Šta je novo?

Anime

Boku dake ga Inai Machi prvih osam epizoda suvi kvalitet. Nijedan element nije groundbreaking ali sve je na tako visokom nivou i dobro uklopljeno da je milina gledati. Cak mi glavna prica dodje najslabija stvar, gledao bi ovo i da znam kako se zavrsava. Crtez je apsolutno predivan, animacija odlicna, zvuk bolji cuo nisam u anime (mada nisam ni puno pogledao). Likovi su super, fino ih razradjuju, malo me podsecaju na likove iz Elfen Lied. Sve u svemu, vrh anime i prva stvar koju bi pocetniku preporucio. Aktuelno, kvalitetno, sto bi gledao nesto matoro sa slicnom pricom kada moze Boku dake ga Inai Machi?

Zavrsio sezonu 2 Sidonia no Kishi... sto znaci da ce biti i trece a mozda i trinaeste... ovo mu dodje moj "Naruto" iliti prosecni show kojem bez preterane potrebe posvecujem puno vremena. Ne zasluzuje to svojim kvalitetom ali ima nesto sto me privlaci.

Edit: Boku dake ga Inai Machi, cak je i muzikica dobra, takodje intro i outro. Pogledam oba svaki put, ne preskacem kao obicno.

Poslednja izmena:
Boku dake ga Inai Machi prvih osam epizoda suvi kvalitet. Nijedan element nije groundbreaking ali sve je na tako visokom nivou i dobro uklopljeno da je milina gledati. Cak mi glavna prica dodje najslabija stvar, gledao bi ovo i da znam kako se zavrsava. Crtez je apsolutno predivan, animacija odlicna, zvuk bolji cuo nisam u anime (mada nisam ni puno pogledao). Likovi su super, fino ih razradjuju, malo me podsecaju na likove iz Elfen Lied. Sve u svemu, vrh anime i prva stvar koju bi pocetniku preporucio. Aktuelno, kvalitetno, sto bi gledao nesto matoro sa slicnom pricom kada moze Boku dake ga Inai Machi?
Steins gate :)
Takodje, mozes da procitas boku dake mangu :-D

Ma jok, nije mi prica dovoljno dobra da bi citao.

***, otkad nisam ušao u ovaj topik...

Jel gleda neko Durarara?

Ja gledao original, bio sasvim dobar - ovaj nastavak probao ali mi nije nesto isao..

Original je bio odličan, ali ovaj nastavak mi je malko čudan...kao da pokušavaju da naprave infinitnu misteriju, umesto da je raspletu kao u originalu ili u Baccano, koji su takođe oni radili i koji mi je jedna od omiljenih anime serija.

Da, Baccano je takodje veoma dobar. Mislim da ova nova Durarara prosto nema "ono nesto" sto me je privuklo staroj i ono zbog cega sam veoma uzivajuci gledajuci je.. A zanimljivo je, jer nije izasla odmah i imali su vremena da je urade kako treba - ali nije mi to to...

Dragon ball super neko?
izlgeda da ce anima da ide ispred mange :trust:

Gledam na preskok, opako razocaran zadnjom epizodom - dobro krenula ali kad su prestigli mangu...ccc...

Нисам читао DB Super мангу, па ми је аниме скроз ок. :)

Meni su mlaki utisci o poslednjoj epizodi DB Super (a i mange).
Bitka sa Frostom je bila previse "pojednostavljena" u odnosu na mangu... nije se osetila dinamika borbe, vec op, malo malo pa transformacija i ringout (za koji ne znam sta da kazem, al aj' mozda objasne sta i kako u narednoj epizodi. Licno bih voleo da se ispostavi da se umesao onaj lik prekrstenih ruku sto je na Sampanjac strani)
A s druge strane, u mangi mi se nije svidelo sto su "zaboravili" da Goku moze da izbaci iz ringa onog medveda zarad isforsirane drame... kao da nikad nisu ucestvovali u Budokai Tenkaichi. U neku ruku mi je i drago sto je Godku izbacen iz opticaja, da vidimo ostale kako ce se pokazati.

Meni su mlaki utisci o poslednjoj epizodi DB Super (a i mange).
Bitka sa Frostom je bila previse "pojednostavljena" u odnosu na mangu... nije se osetila dinamika borbe, vec op, malo malo pa transformacija i ringout (za koji ne znam sta da kazem, al aj' mozda objasne sta i kako u narednoj epizodi. Licno bih voleo da se ispostavi da se umesao onaj lik prekrstenih ruku sto je na Sampanjac strani)
A s druge strane, u mangi mi se nije svidelo sto su "zaboravili" da Goku moze da izbaci iz ringa onog medveda zarad isforsirane drame... kao da nikad nisu ucestvovali u Budokai Tenkaichi. U neku ruku mi je i drago sto je Godku izbacen iz opticaja, da vidimo ostale kako ce se pokazati.

i ja mislim da se umesao god of destruction i da je varao. To ce se kasnije provaliti i vratice gokua kao poslednjeg takmicara koji ce resiti stvar (naravno, bice neresen broj pobeda, ali ce uni7 imati poslednjeg takmicara slobodnog, sto bi ih dovelo do konacne pobede)

Ajin ima zanimljivu pricu i likove, sve ostalo je bezveze. Polygon Pictures je radio i Sidonia no Kishi pa nije ovako smarajuci render bio. Od palete boja, 3d efekta, usporavanja, filtera, nista mi se ne dopada u Ajin. Jedino sto valja i sto opravdava koriscenje rendera je dizajn IBM-a. To sigurno ne bi dobro izgledalo da je rucno crtano. Sto se ostalog tice, Ajin je vizuelno odbojan. Zvuk je nista specijalno, muzika je bezveze.

Mislim da cu procitati mangu, da se ne smaram sa anime. Ionako nema nijedan element dobro odradjen zbog kojeg bi vredelo gledati anime.

Znam da nije u pitanju Anime ali ova Manhwa (Korejska manga, sada se pravim informisan :p) je jedna od najboljih koje sam citao. Nije zavrsena, trenutno ima skoro 400 brojeva tako da ima sta da se cita. Mene je odusevila, pogotovo Frankenstajn koji je toliko opicen u ovoj izvedbi da ti izmami kez svaki put kada uleti u borbu. Ubedljivo jedan od najbolje koncipiranih likova na koje sam naisao sto kroz anime sto kroz mange sto kroz knjige. Sasaviji mi je i od Devetoprstog iz Prvog Zakona (The First Law - triologija)

Eto, preporuka od mene:
http://mangapark.me/manga/noblesse

Ladno nisam napisao kako se zove :D Noblesse

Poslednja izmena:
ova Manhwa (Korejska manga, sada se pravim informisan ) je jedna od najboljih koje sam citao

Da, skroz je zanimljiva i dobra ekranizacija bi bila hajd da se nadamo da ce je biti :) Al ima da se cita ...

Jeste tako je, budi se setucka se po gradu i sretne se sa ridjokosim ispred skole. Ono to je, skoro, to :D Ovde su samo preskocili ustajanje iz kovcega, sto se prvih 5 sekundi tice nisam gledao dalje :D

@vkozomar Koliko sam ja skontao ima dve anime. Jedna se bavi desavanjima od pre 800 i kusur godina (to je to sto si ti okacio, ne znam da li ce biti samo jedna ili vise epizoda) i nju radi neki Korejski studio, valjda, i ima druga koja prati desavanja iz stripa koju radi neki Japanski studio (ono sto sam ja okacio).

Poslednja izmena:
Zavrsavam ovu - Noblesse: Awakening Episode 0

Al su je iskasapili neverovatno ovo ko bude gledao a posle citao gadno ce se iznenaditi :) Takodje bi blo bolje da je na original korejskom a ne japanskom al ajd...

Poslednja izmena:
Pa šta je sad preporuka? Čitati pa gledati ili obrnuto?

Zainteresovali ste me, ali i zbunili unapred

Citaj je preporuka ! :)

Imho Manga sama je odlicna i bez da ikad pogledamo film a po svemu sudeci OVa iliti Anime ce biti katastrofa, jednostavno ne prati mangu a po nekim " spoilerima " ne vidim svrhu Animea kako su uradili ovu prvu " Awakening "

Pa šta je sad preporuka? Čitati pa gledati ili obrnuto?

Zainteresovali ste me, ali i zbunili unapred

Batali gledanje (ja jos uvek nisam pogledao) kreni da citas. Nazalost ima samo 400 brojeva za sada a to se stuce u ono 3 dana max. Prethodni put sam je citao pre nekih 6 meseci pa sam pustio malo da se skupi medjutim opet sam sve procitao u jedan dan :/

E da jos nesto, nema pipaka, jedenja ljudski glava i ostalih stvari koje meni licno ne odgovaraju. Ovo mu dodje onako klasicnije, ima krvi i toga ali nema prosipanja organa i ostalih grozota aka Attack on Titan (*** od te mange me boleo stomak). Pocetak je malo sporiji, fokus ume da ide sa jedne na drugu grupu pa na trecu ako ti se i ucini dosadnom obavezno izdrzi makar do prve borbe u kojoj ucestvuje Frankenstajn :D Nema sanse da odustanes posle toga. Najbolje od svega je sto postaje sve bolje i bolje i bolje. Franki kida :D

edit: Nego ljudi da li vi koristite neki program za pracenje anime i manga, ono do koje epizode/broja ste stigli? Ja trenutno sve to kao pisem u notepad mada mi to nekako izgleda primitivno :D

Poslednja izmena:
Da, manga krece sporije Ali pretposavljam da bi se uziveo u likove dok anime pravi papazjaniju verovatno da privuce one koji ne gledaju dok je recimo preqeul sasvim ok

Mene ovaj Noblesse podseca dosta na Bleach, dal sam zatrovan i previse :)

Jel Attack on Titan zaista toliko dobar kako kazu na netu, vredi li gledati, kao prvi anime .. ?

Vrh Dno