Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Da li neko ima iskustva sa androidom na Vivax smart tv-ima? imaju 1gb ram/8gb rom i 4core po specifikaciji, pa me zivo zanima kako bi netflix i eon radili?

Ženini roditelji imaju neki 32" vivax sa androidom, na granici je upotrebljivosti. S obzirom kako radi eon atv aplikacija na iole slabijim android boxevima, čisto sumnjam da bi bio zadovoljan sa ovim.

Вреди.

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Uzeo skoro isti... Nemam zamerke...

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Jel radi normalno HBO GO na tom modelu ?

HBO GO najbolje radi iz Kodija... sa instaliranim HBO Addon-om, je li. Ako film ili serija postoje u 1080p (a postoje u preko 90% slučajeva), onda ih ovaj Addon tako i pušta, dok oficijalna aplikacija neće iz nekog razloga, pojma nemam kog.
Ovo je barem kod mene ovako, na tri Android boxa i sa više nego dovoljno brzim internetom. Radi se o HBO GO aplikaciji za "normalan" Android, onu za ATV nisam nikada probao.

Oficijelna aplikacija ima brži i pregledniji interfejs, kada se nešto traži itd.

Ako film ili serija postoje u 1080p (a postoje u preko 90% slučajeva), onda ih ovaj Addon tako i pušta, dok oficijalna aplikacija neće iz nekog razloga, pojma nemam kog.
Hmm, meni HBO Go zvanicni za ATV na Mi Box S daje super sliku - FHD na FHD ekranu... jedino sto imam zamerki je zvuk ali to je do glupog Amlogic-a.

Znam da ce za ATV da bude OK, ali za boxove koji nemaju ATV vec android OS nije bas tako ruzicasto.

Može link za taj HBO Kodi add-on. Pretpostavljam da je kvalitet slike isti kao na HBO go TV varijanti?

Poslednja izmena:
Hmm, meni HBO Go zvanicni za ATV na Mi Box S daje super sliku - FHD na FHD ekranu... jedino sto imam zamerki je zvuk ali to je do glupog Amlogic-a.

Dok sam imao Mi Box i dok je na njemu trčala HBO GO aplikacija za "normalan" Android, npr. epizoda Igre prestola nije bila 1920x1080, već u nekoj manjoj rezoluciji (na FHD TV-u).
HBO GO aplikacija za ATV tada na početku nije ni postojala, a kasnije kada se pojavila je nisam nikad isprobao.

Sada na Minixu ("normalan" Android) je sa Igrom prestola npr. sledeća situacija:

- Kodi - 1920x1080 25 FPS.
- HBO GO za "normalan" Android - ne znam koja je rezolucija, ali je očigledno lošija nego u Kodiju.
- HBO GO za ATV - ovo uopšte neće da radi na mom Minixu. APK se instalira, ali osim toga ništa više. Nema uopšte ikonicu u Drawer-u.

Možda to (rezolucije) ima veze sa vrstom naloga - da li se plaća direktno, ili je preko SBB-a, ili preko ovoga, ili preko onoga... Pojma nemam.

Uzgred...

Kako vi znate koja je rezolucija (i FPS) u takvim aplikacijama kao što je HBO GO ili npr. EON?
U Kodiju, MX Player-u i YT to jednostavno pročitam, a kako da znam to u HBO GO, osim odokativno?

na Mi box s HBO Go apk radi u FHD, a i u kodiju takodje slika fenomenalna u FUll HD

Sent from my MI 9 using Tapatalk

Pa dobro, dajte mi neki link. Ne mogu drugaru da instaliram HBO go na EON box nikako. Kod mene na istim boxu (kao i na Fire sticku), isti taj apk radi, kod njega prijavljuje neku grešku prilikom paljenja i ni da mrdne. Zato mi treba za Kodi.

Pa dobro, dajte mi neki link. Ne mogu drugaru da instaliram HBO go na EON box nikako. Kod mene na istim boxu (kao i na Fire sticku), isti taj apk radi, kod njega prijavljuje neku grešku prilikom paljenja i ni da mrdne. Zato mi treba za Kodi.
Ja na eon boxu imam hbogo instaliran, nemam apk da ti posaljem ali verzija aplikacije je 5.9.0.161.281 pa probaj tako da je nadjes

Ja na eon boxu imam hbogo instaliran, nemam apk da ti posaljem ali verzija aplikacije je 5.9.0.161.281 pa probaj tako da je nadjes

Nadji je na aptoide tv ja sam je tako instalirao

To sam trazio, link ka "zvanicnoj" stranici. Hvala.
Napisao sam gore, imam APK koji iz nekog razloga samo na tom konkretnom uredjaju ne radi (probao na moja tri uredjaja i taj isti apk radi). Verovatno iz istog razloga mi nije uspelo ni sa Aptoide TV Store (ili ne radi ili pogresan region). Sad cu da ubudzim ovako, preko Kodija.

HBO addon za Kodi je od ove verzije na Dropbox-u (čiji je link ovde ostavljen), pa do danas, update-ovan 21 put.

Kada u Google pretragu upišem "HBO GO addon for Kodi", prvi rezultat je ovaj link koji je i shamanNS ovde ostavio. Kako je kod vas?

---

Šamanu novosadski, jel mogu i ja nekako da vidim u HBO GO aplikaciji, u kojoj rezoluciji ide neki film?
... Ili to ljudi samo odokativno procenjuju?
Znaš li odgovor?

@mrle: To je zvanična & support tema na Kodi forumu. Lik koji je napravio temu je i autor/developer addon-a. Inače je mislim lik iz Hrvatske.
Bitna stvar je znati da postoje "HBO Go Europe" i "HBO GO US" addons i koji je koji.

Nemam pojma za rezoluciju u zvaničnoj HBO Go Android aplikaciji (a ne bi me čudilo da je 720p max, ako nije čak i 480p kao na Netflix-u) , nikad me nije interesovalo... možda eventualno postoji neka prečica / kombinacija tastera koja aktivira neki info overlay / stats for nerds fazon kao što je nekad imao npr Netflix web player.

Na HBO Go sajtu lako možeš da pratiš odgovore koje dobija od servera pa kad baciš pogled na manifest sadržaj tu se jasno vidi koje sve rezolucija + bitrate kombinacije ima u ponudi.

Max rezolucije zavisi verovatno i od vrste aplikacije (smartphone vs smart TV) i od samog uređaja (koji Widevine level podržava) na kom aplikaciju koristiš.

Poslednja izmena:
@milkobgd: Pa logično provajder preko koga si dobio pristup HBO Go servisu :d

Ok, pretpostavio sam al reko da proverim. Nemam HBO go pa ne znam ni kako se pretplacuje

@shamanNS
Па то што сам објавио и јесте скинуто са коди форума. Тако се једино и може инсталирати. Мени се редовно ажурира.

Послато са MI 6X помоћу Тапатока

Jel ima neko iskustva sa box-om A95X F2, na aliju moze da se pazari 4/32GB za nekih $35... ima S905X2 chip ali ne znam u vezi firmware-a i udapte-a dal ima nesto za njega i generalno dal radi dobro?

@shamanNS
Па то што сам објавио и јесте скинуто са коди форума. Тако се једино и може инсталирати. Мени се редовно ажурира.

Šaman ti objašnjava da prvo treba instalirati repository.arvvoid-1.0.0.zip, a onda iz njega HBO GO addon. Takvim načinom se kasnije HBO GO addon automatski ažurira kada izađe nova verzija (i pod uslovom da je auto-update ostao štikliran u setinzima, je li).

Kada se u Kodi direktno instalira HBO GO addon, onda se on neće sam ažurirati. Ažuriranje onda mora da se radi pešice.

Ti si u svom postu ostavio link za download HBO GO addona, a ne ArvVoid Repository-ja... I to za 21 verziju unazad staru. Ako neko instalira to sa tvog linka - em će imati praistorijsku verziju, em se ta praistorijska verzija neće nikada sama ažurirati.

Ako se kod tebe, kako kažeš, HBO GO addon sam ažurira, onda to znači da ti (vrlo verovatno) imaš instaliran ArvVoid Repository. Eventualno je moguće da se addon nalazi i u nekom drugom repository-ju koji imaš instaliran.

Nazad
Vrh Dno