tu dosta potencijala da se napravi nesto jako kvalitetno, ali ni u prvoj sezoni nisu stigli ni blizu tog nivoa. Ovo je kao neka americka serija koju krenes da gledas, razvije se neka prica, to ide sporo i malko bezveze uz interesantne momente ali zbog potencijala gutas sadrzaj i na kraju dodjes do kraja sezone gde se nista nije objasnilo niti zavrsilo. Sa gomilom manjih ili vecih cliffhangera. Bedak.
Edit: Ladno sam tek sada provalio da ima sezona 2 :wall:
Edit2: Ali nije ripovana...