Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Odmah nakon paljenja, pretpostavljam da bi bio lošiji da je par sati bio upaljen pre toga :)

Inače i meni na jutjubu se pojavljuje ono zeleno i malo me nervira, i kao da na nekim spotovima mi se pojavljuje više. :-|

Videćemo da li neki firmware rešava to sa zelenim linijama.

Nakon početnog oduševljenja, polako nailazim i na neke mane u1. :-D

Napokon sam namestio xbmc sa Mx playerom, titlovi baš i neće za sad, al mislim da ću to namestiti.
Ono što me brine je što sve što pustim u hdu, bilo preko xbmc, bilo preko showboxa - secka, uključujući čak i d3go koji sam namestio.
Ne znam da l tome ima pomoći ili mora tako. Kako je vama dvojici? Probaću još da menjam onaj video encoding, sad je kasno, ali generalno mislim da tu malo šta može.

Drugo, povremeno mi se desi da kad uđem u neku app, jednostavno se app isključi i vrati me na launcher. To se najčešće dešava u Chrome, posebno kad krenem brzo da kucam.

I poslednja stvar. Nenormalno mi je osetljiv kabal za struju, čim ga mrdnem nestaje signal. Ili je to hdmi kabal. Nisam još uspeo da odredim šta je, al nešto jeste. :/

Poslednja izmena:
Jesi li probao poslednju verziju XBMC sa zvaničnog sajta? Uglavnom koristim MX Player sa custom codecom (skinut iz menija MX Playera) i sve radi dobro. Titlovi, 720p, 1080p, itd.

Samo za jednu aplikaciju mi se desi da se zatvori i to vrlo retko. Ne sećam se koja je u pitanju. :)

Edit: A da, Play store kada se update-ovao. Znači, ništa čudno.

Ne gasi se plejer kada mrdam kablove.

Poslednja izmena:
Koji test vi radite na antutu? Nisam nikad koristio tu app. Ja pritisnem ovo gornje test i na 41% mi se restartuje uredaj. Dva puta probao.
dehyqena.jpg

Upravo to "Test" sa svime štikliranim. Možda se pregreva? Pipni kućište uređaja. Da li je prilično vruće?

Ovo je najbolje što sam uspeo da izvučem. Pritom ne mislim na rezultat nego na to da se nije restartovao uređaj. I ovo je neki VII ili VIII put.
9yde5ybe.jpg

i to je bilo uz prijavu greške
huvuvugu.jpg

ehy5yqu9.jpg

Uređaj jeste topao ali ne bih upotrebio reč vruć.

Poslednja izmena:
Meni na 3d nije nula kao i tebi, već imam neki score i tu.

Probao sam xbmc s Mx plejerom, to je ona xaf verzija. Upaljen je onaj hardware encoding. Videću još da istražim onda, nadam se da ću uspeti da namestim. :/

A kablovi definitivno su mi preosetljivi. Sd card mi zato radi dobro. Očigledno da mora svakom ponešto da fali. :-D

MK818B....Android 4.1.1
test...12512
Multitask-2575
Dalvik-1206
CPU(1608Mhzx2)
CPU integer-1147
CPU float-point-791
RAM operation-902
RAM speed-830
2D Graphics-(1280x672)1351
3D Graphics-(1280x672)1898

Milko, tebi kao da nešto nije u redu sa 3D čipom. To se ne bi smelo događati. Probaj da flešuješ firmware koji sam postavio, koji sam izvukao iz svog primerka. Time bi otklonio sumnju od softvera.

Ništa mi nije jasno. Najčešće se restartuje pri kraju. Nekad čim počne test, na 1 ili 4% zakuca program pa ili izađem na home ili ceo uređaj zakuca a kursor mogu da šetam. Pomislio sam da nije do kartice pa sam je izvadio i sve je odradio.
usuzy6yp.jpg

reko ajd da ponovim, ono opet po starom, restart. Uradio vraćanje na fabrička podešavanja, opet restart...
Corvus, kako da stavim tvoj rom.

Poslednja izmena:
Iz nekog razloga uređaj nije stabilan pri opterećenju.

U tom postu gde je ROM sam napisao i uputstvo za flešovanje tog ROM-a. Provereno radi.

Poslednja izmena:
Poboljšanje sistema za hlađenje U1 uređaja

Premeravanje maksimalne visine hladnjaka
2lmt0df.jpg

Sečenje hladnjaka na odgovarajuću visinu
ifct1u.jpg

Završeno hlađenje
110y9ew.jpg

Ovo se koristi u kombinaciji sa aktivnim bešumnim hlađenjem koje sam prikazao u nekom od prethodnih postova.

AnTuTu score nakon ovog moda je malo porastao, ali to je verovatno slučajnost:
30xictd.jpg

Prava je šteta što uređaj ne poseduje termalni senzor, jer bih voleo da vidim kolika je promena u temperaturi. Ali ovo će svakako pomoći pri hlađenju. Unutrašnji radovi su najverovatnije završeni.
Neću nadograđivati NAND memoriju, jer nema potrebe pored tolikih USB portova i slota za memorijsku karticu, samo ću verovatno preparticionisati unutrašnju memoriju da bih stavio 2GB za instalaciju aplikacija i staviću da eksterna memorijska kartica bude glavna memorija.

Zna li neko da li postoji mogucnost snimanja tv sadrzaja na ovaj uredjaj ?
izgleda da ima opcija,uz pomoc uredjaj EasyCap...nisam kuci....poslacu ti link,neki rusi,su to resili....planiram danas da probam,jer sam nocas kasno nasao....

Gledao sam ovaj uredjaj na Aliju ali no u snu mi ne bi palo na pamet da bi ovo radilo na ovom nasem uredjaju :)

program sam ubacio,i u podesavanju stoji da odaberen EasyCap....ali nista se ne desava,nisam bas skontao,da li mora jos neki dodatni driver,inace ovaj mali EasyCap mi odlicno zavrsava posao na Mac-u.....

Opet ja... vracen android Corto AMPC 200,dobijen novi.... opet sve isti problemi.... opet vracen, dobijen treci,
i on radi ... :p
Ipak je bilo do playera... ne do mog TVa... Cim sam ga upalio, sve proradilo iz prve...
Ali posle nekih pola sata... bam... zaledio.... Za nekih 3h cackanja, vec mi je 3 puta zaledio...
Nista ne pomaze, samo vadjenje iz struje...
Nije vruc... zaledi ili u toku pustanja filma, ili npr kada bezveze podesavam nesto... nema neki red...
Ima neko ideju sta bi moglo biti?

PS: bar imam garanciju... pa ne ludim previse :p

Nemojte da mislite da flejmujem, ali......
Posto sam sebi ,pre nekoliko meseci,kupio jedan jako hvaljeni dual core android uredjaj i shvatio da daleko vise vremena provedem u raznim podesavanjima,isprobavanjima, restartovanjima,zamrzavanjima itd,itd,itd......nego u gledanju videa,slusanju muzike, gledanju fotografija etc....
prodao sam ga, kupio wd tv live stream i od tada uzivam u svemu onome zbog cega sam inace prethodno kupio androida.
To je moje iskustvo i za sada nemam nameru da uzimam bilo sta androidoliko jer nisam spreman na frustracije i nerviranje.
Gledam filmove,spotove,fotografije, you tube i jos gomilu drugih stvari a sve radi kao "podmazano". Nema seckanja, restartovanja, slika je fenomenalna i ceo ugodjaj je extra.
A android plejeri .... neka hvala, bar dok se u pricu ne ukljuce ozbiljni igraci.
Pozdrav

Pa... donekle jesi u pravu...
Imao sam Asus O!Play, i za pustanje filmova je bio idealan... kako preko USBa, tako i preko mreze
(on line HDD). Imao sam i youtube..
Ali... vremenom je dosadio... android je zanimljiviji zbog gomile programa... cackanja... :)
Predhodni android koji sam imao, single core 1Ghz, radio je jako lepo, ali mi ovaj sada iskrsao po smesnoj ceni
(jeftinije nego da sam kupovao preko kineza, a dobijas garanciju...), a dosta jaci...
Ali kada je covek baksuz pa me nece... u ponedeljak opet u servis...

PS: primetio sam da nema isti ROM, kao predhodni kod kog nije radio HDMI kako treba... Jel to moze biti razlog sto
nije htelo da radi na HDMI 1.3, nego samo na TV koji ima HDMI 1.4?

ja licno nemam nikakvih problema,Android mi vise sluzi za Net servise,koji rade savrseno,filmove vise gledam na AppleTv,ali sam pre neki dan pogledao i preko njega,sa Nas servera,i nikakavih problema ,nemam....planiram jos deci da slozim par emulatora za neke igrice,i puna kapa....
ne tvrdim da je savrseno,ali za ove pare,je skroz,Ok....imam i Smart Tv,ciji YT nisam dva puta pustio....

Poslednja izmena:
@radisa Nego šta radiš? U temi si "Mogućnosti Android multimedia player-a" :)
Android uređaji imaju daleko više funkcija od WD TV i sposobniji su za mnogo više stvari ukoliko vlasnik ima volje i znanja. Drago mi je da si zadovoljan trenutnom spravom, ali to što postoje loši primerci jer ih kinezi prave za šaku pirinča je druga stvar.

Ja u kući i dalje imam sony network mediaplayer, medjutim ipak koristim Minix Neo g4. Sve radi na njemu kao sat, nema cackanja, podesavanja niti bilo cega. Na moju preporuku par kolega je uzelo isti player i svi su zadovoljni. Od februara ga koristimo bez ikakvih problema. Ja ga najvise koristim za filmove i YT, a pritom svi filmovi koje skidam su 720 ili 1080p. Sve skidam na server, a pustam preko wifi i archos playera.

ja,koliko se secam,mislim da je radisa imao WD i pre nego sto je kupio doticni android i secam se da je dosta hvalio i jedan i drugi.sad, odjednom ne valja android.meni taj isti model i dalje lepo radi.doduse zakuca ponekad,narocito na navi-x-u ali se ne bunim nego zahvaljujem dobrim ljudima koji su smislili xbmc.

Bilo bi super, da za totalne pocetnike koji do sada nisu koristili xbmc, otvori nova tema, kako instalirati i podesavati xbmc na androidu... Iskustva korisnika, i neke cake oko najboljih podesavanja... :)

ja,koliko se secam,mislim da je radisa imao WD i pre nego sto je kupio doticni android i secam se da je dosta hvalio i jedan i drugi.sad, odjednom ne valja android.meni taj isti model i dalje lepo radi.doduse zakuca ponekad,narocito na navi-x-u ali se ne bunim nego zahvaljujem dobrim ljudima koji su smislili xbmc.

Tacno. Samo nije da "sad odjednom ne valja" nego je pocetno odusevljenje brzo splasnulo posle brojnih problema sa restartovanjima. To je "prelilo casu"
i brzo sam se vratio na WD. Nisam hteo da talasam na forumu u to vreme, da ne bih nekima ugrozio prodaju a i zato sto ne mora biti da svi imaju iste probleme .
Kada sam ,posle par nedelja koriscenja, uvideo da mnogo vise podesavam i stelujem nego sto koristim, digao sam ruke od androida i prodao ga.
Vratio sam se wd-u i evo uzivam od aprila u koriscenju .
To je moje iskustvo i znam da se mnogi nece sloziti, jer vole da "cackaju i podesavaju" :)
Ja volim kad uredjaj koji kupim zaista dobro radi ono sto treba da radi i to je to.
A to sto jos uvek ,ponekad, svratim na ovu temu, je iz razloga da bih video da li se nesto novo i dobro pojavilo.
Sto se mene tice - to za sada nije slucaj .
Nikoga ni u sta ne ubedjujem, to je u Srba nemoguca misija :), vec samo iznosim svoj stav i svoje poimanje.
Tek da se zna da uvek ima razlicitih prioriteta,potreba i sl.

Pozdrav

Bilo bi super, da za totalne pocetnike koji do sada nisu koristili xbmc, otvori nova tema, kako instalirati i podesavati xbmc na androidu... Iskustva korisnika, i neke cake oko najboljih podesavanja... :)
ja sam "kompjuterski" nepismen ali sam ga instalirao i poslozio zahvaljujuci temi:XBMC i rad sa njim sa jednog drugog srpskog foruma gde je sve objasnjeno u slici i reci pa da se ne patite pronadjite tu temu i obratite paznju na strane 1 i 2 stim sto je sada aktuelnija vezija Gotham 13.0 alhpa9 ali mene mrzi ponovna instalacija,dobar mi je ovaj frodo 12.0

Nazad
Vrh Dno