Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Није реч о продавцу, него о самом боксу, боље речено чипсету.
Da pogledah malo po netu. Mozda cipset nije los, ali ocigledno su ga lose softwerski pokrili. A i taj prodavac uvaljuje pomalo, tako da je za dvostruko izbegavanje.

Imam Android TV Box
x96 Air (s905x3, 4gb/64gb, android 9.0, 2020.god)

Molim za preporuku aplikacija za gledanje m3u lista.
Trenutno koristim VLC player, ali nema liste kanala, nepostoji pretraga, favorites, itd
Hvala.

Tivimate најбоља плаћена апликација. Можеш и ОТТ навигатор користити - има про верзија да се нађе.

@Jason2004 postoji tema za TiVimate

v4 (2. mart 2025)
Changelog:
  • Added automatic updater for Android TV Tools.
  • Added option to install Stremio+Torrentio
  • Added option to install and activate shizuku (you get quasi-root privileges) and now you can get access to android/data subfolders in Android 12.
  • Added option to disable Google Play Protect.
  • Added Remote Control Emulator.
  • Improved installation of apps that Play Store blocks by identifying them as harmful like Aurora Store.
  • Improved tool to enable Private DNS that blocks advertising (now you can enter manually).
  • Improved method to replace Youtube with Smartube on some TV devices.
  • Improved detection of obsolete adb driver versions
  • Minor improvements and clarifications in the optimizations and performance enhancements options.
  • Aesthetic changes and improved menu organization

Stigoa mi nedavno sa Alija box sa Allwinner H313 K96 2/16GB. Trebao mi neki jeftniji boks sa BT i audio out i WiFi 5GHz.
Posle nekoliko dana cackanja mogu reci prijatno iznenadjenje. Dosao je sa Andorid TV 10. WiFi je korektan na nekoliko metara ide 60-70mbps.
Recimo opsti utisak brzine rada je negde izmedju S905X i S905W2.
Stigoa je sa Netflix (mobile) app koji radi.
Nista to nije spektakularno ali sa obzirom da moze da se nabavi i za 12-13eur, za nekoga kome treba boks za YT, muziku, Kodi, HD filmove a zeli da plati najminimalnije svkako je preporuka.
Postoje na Aliju H313 sa Android 13,14, ali moguce da oni nisu dobar izbor kao sa Android 10.

v4 (2. mart 2025)
Changelog:
  • Added automatic updater for Android TV Tools.
  • Added option to install Stremio+Torrentio
  • Added option to install and activate shizuku (you get quasi-root privileges) and now you can get access to android/data subfolders in Android 12.
  • Added option to disable Google Play Protect.
  • Added Remote Control Emulator.
  • Improved installation of apps that Play Store blocks by identifying them as harmful like Aurora Store.
  • Improved tool to enable Private DNS that blocks advertising (now you can enter manually).
  • Improved method to replace Youtube with Smartube on some TV devices.
  • Improved detection of obsolete adb driver versions
  • Minor improvements and clarifications in the optimizations and performance enhancements options.
  • Aesthetic changes and improved menu organization
Za šta ovo služi, kao alat za instalaciju roma na boxove? Neki univerzalni alat? Nisu mi nikad riknjavali romovi.

Погледај видео - објашњено је.

• Like
Reagovanja: Bon
Kreću polako uređaji sa Amlogic S905X5M :)
100€

Kod:
https://www.amazon.de/waipu-tv-Fernbedienung-Beleuchtung-Fernsehen-TV-Sender-Schwarz/dp/B0DXLDS1C6

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Gde ga iskopa? :D Ocigledno prvo krecu sa slabijom S905X5m verzijom, pa ce full S905X5 kasnije.

Evo ga jedan pravi X5

A evo malo i ovoga :D:

Sa ovim vec nema sale... 😅
ima na amazon de da se uzme vec ja mislim da je to taj

71eWEaj1uSL._AC_SL1500_.jpg

Kod:
https://www.amazon.de/Thomson-270-Sprachsteuerung-integriertem-Lautsprecher-Swartz/dp/B0DJT7JRWT
Trenutno 100€

Poslednja izmena:
Може поново да се гледа - исечен "спорни" део.
Како им је био споран када је замагљен и без тона? :unsure:
I onda se pitamo kako se pojavljuju reklame na netu o onome sto smo pricali uzivo sa nekim nedavno :)

Valjda sam pogodio temu.
Imam neki Fox televizor koji je baziran na androidu, ali nema Android sistem.
Mogu na njemu normalno da instaliram svaki APK - kada ga sam skinem i prebacim preko USB -a.
Da li možda ima način da instaliram neki custom android rom?

To je specifično za taj televizor, mora imati podršku zajednice, ali zašto bi to radio? Ako instaliraš APK znači da ima Android. Instaliraj šta ti treba, zašta će ti tačno custom ROM?

Valjda sam pogodio temu.
Imam neki Fox televizor koji je baziran na androidu, ali nema Android sistem.
Mogu na njemu normalno da instaliram svaki APK - kada ga sam skinem i prebacim preko USB -a.
Da li možda ima način da instaliram neki custom android rom?
Nemoj da se zezaš sa time i da upucaš televizor nepotrebno.
Custom romovi nikada nisu kompletni. Sigurno bi iygubio vise nego što bi dobio.

To je specifično za taj televizor, mora imati podršku zajednice, ali zašto bi to radio? Ako instaliraš APK znači da ima Android. Instaliraj šta ti treba, zašta će ti tačno custom ROM?
Pa bilo bi jednostavnije da imam Play prodavnicu nego da ručno skidam aplikacije. Ovako nemam ni ažuriranja za aplikacije.

Televizor kao i android box imaju na play store samo aplikacije koje su za TV, a toga nema toliko puno. Instaliraj alternativni store, APK Pure ili tako nešto, pa prati i ažuriraj sam šta ti je bitno. On će ti dozvoliti da pokušaš da instaliraš i aplikacije koje nisu za TV, neke u nekim verzijama mogu da prorade (imaćeš istoriju svih prethodnih verzija). Mi smo tako gledali Netflix na starom televizoru preko EON box, dok nisam rakrstio sa SBB i kablovskom uopšte, pa smo prešli na kršten android box i IPTV.

Instaliraj aurora store pa ćeš moći preko nje da ažuriraš aplikacije samo ćeš morati da koristiš miš.

Jel na Vontar-u može ova nova Move app od Mts-a? Ja sam instalirao ali mi izbacuje grešku da uređaj nije registrovan...

Pojavio se mi box s 3rd gen na aliexpressu. jeftiniji prodavci oko 60$ sa slanjem.
P.S. Znam da ima tema za mi box, nećemo diskutovati, samo obaveštenje o istom.

Nazad
Vrh Dno