Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

grejanje nisam ni proveravao. jedino sto sam prometio da mi smeta je neko "strecanje" ekrana u paketu sa zelenom linijom ponekad kada gledam video na youtube

To je to. Dobro je, nije hardverski problem. Imam jedan noviji firmware za koji mislim da će odgovarati U1 uređaju. Možda reši stvar. Probaću neki dan.

Ja imam problema sa rootom. Ako koristim onaj kineski program onda dobijem root ali ne mogu nikako da zamenim onu njihovu aplikaciju sa supersu. Nemam disable u opcijama, a supersu neće apdejtuje binary. S druge strane, Kingo mi ubaci supersu ali on onda uopšte ne radi.

Preživeću i sa onim kineskom superuser aplikacijom, ali imam još jedan problem. Imam d3go koji ne radi ako imaš root. Uz hide my root na telefonu mi radi. Međutim, iako hide my root radi, meni i dalje d3go prepoznaje da je root tu, a što je još čudnije čak i posle factory reseta, kada nema roota, d3go mi govori da je uređaj rootovan. Jel ima neko ideju kako to da rešim?

meni se desi kad odem na program BlackMart,da mi na trenutak zatrese slika,ali samo na sekund,i samo na tom programu,inace normalno sve ostalo radi,i skidam sa njega normalno programe,na drugim programima ne trese...
ja kod mene nisam zatekao ni jedan program koji kaze da je uredjaj rootovan,ali ocigledno jeste jer sam sa programom 'RootAppDelete'izbrisao sve nepotrebne programe,i Kineske igrice koje su dosle fabricki...
ostalo za sada nemam zamerki,cak nisam jos pokusavao da ubacujem druge romove...
MK808b(verzija sa ubacenom kamerom i mikrofonom,i kaci se na TV)

Poslednja izmena:
Ja imam problema sa rootom. Ako koristim onaj kineski program onda dobijem root ali ne mogu nikako da zamenim onu njihovu aplikaciju sa supersu...

Ja sam ovako rešio. Ovim sam pokušao da rutujem (superuser verziju iz zipa)
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2363342

Nije mi uspelo i onda sam drugim apk-om iz zipa obrisao taj pokušaj. Tada sam izgubio i onaj fabrički superuser.
Posle toga sam uradio onaj prvi (Corvusov) predlog
http://www.kingoapp.com/android-root.htm
I od tada imam full root.

To je to. Dobro je, nije hardverski problem. Imam jedan noviji firmware za koji mislim da će odgovarati U1 uređaju. Možda reši stvar. Probaću neki dan.
Nestrpljivo čekamo rezultat :)

Poslednja izmena:
*** ceo dan mi prošao u mlaćenju s rootom, sreća pa je bzvz vreme napolju.
Elem, uspeo sam! Probao sam milion stvari, uspeo mi je tvoj način i to samo nakon faktori reseta - onim redosledom kako si i ti uradio! Hvala.

Da li je neko probao kako funkcionišu mini tastature tipa RC10, RC11 na windowsu? Da li su upotreblive ili nema smisla koristiti ih?

Te tastature trose baterije ko blesave, nije za neku duzu upotrebu, inace rade kako treba dok baterije ne oslabe, onda zezaju.

Imaš ih i na punjive baterije (liče mi na telefonske). Rade i na pc i na smart televizorima (probao na samsungu).

Rutovao sam još jedan u1 na onu foru. Definitivno najlakši način za noobove (poput mene). Samo da naglasim, sa xda linka iz zipa prebaciti sve fajlove na karticu (ako nešto ne radi kako treba proveriti da sistem nije obrisao neki fajl) i pc na kome posle radite root mora da je na netu.
Ove dve gluposti su me koštale jedno sat i po vremena.

Poslednja izmena:
Meni radi ok root, ali mi plejer sad izbacuje povremeno neku poruku: failed to update sytem ili tako nešto. Videću šta ću s tim.

Nego, jel može neko da mi da link za xbmc sa Mx? Sve i svašta sam probao i guglao, ali radi nešto loše ili neće addons ili neće preko Mx da pušta.

Meni radi ok root, ali mi plejer sad izbacuje povremeno neku poruku: failed to update sytem ili tako nešto. Videću šta ću s tim.

Nego, jel može neko da mi da link za xbmc sa Mx? Sve i svašta sam probao i guglao, ali radi nešto loše ili neće addons ili neće preko Mx da pušta.

Uradi fabricki reset

grejanje nisam ni proveravao. jedino sto sam prometio da mi smeta je neko "strecanje" ekrana u paketu sa zelenom linijom ponekad kada gledam video na youtube

Meni se isto to ponekad dešava na youtube. Budući da je u pitanju drugi uređaj (Measy U2A sa Dregov 4.0 ROM-om), pre bih rekao da je do YT aplikacije u kombinaciji sa RK3066 SoC-om.

Kod mene se javlja nekad (mada retko) i kod filmova sa Showbox-a. Na netu sam negde pronašao da je u pitanju kernel za RK3066, tačnije loš source. I postoji dobar source koji rešava taj problem. Ali to je sad zezanje. :)

Zezanje? Ne zvuči ti kao izazov? :eyebrows:

Preporuka za one koji imaju fizičku tastaturu - External keyboard Helper Pro. Probao sam i Null Keyboard, ali prva mi je bolja. Sklanja softversku tastaturu, enter sada uglavnom radi kako treba, sve u svemu zadovoljan.
Inače reset je uradio svoje i ne prikazuje mi se više ona greška (i zadržao sam root sa supersu kao i Milko, nije mi jasno kako, al super :-D )

ja sam ubacivao sa ovog...
http://www.xbmcandroid.com
a kad smo vec kod XBMC,imate jos jedan dodatak,koji donosi brdo servisa sa filmovima,serijama....'Xunity Talk Wizard'..sa linka ubaciti zip,pa instalirati dodatke....
http://xfinity.xunitytalk.com
https://www.youtube.com/watch?v=48kKY-632DI

gledam sa ja i tu, ali i tu ima raznih nekih verzija. Stalno se spominju neon i non neon devices, u principu nikako da uspem to da namestim. A taj novi plugin ću da probam čim namestim. :)

Poslato sa U1 :)

Ne znam je li pisano ali nece skodit.

Odjednom nisam vise mogao da vidim moj mk808 (Finless 2.1) uredjaj u rkremote. Unistall install, reset to factory mk808... Dzaba, posle procitam komentar da moze biti do rutera ali isti ruter je radio...

Iskljucio sam opciji na ruteru USB DEVICE i odmah mi pronasao rkremote moj mk808.
Eto tako mozda bude nekome koristilo.

Nego, sta koristite na telefonu da bi pustali video sadrzaj na mk808 i slicne uredjaje?

Poslednja izmena:
Njegov daljinac je prakticno neupotrebljiv. Koristim kupljeni daljinac i kao i remote aplikaciju na telefonu.

Da li ti je G4 rootovan i koji rom koristiš? Molio bi te za link ka nekom uputstvu za rootovanje i za download roma...
Takođe bi mi trebala remote aplikacija.

Hvala unapred!

Nisam rootovao. Na sajtu minix-a imas download sekciju sa remote aplikacijom. Postoji i nezvanicni minix forum gde imaju razne korisne stvari uključujući i rootovani rom. Googlaj minix forum i sve ce ti biti jasno. Ne možeš pogrešiti.

gledam sa ja i tu, ali i tu ima raznih nekih verzija. Stalno se spominju neon i non neon devices, u principu nikako da uspem to da namestim. A taj novi plugin ću da probam čim namestim. :)

Poslato sa U1 :)
pa udjes u neki od programa za Sistem Info..i vidis to za Neon,ili Non Neon,i skines verziju za tvoj...ali prvo skidas Mxplayer za tvoj,pokrenes ga,i odma ugasis,posle skidas i instaliras XBMC,koji ide na tvoj android box...
verujem da to sve znas,ali tako sam radio vise puta na vise uredjaja...

Upravo gledam epizodu Homelanda na ShowBoxu koju sam danas započeo i ne može da se gleda od onih gličeva, štrecanja. Inače glasi sm u HD formatu i reko ajde da probam ovaj medium kvalitet. Najnormalnije ide reprodukcija. Dal je moguće da je do neta, tipa veče je i mnogo ljudi gleda (ili ShowBox ili net uopšte)?

Vrlo je moguće da je do preopterećenosti ShowBox servera. Uglavnom uveče i imam takve probleme.

Zezanje? Ne zvuči ti kao izazov? :eyebrows:

Hehe Uglavnom jeste izazov, ali trenutno imam toliko obaveza da mi je zezanje. :D

Jeste sigurno. Probaj ujutru kada ustaneš da pustiš film, videćeš da šljaka ko blesavo. Ista fora i sa XBMC.

Možda i da promenite navike i počnete da gledate filmove ujutru :)

Pre ću skinuti film, pa pustiti kao čovek nego da gledam filmove ujutru. :)

Milko, ajde provrti jednom AnTuTu test. Izgleda da mu kvalitetnije hlađenje itekako prija, jer ne throttle-uje. Upravo sada sam dobio score od 11070.

Slika:
33m4r2w.jpg

Edit: I koji čipset ti prikazuje AnTuTu da poseduje U1? Kod mene piše RK3188, ali bih rekao da je to greška (mada ne znam zbog čega ga je tako prepoznao).

Poslednja izmena:
^ To je odlican rezultat. Kod mene je bio oko 9000 kada je zatvoreno kućište i radi neko vreme. Jel je to test nakon pauze ili nakon nekog vremena korišćenja?

Vrh Dno