Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

Nemam sad box da probam al sam siguran da na 5ghz provlači šta god hoćeš, mada za tim pored kabla stvarno ne vidim potrebu.
Kabl je keva :)

Dve ruke?
Pa o tome i pričam...
Ja ovo koristim bez gledanja jednom rukom a ni svetlo mi ne treba, eto toliko o jednostavnosti korišćenja. A da ne pominjem razliku u ceni i trajanju baterije.

Pa nije ti bitno kad tebi šljaka :)
Taj box je mene košta sa carinom 100€ da sam hteo samo da pustim filmove mogao sam da kupim box od 30$ pa čak i na njemu će da radi 3d!
Ajde što ovde ne radi nego to smrzne ceo box pa moraš gasiti iz struje, a to nervira.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

100e je previse, ja sam ga 50 platio. Toliko i vredi.
A kako surfujes, kako kucas pretragu u youtube naprimer? Kapiram sta mi pricas za to jednom rukom i u mraku ali ono, funkcionalnost je ogranicena. Mozes i na tastaturi raditi jednom rukom ali konkretno za prevlacenje koje si spominjao s dve ruka lagano. Kazem ti, uzasno je laka za koriscenje, ne bi verovao.
Aj samo nemoj da mi kazes da je trajanje baterije bitan faktor?! :d
Preko godinu dana koristim box svaki dan, bez izuzetka, po par sati. Jos mi traju fabricke baterije.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Hvala za Alfawise preporuku

A valja li išta ovo čudo? Lepšeg je dizajna, znate da je to nekad bitnije :d
https://www.gearbest.com/tv-box/pp_1027980.html
Pa mi ovde razglabamo da nije vise sigurno ni od preverenih proizvodjaca a ti opet iskopavas neki nepoznat o kome niko nista ne zna :)

Na svim amlogic uredjajima je android 7 u beta fazi,sto se tice konkretnog problema sa tvojim uredjajem mislim da mozda ima veze sa hw ali najverovatnije je sw glavni krivac,tjst implementacija istog za tvoju reviziju pcb.A i niste hteli da me slusate koliko sa puta ponovio da 2gb vs 3gb ne pravi nikakvu razliku.....
Ja bi voleo da si ti u pravu, ali na zalost nije ovde sw jedini krivac pre bih rekoa da je on samo maska za pravi problem.
Svi boxovi sa amlogic s912 danas imaju android 7.1.2, bude tu i raznih drugih problema sa raznim revizijama PCB, nemoguce je sve proizvodjace i genericke brendove ispratiti ali generalno na android 7 su svi presli zbog problema sa slikom na androidu 6 (pretamna slika) i toga na sedmici nema vise ni u tragovima, a ovo o cemu ja pricam je vezano samo za beelink prozvode, posto koliko sma istrazivao niko drugi nije prijavljivao da nema 3d podrsku ma koliko slab box imao.

Htedoh da vam linkujem jucereasnje poruke sa beelink forume ljutitih korisnika, ali su ih opet obrisali :)

100e je previse, ja sam ga 50 platio. Toliko i vredi.
Preko godinu dana koristim box svaki dan, bez izuzetka, po par sati. Jos mi traju fabricke baterije.
Ti si kupio GT1, ja sam kupio "pojacanu" verziju GT1 ultimate koja je skuplja a radi losije od te tvoje :D

A kako surfujes, kako kucas pretragu u youtube naprimer? Kapiram sta mi pricas za to jednom rukom i u mraku ali ono, funkcionalnost je ogranicena. Mozes i na tastaturi raditi jednom rukom ali konkretno za prevlacenje koje si spominjao s dve ruka lagano. Kazem ti, uzasno je laka za koriscenje, ne bi verovao.
Surfujes i kucas kao sto to radis na telefonu ili misem na desktop racunaru, kad treba nesto da natipkas, izadje tastatura i natipkas na ekranu, na boxu i onako ne kucas previse.
Na tvojoj tastaturi ti trebaju dve ruke stalno jer jednom moras uvek da drzis tastaturu.

Poslednja izmena:
Samo mi reci da ti je lakse da kucas misem i da se roknem odmah... Kukas za 3D a koriscenje tastature ti ne predstavlja nikakav problem. BTW, imas neki odredjeni razlog zasto si uzimao ultimate a ne proveren uredjaj?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Pitanje je šta ko i koliko kuca na boxu... I ja sam mislio da će mi trebati tastatura ali na kraju dana ponekad ukucam neki kratki search i za to mi je običan air mouse sasvim dovoljan...

Lakse se kuca na tastaturi naravno, ali ne boxu realno kucas samo neki search na YT, playstore, i mozda u browser, za sve ostalo mis je keva...

BTW, imas neki odredjeni razlog zasto si uzimao ultimate a ne proveren uredjaj?
Pa bas ultimate je proveren i na vecini sajtova proglasen za best buy android box, samo sto su kinezi u istu kutiju spakovali nesto drugo :)

Ma ja cu ovaj airmouse sa malom tastaturom. Naravno da je lakse kucati na full tastaturi ali ne zelim da koristim dve ruke za "daljinac" od tva.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

bakara je napisao(la):
Pa mi ovde razglabamo da nije vise sigurno ni od preverenih proizvodjaca a ti opet iskopavas neki nepoznat o kome niko nista ne zna

Ako mi veruješ, nisam čuo apsolutno ni za jedan TV Box, samo sam video slična cena i specifikacije, jedino drugi chipset, neki ZX296716 ako nekome znači to :d
Ali ako je Amilogic jedini pouzdani... onda ok :)

Mozda postoji neki Unified Remote host za TV box - ja otkako ga imam na Windowsu progledao sam :)

Poslednja izmena:
Pa mi ovde razglabamo da nije vise sigurno ni od preverenih proizvodjaca a ti opet iskopavas neki nepoznat o kome niko nista ne zna :)

Ja bi voleo da si ti u pravu, ali na zalost nije ovde sw jedini krivac pre bih rekoa da je on samo maska za pravi problem.
Svi boxovi sa amlogic s912 danas imaju android 7.1.2, bude tu i raznih drugih problema sa raznim revizijama PCB, nemoguce je sve proizvodjace i genericke brendove ispratiti ali generalno na android 7 su svi presli zbog problema sa slikom na androidu 6 (pretamna slika) i toga na sedmici nema vise ni u tragovima, a ovo o cemu ja pricam je vezano samo za beelink prozvode, posto koliko sma istrazivao niko drugi nije prijavljivao da nema 3d podrsku ma koliko slab box imao.

Htedoh da vam linkujem jucereasnje poruke sa beelink forume ljutitih korisnika, ali su ih opet obrisali :)
Ma jok pretamna slika je resena pre god dana.....preslo se na 7 samo zbog marketinga.....

U svakom slučaju nema vise Boxova sa s912 i androidom 6

Pa napisao sam gore da sam ja onaj beelink vratio na android 6 i radi opet isto.

Jel probao neko da flesuje 705MO na gt1u ax92? Kako li radi?

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Pa napisao sam gore da sam ja onaj beelink vratio na android 6 i radi opet isto.

Ponovo ti kazem da se strpis dok neupeglaju sw,pa ne vredi ako se PCB znacajno razlikuje ne dobijas nista sa 6 uostalom videcemo... iskreno nadam se da je samo sw

ma prosledio sam ga ja dalje, cekam alfawise, a koliko vidim i oni su menjali PCB :D

eni je kod Xiaomi MI TV boksa zasmetalo to što ima mali broj ulaza: samo jedan USB i nema mrežni ni optički priključak. Jedan USB je obično zauzet predajnikom za bežični miš ili tastaturu, a drugi bi bio poželjan za USB sa slikama, filmovima i sl. Takođe, mrežni kabl je uvek brži od bežične veze, posebno za nekog ko ima slabiji WiFi u stanu.

Inače, ja sam kupio Beelink Mini MXIII II (~50$), i za sad sam prezadovoljan.

Jel postoji neki nacin da "softverski" menjam nacin na koji je tv-box nakacen na mrezu?
Naime, tv box je povezan kablom, a npr HBO GO trazi wi-fi povezivanje.
Jel postoji nacin da to uradim bez ustajanja iz fotelje? ;)

Negde sam procitao da postoji aplikacija koja LAN konekciju predstavlja kao WiFi, al' da me ubijes, ne mogu da se setim kako se zove :(
Pozdrav

Sta onda kupiti a da vredi?Da li da kupim xiomi mi internacionalnu verziju

https://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_426056.html?wid=4

ili neki drugi predlog do 60 eura.Hvala.
Ja sam vec preporucio ovo, svi su sa 3gb rama i amlogic s912:
Ja bi preporucio neki od ovih, ja sam uzeo ovaj prvi:
Alfawise H96 Pro+
Sunvell T95Z Plus
MECOOL M8S PRO
Mozda pomogne i ova tabela:
Capture.JPG
A za mi box, nemam pojma sta bih rekao, uredjaji sa s905w i 2gb rama se prodaju za 30$ a njihov kosta 67$.
Inace svi ovi boxovi imaju android TV verziju pa se ocas pretvore u mi box.

Jel postoji neki nacin da "softverski" menjam nacin na koji je tv-box nakacen na mrezu?
Naime, tv box je povezan kablom, a npr HBO GO trazi wi-fi povezivanje.
Jel postoji nacin da to uradim bez ustajanja iz fotelje? ;)
Pa jel se racuna u softverski da kliknes na ikonicu za wifi i enablujes ga? :)
Isto tako ga i iskljucis dok je lan kabl prikopcan... sve to sa air mousem bez ustajanja iz fotelje.

Poslednja izmena:
Imao bih ja jedno pitanje ako moze opasno razmisljam da kupim tv box o kojima je ovde rec znaci potreba je kodi, video fajlovi sa raznih stranica koje inace sam do skoro gledao preko tableta od 10 incha a sada bih nesto vece tj lg tv sa full hd rezolucijom znaci serije filmovi malo yotubeta surfovanje internetom.... Nista veliko i zahtevno narocito ne igre i tako to sto srce grafiku.
1 pitanje bi bilo da li da vijam 905w ili 905x ili 912 amilogic chip da li ima neke drasticne razlike izmedju ovih ako je samo pustanje 4k videa tj da li ce biti 30 frejmova ili 60 onda to meni ne igra neku veliku ulogu ali opet ako ima razlike u grejanju samih chipova bilo bi mi drago da mi neko objasni.
2 malo sam gledao na aliexpressu malo na gearbestu ne znam sta je sigurnije po vama vidim da vi ovde preferirate gearbest.
3 i na kraju recimo da nepredjem ako je moguce 40 eura pri kupovini bez poreza i carine (i naravno ako ima neki savet za sto manje placanje istih).
Hvala unapred.

Ja sam vec preporucio ovo, svi su sa 3gb rama i amlogic s912:

Pa jel se racuna u softverski da kliknes na ikonicu za wifi i enablujes ga? :)
Isto tako ga i iskljucis dok je lan kabl prikopcan... sve to sa air mousem bez ustajanja iz fotelje.
Paaa nismo se razumeli...
Ako je prikljucen LAN onda te aplikacije vide to kao primarnu vezu i ne konstatuju wi-fi...
Dakle nije problem da ukljucim wi-fi , ali to ne resava problem...

Bice da nisi probao, svi boxovi koje sam imao rade ovako:

-Kada je ukljucen kabl a wifi diseblovan koriste kabl
-Kada je ukljucen kabl a wifi enablujes koriste wifi bez obzira na kabl

Ne verujem da je kod tebe drugacije...

Bice da nisi probao, svi boxovi koje sam imao rade ovako:

-Kada je ukljucen kabl a wifi diseblovan koriste kabl
-Kada je ukljucen kabl a wifi enablujes koriste wifi bez obzira na kabl

Ne verujem da je kod tebe drugacije...

Nope.
evo sad probao...
HBO GO kad je LAN kabl utaknut u uredjaj i wifi ukljucen u sekciji "Provera konekcije" pokazuje sve stavke u crvenom, sa porukom:
Aplikacija nije detektovala vezu prema internetu...
Sve ostale aplikacije koje koriste net rade normalno..

Iskopcam LAN kabl ponovo pokrenem HBO GO i sve radi normalno.
Vec ranije je neko pisao da HBO GO zahteva wifi konekciju, da nece preko LAN...

Nope.
evo sad probao...
HBO GO kad je LAN kabl utaknut u uredjaj i wifi ukljucen u sekciji "Provera konekcije" pokazuje sve stavke u crvenom, sa porukom:
Aplikacija nije detektovala vezu prema internetu...
Sve ostale aplikacije koje koriste net rade normalno..

Iskopcam LAN kabl ponovo pokrenem HBO GO i sve radi normalno.
Vec ranije je neko pisao da HBO GO zahteva wifi konekciju, da nece preko LAN...
A vidim ja da mi ne radi HBO GO na televizoru i izlazi da nema interneta a sve ostale aplikacije normalno izlaze na net.
Kakav *****izam!

Hvala tebi, makar ću moći da ga gledam preko Wi-Fi.

A vidim ja da mi ne radi HBO GO na televizoru i izlazi da nema interneta a sve ostale aplikacije normalno izlaze na net.
Kakav *****izam!

Hvala tebi, makar ću moći da ga gledam preko Wi-Fi.

Ma to u osnovi i ima smisla, kao to je za korišćenje na tabletima, telefonima...
Korišćenje "u pokretu..."

^

Postoje i aplikacije i Xposed moduli.
Minix boxovi to imaju ugrađeno "fabrički" - opcija se (od)štiklira u settings panelu... tako da nisam ništa isprobavao od tih aplikacija i modula (da li i kako rade, da li je neophodan Root, da li lažu "globalno" ili pojedinačne aplikacije ponaosob itd).

Aplikacije/moduli se zovu, ili u imenu imaju - Fake WiFi.

Obrnuto ne postoji - da se WiFi lažno predstavlja kao Ethernet.

Poslednja izmena:
pisali smo o problemu kad odredjene aplikacije zahtevaju WIFI vezu....i pominjali smo odredjeni dodatak koji imaju neki Android playeri(moj Wetek Ima)zove se Simulated Wifi..i onda pod lanom rade programi koji zahtevaju wifi...
ct3cp.png

Nazad
Vrh Dno