Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Evo utisaka posle najnovijeg updatea za Mibox 3. Box se sad ,,budi,, bez ikakvih problema ali avaj pojavio se nov problem koji je imao @Love Hunter na Mibox S. Naime toliko laguje da je to neverovatno. Brzina neta mu je negde izmedju 1 i 3Mb. Samo restart pomaze i onda radi sve kako treba. Onda sam nasao resenje. Pre nego ,,ugasim,, box iskljucim mu Wifi. Sutradan kad ga ,,upalim,, nema nikakvog laga,ukljucim mu Wifi i sve radi kako treba. Jeste da ima par klikova daljincem vise,ali je brze nego da se odradi restart. @Love Hunter hvala za info u vezi AV risivera. U fazi sam nabavke istog pa je dobro to znati.

Auuu, dakle welcome to the Oreo krshware :) Dobra fora za gasenje mreze - ali ja sad imam disabled WiFi, dakle samo ethernet, i isto bih mogao da probam - smor i cimanje vs. da radi non stop.

E ako moraš svaki put ovo raditi onda hbg

Taj rad. :wall: Zbog te nihove (dzudzili?) brljotine sam morao da iskljucim CEC pa palim i gasim ekran (TV) na ruke.. :whip:

Mi box radi odlično, ali se ovde na temi javljaju samo da se žale, trenutno je na Aliju svega 40ak eur, što je sjajna ponuda.

Radi odlicno sem ako nemas problema kao Gileb, ja i ostali koji mozda ni ne znaju za ovu temu ovde na benchu. Meni sada lepo radi - ali ga ne gasim... doduse bilo je par update-a za Android TV Core services itd. Ko zna sta su pajseri peglali.

Pa ako hoces samo za youtube i za kodi mozes da uzmes u sustini bilo koji box koji ima s905x2 procesor. Ja koristim x96max a imam i beelink gt1 mini i nema neka velika rezlika. Cak je na gt1 mini procesor na 1.8Ghz a na x96max na 1.9Ghz. Samo gledaj da uzmes verzije sa 4gb rama. Mibox ima po meni dosta problema u zadnje vreme i totalno mu je zastarela oprema.
Uz napomenu da YT u verziji za ATV daje mnogo mnogo bolji UX. I nema komentara za videos :d

Zastarela oprema za Mibox?! Sta to uopste znaci?! Sta treba da ima gejmped, SIM karticu itd?

Pa rekli su ti da vratiš fabrička podešavanja, kod mene radi po ceo dan Kodi, YouTube, Netflix, NRK i sl. Nemam klasičnu tv pretplatu, i sve sadržaje gledam isključivo preko Mi Box, svakako bih napisao da ima nekih problema, tj. tražio alternativu.

Vratio sam na pocetku "karijere" - a sad 2x da to radim opet nemam vremena. Nekad mozda i uradim. Za sad radi lepo bez gasenja.

Kad smo kod toga da ti radi sve lepo - da li tu ukljucujes i DTS zvuk? Da li sluas zvuk samo na TV-u ili imas neki risiver izmedju? Jer eto to nije nikome na celom redditu uspeo da proradi kako treba, a problem je verovatno to Orea.

Poslednja izmena:
Slušam na tv, ne znam šta je DTS, sve što gledam ide sa zvukom. :)

Kako resiti problem sa youtube-om na GT1 Ultimate. Kada pustim neki video na yt bude sav zelen i ima velika pikselizacija.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka

Meni se desi da nekada zamrzne slika.
Skinuo sam 2.0.5 verziju za Android Tv

Kako resiti problem sa youtube-om na GT1 Ultimate. Kada pustim neki video na yt bude sav zelen i ima velika pikselizacija.

Poslato sa LYA-L29 uz pomoć Tapatoka
На минију немам никакав проблем, јеси ти на седмици и даље?

Писао сам већ.
Инсталирај Јутјуб за андроид ТВ. Ради и 4К.

Послато са MI 6X уз помоћ Тапатока

Potvrđujem: ATV aplikacija radi sasvim solidno a i lakše se njome manipuliše preko daljinskog

Послато са SM-N950F уз помоћ Тапатока

Uz napomenu da YT u verziji za ATV daje mnogo mnogo bolji UX. I nema komentara za videos :d

Zastarela oprema za Mibox?! Sta to uopste znaci?! Sta treba da ima gejmped, SIM karticu itd?

Sa zasterelom opremom mislim na to da ima samo jedan USB i taj je USB 2.0. Da ima samo 2GB ram i 8GB interne. Da je CPU zastareo (izaso 2016 i bazira na 28nm arhitekturom) i nema LAN prikljucak.

Mi Box uopšte nije namenjen ljudima kojima treba 16 GB RAM, 1 TB storage, LAN, 3xUSB, octa-core CPU, water cooling, itd.

Mi Box je uredjaj koji je namemjen ljudima koji žele da uživaju u "plug and play" sadržaju sa poznatih izvora - Netflix, YouTube, Play Music, Play Movies (ili kako se već zove), HBO, Spotify, itd.

Ne treba mi 10 kablova konektovanih u TV box i koji će praviti ruglo na TV polici...

Ne kažem da je savršen ali meni lično je odličan i ispunio je sva očekivanja.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

+1 Cak i Kodi radi odlicno. Da nema problema sa interlanced strimom i Eon bi bio savrsen.

Nisam ja ni reko da je on los i znam tacno cemu sluzi ali bi ipak hteo da ima 2 USB prikljucka (jedan za air mose drugi za flesku ili externi hard) i da ima CPU koji je malo moderniji. Ako hoces Kodi i youtube mozes da uzmes bilo koji android box, radice na bilo koji koji ima s905x, s905w ili rockchip CPU, ne moras da platis za to 60-70eur. Ako stvarno hoces nesto kvalitetno po meni je sad best buy Beelink GT1 mini, ako neces da platis mnogo a da imas opet dobar box koji pruzi fleksibilnost uzmi box sa s905x2 CPU. A ako hoces streaming, plug and paly, youtube, kodi i Netflix da ti rade u 1080p i na gore uzmi mibox a mozes da uzmes i fire tv.

Ja na primer skidam dosta filmove i serije u 1080p na eksterni a koristim i air mose pa mi trebaju 2 USB.
A to sto pricas o 16gbram i water cooling je totalna van teme.

Poslednja izmena:
Nije van teme, samo sam namerno preterao jer imam utisak da ljudi od TV boxa očekuju da najmanje bude TV box.

Nije van teme, samo sam namerno preterao jer imam utisak da ljudi od TV boxa očekuju da najmanje bude TV box.

Pa ne koristimo svi samo 2-3 aplikacije,gde nadje google movies :)pre neki dan je neko spomenuo amazon prime -prosto nisam mogao da verujem :)

I to je moja poenta...

Ko želi da od boxa napravi gaming konzolu, media server, ne-znam-ni-ja-sta još, za njega Mi Box i nije predviđen. ;)

I to je moja poenta...

Ko želi da od boxa napravi gaming konzolu, media server, ne-znam-ni-ja-sta još, za njega Mi Box i nije predviđen. ;)

Bas zato i kazem da je zastarela tehnologija u mi box, jedina mana kod Beelink mini je da nema Netflix preko 480p a ipak mi zivimo u srbiji gde postoji piraterija sto se tice filmova i serije. Zbog cega da platim iste pare za mnogo manje, zbog cega da kupim mi box ako mi Beelink daje mnogo vise. Sve sto izlazi na bilo koji streamig provider nakon 2-3 sata izlazi na sve (ilegalne) sajtove. Mi box je ok ako stvarno placas Netflix itd a kod nas i nema neki smisao. J. Babic lepo kaze da ne koristimo svi samo 2-3 aplilacije, ja mogu da pustim klincu svaku igricu na Beelink a na Mi box mogu ku...
Ako hoces stvarno da ti radi sve streaming itd. a hoces da ti bude plug and play onda ti mnogo bolje da kupis Fire TV nego Mi box jel Fire TV stvarno podrzava sve sto zelis.

Poslednja izmena:
Pa treba opravdati investiciju u mi box :)

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Hahahaha, ma ceo biznis plan mora se pravi za kupovinu Mi Boxa. :d U to ime, mogao bih naručiti još jedan dok su ove akcije na Aliju.

kad smo vec kod igrica za box sta je najbolje uzeti za istu namenu,neki gamepad?El moze neka preporuka,ja imam qwerty tastaturu sa trackapdom ali igrice preko toga ne mogu da se igraju

touchpad je glupost, treba ti airmouse i bilo koji BT gamapad

U sustini losa je podrska za igre, a i google bi mogao malo bolju podrsku da da za igre, gamepadova i upotrebu daljinskog za android i onda ne bi toliko kukali ni na jedan box.

Poslednja izmena:
Kako se Nvidia Shield snalazi sa interlaced strimom koji šalje EON?
Kakva je slika u poređenju sa Mi Box-om?
Znam da je to već pominjano na forumu ali ne mogu da nađem.

Prelistaj malo eon temu, imaš jedan obiman post o tome pri kraju. Ukratko, snalazi se. [emoji4]

Ovi kinezi na MiBox-u smanjili dimenzije, a izbacili ethernet port, kao da će ga neko po džepovima nosati. Ima li možda neko info kada izlazi ovaj Mecool KM3, čini mi se da će biti za klasu bolji od MiBox-a, a ne puno i skuplji.

Kako to misliš kad izlazi? Pa ima ga svuda?

Nazad
Vrh Dno