Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Pisao sam u temi za android aplikacije ali nisam dobio odgovor pa cu i ovde. Imam Android Box X96 Max. Hocu da na njemu skidam torrent a da sa telefona dodajem sta zelim da skinem. Kao sto radi uTorrent remote sa mobilnog na pc.

Probao sam uTorrent ali nece. Da li je neko koristi ovu varijantu.....?

Hvala.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

Pa to ti objašnjava situaciju. Neka me neko ispravi ako grešim ali to ti i jeste neki max na 2.4ghz.

Послато са SM-P601 уз помоћ Тапатока
Mislis da je ovo seckanje na kodiju posledica toga sto je bwzicna mreza kompani modema na 2.4Ghz?

Sent from my C105-8 using Tapatalk

Kakva su iskustva sa

€ 13,96 36%OFF | W1 2.4G Air Mouse Wireless Keyboard 6-Axis Motion Sense IR Learning Remote Control w/ USB Receiver for Smart TV Android TV BOX
https://s.click.aliexpress.com/e/i0RMOBA

Il je ipak bolji onaj air mouse c120?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Meni je c120 odličan. Jedina mana za mene što nema backlight

Обећао сам да ћу "пропустити кроз руке" Vontar X96 max. У питању је верзија 2/16.
Све у свему, задовољан сам како ради. Фабрички лаунчер је некаква копија Андроид ТВ лаунчера и лепо изгледа. Инсталирани су Modbro, Netflix од којих нема вајде (за нетфликс немам налог), јутјуб андроид тв верзија, а ту је и KD player - преименовани КОДИ. У кодију су инсталирани егзодус, конвенант и још пар неких спортских адона које нисам проверавао како раде. Нисам из простог разлога што колеги који је узео овај бокс КОДИ је "шпанско село". Лакше ће се снаћи са терариум/титаниум и сличним апликацијама за филмове.
Што се рада тиче - прилично је брз. Јутјуб сам ажурирао на верзију 2.0.0.17, пошто задње верзије пријављују проблем по изласку из апк. Иначе, јутјуб пушта 4К видео без проблема. Кад сам код 4К - тест видео 4K h264 120 mbps као и 4K h264 180 mbps штуца приликом репродукције. Ипак, 4K h264 hevc 10bit 120 mbps као и 4K hevc 10bit 180 mbps раде без икаквих проблема.
Да ли заслужује препоруку - ДА.

Poslednja izmena:
Upravo mi je stigao na adresu Vontar X96Max.
CPU: Amlogic S905X2
RAM: 4GB
SSD: 32 GB
CENA: 51 USD

20190129_205526.jpg
Jako sam srećan jer mi je stigao tačno nakon 20 dana od kupovine na AE-u. Nisam ocarinjen, opština je Novi Beograd. Javljam utiske za par dana...

Da ponovimo, iz ličnog iskustva: ne instalirajte SuperSU na X96 MAX jer neće hteti da se butuje. Lako se flešuje novi firmware, ali bolje izbeći.

А да ли си пробао магиск да инсталираш уместо суперСУ?

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Odličan je W1, ja ga imam 2-3 meseca i radi savršeno, baterija dugo drži i mogu da i palim i gasim box (probox 2 air plus) sa njim tako da fabrički daljinac i ne koristim. I kod njega je po meni jedino mana što nema backlight.

Odličan je W1, ja ga imam 2-3 meseca i radi savršeno, baterija dugo drži i mogu da i palim i gasim box (probox 2 air plus) sa njim tako da fabrički daljinac i ne koristim. I kod njega je po meni jedino mana što nema backlight.

Može predlog za još neki daljinski koji obavezno može da pali i gasi uređaj (bio bi jedini daljinski u upotrebi), poželjno da se odmah može kod nas kupiti, ako ne onda Ali.

Apropo ATV price, mene recimo zanima na kom boxu radi Netflix, ATV verzija, jer ova verzija za mobilne zahteva misa/tastaturu i smaranje mi je.
Da li MiBox? ili shield jedino resenje? FireTV podrzava verovatno...

Konkretno sam sad na mom x96mini ukljucio hdmicec, posto tastaturica redovno dobije noge i koristim daljinski od tv-a.
Fali mi samo HOME dugme, posto prakticno rade strelice, ok i back.

EonTV uglavnom radi OK, KODI dobro radi - i onda netflix gledam kroz kodi.Sam netflix client je neupotrebljiv.

Koji je bitrate snimka?Probaj isti video sa usb...
Ovo mi je seckalo npr.
Evo specifikacija snimka...
98d1c53aab13c20e3673c10b2d256275.jpg

Sent from my C105-8 using Tapatalk

Upravo mi je stigao na adresu Vontar X96Max.
CPU: Amlogic S905X2
RAM: 4GB
SSD: 32 GB
CENA: 51 USD

Pogledajte prilog 264836
Jako sam srećan jer mi je stigao tačno nakon 20 dana od kupovine na AE-u. Nisam ocarinjen, opština je Novi Beograd. Javljam utiske za par dana...

To je Android samo, dakle nije ATV? I ja ga merkam za drugu lokaciju - posebno zbog one tastaturice - da zameni netbook za obican surf + YT

Молим модераторе / уреднике да у први пост убаце препоручене андроид боксеве, како би избегли да сваких 5-6 страна поново препоручујемо једно те исто.
Дакле препорука су следећи:
1) beelink gt 1 ultimate
2) beelink gt 1 mini
3) xiaomi mi box 3
4) xiaomi mi box s
5)nvidia shiel
Редослед је произвољан. Препоручени боксеви су ценом преко 50€ и проверено одлично раде. Квалитет израде је такође одличан. За цене од 25-50€ важи колико пара толико и музике. Може да се натрчи на добре примерке, али исто тако и на кршеве.
Што се чипсета тиче
1) amlogic s912
2) amlogic s905x2
3) amlogic s905x
Остале по могућству избегавати.

Xiaomi mi s, cuo sam da ima poteskoca nekih.
Imam njega u ponudi, 3 nemam. Sta mislim da kupujem ili ne ovaj model S?

Sent from my Mi Note 3 using Tapatalk

А да ли си пробао магиск да инсталираш уместо суперСУ?

Nisam. Probao sam dva različita firmwarea za beelink GT1 na mom X96 MAX, i pošto nisu bili rutovani pomislio sam na Magisk, ali sam odustao i vratio fabrički firmware koji je rutovan. Neću mu ništa od tih stvari dodatno instalirati, u principu nije mi toliko bitno.

Inače, nakon flešovanja GT1 firmwarea na X96 MAX, ne radi display i ne radi reset/recovery dugme unutar AV porta. Fabrički fimware sam vratio preko kompjutera i M/M USB kabla, ali ima začkoljica. Na PC se ubode kabl u 2.0 USB, pusti se Burning tool da radi, a tek tada se ubode kabl u 3.0 USB na Boxu. Postupak traje između tri ipo i četiri minuta.

Hoćete da kažete da je Xiaomi Mi Box 3 bolj od novog modela Xiaomi Mi Box S?

Генерално, скоро да нема хардверске разлике између mi box 3 и mi box s.
Једино је кућиште другачије, и чини ми се даљински.

Bolji je Mi Box S i ko sad kupuje ako može da bira treba njega da uzme.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

To je Android samo, dakle nije ATV? I ja ga merkam za drugu lokaciju - posebno zbog one tastaturice - da zameni netbook za obican surf + YT

U pitanju je klasičan Android. Početna strana izgleda jako siromašno. Apdejtovao sam ga odmah (OTA) na poslednju verziju iz 22-JAN. Ne primećujem neke veće bagove i sve radi zaista brzo. YT radi fantastično brzo, a možda je subjektivno ali neki video fajlovi sa eksternog harda kao da mi izbacuju veći fps nego što je to bio slučaj na generičkom smart TV plejeru. Takođe ono zbog čega sam jako zadovoljan jeste da USB 3.0 port bez problema vidi moj 2TB eksterni HDD koji sam nakačio. Na drugi USB 2.0 port nakačen je adapter za bežični miš koji radi u najboljem redu. WiFi mreža radi u najboljem redu.
20190131_003612.jpg

Генерално, скоро да нема хардверске разлике између mi box 3 и mi box s.
Једино је кућиште другачије, и чини ми се даљински.

Najbitnija razlika je sto je S model za internacionalno trziste, aka global verzija, dok je kineski 4S za njihovo.
Dakle sustina je u softveru - njihov ima "njihove" aplikacije a ovaj je vanila ATV.

Bolji je Mi Box S i ko sad kupuje ako može da bira treba njega da uzme.

Sent from my MI 8 using Tapatalk

Bas tako. Evo stigao i moj S konacno, ali avaj, ode da ga svinjska hunta osmotri i rebne me po dzepu. Sad cekanje jedno 2-3 nedelje, brze je stigao iz Singapura. :wall:

Inace kod zvanicnog Mi uvoznika za Srbiju model S stize krajem februara na lager. Bas da vidimo koja ce cena biti.... mozda izadje i jeftinije nego ovo sa AE + harac svinjske hunte. Da ne pricam garancija 2G.

Poslednja izmena:
Najbitnija razlika je sto je S model za internacionalno trziste, aka global verzija, dok je kineski 4S za njihovo.
Dakle sustina je u softveru - njihov ima "njihove" aplikacije a ovaj je vanila ATV.

Bas tako. Evo stigao i moj S konacno, ali avaj, ode da ga svinjska hunta osmotri i rebne me po dzepu. Sad cekanje jedno 2-3 nedelje, brze je stigao iz Singapura. :wall:

Inace kod zvanicnog Mi uvoznika za Srbiju model S stize krajem februara na lager. Bas da vidimo koja ce cena biti.... mozda izadje i jeftinije nego ovo sa AE + harac svinjske hunte. Da ne pricam garancija 2G.

Bilo je pitanje vezano za Mibox 3 i Mibox S. Mibox 4s se nije pominjao,i tacno je to sto si napisao za njega. Mibox S ima androd 8.1 a Mibox 3 8.0. Kod zvanicnog uvoznika Mibox 3 je 12000,tako da ovaj novi nece biti jeftiniji sigurno. Znaci da ces sa sve nametima ustedeti najmanje 4000d. Ja sam,a i neki ovde,imao srecu da prodjem bez carine,tako da sam ustedeo 6000d u odnosu na cenu kod zvanicnog uvoznika.

Ljudi, ako imate nekoga ili nekoga ko ima nekoga u Republici Srpskoj (BiH).
Kod nas je bez carine uvoz do 300KM (150€).
Vjerujem da vam to nije teško organizovati, a ušteda nije mala.

Nazad
Vrh Dno