Šta je novo?

Android navigacija i mape

Aha,
A ja sam nekoliko univerzitetskih profesora učio da barataju sa mobilnim telefonima, smart televizorima, računarima (i neke od mojih profesora sa tehničkog fakulteta) ... i ne znam koliko ljudi širom sveta da se bakću sa navigacijama. Svojim radovima na domaćim i svetskim forumima od 2004/5-e na ovamo neću da se hvalim. Pišem i dan danas
I kakve to ima veze? Čiji je veći sad?

Mani se linuxa i takvih priča. Ni jednom rečju do sada nisi pomenuo endžin koji si koristio na telefonu niti da li si radio apdejte i podešavanja nakon toga itd itd što meni govori da u osnovi ne znaš toliko koliko misliš.
Ne zastupam nikoga, nisam plaćen, samo znam mnogo mnogo više od takvih kao što si ti.

Poslednja izmena:
Momci, potegli ste šta ste imali (forume iz prethodnih decenija?!), ako neko bude zainteresovan, neka vaga koji ima više kompetencije da instalira, pokrene i koristi navigaciju na Android platformi.

S obzirom da Sygic ima i free verziju (znam da sam je probao, ne sećam se da li je trial ili neka lite varijanta), svakako je najbolje da je svako proba na svom telefonu i eventualno Android Auto, jer problem sa lagom može i tu da nastane.

Hvala za momci :D
Iskustvo i znanje su inače trajni i uvećavaju se i unapređuju a aktivan sam i dalje, ne samo proteklih decenija

Pa dobro OK, evo i ja sam jedna matora konjina koja je u IT svetu od 90- i neke, i takodje hvala adminu za ovo momci. Takodje, admin je u pravu, krenulo je drugim smerom, tipa ciji je duzi a uopste mi nije namera skrenuti sa teme. Da se vratim na istu. Navigacija nije radila, tj imala je lag od pocetka, a istu sam uzeo zbog, vec rekoh tih vizuelnih stvarcica. Zasto je nisam reklamirao. Zato sto mi nije bila prioritet a taj novac koji je dat za nju, budimo iskreni, nikakva cifra to nije. Odes sa ortakom ili nilo kim pre provoda u neki kiosk brze hrane i uzmes dve pljeske i dve kole, i to je u sustini ta cifra. Sto se tice rada, i dalje tvrdim da je telefon bio u top stanju tada ali da navigacija nije radila a imao sam dovoljno znanja da je namestim u podesavanjima i to je to. Spomenuo sam google maps i Sygic i neko rece nije isto i to je OK, naravno sve ima svojih prednosti i mana. Ono sto sada mislim je to da navigacija tipa Sygic ali i mnoge druge koje kao veliku prednost navode offline mape, vrlo brzo ce nestati sa trzista iz prostog razloga jer je internet sve jeftiniji a potreba za istim sve veca, uporedo sa sve vecom potraznjom AI. Buducnotst navigacije je stalna internet konekcija zahvaljujuci kojem cemo dobijati informacije u realnom vremenu tipa desio se udes na 1km od vase trenutne lokacije, ili bilo sta na ruti kojom se krecete. Letos bio do Grcke na more i sve vreme koristio google maps, u Srbiji sa nasom karticom u Grckoj sa njihovom koja kosta pislj.vih 10e, bar toliko bila, a svako od nas 10e da bar za suncobran ili 20e+ na lezaljke dnevno tako da je vec sada jeftino. Eto tolio, a ja, pa... mislim da cu preci na online navigacije, sada Apple maps, pandan google maps ili mozda i nju posto je imam na iphone jer ista ne kosta nista sem interneta kojeg kao i vecina nas danas imam neogranicenog, a sve te funkcije oke neke usko orjentisane navigacije imaju mi uopste ne trebaju. Mene zanima samo da stignem sto brze i udobnije od tace A do tacke B a to mi pruzaju ove dve navedena online mape, hajde da ih ne nazivamo navigacijama. I za kraj jos jednom, Sygic kod mene nije radio :) i sigurno je necu ponovo kupiti jer su izgubili moje poverenje.

Realno ako hoće neko dobru navigaciju kupuje Garmin ili TomTom uredjaj i ne eksperimentiše tu bog zna šta i gleda da prodje što jeftinije.
Oprostite na komentaru van teme.

Sada što se tiče toga dal' branimo Sygic, ja pre nego što sam se odlučio da je koristim na 8 uredjaja 8 puta sam koristio trail varijantu i to svaki put na drugom uredjaju dok se nisam odlučio da kupim licence.
Meni je to bilo dosta jeftinije rešenje da svaki vozač ima koliko toliko dobru navigaciju i da pri tome mogu ja da mu pošaljem rutu od kuće jer po Francuskoj gledam da idu što više nacionalnim putevima da bi uštedeo na putarinu.

Godinama je koristio i nije radila kako treba al kašnjenje glasovnih komandi je prelilo čašu.
Realno, ne bi trpeo ni pet dana da me zeza a ne godine. Izbor je širok, alternativa ima dosta.
Trenutno na telefonu imam HERE, Sygic, Mapy i Gmaps. Imao sam i više al sam vremenim skapirao koja mi dogovara i koja radi posao, te su i ostale. Tako da nisam neki funboy Sygica, iako je jedini plaćen.

Nazad
Vrh Dno