Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ja i dalje odgovorno tvrdim da najbolji daljinski ima Onn 4k pro

Taj daljinski bukvalno sve pokriva i dobijete ga u pakovanju
jednostavan raspored i dizajn, ima i RF/ BT, i par custom dugmica
backlight i find my remote

Nisi razumeo...
Ono sto se dobije u pakovanju nije klasican generic daljinac kakav inace dobijes od proizvodjaca,
u ostalom napisao sam dovoljno detalja za onog ko razume razliku.

Shield i apple tv su top par praznih mesta, pa onda Onn 4k pro, Streamer, Leap s3 pro, Cube, itd. Najbolji daljinski i UI koji klizi definitivno apple tv. Shield odnosi pobedu u svemu ostalom.

I meni je super ako gledamo lepotu i kako lezi u ruci, ali nema ni pribliznu funkcionalnost kao ostali.

Da li apple uredjaj radi pod androidom? Ovo je tema za android boxove, mrs iz teme :ROFLMAO:
bakara, nije lepo da hvalis box koji mi drugi ne mozemo da dobavimo. Pevate hvalospeve o tom boxu, a ja cucim u cosku i jecam

Ja i dalje odgovorno tvrdim da najbolji daljinski ima Onn 4k pro

Taj daljinski bukvalno sve pokriva i dobijete ga u pakovanju
jednostavan raspored i dizajn, ima i RF/ BT, i par custom dugmica
backlight i find my remote
Mene recimo kod njega nervira sto ne mogu da isprogramiram da pali Logitech zvucnike. Sto npr. sa Amazonom radi bez problema.

Onn moze da ih stisava i pojacava preko IR, ali ne i da ih upali kada pali i TV...

@tambur88 Nisi dobro razumeo šta hoće @veljkoka. On je rođen naopako i neće box koji koristi AndroidTV (ili "Google TV" šminku, svejedno) nego hoće box koji koristi Android za telefone 😂😂😂😂 a da taj takav frankenštajn ima istovremeno i podršku za Dolby Vision i sve ostalo 😂

Kaže bolje airmouse i UI za telefone nego daljinac i "sto puta" da klikće po daljincu i UI prilagođenom za TV. Opasna je to patologija 😂😂😂😂

imamo ovde temu za daljince
@tambur88 Nisi dobro razumeo šta hoće @veljkoka. On je rođen naopako i neće box koji koristi AndroidTV (ili "Google TV" šminku, svejedno) nego hoće box koji koristi Android za telefone 😂😂😂😂 a da taj takav frankenštajn ima istovremeno i podršku za Dolby Vision i sve ostalo 😂
nelicencirani android i licencirani dolby :sneaky:

Samo Nvidia shield
Daljinski mu vredi svaki euro
Ovaj Googlov je toliko smeće
JA sam od pocetka koristio obican android i navikao sam se na apk za njega i air mouse. Ja koristim eon, move go i poneke krekovane apk i za moj nacin koriscenja mi je prakticniji obican android. Plus ne koristim streaming servise i pa mi i ta najveca boljka ovog androida i ne smeta toliko. Jedino me zanima da li ce mi praviti smetnje kod ovih novijih ripova koji su u dolby vision ili hdr+. Meni ni cena ne igra toliko ulogu, ali hocu obican android.

Kaže bolje airmouse i UI za telefone nego daljinac i "sto puta" da klikće po daljincu i UI prilagođenom za TV. Opasna je to patologija 😂😂😂😂
Jok nego cu kao ti, box da povezem na rapsbery, a njega na ruter, a ruter ide direktno u Tv, pa dobijes reumu dok sve isklikces i popalis. :ROFLMAO:

Jok nego cu kao ti, box da povezem na rapsbery, a njega na ruter, a ruter ide direktno u Tv, pa dobijes reumu dok sve isklikces i popalis. :ROFLMAO:
Nemoj se džabe blamirati ovakvim izjavama.

Jedino me zanima da li ce mi praviti smetnje kod ovih novijih ripova koji su u dolby vision ili hdr+
Box koji nema licencu za DV prosto i jednostavno ne može da pusti kao DV. Nego će ako video koji gledaš koristi DV profil koji ima "fallback" na običan HDR10 tu HDR10 varijantu da pusti. A to je na 99% TV-ova prometno tamnije u odnosu na DV režim.

Nemoj se džabe blamirati ovakvim izjavama.
😂
Box koji nema licencu za DV prosto i jednostavno ne može da pusti kao DV. Nego će ako video koji gledaš koristi DV profil koji ima "fallback" na običan HDR10 tu HDR10 varijantu da pusti. A to je na 99% TV-ova prometno tamnije u odnosu na DV režim.
Ne razumem se toliko, vidis to mi se ne dopada, sada gledam ove skuplje ugoos, pise da podrzavaju DV, ne verujem da bas smeju toliko da lazu, iako su kinezi, npr ovaj SK1.
Meni je samo bitno da mogu da reprodukuju ove ripove jer ja skidam to na hard pa gledam posle oreko kodija. Ako nista sigurno cu uzeti neki tv sa androidom pa cu mozda preko njega, ali sam voleo da imam box koji to moze.

Ne razumem se toliko, vidis to mi se ne dopada, sada gledam ove skuplje ugoos, pise da podrzavaju DV, ne verujem da bas smeju toliko da lazu, iako su kinezi, npr ovaj SK1.
Ugoos SK1 koristi Amlogic S928X-K. -K i -J podverzije Amlogic čipova jesu licencirane za reprodukciju Dolby Vision. Varijante bez tih sufixa na kraju nisu. Npr uređaji sa S905X4 (poput najnovija 3 modela Eon boxa) ne mogu da puste DV kao DV dok uređaju sa S905X4-J mogu.

I ti Ugoos su tako blesavi kao i ti: plate licence za neke stvari a onda istovremeno neće da pošalju uređaj da prođe testiranja i dobiju AndroidTV OS 😂 Tragično.

Zdravo svima.Pozdrav iz Makedonije.Hteo sam da pitam.Koristim Move iz Mtel i na Hisense tv imam aplikaciju ali ne svigja mi se kako radi.U sobi imam ona arris android box sta daju za jedan tv i preko android boxa radi znacito brze.E sad u salonu kod hisense tv imam i vontar W2 box ali kod njega kad instaliram move aplikaciju pise da ured nije registrovan i zato ne mogu da koristim move na boxu.Ima neki hack ili ako stavim slimbox na boxu ima da radi Move ili opet isto ce da bude.Stremio i se drugo radi super ali evo Move nece.

Zdravo svima.Pozdrav iz Makedonije.Hteo sam da pitam.Koristim Move iz Mtel i na Hisense tv imam aplikaciju ali ne svigja mi se kako radi.U sobi imam ona arris android box sta daju za jedan tv i preko android boxa radi znacito brze.E sad u salonu kod hisense tv imam i vontar W2 box ali kod njega kad instaliram move aplikaciju pise da ured nije registrovan i zato ne mogu da koristim move na boxu.Ima neki hack ili ako stavim slimbox na boxu ima da radi Move ili opet isto ce da bude.Stremio i se drugo radi super ali evo Move nece.
Mislim da moras registrovati preko supernova ott-a da sodas Novi uredaj mislim da je 4 ili 6 brojeva zaboravio sam

Ugoos SK1 koristi Amlogic S928X-K. -K i -J podverzije Amlogic čipova jesu licencirane za reprodukciju Dolby Vision. Varijante bez tih sufixa na kraju nisu. Npr uređaji sa S905X4 (poput najnovija 3 modela Eon boxa) ne mogu da puste DV kao DV dok uređaju sa S905X4-J mogu.

I ti Ugoos su tako blesavi kao i ti: plate licence za neke stvari a onda istovremeno neće da pošalju uređaj da prođe testiranja i dobiju AndroidTV OS 😂 Tragično.
Nisu blesavi vec im se verovatno isplati, a i lepo sto postoji sloboda izbora, pa neka svako uzme sto zeli. Eto vidis, meni je u stvari trebala ova informacija, znaci ova dva procesora podrzavaju sve ove popularne kodeke. Bas cu procunjati da vidim sta ima od ugoosa, a da ima ovaj slabiji procesor, ne znam koliko mi se isplati da dajem preko 200€ za ovaj najaci model obzirom za sta ga koristim.
Jos jedna stvar, ja cu uzeti najverovatnije neki tcl sa android tv, tako bilo sta da mi zafali ovamo, mogu njega iskoristiti kao bekap

Eto vidis, meni je u stvari trebala ova informacija, znaci ova dva procesora podrzavaju sve ove popularne kodeke.
Ne, ne znači, nisu 2 procesora već su 2 sufixa u nazivu modela koja Amlogic koristi kao indikator da su licencirani za dodatne stvari. Bilo koji njihov SoC iz aktuelne ponude u teoriji može biti dodatno licenciran za neku funkcionalnost.

Pa, koliko vidim Mi box ima lošiji proceosr od ovih koje si naveo da podržavaju kodeke?

Mi Box има скоро 10 година стар процесор па на основу тога треба прилагодити очекивања, знам да је и Шилд матор, али је од старта био у високој класи, а не кинеска конфекција.

@Lanikor možda to tebi deluje da je dlaka u jajetu, ali najmanji problem je da odem i kupim to za tu siću od 50e kako ti kažeš, ali zašto da ne pitam ljude koji znaju šta preporučuju i na kraju možda odustanem od te kineske konfekcije i dodam još para, pa uzmem nešto mnogo skuplje od tih 50e. :D Zato sam i postavio ovde pitanje, jer se ovakva stvar kupuje da traje par godina, a ne da se zezam i igram svakih godinu dana, zato što nešto ne podržava neku aplikaciju ili platformu... Zbog toga se i gleda dlaka u jajetu, kao kada kupuješ kola.

Ne, ne znači, nisu 2 procesora već su 2 sufixa u nazivu modela koja Amlogic koristi kao indikator da su licencirani za dodatne stvari. Bilo koji njihov SoC iz aktuelne ponude u teoriji može biti dodatno licenciran za neku funkcionalnost.
Ja na prvi pogled nadjoh ova dva, sto se malo povoljnijih tice:

Samo kod ovog mecool-a mi nije jasno da li je atv ili obican android, u opisu stoji obican android.
Ima li jos sta zanimljivo, od novijih stvari, zaboravih da kazem i android 11 je pozeljan pa na gore, jer ja bih ovo koristio vise godina, da ne pozne brzo da gubi podrsku za neke aplikacije?

@s4m3m4n Ma kakva kola, kao klimu da uzimate! Koliko troši, kako greje, ima li Wi-Fi... 😁 Iskreno da vam kažem drugari, lakše se ja odlučim za auto, nego vi za Android box... Uzmite onaj Homatics R 4K Plus, imate recenziju kod Saleta na kanalu i mirni ste. @veljkoka Koje su prednosti običnog Android sistema u odnosu na Android TV, ne kapiram?

@iker7
Navikao sam da koristim airmouse, a sa njim je lakse kada je obican android, probao sam da ga koristim na android tv i nije mi to to.
Nikakve prednosti nema, u stvari ima vise mana nego prednosti, ali ja planiram da uzmem na leto i neki tv sa androidom tako da su mi streaming servisi nebitni, mogu ih tu koristiti ako bude potrebe. Ja sam sinoc postavio pitanje, ne biram mesecima hahah, u principu mi se ne zuri, ako naleti neko snizenje kupicu i cao. Mozda i ove skuplje modele, videcu jos.

Samo kod ovog mecool-a mi nije jasno da li je atv ili obican android, u opisu stoji obican android
Naravno da nije "običan" Android. Sve ima u opisu nego ti ne znaš da pročitaš 🤣 I ne znaš da ne može da bude Netflix certified box i Chromecast a da koristi budževinu.

Se4858408338f46aeb63bee2d79576780x.jpg_640x640q90.jpg

Jel ne vidiš na slici GoogleTV launcher? 🤣

Poslednja izmena:
Nešto me zeza Vontar X4. Ne mogu da updatu-jem na bovu verziju Slimbox-a, ne vidi se USB Hub iz Amlogic USB Burrning Tool.
Mislim da je do USB kabla ili Win10.
Na njemu je Slimbox 11.26 i tek sada videh da je na sajtu aktuelna v. 11.35.

1. Ima li nečeg bitnog što propuštam ako ostavim na 11.26?
2. Koja verzija Amlogic USB Burrning Tool je najpogodnija za Win10? ( radila mi je v.3.2.8 zadnji put)
3. Ima li nečega promenjenog bitnog u Amlogic Driver?

PS
Koristio sam bez većih problema još od W2 i do sada bar 20-tak puta flešovao Slimnox u zadnjih par godina ;(

Nazad
Vrh Dno