Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Ja sam se bas iscimao dok mi nisu poslali Mi Box S. Problem je zaliha jer se prodaje kao blesav.

Prvo sam sa GearBesta naručio, a onda i otkazao, uzeo refund pa naručio na Aliju.

Inače, šaljete poruke prodavcu. Meni je pomoglo da ubrza slanje.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

To na GearBest je postao standard.
Stave akciju na proizvod koji nemaju. I dok uradiš refund prođe popust black friday i na Aliju i na eBay...
Zbog toga sam ih precrtao sa liste.

Imam taj problem sa Mi Box S-om .Preko wi fi ja oce da se zaglupi strasno.Na svim drugim uredjajima ima ok wi fi.Moram da ga iskljucim sa napona i ponovo ukljucim i onda radi normalno neko vreme.Kad pocnu problemi sa protokom neta i druge aplikacije mi seckaju kao i kursor misa.Narucio sam lan to rj45,pa cu da vidim kako se ponasa.
Inace na poslu kada ga prikljucim na wi fi radi sve fluidno.Znaci da mu smeta moja mreza,moj ruter

Da nemas mozda ukljucen neki blutut risiver,uredjaj kuci? Meni on pravi problem na Miboxu 3.

Iskljucio i opet ista prica cim izadjem iz kodija izbrise lambdascrappers

Отправлено с моего SNE-LX1 через Tapatalk
Evo ja sam ovo uradio i od tada se ne brise vise

Reboot your system then install lambda scrapers from the exodus redux settings. Then go to add-ons. Go to settings. Activate expert level settings. Click on dependencies and find lambda scrapers. Open it and hit update and click the exodus repo. It will re-download and be permanent

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Uzeo A5X max neki dan i sve je super dok se ne update-a google store.
Ne otvara ga, uninstall update-s pomaže ali kratko. Probao sam sve živo i ništa.
Oreo 8.1

Koj popcorntime ili klon preporučujete za roditelje? Kodi im je komplikovan.

Još jedan glas za Stremio. Meni je on i inače primaran za stream serija i filmova na PC, telefonu i boxu.

Jesu li stremio i servio slicni programi? Imam servio, ali kada pustim preko box-a neki full blue ray zna da secka i prijavljuje da je izvor spor. Pretpostavljam ds je nesto do kompa, da li je mogucw da mi je net slab, imam telekom 50/8?

Sent from my C105-8 using Tapatalk

Serviio radi u internoj mreži, nema veze sa netom. Negde između kompa-rutera-boksa je sporo.

Jesu li stremio i servio slicni programi? Imam servio, ali kada pustim preko box-a neki full blue ray zna da secka i prijavljuje da je izvor spor. Pretpostavljam ds je nesto do kompa, da li je mogucw da mi je net slab, imam telekom 50/8?

Serviio nisam koristio, ali trebalo bi da radi slično kao Plex.
Ako uz video ide i titl u nekom .srt formatu onda media server (kod tebe Serviio) radi enkoding da bi "nalijepio" titl na video. Jasno da enkoding BlueRay formata u realnom vremenu traži veliki procesorsku snagu.
Možda se "spor izvor" ne odnosi na tvoju brzinu mreže nego brzinu procesora na server strani.

Meni je laptop na wireless-u. Primetio sam ds kada skidam nesto ide otprilike na 3mb/s iako bi trebalo da ide na oko 5.5-6mb/s. Zbog toga ssm pomislio ds je nesto do neta. Mada ima logike i da je procesor u pitanju. Nisam duze vreme reinstalirao win, a ni masina nije mlada, dell xps sa i5 2420M ako se ne varam.

Pa to ti objašnjava situaciju. Neka me neko ispravi ako grešim ali to ti i jeste neki max na 2.4ghz.

Послато са SM-P601 уз помоћ Тапатока

Ljudi ako vas mrzi da mi odgovorite (da trazite neki uredjaj umesto mene :d) posaljite mi link u PM ili ga zvenkinte ovde za neki tutorial- sta treba da trazim kada kupujem, ono tipa koliko ram/rom, verzija androida, gpu, cpu mi je odgovoreno i slicno. Ja sam citao neki tutorial koji je bas lepo napisan i jasno je receno sta valja a sta ne, ali je iz 2017 :D

Hvala unapred!

US $38.99 35%OFF | X96Max Smart TV BOX Android 8.1 Amlogic S905X2 LPDDR4 Quad Core 4GB 64GB 2.4G&5GHz Wifi BT 1000M 4K Set top box X96 Max 4GB 32GB
https://s.click.aliexpress.com/e/bQcyOme8

ovaj 4/64 verzija.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Молим модераторе / уреднике да у први пост убаце препоручене андроид боксеве, како би избегли да сваких 5-6 страна поново препоручујемо једно те исто.
Дакле препорука су следећи:
1) beelink gt 1 ultimate
2) beelink gt 1 mini
3) xiaomi mi box 3
4) xiaomi mi box s
5)nvidia shiel
Редослед је произвољан. Препоручени боксеви су ценом преко 50€ и проверено одлично раде. Квалитет израде је такође одличан. За цене од 25-50€ важи колико пара толико и музике. Може да се натрчи на добре примерке, али исто тако и на кршеве.
Што се чипсета тиче
1) amlogic s912
2) amlogic s905x2
3) amlogic s905x
Остале по могућству избегавати.

Послато са Mi 6X уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Дотични x96 max би требало сутра да погледам како ради и каквог је квалитета. После тога даћу неко своје мишљење.

Ajde onda i jednu listu za boksove za ~30€

Gesendet von meinem POCOPHONE F1 mit Tapatalk

Ja imam X96 Max 4/64...vec sam pisao...kupio sam na KP. Prezadovoljan sam radi odlicno.

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

US $38.99 35%OFF | X96Max Smart TV BOX Android 8.1 Amlogic S905X2 LPDDR4 Quad Core 4GB 64GB 2.4G&5GHz Wifi BT 1000M 4K Set top box X96 Max 4GB 32GB
https://s.click.aliexpress.com/e/bQcyOme8

ovaj 4/64 verzija.

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk

Nece bas biti da je ta cena - to je za najmanji 16G model, a 64G koji preporucujes je US $59.39 (i to bez tastature)

Молим модераторе / уреднике да у први пост убаце препоручене андроид боксеве, како би избегли да сваких 5-6 страна поново препоручујемо једно те исто.
Дакле препорука су следећи:
1) beelink gt 1 ultimate
2) beelink gt 1 mini
3) xiaomi mi box 3
4) xiaomi mi box s
5)nvidia shiel
Редослед је произвољан. Препоручени боксеви су ценом преко 50€ и проверено одлично раде. Квалитет израде је такође одличан. За цене од 25-50€ важи колико пара толико и музике. Може да се натрчи на добре примерке, али исто тако и на кршеве.
Што се чипсета тиче
1) amlogic s912
2) amlogic s905x2
3) amlogic s905x
Остале по могућству избегавати.

Mislim da treba razdvojiti ATV i obicne Android bazirane box-eve.

Vrh Dno