Šta je novo?

Android tastature

Kakvo skeniranje :) Imam i engleski i srpski recnik, evo vidiš :)
Stvarno mi nije jasno, evo otkucacu hhggvv hhgg, i pogledaj sliku, cim sam opet krenuo to da kucam, odmah mi nudi tu random rec, instant je zapamtio, nisam uopšte tapnuo da je zapamti.. Screenshot_2017-01-27-15-17-21.png

Sent from TT

Pristao si na to skeniranje pri instalaciji programa 100% ako ti nudi reči iz mailova npr, a veze nemaju sa standardnim rečnikom.

Ako kreneš da kucaš nešto što već imaš u rečniku, neće ti ponuditi tu besmislenu reč, nego tu iz rečnika.

Ako si dodao u rečnik (ne tako što si ulazio, pa dodavao, nego prostim klikom, nekad i space-om, zavisi od setovanja).

Nek se uključi još neko ko ume bolje da ti objasni, ja ne umem :).

Vidiš da svi pominju sopstvene rečnike, reči koje imaju u bazi itd?

To isto imaš i ti, a nisi toga svestan.

Poslednja izmena:
Aj jos neko da se ubaci :) Personal dictionary mi je prazan da, ali svaku rec koju sam ikad otkucao ce mi ponuditi posle dva tri slova.. Mislio sam da je to poenta, ne da ja rucno pamtim reci, ko ce da se smara s tim..

Sent from TT

Brate, ne razumeš :D.

Niko ne radi ručno, svi rade kako ti radiš.

Ali, nekima se jave problemi jer vide da određene reči koje je nudio više ne nudi.

Sve što imaš je u rečniku u cloud-u kod SwiftKey-a.

Ti kad otkucaš novu reč kao ti tu za primer malopre, dodao si je u rečnik, nije je bilo. O tome pričamo. O gubljenju tako dodatih reči.

A nije mi jasno kako uspevaš da pišeš sa srpskim rečnikom, a da nemaš nijedno naše slovo.

Zato sam siguran da si skenirao nešto što si koristio godinama i kucao "golo".

Znam da swype ima opciju da sam kliknes da sacuvas novu rec a moze i automatski da uradi to.
Verovatno swiftkey automatski to radi.
Meni je na gboard personal dictionary prazan a brdo mojih reci ima kad kucam,ista situacija kao kod Borisa.

Pa o kom rucnom dodavanju onda pricas :D Kao tapkanje na reci i to, to mi nije bilo jasno jer za tim nema potrebe..
Znaci radimo isto, ok.. :)
A nema uglavnom naših (evo :)) slova, jer mi je cesto brze da je sam otkucam nego da tapnem gore na verziju sa nasim slovom, ili mi pre ponudi vec tu moju otkucanu rec od ranije, koja je otkucana bez kvacica..

Sent from TT

Poslednja izmena:
Automatika je na SwiftKey, ne moraš da tapkas gore, sem ako nećeš neku drugu reč da nauči da kuca kada ukucaš bez kvačica, pa da ispravis onda sam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Meni GBoard i dalje ne prikazuje lični rečnik. Pamti svaku jednom otkucanu reč ali ako resetujem telefon nemam ništa!?

Da li ti je uključen Google backup?

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Mislis da gugl bekap mora biti ukljucen da bi se sinhronizovala tastatura?

Ne znam ,neko mi reče da to odradim da budem siguran da će da čuva pa sam i odradio :)

Brate, ne razumeš :D.

Niko ne radi ručno, svi rade kako ti radiš.

Ali, nekima se jave problemi jer vide da određene reči koje je nudio više ne nudi.

Sve što imaš je u rečniku u cloud-u kod SwiftKey-a.

Ti kad otkucaš novu reč kao ti tu za primer malopre, dodao si je u rečnik, nije je bilo. O tome pričamo. O gubljenju tako dodatih reči.

A nije mi jasno kako uspevaš da pišeš sa srpskim rečnikom, a da nemaš nijedno naše slovo.

Zato sam siguran da si skenirao nešto što si koristio godinama i kucao "golo".
Imam sve probleme koji se tiču zaboravljanja reči.
Jednostavno sve reči koje ne koristim mesec dana on zaboravi. A vrlo jasno pretragom WhatsAppa vidim da sam tu reč napisao.
Nema pomoći.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Ako mi se to desi još samo jednom, menjam je definitivno.

Meni se bar pet puta desilo.

Možda zaboravi reč ako se ne koristi baš dugo vremena, tj možda je feature? :D

Pa šta je briše ako se ne koristi, neka je, leba ne jede...

Čini mi se da se Ivan javio na SwiftKey forum i da se nada da će oni pomoći, hoće malo morgen.
Evo kako kod mene radi tj ne radi predikcija.
Reč oprostiše.

d7106a062746385d570140bc30afeeee.jpg

Nema je.
A koristio sam je.
5b9f08f37226a0476eaf34885a5819c7.jpg

Pokušam da napišem istu rečenicu kao pre par meseci ali on ne prepozna i ne nudi mi 'bije maler' nego samo 'bije glas' što ne verujem da sam ikad koristio.
101ba92068f6d5064c2f3ff9e98c97e7.jpg

To te kaznjava zbog ovako ruzne teme [emoji14] [emoji4]

Sent from my Nexus 5X

I tekst je vrhunski, al' predikcije nema :D.

Šteta što ne mogu da isprate na pravi način ovi iz SwiftKey support-a :D.

I koja je na kraju bolja, Google ili Swift?

To je lični utisak, probaj obe pa vidi sta ti više odgovara...

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Takodje izbor tema po meni bolji, kao i veličina tastature na swiftkey.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk

Ja sam se vratio na Swift, nije mi odgovarao onaj updejt kada su je preimenovali u Gboard i dodali jos opcija, predikcija nije radila kako treba. Od tada je nisam opet testirao, cuo sam da su kao ispravili.

Ja sam posle četiri godine korišćenja swifkey-a odustao od iste. Ovo je ja mislim peti put da mi zaboravlja reči i prethodno složene fraze. 20k ili više reči snimim i sutra update i ajmo na 8k ponovo. Dojadilo mi je, daću šansu Gboard-u pa ćemo videti.

Sent from my LG-H850 using Tapatalk

Takodje izbor tema po meni bolji, kao i veličina tastature na swiftkey.

Sent from my KIW-L21 using Tapatalk
Vidiš, mene su recimo upravo te dve stvari odbile :D Ajde, čini mi se da je i predikcija na Gboardu bolja, jer sam jednu noć na Swiftu morao svaku drugu reč da tapkam umesto da kližem. To me je dotuklo.

Ali, teme, nađem lepu tamnu sa crvenim akcentima, ali nema drugi karakter iznad prvog, pa mi je neupotrebljiva. Nađem neku bezveznu sa svim znacima, ali boja neka siva, a ja želim crnu.

Na sve to su slova presitna, a ne mogu se povećati. Vratio sam se posle par dana na Gboard.

Vidiš, mene su recimo upravo te dve stvari odbile :D Ajde, čini mi se da je i predikcija na Gboardu bolja, jer sam jednu noć na Swiftu morao svaku drugu reč da tapkam umesto da kližem. To me je dotuklo.

Ali, teme, nađem lepu tamnu sa crvenim akcentima, ali nema drugi karakter iznad prvog, pa mi je neupotrebljiva. Nađem neku bezveznu sa svim znacima, ali boja neka siva, a ja želim crnu.

Na sve to su slova presitna, a ne mogu se povećati. Vratio sam se posle par dana na Gboard.

Bogme ne znam kako si ti zakljucio da je predikcija bolja na GBoard-u. Zaista ne znam, aktivirao sam GBoard onog momenta kada su uveli multijezicku predikciju i dao sam joj sansu par dana. Mucio sam se kao Isus, nadajuci se da ce biti bolje ali nije bilo.

Glavne mane GBoarda su:
1. Predikcija je i dalje daleko iza SwiftKey,
2. Kompletan layout je nekako nezgrapan i glomazan, nikako ne mogu da je namestim da izgleda kao SwiftKey po svim pitanjema - velicine tastera, same tastature, krupnoce fonta...,
3. Ako imas zakacen Google For Work nalog, kao sto ih ja imam 7, tvoj recnik se NE sinhronizuje. To je klasican show stopper za mene jer dzaba ja nju ucim kada ona ne sinhronizuje to gore.

Brza jeste, sve to stoji ali dzaba. Sa druge strane SwiftKey je poceo da laguje kao blesav pre 10 dana, pa sam u jednom momentu poceo da vidjam neke fraze koje inace ne koristim, sad se to sve kao unormalilo... totalno ludilo :)

Bogme ne znam kako si ti zakljucio da je predikcija bolja na GBoard-u. Zaista ne znam, aktivirao sam GBoard onog momenta kada su uveli multijezicku predikciju i dao sam joj sansu par dana. Mucio sam se kao Isus, nadajuci se da ce biti bolje ali nije bilo.

Glavne mane GBoarda su:
1. Predikcija je i dalje daleko iza SwiftKey,
2. Kompletan layout je nekako nezgrapan i glomazan, nikako ne mogu da je namestim da izgleda kao SwiftKey po svim pitanjema - velicine tastera, same tastature, krupnoce fonta...,
3. Ako imas zakacen Google For Work nalog, kao sto ih ja imam 7, tvoj recnik se NE sinhronizuje. To je klasican show stopper za mene jer dzaba ja nju ucim kada ona ne sinhronizuje to gore.

Brza jeste, sve to stoji ali dzaba. Sa druge strane SwiftKey je poceo da laguje kao blesav pre 10 dana, pa sam u jednom momentu poceo da vidjam neke fraze koje inace ne koristim, sad se to sve kao unormalilo... totalno ludilo :)
Pa napisao sam, moram mnogo više da kucam, a manje da slajdujem :)
E sad, i ja imam Google Apps nalog, nisam znao da ne sinkuje, razlog više da je bekapujem Titanijumom :)

Ja otkako sam poslednji put "premostio" bagove Gboard-a (neskidanje default srpskog recnika posle "ciscenja" SD Maid-a) poslednjom nebloat-ovanom verzijom TouchPal-a nemam vise volje da se bavim Gboardom, iako ima brzi odziv. TouchPal se vise ne budzi kao sto mi se ranije desavalo, uredno se sinhronizovao moj recnik (koristio sam TP i ranije) i pre ce nekad sansu dobiti taj SwiftKey nego opet Gboard.

Nazad
Vrh Dno