Šta je novo?

Android navigacija i mape

Zato sto je Waze vise polu-drustvena mreza nego navigacija, njena svrha je da upozori na policiju, radove, saobracaj i slicno, a ne da se planira ozbiljna ruta.

Delom tacno, tj, ako se misli na ozbiljne rute, usputna zaustavljanja, itd, ali malo je preterano reci da je polu-drustvena mreza. Ako gledamo tako onda je Gmaps drustvena mreza. Sto se tice toga da upozorava na policiju, budimo krajnje iskreni, te da ti neko ponudi da mozes dodeliti tacke u navigaciji gde ces zastati ili da te informise o policijskoj sacekusi, sigurno ces pre izabrati dojavu. Inace ako je gledamo kao navigaciju, ona je preciznija od mnogih placenih navigacija, konkretno Sygic (licno iskustvo). Imam je placenu i ista me je dosta puta odvela u nedodjije i puteve gde skoro samo konjem mozes proci. Dakle da, nije Waze klasicna navigacija sa svim stvarima koje cine jednu navigaciju kompletnom ali za prosecnog korisnika kome treba nesto od tacke A do tacke B, je vise nego dovoljna.

Nije dovoljna za prosečnog korisnika. Od A do B u urbanim sredinama - da. Od A do B u različitim državama - JOK.

Screenshot-20260612-173756-Google-Play-Store.jpg

v16.20.1-BETA

Ažuriraju se često i mape i aplikacija.

Probao sam malo besplatni TomTom, fino je radio, mapa izgleda ljepše od one na plaćenom TomTom, a i prikazuje mi 3D objekte što na plaćenom nemam (ne znam da li je do NDS mapa za ovo područje, ili nešto nisam dobro podesio). Ali onaj izgovor naziva ulica je blesav. To bi trebalo biti opciono, pa kome treba neka uključi.

Nazad
Vrh Dno