Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Probam sam RKRemote sa Nexus-a N7 na Measy U2A sa gore pomenutim Dregov 4.0 ROM-om, super radi. Na N7 sam instalirao .apk za RKRemoteControl 2.0.3.

Jedino nisam još testirao virtuelni gamepad u igricama, ali virtuelna tastatura i touchpad rade bez problema.

Dosta zavisi kako je igrica napravljena. Meni neke igrice sa RKRemote rade bez problema, mada kod vecine imam problem sa kombinacijom gyro+on screen pedal i slicno :)

Društvo,

Planiram da kupim neki android player.

Dvoumim se između MK808b ili MINIX G4

Šta mislite, šta je bolje od ova dva?

Ne znam za MK, ali imam G4 i svaka preporuka za njega. Radi od februara bez prestanka i problema.

Kako upravljaš njime?

Preko daljinskog koji ide s njim u paketu ili si nabavio nešto drugo?

Kakav je inače njegov daljinski, jel valja nešto?

Njegov daljinac je prakticno neupotrebljiv. Koristim kupljeni daljinac i kao i remote aplikaciju na telefonu.

ima li neko iskustva sa Emilatoriuma na Androidu,nisam nikad bio gamer,ali bi nabudzio deci,ali ne Android igrice,posto kad tad pojedu prostor.....citam za ovaj predlozeni emulator,da igrice mogu da stavljam na Usb....on odmah pozna gde su...:)....drugar ubacio neki,javlja mi veceras,kaze da mu radi sa obicnim joistikom od 400 din....
https://play.google.com/store/apps/details?id=org.ppsspp.ppsspp

Moj plejer se solidno grejao nakon dužeg gledanja filmova, pa sam skinuo donji poklopac i postavio ga na kuler (adapter by me).
Sada je hladan i posle višečasovnog korišćenja, a ne čuje se zahvaljujući vrlo tihom Xilence kuleru (poklon od Igora).

IMG_20131125_152117.jpg

Sutra mi stižu mali VGA hladnjaci koje ću postaviti na SoC i RAM. Taman ima prostora za njih. A kada budem imao vremena, napraviću da bude malo urednije.

@6pack Emulatori rade odlično na Android platformi, pogotovu sa USB gamepadovima. Uglavnom svi imaju mogućnost podešavanja kontrola.

Poslednja izmena:
daj neki predlog koji Emulator,i gde da skidam romove,ili sta vec:)

Na primer:
- MyBoy - Gameboy Advance,
- ePSXe - prvi Playstation,
- GBCoid - Gameboy i Color
- Nesoid - NES
- Snesoid - SNES
- Gensoid - Sega Genesis

ROMove traži po netu. Vrlo lako se nalaze.

Društvo,

Planiram da kupim neki android player.

Dvoumim se između MK808b ili MINIX G4

Šta mislite, šta je bolje od ova dva?

Minix G4 je skuplji zbog tog daljinca koji nije narocito upotrebljiv, ja bih odabrao MK808b i dobar daljinac, kostace te isto.

Samo ako igra ima podršku za gamepad.

Umesto brdo emulatora možeš koristiti multiemulator RetroArch. Iz nekog razloga su ga skinuli sa Google Play. Ja sam ga koristim za MAME i NES igre u kombinaciji sa Logitech tastaturom, i radi odlično.

http://www.libretro.com/

Poslednja izmena:
RetroArch jeste dobar, ali je prilično sporiji u emulaciji od "specijalizovanih" emulatora. Isprobao sam ga kada je izašao i sve je bolje radilo na zasebnim emulatorima.

Moguće, nemam pojma, ja sam zadovoljan kako rade ove igrice što sam probao, pa se nisam ni zezao sa instaliranjem zasebnih emulatora.

Treba mi konsultacija... u jednoj domacoj firmi, kupio sam veoma povoljno novi android,mini oc CORTO. Ne radi mi hdmi... probano na 3 razlicita TVa, razliciti kablovi (svi provereno rade), ali nema slike. Samo preko AV kablova. Odem u servis, covek ispred mene ukljuci na pc monitor sa hdmi ulazom... njemu radi... Ima li neko ideju u cemu je fora?

mozda zvuci glupo,a znas li specifikaciju hdmi na tim televizorima....
drugar kupio skoro jedan Android Box...posto mu stiglo na posao,probao tamo na nekoj Plazmi,i nije radio(nasao na netu,da ta plazma ima HDMI 1.2)..kuci nakacio na noviji LG,i sve sljaka....

Već par sati čvrakam u1! Sve u svemu sam jako zadovoljan, posle ću da prenesem detaljno utiske i da vam postavim par pitanja. :)

U pitanju je le32a551p2r Samsung.
Sto je smesnije, sada radi na SONI TVu... i na HP monitoru (HDMI - DVI) / iz komsiluka/
a nece na mom Samsungu, a ni na LG monitoru (isti kabal HDMI - DVI).

Na netu sam nasao da moj TV podrava HDMI 1.3, full HD. Do sada nisam naleteo na neki HDMI
uredjaj koji mi nije radio...

Ima neko ideju?

E, evo sad sam za kompom pa da napišem utiske o TV plejeru U1 koji je nakon više od 2 meseca napokon u mojim rukama. :)
Pre svega hvala Corvuxu i milku što su me i naveli da naručim ovaj plejer po onako povoljnoj ceni. Jesam malo izgubio živce sa čekanjem, ali mislim da se isplatilo.

PROS: Plejer radi sasvim solidno. Nisam ga još rootovao, to ću ovih dana. Prilično je smooth, lepo izgleda i sam uređaj. Youtube mi je samo na kratko zaseckao kada sam puštao 1080p, ostalo je puštao odlično. Wifi signal mi deluje da je i jači od wifi na mobilnom. Priključio sam bežični miš, tastaturu, eksterni hard disk - sve radi odlično. Sve aplikacije koje sam želeo da imam na tv plejeru rade. Korišćenje telefona kao remote isto radi ok s tim što skrol nešto nije baš hteo da radi kako treba.

CONS: Built-in mikrofon je dosta loš. Probao sam skajp, hangouts, viber i druga strana me čuje loše a uz to i secka zvuk. Nadam se da je to samo do mikrofona (do interneta nije jer sam onda sa telefonom razgovarao preko istih klijenata i nije bilo tog seckanja). Daljinski mi je gotovo neupotrebljiv, naročito pored miša, ali mi to i nije tako bitno, a ni strašno.

Međutim, imam par pitanja za vas.

1. Pošto plejer može da ide samo u standby koji je, kako i pročitah na nekoj od prethodnih stranica, kao deepsleep kod telefona, da li ja da ga gasim onda iz struje? Ili je ok da ostaje upaljen uvek u struju?

2. Plejer po specifikacijama treba da mi ima 4GB storage, međutim meni plejer ima 3GB (2GB nand flash i 1GB internal memory). Milko, Cortax, kako je vama? Mislim, preživeću bez tih 1GB, samo me zanima o čemu se radi.

3. Pošto nemam svoju bežičnu tastaturu (a bežični miš mi je jako star), razmišljam se da li da kupujem taj komplet ili da uzimam air mouse. Šta vi mislite (uzimajući u obzir i cenu)?

4. Razmišljam se i o kupovini web-kamere, ali mi je baš trip da li će da radi na tv plejeru, ne znam kako bih to mogao da proverim. :/

Eto toliko za sada, nastavljam dalje sa igranjem. :D

Uh, imam mali problem sa eksternom tastaturom. Ona radi ok, ali enter često ne radi kako treba (pogotovo kod IM aplikacija gde me vodi u novi red). Ne znam da li i kako to može da se namesti. Isto tako, u language & input nema mi physical keyboard prepoznato.

@panta

1. Možeš ga držati stalno uključenim u struju, a daljinskim upravljačem gasiti ekran. Mada ja svoj izvlačim iz struje preko noći.

2. Tako i treba. Šta misliš, gde stoji sistemska particija?

3. To već moraš sam da odlučiš. Meni je aplikacija na telefonu odlična i neću kupovati dodatke, dok Milko ima Air Mouse.

4. Na žalost, nikako. Moraš da probaš ili da kupiš neku koja provereno radi. Milko reče da je probao Logitech C230 i da radi na U1.

Pa mislio sam da u storage piše pun kapacitet, pa da se onda od toga uzima za sistem. Ali sve u svemu kul onda. :)

Pošto ovaj plejer nosim kući početkom decembra samo se nadam da će wifi raditi ok jer mi je ruter na dva zida od sobe u kojoj mi je tv. Jel neko od vas dvojice koristi wifi gde mu ruter nije u istoj sobi?

Shift i enter ne radi. Kada prebacim na Swift onda enter radi na Chrome recimo, ali za viber i skajp i dalje treba da se mišem ode na strelicu i klikne da bi se poslalo.

Za isključivanje, gledah i na netu, mislim da će ići samo na stendbaj, pošto negde pročitah da može da se sj.ebe nand flash ako ga čupaš iz struje.

moj ima posebno dugmence za gasenje,ali ga ja nisam gasio vec dva meseca....normalno sljaka....

probao sam logitech c270 i to na mk808. ta kombinacija je radila.
sto se tice gasenja (iz zida), moj je stalno na naponu, vidim da je ziv kada je ugasen (na daljinski) jer kad ostavim torent upaljen skida ga i dalje.

Milko, da li se i tebi solidno greje uređaj u toku korišćenja?

I da li ti se desilo da iskaču zeleni pikseli i da secnu pojedini frejmovi pri gledanju videa (primetio sam u Showbox-u nakon 2-3 filmova zarednom)?

Nazad
Vrh Dno